Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV op Mexicaanse avond veel te sterk voor Excelsior

7 december 2018 19:14

PSV heeft een uitstekend signaal afgegeven na de nederlaag tegen Feyenoord. Excelsior werd met 6-0 van de mat gespeeld en daarmee was de ploeg van Mark van Bommel vrij genadig. Luuk de Jong opende de score, waarna twee eigen goals van Excelsior volgden. In de slotfase scoorden Donyell Malen, Steven Bergwijn en opnieuw De Jong.

Uitgerekend op de Mexicaanse avond mocht Érick Gutiérrez zijn basisdebuut in de Eredivisie maken. Met de Mexicaan op tien trok de ploeg direct ten strijde en was het jagen op de openingstreffer. Dat duurde uiteindelijk nog ruim een kwartier, maar toen veroverde Angelino de bal na een slechte pass van doelman Stevens. De Spanjaard stoomde op aan de linkerkant en gaf de bal hard voor, waarna Luuk de Jong eenvoudig de bal kon binnen tikken.

Twee minuten later leek Hirving Lozano de ideale mogelijkheid te krijgen om de score te verdubbelen toen hij een duw kreeg in het strafschopgebied en hij zelf klaar ging staan voor de penalty. Merkwaardig genoeg greep de VAR in en werd de beslissing terug gedraaid, terwijl op de beelden duidelijk te zien was dat de Mexicaan geduwd werd.

PSV bleef jagen op de tweede treffer. Denzel Dumfries schoot op de paal, terwijl Pablo Rosario de rebound op de buitenkant van de kruising schoot. Uiteindelijk zou met nog ruim tien minuten te gaan voor de rust de volkomen verdiende 2-0 wel volgen. Een vrije trap van Lozano werd door Robin van der Meer, die een kwartier eerder nog ontsnapte na zijn duw tegen de Mexicaan, verlengd en in eigen doel gewerkt.

Na rust bleef PSV vol jagen op meer doelpunten en na een paar minuten werd het daarmee wederom geholpen van Excelsior. Lozano gaf de bal op De Jong, waarna de aanvoerder van PSV de bal breed wilde geven op de inkomende Steven Bergwijn. De bal werd echter op vrij bizarre wijze binnen gelopen door Jurgen Mattheij, waardoor het tweede eigen doelpunt van de wedstrijd een feit was.

Ook na de 3-0 ging PSV vol door in de jacht op doelpunten. Excelsior kon daar helemaal niets tegenover zetten. De Rotterdammers zouden zelfs in de gehele wedstrijd tot geen enkel schot komen. Excelsior had wel het geluk dat met name Lozano het vizier niet op scherp had, waardoor het lange tijd de schade vrij beperkt wist te houden.

In de slotfase ging het echter nog hard met de doelpunten. Eerst werd invaller Donyell Malen door Gutiérrez diep gestuurd met een schitterende steekbal. Op volle snelheid ging Malen voorbij de ingevallen doelman Damen en wist vervolgens de mooiste treffer van de avond te maken.

Gutiérrez zou in de laatste minuut van de officiële speeltijd nogmaals een assist bij mogen schrijven toen hij de bal mee gaf aan Bergwijn. De aanvaller haalde vervolgens hard uit in de korte hoek en wist daarmee de keeper te kloppen.

Gedaan was het nog niet in het Philips Stadion, omdat in de blessuretijd De Jong zijn tweede doelpunt van de avond wist te maken na een assist van Malen. Een 6-0 overwinning was uiteindelijk het resultaat al had het als het iets zorgvuldiger was geweest voor het doel zelfs de dubbele cijfers in kunnen gaan.




Discussieer mee op de forums


Tags

excelsior jong lozano malen bergwijn gutierrez jagen duw afgegeven angelino basisdebuut bommel damen dumfries eredivisie feyenoord geduwd genadig kruising mattheij rebound rosario stevens stoomde strijde var vizier zorgvuldiger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Gutti in de basis, ik ben benieuwd...
+1/-0

5 jaar geleden
Ja Raimundo, het moet niet gekker worden. Legt veel meer energie in een wedstrijd dan Pereiro. Ik hoop dat hij tegen Inter ook speelt.
+1/-0

 
Jazeker, ben het helemaal met je eens, maar was alleen zéér verbaasd toen ik het las.
Maar ik denk dan altijd..Wáárom niet ageren ipv reageren???
+1/-1

 
5 jaar geleden
Van Bommel wou Pereiro echt een serieuze kans geven, want hij kan fantastisch voetballen, dus het is logisch dat hij lang in de basis heeft gestaan. En hij moet geld opleveren bij een verkoop. Maar Guti speelt waarschijnlijk veel constanter, en zal naar ik verwacht elke wedstrijd goed spelen. Zeker in NL.
+3/-0

 
Ik bedoel meer te zeggen dat trainers-zo af en toe-zijn elftal best wel eens mogen aanpassen aan de tegenstander. Ik vind het MvB verwijtbaar-na jarenlang geconcludeerd te hebben dat Feyenoord er thuis opklapt tegen PSV-dat hij niet ingegrepen heeft voor zo'n wedstrijd. Het was voor alles en iedereen duidelijk dat er een andere opstelling zou moeten volgen om niet als voorspelbaar te worden gezien, echter dacht MvB daar anders over. Waarom nu ineens Guti??? Dat kon ook 5 wedstrijden geleden..!
+1/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
5 jaar geleden
Het draaide uitstekend met Guti! Geweldige speler met veel inzicht en nauwkeurige passing. Als deze jongen fit blijft, zie ik Pereiro niet gauw terugkeren in de basis.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Dat vermoed ik ook. Zoals Bommel al vaker aangaf, houdt hij graag vast aan een basiself. Nu de mutatie er is, zal in dit geval het in voordeel van Guti uitvallen, dus die blijft nu wel even staan. Hij voldeed overigens prima, daarbij aangetekend dat tegen Excelsior dat ook niet zo moeilijk was. PSV kon naar hartelust combineren met veel één keer raken tegen een tegenstander die dit door een veel lager niveau het absoluut niet kon bijbenen.
+1/-0

5 jaar geleden
Met Gutiérrez draait het middenveld beter.

Lozano scoort moeilijker, hij is niet nauwkeurig genoeg in de afronding... dit komt, hij wil alles doen.
Lozano wil alle vrije trappen nemen en ook de corners als het even kan.
Mark van Bommel MOET hier meer structuur in brengen - wie neemt de vrije trappen op links en wie vanuit de rechtse hoek - zo ook met de corners.
Nu zie je ooit 3 man staan die een vrije trap willen nemen - terwijl Lozano dit dan opeist.
De trainer moet zorgen dat hier duidelijkheid in komt, duidelijk en heldere afspraken, nu is het een rotzooitje.
+2/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Een zwakke tegenstander die weinig tegenstand biedt, is absoluut geen garantie dat je zélf goed voetbalt. Dat heeft PSV vaak genoeg laten zien. Gister speelde PSV echter prima, met veel kansen, veel goede aanvallen/ combinaties + 6 goals. Daarnaast koos Van Bommel éindelijk voor het beste en sterkst mogelijke middenveld met Hendrix en Rosario controlerend en Gutiérrez in een aanvallende rol. Wát een verademing in vergelijking met slapjanus Pereiro die maar heel af en toe een beetje van z'n potentie laat zien. Met Pereiro erbij speel je met twee middenvelders en dat gaat natuurlijk ten koste van Hendrix en Rosario. Veel wedstrijden worden op het middenveld beslist en vooral daar moet je veel duels/ ballen winnen. Daarom is Pereiro ongeschikt als middenvelder.
+2/-0

5 jaar geleden
OT: wat er gebeurt met een Isimat en in mindere mate Bart Ramselaar: doet van Bommel dat tactisch gezien allemaal wel slim of moeten we dit zien in het kader van 'doorselecteren'? Een Cocu wist het beste uit relatief beperkte spelers als Isimat, Brenet, Locadia te halen en er kampioen mee te worden. Van Bommel lijkt 'harder' en neigt meer richting 'bedankt voor het lachen, tot ziens'. Iemand een mening/ idee? Weet niet hoe dit te beoordelen.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Ik weet niet of Van Bommel zich hard tegen die spelers opsteld. Volgens mij wil hij vooral met een vaste basis-11 spelen om er automatisme in te krijgen. Dat vind ik prima, want van veel wisselen worden spelers onrustig. Ik dacht dat op de trainingen de sfeer toch prima was ? Hij had wel een opmerking over Isimat dat die niet deed wat Van Bommel wou. Daar kan ik nog wel wat in komen, want bij Barcelona uit rende Isimat een paar keer de 16 uit zodat daar een gat ontstond, terwijl Viergever steeds keurig op zijn plek bleef staan en die zone bezet bleef houden.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Je kunt niet iedereen te vriend houden... spelers als Ramselaar en Isimat moet je de kans geven dat ze bij een andere ploeg kunnen gaan voetballen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Tja het is jammer voor Isimat en Ramselaar maar van Bommel heeft het m.i. weer helemaal goed gezien. Viergever is met uitzondering van het rappen in alles beter dan Isimat en voor Ramselaar geldt dat alle middenvelders beter zijn dan hij. Zeker Guti, Rosario en zelfs Pereiro en Hendrix. Dus ja doorselecteren moet. PSV is geen liefdadigheidsvereniging. Er moet worden gepresenteerd.
+1/-0

5 jaar geleden
Erg matige wedstrijd waarin Excelsior de goals zelf voor ons maakte of de (voor)assist gaf. Gelukkig maakte de slotfase met 3 lekkere goals nog iets goed. Enfin hopelijk begin van nieuwe reeks competitie-overwinningen (ff afkloppen).
+1/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Erg matig? De tegenstander was weliswaar erg matig, maar PSV legde veel goede aanvallen en combinaties op de mat, met heel veel (goede) kansen als gevolg.
+4/-0

5 jaar geleden
Tony,denk dat dit puur door selecteren is waarbij een bepaald verlies wordt ingecalculeerd.
M.b.t. Ramselaar kan ik het minder begrijpen,maar misschien dat hij zelf door frustratie al heeft aangegeven koste wat kost op zoek te gaan naar een andere club.
Viergever ipv Isimat,brengt veel meer voetbal van achteruit en is minder slordig dan onze sympathieke fransman.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage