Transparent
Inloggen
Sluiten

Jorrit Hendrix: 'Misschien blijf ik wel mijn hele leven hier'

15 januari 2019 07:31 - Fox Sports

Jorrit Hendrix is blij met zijn nieuwe contract bij PSV. Dat gaf de middenvelder maandagavond aan in gesprek met Fox Sports. "Elk moment als je je contract verlengt is een mooi moment. Dit is al mijn vierde contract, maar ik ben nog steeds zo blij", aldus Hendrix. "Het went ook zeker niet. Net zoals een kampioenschap went dit ook niet, dus ik ben er superblij mee."

Hendrix sluit niet uit dat hij nog veel langer in Eindhoven blijft. "Misschien blijf ik wel mijn hele leven hier", gaf hij lachend aan. "Het is geen schande om je hele leven bij een club als PSV te zitten. Ik zal niet zo maar voor de eerste de beste weg kunnen gaan. Ik zie wel hoe het komt. Als er ooit een mooie kans komt, wie weet."

Voor de middenvelder is het ook logisch dat hij bij PSV wil blijven. "Het is de honger naar succes en de honger naar meer. Bij PSV zit je sowieso bij een club die om de prijzen speelt en waar je Champions League kan spelen. Dit spreekt voor zich toch", zei hij daarover, die niet echt een persoonlijk doel heeft. "Ik wil gewoon zoveel mogelijk wedstrijden winnen en kampioenschappen mee maken."

Meer op Fox Sports


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Hard op weg om best presterende eredivisiespeler aller tijden te worden. Nu is dat nog Johan Cruijff boven hem.

Als Jorrit zo blijft presteren dan zal hij dit seizoen afsluiten als speler met het hoogste puntenaantal per eredivisiewedstrijd. Het lijkt me dan ook volkomen terecht om vanaf volgend seizoen de eredivisie voortaan met de Jorrit Hendrix schaal te beginnen.
 
8 maanden geleden
Kan me nog herinneren dat Johan Vogel ooit zomaar uit het niets voetballer van het jaar worden, Jorrit gaat hoedanook geschiedenis schrijven en dat is hem gegund.
 
8 maanden geleden
Ik zie ook veel overeenkomsten tussen de rol van Vogel en Hendrix. Beide onopvallend heel belangrijk bij PSV. En ik vrees vervolgens dat hij bij een stapje hoger buiten de boot valt. Net als Johann bij AC Milan.

Het zal jammer zijn voor Luuk en de eredivisie maar het lijkt me gunstig als Jorrit nog veel seizoenen bij PSV speelt.
 
8 maanden geleden
Waarom zou het jammer voor zowel De Jong als de eredivisie zijn als Hendrix nog vele seizoenen bij PSV speelt?
 
8 maanden geleden
Omdat Luuķ het record van Heitze 9 keer kampioen in de Eredivisie gaat evenaren. Maar daar gaat Hendrix vervolgens nog overheen. Dat is dan wel saai voor de Eredivisie.
:D
8 maanden geleden
@Tony, (als de discussie over Hendrix hier verder gaat) Ik ben het met al je punten wel eens. Maar wat ik aan probeer te dragen is dat PSV met een ander soort beleid nog een mogelijkheid heeft om Ajax tav de ED bij te blijven, en kampioen te worden. Ajax heeft straks 300 miljoen op de bank staan. Als ze bij Ajax voor veel geld steeds spelers kopen en verkopen, dan kan PSV alleen maar bij blijven door goed beleid. Dat is naar mijn idee met spelers die net wat minder zijn, maar veel langer samen spelen en meer ervaring hebben. De groep Zoet, Viergever, Schwaab, Hendrix en De Jong zou zo'n kern kunnen vormen, en dan aangevuld met talenten zoals nieuwe Lozano's. Een ingespeeld team is ook veel waard.
 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Die driehonderd miljoen op de bank zal niet snel gebeuren.

Vorig seizoen heeft Ajax ruim 52 miljoen van de bank gehaald om verliezen te dekken, investeringen te doen en overige uitgaven. Van de 64,5 miljoen op de bank was aan het einde van vorig seizoen nog 12,2 miljoen over.

Vervolgens hebben ze dit seizoen Tadic, Blind en Labyad gehaald en alleen Kluivert verkocht. Even puur als cashflow en kort door de bocht ga ik ervanuit dat van de 60 miljoen die Ajax dit seizoen uit de CL haalt een 20 miljoen wegstroomt aan extra op de transferbalans, 20 miljoen nodig is voor de gebruikelijke operationele tekorten (verlies dat Ajax leidt als ze niet Europees spelen en spelers verkopen) en 20 miljoen doorstroomt als prestatiebonussen, extra onkosten en belasting.

Houden ze dus 12,2 miljoen op de bank plus de opbrengst van verkoop aan het eind van dit seizoen. Laat dat bij een flinke leegloop 200 miljoen zijn. Dan komt vervolgens de belasting, externe partijen (zaakwaarnemers, doorverkoop en dergelijke) en de grote verrassing langs.

De grote verrassing zijn de externe aandeelhouders. Ajax NV heeft de winsten van de afgelopen jaren gebruikt om de reserves na de verliezen na de beursgang aan te vullen. Die waren eind vorig seizoen weer op het niveau van de beursgang. Dit is bij de hoge winsten vanaf 2011 gebruikt als excuus om geen dividend uit te betalen.

Die vlieger gaat bij verkoop van o.a De Ligt en F.de Jong niet meer op. Ruim een kwart van de winst is geld voor de externe aandeelhouders.
 
8 maanden geleden (gewijzigd)
@Mexico, Wat een geweldig stuk, met goede inhoud ! Ik dacht dat ze nog 100 op de bank hadden staan, dat De Ligt + F de Jong samen 120 op zouden leveren, Zyech nog 30, en dat de kieper ook vast zou vertrekken, en de CL ook nog 50 op zou leveren. Zo kwam ik met mijn grove schatting van 300 miljoen. Ik ben altijd bereid mijn feiten en gegevens aan te passen. Maar ik ben geen Ajax-fan en dus niet van hun details op de hoogte. Dank voor je goede stuk. Dat maakt het lezen op dit netwerk zo leuk.
 
8 maanden geleden
Haha ik ben ook geen Ajaxfan maar wil wel graag weten hoe ze ervoor staan. Ter voorkoming van verrassingen.
 
8 maanden geleden
En het gaat perslot toch om het Kampioenschap en spelen van CL, waardoor spelers meer opleveren, dus we kunnen met minder op de bank maar meer op het veld toch bij blijven, en zelfs behoorlijk concurreren met der snavels, zo moeilijk ist niet, met slim beleid.

Laatste nieuws