Transparent
Inloggen
Sluiten

Wisselende reacties op experiment live-beelden via internet

8 december 2001 13:13 - Discussie op PSV Forum

Verslaggever: RvW

De live-uitzending van de tweede helft van PSV - PAOK leverde onder de kijkers nogal wisselende reacties op. Volgens PSV hebben die avond zo'n 16.000 fans beelden bekeken via internet en zo'n 100.000 pageviews voor de site. De ontvangst van de beelden was heel wisselend. Verschillende fans waren zeer positief en konden de beelden zonder al te veel problemen bekijken. Andere konden vaak de site niets eens bekijken of zagen slechts stilstaande beelden. Daarin was weinig onderscheid tussen ADSL, kabel en modem, zo lijkt uit de reacties die wij ontvingen.

Uit eigen ervaring was de site van PSV.nl gedurende grote delen van de tweede helft niet bereikbaar. De speciale webcast was direct wel al die tijd bereikbaar. Met onze kabelverbinding waren alleen stilstaande beelden te zien. Per provider en omgeving leek een en ander te verschillen. En natuurlijk is een ADSL verbinding een pre.

Conclusie is eigenlijk dat het live-verzorgen van tv beelden nog wel enige tijd te gaan heeft, alvorens die volwassen ingezet kan worden. Dar speelde natuurlijk ook de interesse van duizenden PSV fans aan mee die de uitzending tegelijkertijd wilden bekijken. Bij een betaalde versie zal die interesse veel lager zijn en daarmee de kwaliteit van beelden ongetwijfeld hoger. Maar ook de eisen van de betaler worden dan veel hoger.

Dat er mee getest wordt en de PSV fans dit gratis wordt aangeboden, kunnen wij alleen maar van harte toejuichen en daar PSV dankbaar voor zijn. Daarmee bewijst PSV opnieuw weer voorop te lopen bij de ontwikkelingen en snel in te willen springen door binnen een aantal dagen dit te starten toen bleek dat niet de hele wedstrijd live zou worden uitgezonden, chapeau PSV!!

Meer op Discussie op PSV Forum




Tags

adsl bereikbaar experiment stilstaande uitzending betaler chapeau dar duizenden kabel kabelverbinding modem onderscheid ontvangst ontvingen pageviews paok pre provider toejuichen verbinding verzorgen webcast

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage