PSV met de schrik vrij in Estoril: 3-3

28 november 2014 17:49

PSV is met hangen en wurgen met de schrik vrijgekomen in Portugal. Wijnaldum tekende zeven minuten voor tijd na een fout van de Portugezen voor de gelijkmaker. Estoril bleef echter bij elke aanval gevaarlijk.

In de eerste helft donderdag kwam PSV al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Bij een snelle aanval kon Memphis makkelijk vrij voor de goal binnentikken. In de twaalfde minuut kwam Estoril langszij na fouten achterin bij PSV. Twee minuten later stond PSV bij de tweede aanval weer op voorsprong. Dit keer was het Luciano Narsingh die doeltrof. De tweede voorsprong op rij gaf PSV niet het vertrouwen om de wedstrijden in handen te nemen. In de stromende regen nam Estoril het duel in handen. Ze bleven de goal van PSV op zoeken en waren continu gevaarlijk. Ze werden daarbij geholpen door wind en regen die ze mee hadden. Het was dan ook geen verrassing dat de Portugezen de wedstrijd deden kantelen en op 3-2 kwamen.

Het nauwelijks bespeelbare veld werd in de rust echt onbespeelbaar. Door de overvloedige regenval rolde de bal niet meer en moest het duel gestaakt worden. Pas vrijdagmiddag kon de tweede helft worden uitgespeeld.

In de tweede helft moest PSV voor minimaal het gelijkspel gaan om overwintering veilig te stellen. Op een erbarmelijk veld was goed voetbal onmogelijk. Dat speelde PSV aanvallend continu parten. In een hele matige tweede wedstrijd had PSV lang een stuk meer controle dan in de eerste helft. Het leverde slechts spaarzaam kansen op. Zeven minuten voor tijd was het dan toch raak. Na een verdedigende fout kon Wijnaldum zich goed vrijdraaien en vervolgens binnenschieten. Na de 3-3 was het billeknijpen. Estoril legde PSV op de pijnbank en kreeg kans op kans om het duel in de slotfase alsnog te beslissen. PSV kwam echter met de schrik vrij.