Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Als voetballer was ik eigenlijk alleen maar geliefd in Eindhoven, of waar ik dan ook speelde'

27 oktober 2018 07:28 - De Telegraaf

Als trainer lijkt Mark van Bommel in Nederland meer waardering te krijgen dan hij als speler kreeg. "De manier waarop ik nu met de media omga, verschilt niet met hoe ik dat vroeger deed. Alleen dan ligt de nadruk meer op de voetballer. Ik ben nu trainer, van het grote geheel. Ik kan nu niemand een schop geven, bij wijze van spreken", zo geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf.

Van Bommel gaat verder: "Als voetballer was ik eigenlijk alleen maar geliefd in Eindhoven, of waar ik dan ook speelde. Ik probeerde me altijd te identificeren met het elftal waar ik speelde. En bij al die clubs werd ik gewaardeerd, heel erg zelfs. Door de mensen binnen de organisatie, maar ook door de fans. Dat hoort ook wel een beetje bij de voetballer Van Bommel. Omdat ik misschien wel on-Nederlands was en er alles aan deed om te winnen."

De trainer van PSV heeft ook goed in de gaten wat er gezegd en geschreven wordt over hem of PSV. "Ik lees veel, maar wel steeds minder omdat ik het er niet altijd mee eens ben. Ik houd vast aan mijn eigen visie. Ongeacht wat er geschreven wordt. Als trainer moet je onafhankelijk denken", aldus Van Bommel. "Ik werk elke dag met die spelers, praat met ze en weet hoe ze zich voelen. Dat zien de mensen vaak niet. Die baseren zich op negentig minuten en daar hebben ze dan een mening over. Zo hoort het ook. Maar als trainer zijnde moet ik mij daar niets van aantrekken."




Tags

bommel geliefd baseren identificeren nederland omga telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Van Bommel; wat een held! Ik was wat sceptisch aan het begin van het seizoen over hem maar hij is ontzettend goed bezig.
+2/-0

5 jaar geleden
Maak niet uit wat andere vinden van Mark,,Gaat om mooi voetbal van ons PSV en de schaalen beker !!! Nu nog wat eerder wisselen.........
+1/-1

 
5 jaar geleden
Ja zo is het Arnemmer, Mark iets eerder Guti brengen!
+1/-0

Zo is t heer Bommel,over jou winnaarsmentaliteit valt niet te twisten.
+1/-0

5 jaar geleden
Voor ons een eindbaas! Binnen én buiten 040! Voor nu op naar Groningen, op naar 3 punten en dus naar 30 uit 10! #comeonyouboysinred
+1/-0

5 jaar geleden
In zijn tijd bij Bayern was ik een keer bij een training van Munchen, samen met een vriend, toen de spelers het veld opkwamen heel hard geroepen naar Mark. Kwam na de training direct naar ons toe, praatje gemaakt, maakte even tijd. Was bij PSV als mijn jeugdheld maar bevestigde dat nog maar eens met eigenlijk een heel simpel gebaar bij die training. Als trainier lijkt hij me in ieder geval niet anders.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage