Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Regel van beloftenteams moeten ze snel aanpassen'

2 februari 2019 09:08 - De Telegraaf

Als het aan PSV ligt, worden de regels voor de beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie snel aangepast. Door de nieuwe regelgeving mogen talenten die op het wedstrijdformulier staan van het eerste elftal op maandag niet meer in actie komen. "Dat vind ik heel raar. Die regel moeten ze snel aanpassen. Die jonge jongens staan op deze manier stil in hun ontwikkeling", aldus Mark van Bommel in gesprek met De Telegraaf.

Van Bommel is het niet eens met de suggestie om wellicht minder wisselspelers te selecteren. "Vorige week tegen FC Groningen zaten er bijna alleen maar spelers van rond de twintig jaar op de bank. Ik moet wel keuzes kunnen maken", zo geeft hij aan. "Dan kan je zeggen: laat ze eerder invallen, maar dat vind ik nergens op slaan. En die jongens verdienen het om bij de selectie te zitten. Het is ook niet zo dat we ze nooit inzetten."

Spelers ouder dan 23 jaar mogen helemaal niet meer in actie komen voor de Jong-teams. Daarom hebben spelers als Eloy Room, Trent Sainsbury en Aziz Behich nauwelijks wedstrijdritme. "Daar is dus niet goed over nagedacht. Het is apart dat die jongens ouder dan 23 jaar nergens anders kunnen spelen", zegt Van Bommel daarover.

Volgens bronnen binnen PSV wordt er aangestuurd op andere regels tijdens de bondsvergadering in mei. Een oplossing voor het probleem is echter lastig gezien de nog altijd aanzienlijke weerstand tegen Jong-teams en de benodigde stemverhouding.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Laat de wisselspelers dan ook vaker oefenpotjes spelen tegen regionale clubs. Leuk voor diens club omzet en de spelers doen ritme op.
 
7 maanden geleden
In principe zou het zoals in Duitsland kunnen.
Daar mogen maximaal 3 speler boven de 23 jaar geselecteerd worden voor de wedstrijdselectie van het 2e elftal in de regional liga's.

Maximiaal 2 kan ik ook nog mee leven.
 
7 maanden geleden
Dan krijg je dezelfde situatie als voorheen, wat ook betekent dat de reden dat het in de eerste plaats is aangepast, weer terug is. Mensen gaan weer klagen over competitievervalsing e.d. als de ene week tegen bv de nr 1 in the KKdivisie er met Malen, Guti en Room gespeeld wordt, en de week erna tegen de nr 2 zonder deze 3. Dat is een wereld van verschil en de hele reden dat het is aangepast. Ik vinnet niet zo'n ramp, maarja als PSV fan heb je niet echt zicht op de strijd om te promoveren.
7 maanden geleden
Ik ben à priori fel gekant tegen de "Jong teams" in 1e, 2e & 3e divisie. Imo doen ze het unieke karakter van deze op zich boeiende klasses geweld aan. En waar het de KKC betreft, speLen daarnaast ook het spek- & bonenaspect alsmede de weldegelijk aanwezige competitievervalsing een, zéér, kwalijke rol.
7 maanden geleden
Ik vind de Jong-teams zeer goed voor het opleiden van onze talanten. Een paar jaar lang werd er terecht geklaagd dat NL bij geen EK en WK mee deed. Ik vind het een zeer goede zaak dat jonge talenten van Ajax en PSV ervaring op kunnen doen tegen oudere spelers, daar ontwikkelen zich sneller door, en komen ze beter te weten wat ze in de ED kunnen verwachten. Het moet wel eerlijk tov de andere teams zijn, in de zin dat er wel elke keer ongeveer hetzelfde 11-tal moet spelen. De jong-teams zijn nog in ontwikkeling, en op de Hertgang krijg je nu ook echte tribunes. Het is gewoon een project in ontwikkeling. Nl is een opleidings-land, dus we zullen ons echt op de jeugd moeten richten.
7 maanden geleden
Ben het eigenlijk deels met Van Bommel oneens. Ja, ik vind het ook raar dat jongens die op de bank zitten bij het eerste daardoor niet in actie mogen komen op maandag bij Jong PSV. Zeker omdat ze, als ze op vrijdag voor Jong spelen, vervolgens op zaterdag wél op de bank bij het 1e mogen zitten.

Maar de Jong-teams zijn in de KKD toegevoegd met de bedoeling om onze beste jeugdspelers ervaring te laten opdoen tegen betere teams. Het zou nergens op slaan om dan oudere jongens, die buiten de boot vallen bij het eerste, daarbij mee te laten doen.

Laatste nieuws