Transparent
Inloggen
Sluiten

Jürgen Locadia ziet kansen voor PSV: 'Wembley voelt voor Spurs als soort uitwedstrijd'

5 november 2018 04:06 - De Telegraaf

Tottenham Hotspur kent veel problemen met het spelen in Wembley, het stadion waar de Champions League-wedstrijd tegen PSV ook gespeeld zal worden. Europees gezien ging het afgelopen seizoenen al meerdere malen onderuit en in de competitie presteert het buitenshuis ook beter dan thuis. Jürgen Locadia, momenteel uitkomend voor Brighton & Hove Albion, ziet dan ook kansen voor PSV. "Het voelt voor de spelers van Tottenham toch steeds als een soort uitwedstrijd", zo geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Thuis was voor hen White Hart Lane. Wembley is ook niet meer helemaal gevuld. En juist in het stadion waar je je thuis voelt, ben je als ploeg in Engeland tot meer in staat. Met Brighton zijn wij in staat om thuis van iedereen te winnen."

Een probleem wat ook speelt voor Tottenham Hotspur is dat het Wembley het grootste veld van Engeland heeft, terwijl het eigen White Hart Lane juist een van de kleinste velden had. Trainer Mauricio Pochettino had afgelopen seizoen al verzocht om het veld van Wembley te verkleinen, maar daar wilde de direcie van het stadion niets van weten.

Pochettino hanteert een speelstijl waarbij de tegenstanders op de eigen helft al worden opgejaagd en vast gezet. Onder aanvoering van het publiek dat dicht op het veld zat was Tottenham op het eigen White Hart Lane op twee clubs na de ploeg met de meeste balveroveringen op de helft van de tegenstander. Sinds het op Wembley speelt is daar niets meer van over.

Tottenham heeft volgens Locadia echter nog wel een geweldig elftal. "Er zaten bij het WK niet voor niks vijf spelers van Tottenham in de Engelse selectie. Vooral het middenveld en de aanval van Tottenham zijn fantastisch. Met Harry Kane staat er een geweldige spits, Christian Eriksen zorgt voor de creativiteit", aldus de aanvaller. "En onderschat Moussa Dembélé niet. Die heb ik met eigen ogen gezien dit seizoen. Hij heeft zich super ontwikkeld, al is de vraag of hij op tijd is hersteld van een blessure."

Locadia gaat verder: "PSV krijgt ook te maken met de intensiteit waarmee Engelse ploegen in eigen land spelen. Die is zo anders. Ik kan dat niet uitleggen, dat moet je als speler eerst hier ervaren."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Ik heb er op een of ander manier ook een goed gevoel over.....denk 1-2
6 maanden geleden
je haalt de woorden uit de mond pershing dat denk ik dus ook!! 0-1 rust 1-2 eindstand
6 maanden geleden
Fijn te beseffen dat Locadia nog zo voor PSV blijkbaar is. En een goede analyse van hem. Ik vond het middenveld van Tottenham weergaloos in de thuiswedstrijd van PSV. Echt allemaal super goede voetballers. Ik heb er een hard hoofd in
6 maanden geleden
Leuk allemaal gewoon met 5000 man een feest maken en ons aan de wereld laten zien als supporter.Geloof niet in winst dus alles zou mooi zijn...
 
6 maanden geleden
Weet iemand al waar de PSV supporters 's middags in London een pintje gaan drinken?

Laatste nieuws