Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Om nu te zeggen dat je seizoen verloren is bij geen titel is wel heel erg snel'

7 december 2018 01:16 - De Telegraaf

Mark van Bommel wilde nog niet meegaan in de vraag of het seizoen van PSV mislukt is als PSV geen landskampioen wordt. Dat gaf hij donderdagmiddag aan op de persconferentie en werd opgetekend door De Telegraaf. De trainer van PSV is het wel eens met de opmerking dat het gaat om prijzen winnen. "Maar je moet wel even kijken in welke situatie wij zitten, in de Champions League. In een poule met Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur zet je ons normaal gesproken op vier. Helaas is dat ook uitgekomen", aldus Van Bommel.

De geboren Limburger ging verder: "Ik vind dat we een heel goede serie hebben neergezet, maar we hebben maar één punt. We hebben de mogelijkheden gehad om langer mee te doen, maar dat is niet gelukt. Zo kunnen wij erop terugkijken, zonder heel negatief te doen."

PSV maakt nu nog kans op één prijs dit seizoen. "In de beker heb ik de verantwoordelijkheid genomen om de jongens op te stellen die ik heb opgesteld tegen RKC. Nou, we zijn niet doorgegaan. Nu blijft het kampioenschap over. Daar gaan we voor", zo gaf hij aan. "Die andere prijzen win je ook graag, maar voor de landstitel speel je altijd. Dat zijn PSV, Ajax en Feyenoord aan hun stand verplicht. Maar om nu te zeggen dat als je geen kampioen wordt, je een verloren seizoen hebt gehad, dat is wel heel erg snel."


Tags

bommel titel barcelona doorgegaan feyenoord internazionale landstitel limburger meegaan rkc telegraaf tottenham uitgekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Een seizoen zonder prijzen is niet per se een verloren seizoen. Voor mij persoonlijk is de landstitel het mooiste en belangrijkste. Daar moet je tot het einde toe in meedoen. Realistisch gezien, als we die 4 of 5 van de 10 keer winnen mogen we tevreden zijn.
+4/-0

1 jaar geleden
Ja,maar dan moet je niet zo eigenwijs zijn om Gutierrez - een kostbare aankoop die zeker beter is dan Hendrix, Rosario en Pereiro - stelselmatig buiten de ploeg te houden. Zo langzamerhand heeft hij de spelstrategie van Van Bommel toch wel onder de knie.
+4/-2

Zonder wie dan ook af te zeiken wil ik wel zeggen dat de investeringen en de kwaliteiten in acht nemende PSV wel een prijs hoort te pakken, Dus Bommel niet nu al toontje lager gaan spelen voor het geval dat, maar duidelijk er voor gaan.
+1/-2

1 jaar geleden
Ik snap van Bommel wel een beetje. In de Champions League loot je een onmogelijke poule. In de competitie is Ajax sterker dan ooit (maar dat kan hij natuurlijk niet zeggen). De beker tegen RKC was een schande, maar dat is slechts één wedstrijd. Je kunt dan een redelijk tot goed seizoen draaien zonder een prijs te pakken.
+2/-1

1 jaar geleden
Als topclub uit de eredivisie moet je voor de prijzen gaan en een seizoen zonder een enkele prijs is een verloren seizoen. En als je eerlijk bent, Mark, dan weet je dat supporters gelijk hebben betreft de 'verkeerde' keuzes die je maakt, tegen RKC en ook met je opstelling. Heel goed hoor om zo standvastig aan je team te blijven houden, maar juist door te wisselen prikkel je andere jongens om nog beter te voetballen. Zet Hendix en Pereiro op de bank en laat ze voelen dat ze op dit moment tekort komen, doe je met anderen toch ook, o.a. Ramselaar. Guitterrez is veel en veel beter, dat zie je in elke invalbeurt van hem terug!
+3/-1

1 jaar geleden
Heerlijk al die zijlijn commentatoren! Het 020 huisblad, kom op zeg.Tot op dit moment doet Mark van Bommel met de spelers die hij heeft een geweldige job. Hij wint 13 wedstrijden in de competitie met (vaak) aantrekkelijk spel. Wie gaat er dan zijn elftal wijzigen? Voor de 14e klus? Zijn wissels na rust waren goed en kwamen het spel ten goede, maar moet je dan je elftal weer aanpassen omdat je een keer verloren hebt? Pas als een speler langdurig onderpresteert vervang je hem met reden.En op geloofwaardige wijze. Mark weet dat als voetballer zelf maar al te goed. Vertrouwen en geloofwaardigheid zijn sleutelwoorden om goed te presteren. 1 wedstrijd verloren in de competitie en de 020 krant voert de druk op. Kijk daar toch eens doorheen en laat ze lullen!
+3/-1

 
1 jaar geleden
Helemaal eens met de laatste 4 zinnen. Vraag is uiteraard wanneer een seizoen succesvol is. Bommel praat mi nu wel makkelijk, natuurlijk is het seizoen verloren zonder prijs en/of overwintering in Europa. Tenzij de Psv-leiding met hem de afspraak heeft om een nieuwe (moeilijke) speelwijze voor de langere termijn te introduceren, en dat zoveel mogelijk met eigen jeugd in te vullen. Dan is het realistisch om Bommel meer tijd te geven om dat in te vullen. Eerlijk gezegd vind ik dat ook belangrijk, maar druk moet op de ketel blijven om, zeker nu, kampioen te worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben het volledig met van Bommel eens, maar wel met de kanttekening dat de titel dit jaar eigenlijk wel gepakt moet worden. Uiteraard om de sportieve aspiraties, maar zeker ook om enigzins financieel bij te blijven. Ajax verdient dit seizoen bakken met geld zowel bij de UEFA als met de aanstaande verkopen. Als wij de titel mislopen en ons ook niet plaatsen voor de poulefase CL gaan we dit op korte termijn niet inlopen. Ik ben bang dat Ajax dan inderdaad het Bayern en Juve van NL dreigt te worden.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik begin me ook zorgen te maken over welke bedragen Ajex voor de verkoop van spelers binnen kan halen. Wij hebben met Lozano, Guti, Bergwijn en Angelino ook spelers is huis die met winst te verkopen zijn, maar als Ajax echt 100+ miljoen binnen gaat halen, en dat ook uit gaat geven dan hebben we wel een probleem. Maar Ajax kan niet het Bayern van NL worden, omdat een heleboel spelers niet naar NL willen komen, maar wel naar Duitsland. Kunstgras en veel te zwakke competitie.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal met je eens.
+1/-0

1 jaar geleden
Mark heeft met de wedstrijd tegen Rkc,gegokt en verloren,waardoor hij nu in deze situatie wordt gemanoevreerd,en reken maar dat de druk vanuit de media nog verder zal toenemen.
Boodschap:Ga die beker ook eens serieus nemen ipv op een paard te gokken.
+1/-1

1 jaar geleden
Waarom geen Guti ,laat hij het eens zien vanaf het begin..Komt een tijd dat je er bv 2 geschorst zijn zijn en dan nog een ziek of zo moet je er 2 of 3 inpassen en die zijn dat dan niet gewend ,kan het je zo punten kosten...Geen prijs is een slecht seizoen lijkt me !!
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
dus wel !! vasthouden aan die slapjanus van een Perreiro das punten scoren !!!.......
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Vind ik wel dat het seizoen verloren is als je geen kampioen wordt Je bent in oktober klaar in Europa en de beker. En je stond 5 punten los. Al vind ik he5 voetbal dit jaar veel leuker om naar te kijken. Alleen moet hij snel Pereiro en Hendriks wisselen. Je zag bet afgelopen zondag weer deze jongens kunnen geen topwedstrijden spelen.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Toch is dat wel de realiteit Mark! Tegen de kleintjes in de eredivisie doe je het prima maar van de 8 topwedsrijden heeft PSV er maar 1 weten te winnen en in de rest behoorlijk laten afweten en/of ondersteboven gespeeld. Maar zelfs dat kan gebeuren. Maar wat niet kan is halstarrig vasthouden aan hetzelfde middenveld waar totaal geen muziek in zit en met de wedstrijd slechter begint te presteren! Dus zo goed gaat het helemaal niet en als er niet bijgesteld wordt zal het alleen maar bergafwaards gaan vanaf nu
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abonnementen albert antonh china chloroquine corona crockett definitie economie flitsphirips fox griepgolf huur james jong nederland nikiforov overbevolking piroe rigo romario sir sonny sparta tinus trestena trump uswilly wetenschap wethoudervanjuine