Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: 'De kenners' hebben er vertrouwen in: 'Milan is bang van PSV'

27 augustus 2013 18:43

PSV heeft woensdag een goede kans om de volgende ronde van de Champions League te halen. Dat is de mening van verschillende PSV-coryfeeën. Bijna unaniem verwachten ze dat PSV doorgaat in de Champions League. De selectie van trainer Phillip Cocu moet woensdag minimaal met 1-1 gelijkspelen om de volgende ronde te kunnen halen.

Kevin Hofland:
De verdediger speelde vier seizoenen voor de Eindhovenaren. Aan Italiaanse ploegen bewaart Hofland goede herinneringen, tegen Lazio Roma was de Limburger verantwoordelijk voor het enige doelpunt. "Dit jonge PSV heeft indruk op me gemaakt, ik zie genoeg mogelijkheden voor de groep om morgen te stunten in San Siro."

Voorspelling: 1-2

Edward Linskens:
De man die verantwoordelijk was voor de enige treffer van PSV in de halve finale van de Europacup I tegen Madrid in 1988 ziet goede kansen voor het jonge PSV. "Realistisch gezien wordt het lastig, als ze vrijuit durven te voetballen dan zijn ze zeker niet kansloos. Dit PSV speelt fris en fruitig."

Voorspelling: 1-1 , PSV wint na strafschoppen.

Željko Petrovic:
De oud speler van PSV heeft alle vertrouwen in een goede afloop. "Mij verbaasde de speelwijze van Milan in Eindhoven, het is duidelijk dat ze respect hebben voor PSV. Je moet als team 100 procent presteren, je kan je echt geen fout permitteren want dat wordt meteen afgestraft". Petrovic denkt dat PSV vroeg moet scoren : "Je moet de kansen in San Siro ook meteen benutten, dan zie ik ze echt wel winnen."

Voorspelling: 0-1

Aad de Mos:
Aad de Mos is net als vooraf aan de thuiswedstrijd erg positief over de kansen van PSV. "De ploeg die woensdag boven zichzelf uit kan stijgen, gaat winnen. Milan en PSV zijn voor mij gelijk aan elkaar. Ze hebben allebei een slechte generale repetitie gehad. Milan tegen Verona, PSV tegen Heracles. Maar bij Milan is paniek hoor, dat lees ik vandaag ook weer in de Gazzetta dello Sport. Ze gaan nu zelfs de opstelling wijzigen. Of ze bang zijn voor PSV? Natuurlijk zijn ze bang. Het zijn de oude paarden tegen de nieuwe paarden. Routine tegen geestdrift."

Voorspelling: 1-1, daarna verlenging. "En wie dan wint? Het kan echt alle kanten op."


Theo Lucius:
Theo Lucius speelde met PSV tegen Milan in de halve finale van de Champions League. De middenvelder weet PSV te waarschuwen voor de counters van AC Milan. "PSV zal zelf minimaal twee keer moeten scoren, dan gewoon de deur op slot en op de counter weer voor gevaar stichten". Lucius denkt ook dat ervaring in dit duel niet doorslaggevend zal zijn. "Er ligt geen druk bij de selectie van PSV en dus kunnen ze vrij voetballen."

Voorspelling: 2-2, PSV gaat door


Sef Vergoossen:
De laatste trainer die PSV kampioen maakte geeft de Eindhovense formatie goede kansen: "PSV treft Milan op het juiste moment, ze zijn nog niet in topvorm en de voorhoede van PSV scoort altijd". Wel waakt de oefenmeester voor teveel optimisme : "PSV zal vooral verdedigend goed moeten opletten, één fout achterin en het wordt afgestraft".

Voorspelling: 0-1


Harry van Raaij:
De oud-voorzitter van PSV geeft de Eindhovenaren veertig procent kans om de volgende ronde te halen. "Milan is een gelouterde ploeg die altijd gevaarlijk is, ze hebben ook het thuisvoordeel en dat kan doorslaggevend zijn". Toch ziet van Raaij ook kansen voor PSV, de ploeg deed voetballend zeker niet onder voor de Italianen. "Milan is nog niet in topvorm, als PSV meer dan 100 procent is dan kan het nog gaan spoken".

Voorspelling: 2-2


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws