Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV onderneemt geen verdere stappen tegen verplaatsing wedstrijd Ajax'

22 februari 2019 08:29 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"PSV onderneemt geen verdere stappen tegen verplaatsing wedstrijd Ajax"; image source: Pro Shots

PSV zal geen verdere actie ondernemen tegen het besluit van de KNVB om Ajax - PEC Zwolle te verplaatsen naar woensdag 13 maart, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Algemeen directeur Toon Gerbrands is wel vooral kwaad op competitieleider Jan Bluyssen, omdat hij eenzijdig bestaande afspraken heeft geschonden. De club wil dat de KNVB betrouwbaar is en zich houdt aan de regels die in eerder gemaakte afspraken zijn gemaakt. Die regels zijn nu halverwege de competitie versoepeld en dat is bij Gerbrands verkeerd gevallen.

Een verplaatsing waarbij een wedstrijd uit een speelronde wordt gehaald, zodat de Europese deelnemer fitter aan de aftrap kan verschijnen is recent nog neit eerder voorgekomen. Competitieleider Bluyssen kon niet officieel reageren.

In een reactie aan De Telegraaf laat Gerbrands weten dat hij inhoudelijk geen enkel probleem heeft met het verzoek van Ajax. "Wij als PSV hadden in de situatie van Ajax waarschijnlijk hetzelfde gedaan bij de KNVB. Ik begrijp Ajax heel goed en het is een stap in de goede richting als rekening wordt gehouden in het competitieprogramma met de Europese verplichtingen van clubs", aldus Gerbrands. "Maar dit nieuwe programma kan voor PSV zowel een voordeel opleveren als achteraf nadelig blijken te zijn. Dat is pas later vast te stellen. Onze frustratie zit bij de KNVB."

Gerbrands had graag gezien dat PSV was uitgenodigd als gesprekspartner. "Vorige maand hebben we met zijn allen gezeten – PSV, Ajax, Feyenoord, KNVB, ECV en FOX – en goede afspraken gemaakt voor volgend seizoen. Overigens is het schrappen van een wedstrijd uit een competitieprogramma nooit ter sprake gekomen. Evenmin is toen een verzoek van Ajax voor het verplaatsen van Ajax-PEC op tafel gekomen", zo geeft hij aan. "Nu worden we met deze situatie geconfronteerd, incidentenpolitiek noem ik het. Ik vind dat de KNVB clubs zo niet kan behandelen. Daar zit de frustratie van PSV en dat verwijt ik de bond."

De algemeen directeur vindt het bovendien vreemd dat directeuren van andere clubs niets hebben laten horen. Zij kunnen in de toekomst tegen hetzelfde probleem aanlopen als wat PEC Zwolle nu heeft. "De rest van de Eredivisie moet blijkbaar nog wakker worden. Volgens mij allemaal een gevolg van een gebrek aan leiderschap", zo geeft hij aan.
Tags

knvb gerbrands pec bluyssen competitieleider competitieprogramma aftrap behandelen ecv eenzijdig eredivisie evenmin feyenoord fitter fox gemaakte geschonden gesprekspartner incidentenpolitiek nadelig neit ondernemen telegraaf voorgekomen wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Toontje dorpspastoor heeft wel een punt, maar pak dan ook door met je 'topsportmentaliteit'! Het loopt gewoon weer met een sisser af. Stel het waren muntjes gooiende supporters van je eigen club geweest...
+2/-1

5 jaar geleden
Toon zal de spelersgroep wel opdracht gegeven hebben om nog 11 potjes te winnen. Vervolgens mogen ze de platte kar weer op. Voetballen nondeju en niet alleen 'domineren' met al dat getik naar de zijkant of achteruit.
+3/-1

In het vervolg geen afspraken meer maken, waar dat onbetrouwbaar tuig bij is, leg je alleen jezelf beperkingen op, terwijl zij zich daar niet aan houden.
+2/-0

5 jaar geleden
Eigenmachtig rommelen met afspraken. Het is blijkbaar mogelijk. Ik vraag me af waar ze nog meer de hand mee lichten, zonder dat wij daar weet van hebben.
+2/-0

5 jaar geleden
ajax heeft maar 1 doel met deze verplaatsing. Een debacle als tegen heracles voorkomen. Heeft niets met CL te maken. Pure competitievervalsing !
+3/-0

5 jaar geleden
Dit krijgt de KNVB nog wel terug op hun bord Nu ze Ajax meer rust gunnen dan zouden ze elke ploeg die in de toekomst met het verzoek komt om wedstrijden te verzetten wegens Europese verplichtingen die rust moeten gunnen. Doen ze dat niet dan is de KNVB dus vooringenomen en partijdig.

Ik weet 100 % zeker dat als bv PSV volgend jaar met een verzoek komt om een wedstrijd te verzetten dat de KNVB dan nee zegt. Dus ondanks Gerbrands een hoop kritiek krijgt zal die in de toekomst toch wel gelijk krijgen.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman vitesse weghorst xavi