Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Netwerk leden zamelen geld in voor de Sir Bobby Robson foundation!

22 mei 2008 09:20 - PSV Forums

Verslaggever: B

Voormalig PSV-trainer Sir Bobby Robson ging twee weken geleden van start met een nieuwe stichting in de strijd tegen kanker. De coach heeft deze ziekte zelf de afgelopen vijftien jaar maar liefst vijf keer gehad en gaat zich nu inzetten om geld in te zamelen waarmee er nog meer onderzoek naar kanker kan worden verricht. PSV Forums lid DUB pakte de handschoen op om er werk van te maken ook op PSV Netwerk geld in te zamelen voor dit goede doel. Tot dusver leverde dat al ruim 600 euro op.

PSV is al drie jaar partner van KWF kankerbestrijding en zamelt elk seizoen geld in om onder naar kinderkanker te stimuleren. Nu een boegbeeld als Bobby Robson (75) – gedurende twee periodes succesvol hoofdcoach van PSV – zich ook publiekelijk inzet voor de strijd tegen kanker, is het alleen maar goed dat dit thema nog meer aandacht krijgt. Sir Bobby besloot tot oprichting van zijn nieuwe stichting na een verzoek van dr. Ruth Plummer, de oncoloog die hem behandelt nu hij voor de vijfde keer tegen kanker vecht.

“Als je weet dat ik de afgelopen vijftien jaar vijf keer kanker heb gehad, klinkt het misschien vreemd om te zeggen dat ik geluk heb gehad. Maar ik weet hoe belangrijk het is om deze ziekte zo vroeg mogelijk te constateren. Zonder de kwaliteitszorg en behandeling die ik in de loop der jaren gehad heb, zou ik hier vandaag niet meer zijn. Ruth Plummer heeft geholpen mijn leven te redden, dus toen zij mij vroeg haar met zoiets kleins te helpen, kon ik geen nee zeggen”, aldus Robson. De stichting zal zich in eerste instantie richten op de vroege diagnose en behandeling van kanker en zal ook ondersteuning bieden voor onderzoeken naar veelbelovende nieuwe behandelingen tegen de ziekte. De eerste doelstelling is het geld in te zamelen dat dringend nodig is voor het opzetten van The Sir Bobby Robson Cancer Trials Research Centre in het nieuwe Northern Centre for Cancer Care in Newcastle upon Tyne, Engeland.

Wil je ook geld storten via deze prachtige actie van forumlid DUB (al jarenlang lid van PSV Netwerk en zeer vertrouwd), stuur hem dan een bericht (registratie op het forum is vereist). Laat hier achter hoeveel je geeft, liefst met een toelichting. Alles is welkom, niets is te weinig en niets is teveel!

Meer op PSV Forums




Tags

bobby robson sir cancer centre dub plummer ruth boegbeeld care diagnose engeland forumlid handschoen kankerbestrijding kinderkanker kleins kwaliteitszorg kwf newcastle northern oncoloog oprichting publiekelijk registratie research thema trials tyne upon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje