Transparent
Inloggen
Sluiten

Willy van de Kerkhof: 'Dat wij Barcelona uitschakelden, beschouw ik als onze grootste prestatie'

5 mei 2018 07:07

Deze maand is het veertig jaar geleden dat PSV de Europa Cup 3 won en dertig jaar geleden dat de Europa Cup 1 werd binnen gehaald. In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt Willy van de Kerkhof daarop terug. De Stofzuiger opende in de thuiswedstrijd in de finale tegen Bastia in 1978 de score. "Helemaal niet zo'n sterke tegenstander, die met geluk in de finale is gekomen. Dat wij FC Barcelona een ronde daarvoor hebben uitgeschakeld, beschouw ik als onze grootste prestatie. Dat had eigenlijk de finale moeten zijn," geeft Van de Kerkhof aan.

De voormalig PSV'er gaat verder: "Zo'n spontaan feest als na de overwinning tegen Bastia heb ik niet vaak meer meegemaakt. Fans konden toen na afloop gewoon in dolle vreugde het veld oprennen en de winst samen met de spelers vieren. Het ging allemaal goed en eigenlijk is het jammer dat dat tegenwoordig niet meer kan."

Als speler was Van de Kerkhof ook nog bij PSV toen in 1988 de Europa Cup 1 werd gewonnen. "Mijn laatste officiële wedstrijd voor PSV was de halve finale tegen Real Madrid, waarvoor Ronald Koeman geschorst was. Guus Hiddink had geen zin om alles om te gooien en kwam toen bij dit ouwetje terecht," aldus Van de Kerkhof. "Achteraf was dat een goede beslissing. Ik kon me best nog een keer opladen om alles uit de kast te halen."

Dertig jaar later geniet de voormalig middenvelder alleen maar meer van die prestaties. "Als je ouder wordt, besef je alleen maar meer hoe bijzonder het allemaal is geweest. Andere dingen zijn tegelijkertijd belangrijker geworden," geeft hij aan. "Ik ben nog altijd bij mijn eerste vrouw Antoinette en we hebben samen vier kinderen en tien kleinkinderen. Daar elke dag van mogen genieten, is waar het leven echt om gaat."




Tags

kerkhof barcelona beschouw willy bastia uitschakelden antoinette dolle geniet hiddink kast kinderen kleinkinderen koeman madrid oprennen ouwetje spontaan stofzuiger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje