Transparent
Inloggen
Sluiten

'Celstraffen geëist tegen muntengooiers Madrid'

29 januari 2019 16:18 - ED.nl

Het openbaar ministerie in Madrid heeft een gevangenisstraf van een jaar geëist tegen drie PSV-fans. Dat weet onder meer het Eindhovens Dagblad te melden. Het drietal zou in maart 2016 bedelaarsters vernederd hebben op het Plaza Mayor in Madrid. Daarvoor hadden ze van PSV al een stadionverbod gekregen. Naast de gevangenisstraf is er ook een geldboete geëist die betaald moet worden aan de bedelaarsters.

Het is nog niet bekend wanneer de uitspraak zal volgen. Een celstraf van minder dan twee jaar hoeft in Spanje vaak niet uitgezeten te worden indien er sprake is van een eerste vergrijp.

Meer op ED.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Dat is wel erg overdreven, jezus. Het was geen mishandeling he, het was etterig, niet meer. Dr zijn geen hoofden ingegooid met munten...

PS: Volgens mij ontbreekt in de laatste zin het woord "geen". Nu staat er: "straffen van minder dan 2 jaar hoeven vaak niet uitgezeten te worden indien er sprake is van een eerste vergrijp." Klinkt niet heel logisch.
 
6 maanden geleden
Waar zou je geen willen plaatsen dan?
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Nouja als er GEEN sprake is van een eerder vergrijp, dus het is de eerste keer, dan hoef je hem NIET uit te zitten. Toch? Ik vind de formulering gebrekkig. Ik moest 3x lezen. Zeg dan: straffen hoeven vaak niet uitgezeten te worden als het gaat om het eerste vergrijp. Toen ik het las kreeg ik de indruk dat het tegenovergestelde geïmpliceerd werd.
 
6 maanden geleden
Volgens mij staat het er precies zoals jij het bedoelt. Bij een eerste vergrijp, hoeft de straf vaak niet uitgezeten te worden. Duidelijk.

Ik vind een gevangenisstraf ook wel heel erg overdreven. Het was misselijkmakend van deze figuren om zo met andere mensen om te gaan, maar om daarvoor een jaar te worden opgesloten?? Een taakstraf zou beter passen naar mijn bescheiden mening.
 
6 maanden geleden
Tsja dan ligt het aan mij >.< Toen ik het las begreep ik: je hoeft niet de bak in als je eerder OOK al iets gedaan hebt.

Wat betreft deze eis, of zelfs een taakstraf, ik snap niet dat er überhaupt juridische grond is voor een strafeis. Die gasten hebben al een dik stadionverbod aan de broek, is dat niet genoeg? Zelfs dat vond ik een erg hoog moraalridder gehalte hebben van PSV. Het was NIET netjes, het was ZEKER erg lomp. Maar er is geen sprake van letsel, bedreiging of enige vorm van intimidatie. Zelfs racisme was nmi geen duidelijke aanwijzing voor. De munten werden op de grond gesmeten volgens de beelden die ik heb gezien, de bedelaars werden niet bekogeld. En wat betreft dat rare dansje... als iemand om geld vraagt en de ander zegt: ja maar wel eerst een dansje, dan stem je toch zelf toe, uit vrije wil? Het is misschien vernederend, maar niemand dwong hen dat te doen. Ik vind dat het hele gebeuren ver buiten proportie wordt opgeblazen.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Beetje overdreven...
6 maanden geleden
Ze hebben daar veel tijd over zeg....wanne bras
6 maanden geleden
Deze straf is buitensporig los van het feit dat het een misselijke actie is, de vrouwen krijgen ook nog 600,- euro van die jongens, schooien wordt beloond door deze Roma's....ga werken!
 
6 maanden geleden
Helemaal eens. Ik heb een paar weken geleden toen ik met mijn gezin in Barcelona was een keurige oudere man moeten ‘redden’ van zo’n bedelende vrouw die deed alsof ze zogenaamd een bekende van hem was. Ze wilde met hem naar binnen glippen. Ik spreek vloeiend Spaans en hij vertelde me dat ze die hele vrouw en haar handlangster niet kende. Hier in Spanje zitten al die steden vol met dit soort......
 
6 maanden geleden
Ik vind jouw reactie niet minder misselijk dan de actie destijds, wat vind je nu echt? Dat Roma's niet moeten zeuren, of dat zogeheten fans zich fatsoenlijk hebben te gedragen als ze ergens te gast zijn?
 
6 maanden geleden
Het interesseert me niks wat jij vindt.....ik schrijf op wat ik vind.
 
6 maanden geleden
Dat moet jij weten, maar dat neemt niet weg dat ik wel reageer. Ik vind je reactie in ieder geval hypocriet. En of jij daar iets van vindt, dat zal wel niet, maar dat vind ik dan weer niet zo boeiend.
6 maanden geleden
Erg overdreven. Ben benieuwd als er drie PSV fans door zigeuners of bedelaars beroofd zouden zijn, of we er dan ook zoveel heisa over hadden 3 jaar later... Niet netjes oke, maar vergeleken met wat ik elke dag lees in de media gaat het nergens over.
6 maanden geleden
Celstraf van een dag zou al te bespottelijk zijn. Pleur eerder dat bedelende, criminele gajes in de bak (en raak de sleutels kwijt)! Te bizar voor woorden. En nog meer geld betalen aan die ondersoort? Gekker moet het niet worden, hoe bizar! Begrijp mij goed, stompzinnige actie - ik bedoel waarom in de eerste plaats al geld doneren aan dat tuig? - maar de diverse reacties hierop zijn te stompzinnig voor woorden.
 
6 maanden geleden
Hoo wacht even. Ik vind de strafeis onbegrijpelijk en zwaar overdreven maar hoe durf je het zo neer te zetten? "Tuig" en "gajes" is tot daar aan toe... Maar ondersoort??? Schandalige en racistische uitlating. Schaam jij je niet?
 
6 maanden geleden
Ik schaam mij niet nee. Ik heb geen hoge pet op van bedelaars, dat staat buiten kijf, maar deze groepering gaat nog veel verder. Internationaal opererende criminele bende van bedelaars, dieven & rovers. Dus ja, ondersoort.
 
6 maanden geleden
Ik snap jouw gevoelens jegens deze roma bende prima, maar deze terminologie kan echt niet. De laatste keer dat ondersoort een acceptabele term was in Nederland waren we bezet door onze oosterburen.
 
6 maanden geleden
Killer , het is gewoon het schuim der aarde....
 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

6 maanden geleden
Ik had graag de reacties hier willen zien als het ajax- of feyenoord 'supporters' geweest waren. Hoe laag kun je zakken door je zoals een lowlife te gedragen, letterlijk mensonterend. Ik heb daar wel wat meer info over: deze mensen die bedelen worden meestal onder dwang aangestuurd om te bedelen onder bedreiging van fysiek geweld tot aan hun kinderen toe. Ik heb geen enkel goed woord over voor deze veroordeelden, bah!
 
6 maanden geleden
Gewoon gelul. Als die mensen gedwongen worden dan moeten ze bij de politie of justitie zijn, daar staan PSV supporters los van. Verder in een normaal ontwikkeld land is deze belediging onbeschoft en moreel zeer verwerpelijk, maar geen strafbaar feit. Als ze in Spanje op deze manier met de rechtstaat omgaan dan zou ik ze adviseren om het internet op te gaan, daar worden dagelijks mensen veel erger beledigd en daar ligt dan nog een taak voor hen. En hadden ze nu echt 3 jaar nodig om een strafeis te formuleren.
 
6 maanden geleden
Ten eerste is dit erg overdreven. Celstraffen man, waar gaat het over.
Het is niet goed te praten, maar wordt wel erg opgeblazen allemaal.

En over Toon, beetje je eigen supporters erbij naaien voor de zoveelste keer.
Zonder supporters geen PSV, maar dat begrijpt Toontje niet. Matennaaier.
 
6 maanden geleden
"Supporters" die zich zo idioot gedragen zijn de titel fan van PSV niet waardig. Celstraffen is niet nodig. Een maand zonder rooie rotcent rond laten zwerven zodat ze kunnen ervaren hoe het is om niks te bezitten en de boel bij elkaar te moeten bedelen.
6 maanden geleden
Een jaar celstraf voor vernedering, te bizar voor woorden!
6 maanden geleden
Het slaat natuurlijk nergens op deze strafeis en ook het gedrag van Ome Toontje is verwerpelijk in deze, door als een echte NSBer zijn eigen mensen erbij te naaien. Even ter vergelijk: Wanneer je in Nederland met een betonschaar de tanden uit de smoel van een stel ****'s slaat, krijg je 120 uur taakstraf...
6 maanden geleden
Absoluut verwerpelijk, dat gegooi met die muntjes maar wat moet je daar dan wel voor een straf krijgen als je iemand molesteert, steelt of ergere dingen doet. Hier is het allemaal maar een taakstrafje..
6 maanden geleden
Bijna 3 jaar nodig gehad om tot dit besluit te komen.... En dat hoort bij de E.U.?? Die onderhandelingen rondom de Brexit hebben korter geduurd. Spanje is dus nog gewoon een ontwikkelingsland wat jurisprudentie betreft. Wordt het niet eens tijd om dat land te verstoten uit de E.U.? Levert ons alleen maar geld op want ze betalen amper en slokken wel megaveel subsidies op.
6 maanden geleden
Misschien zijn de straffen overdreven, maar wat een zwarte dag in PSV geschiedenis. Dit gaat de hele wereld over en is slecht voor ons imago. Boven alles was het heel denigrerend en verwerpelijk gedrag. Zo denk ik erover.
 
6 maanden geleden
Ben ik helemaal met je eens, het was zelfs op CNN! Dit hebben miljoenen mensen gezien.
 
reactie verwijderd

Laatste nieuws