Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Onzin als Van Bommel verkondigt dat PSV na de winterstop beter speelt'

25 februari 2019 09:52 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen: "Onzin als Van Bommel verkondigt dat PSV na de winterstop beter speelt"; image source: Pro Shots

In zijn column in De Telegraaf stelt Valentijn Driessen dat PSV uit vorm is en de ploeg het niet meer lukt om het gebrek aan individuele klasse te camoufleren vanuit de teamfilosofie. "Van Bommel verkondigt onzin als hij PSV na de winterstop beter vindt spelen dan voor de winterstop en de vormdip ontkent. Toentertijd werden liefst zestien van de zeventien duels gewonnen en in 2019 pas twee van de zes", aldus Driessen. "Vooral het dramatische acteren van doelman Jeroen Zoet valt op. Bijna iedere bal tussen de palen bij de international is bingo voor de tegenstander."

Driessen vraagt zich dan ook af hoe Mark van Bommel en Erik ten Hag om gaan met de titeldruk. "Weliswaar heeft de speler Van Bommel, die een kick-start maakt als trainer, ruime ervaring met het winnen van titels en zit vaak als ’speler’ op de bank; kampioen worden als trainer geeft een andere druk en vergt andere kwaliteiten", zo geeft hij aan. "Wie weet het best de rust te bewaren in de titelrace, wie blijft helder observeren, analyseren, maakt de goede keuzes en laat zich niet afleiden door externe factoren?"

De chef voetbal van De Telegraaf gaat verder: "Op rustige zee is het eenvoudig om als kapitein het schip netjes op koers te houden, maar het gaat erom alert te zijn en vertrouwen uit te stralen naar de spelers als de storm opsteekt. Zoals bij PSV na vier gelijke spelen en een overdreven reactie op de verplaatsing van Ajax-PEC Zwolle. Voor de landstitel moet Van Bommel nu het verschil maken met Ten Hag."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad, wat een bud wedstrijd gisteren zeg, van de andere kant als we in de laatste 20 min scoren (zo gek zou dat niet zijn geweest) dan is het weer de "vechtlust"van PSV die in de media rond zingt, onderschatting én een zwak middenveld gaan ons nog nekken dit seizoen. Als ajax tegen Pec en AZ geen punten verspeeld dan wordt het een lastig verhaal.
 
7 maanden geleden
Helemaal mee eens. Als PSV één van die 5 grote kansen op het einde gemaakt had, dan had iedereen gezegd, zo word je kampioen. PSV speelt minder indrukwekkend dan voor de winterstop, maar het zit ook niet mee. Nu moet je er voor waken dat deze tegenslagen geen deuk in het zelfvertrouwen te weeg brengen. Ik zag gisteren al een aantal momenten dat een speler een hele mooie loopactie had, die ook gezien werd door verdediger/middenvelder, maar ze de steekpass niet durfde te geven. Dat is dodelijk.
7 maanden geleden
Ze krijgen weer hoop in duivendrecht (en misschien niet eens onterecht). Vermeulen en Driessen kunnen hun clubvoorkeur niet verborgen houden op dit soort momenten en komen weer met hun gebruikelijke flauwekul.
Zoet bijvoorbeeld, die keepte gisteren een hele goede wedstrijd, alleen heeft onze 'neutrale' media dat natuurlijk weer anders gezien...
 
7 maanden geleden
ZO ist Ja, wat Zoet betreft helemaal met jou eens,Ondanks dat Bommel echt flauwekul verkondigd, Driesen Vermeulen enz zijn opportunisten, lullen zoals het hun uitkomt, waarschijnlijk thuis niks te vertellen.
 
7 maanden geleden
Zoet inderdaad een paar goede reddingen verricht maar dat zondagsschot van jorgenson mag er gewoon niet in klaar! En dat is niet de eerste keer dit seizoen. Dat is gewoon een zwakke plek bij zoet!En ook dat kost ons punten! Het collectief was geweldig maar nu niks meer van over! Da's de realiteit
7 maanden geleden
Ondanks dat ik de heer Driessen een ongelofelijk slechte columnist vind, heeft hij wel gelijk wat betreft Van Bommel zijn aparte uitspraak. We spelen een stuk slechter en creeren minder kansen. Daarnaast hekel ik Van Bommel zijn koppigheid in het vasthouden aan dezelfde elf spelers. Vooral het duo Hendrix en Rosario kan niet. In de CL ja, tegen grote tegenstanders, maar in de eredivisie mogen we toch wel meer domineren. Bovendien zijn beide spelers nooit betrokken bij goals, terwijl elk team dat in Europa voor het kampioenschap speelt, meerdere middenvelders hebben die of goals of assists leveren. Zelfs thuis, tegne 10 man van Feyenoord, houdt Van Bommel daar nog aan vast. Dit gaat ons het kampioenschap kosten.
7 maanden geleden
Hahaha Valentijntje ruikt bloed. Nou jongen, we staan nog steeds even ver voor als 5 wedstrijden geleden. Hopelijk grijpt Mark dit soort dingen aan om de spelers weer op scherp te krijgen en krijgt Driessen de deksel op zijn spreekwoordelijke neus.
7 maanden geleden (gewijzigd)
Bij Cocu was als coach een stijgende lijn zichtbaar. Van Bommel begon, wat mij betreft althans, verrassend sterk maar ik moet nog zien dat dit tot resultaten gaat leiden. Als je van de zomer (met een beetje pech) 50-60 goals verliest kun je vanaf nul beginnen. Ben reuze benieuwd of van Bommel de hooggespannen verwachtingen de komende 18 maanden gaat waarmaken.
 
7 maanden geleden
Welke stijgende lijn? Dat was juist het probleem onder Cocu. Het voetbal leek hélemaal nergens op en er zat juist geen enkele verbetering in het armoedig gepruts. Om die reden klaagde iedereen steen en been over de kwaliteit van het voetbal.
 
7 maanden geleden
Bij Van Bommel is er een dalende lijn waar te nemen.. De eerste 15 wedstrijden zag het er fris en fruitig uit. Werd vroeg druk gezet, aangevallen, bij een voorsprong niet achteruit gelopen. Ik zie daar niets van terug, op de eerste 10 minuten na tegen Feyenoord.
 
7 maanden geleden
Wat was die zogenaamde stijgende lijn onder Cocu dan? In de periode Cocu was het voetbal om te janken, maar de resultaten heel behoorlijk.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Cocu is 1 van de grootste prijzenpakkers ooit bij PSV en heeft het qua cijfers waanzinnig gedaan. Na Feyenoord uit in zijn 1e seizoen is er totaal zijn rugblessure een enorme reeks neergezet om vervolgens het jaar erna kampioen te worden. Dat noem ik een stijgende lijn. Als van Bommel op deze manier doorgaat en onze selectie komende zomer beroofd wordt van jouw pispalen dan speel je volgend jaar lekker met AZ en Feyenoord om plek 2. Hopelijk geniet jij dan nog steeds van ons defensieve blok alhoewel het aanstaande vertrek van Schwaab een zeer grote aderlating zal worden. Ik heb enorm genoten van alle prijzen die Cocu gepakt heeft en nam het mindere voetbal voor lief. Van Bommel moet die prijzenreeks maar eens zien te evenaren.
 
7 maanden geleden
De resultaten van Cocu in het 1e jaar waren dramatisch, daarga ging het heel veel beter. Bommel mag wel meer krediet hebben dan jij wil geven.
 
7 maanden geleden
@Pvh: na de zeperd tegen Vitesse haalde Cocu in zijn eerste seizoen 33 punten in ik dacht 12 of 13 wedstrijden waarna Faber het overnam omdat Cocu geopereerd moest worden. In die serie is een bepaalde basis voor het kampioenschap het jaar erna gelegd. Om dan over een dramatisch jaar te spreken vind ik vreemd. Ik kan VAN Bommel niet beoordelen maar maak me serieus zorgen dat hij een hell of a job te wachten staat door meerdere oorzaken. Ik hoop dat hij zeer succesvol wordt want als persoon heb ik veel respect voor hem net als destijds de voetballer. De tijd zal het leren hoe succesvol hij wordt
 
7 maanden geleden
Cocu behaalde behoorlijke resultaten, maar qua kwaliteit v/h voetbal was het topclub onwaardig. Met dat armoedig gepruts joeg PSV de supporters het stadion uit.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Behoorlijke resultaten??? https://www.tussendelinies.nl/statistieken-cocu-psv

En dat met spelers als Brenet en Isimat achterin.
 
7 maanden geleden
Zo bijzonder is het niet om als één v/d twee topclubs kampioen te worden in de ultrazwakke eredivisie. Cocu slaagde er totaal niet in om PSV aan het voetballen te krijgen, om maar te zwijgen over een enigszins fatsoenlijk niveau. Het armoedig gepruts leek nergens op.
 
7 maanden geleden
En met die redenen werd PSV jaarlijks Kampioen.
7 maanden geleden
Dat stukje over onze keeper klopt als een zwerende vinger. Moet je eens nagaan hoe slecht die Room is...
Iedere bal tussen de palen vliegt er in. Echt beschamend.

En een wisseling op het middenveld zou geen overbodige luxe zijn.
 
7 maanden geleden
Tegendoelpunt lag niet alleen aan Zoet. Jorgensen stond meters vrij en kon op zijn gemak eens aanleggen. Had meteen na rode kaart spits bijgemoeten en verdediger eraf. Met achterin 1 op 1 had Viergever bovenop die spits gestaan.
 
7 maanden geleden
Juist! Viergever gaf Jorgensen alle ruimte. Ik vind sowieso dat je thuis niet met 6 verdedigend ingestelde spelers moet spelen tegen Feyenoord. Maar dan komt je tegenstander met 10 man te staan, wordt Larsson gewisseld en dan nóg blijven er 6 verdedigend ingestelde spelers op het veld staan. Pas in minuut 82 durft Van Bommel het aan om er uit te halen, en daar blijft het bij terwijl je Malen ook nog hebt...
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Het doelpunt kwam voort uit geluk, Higler speelde daarin een hoofdrol. Jörgensen nam de bal heel goed aan, wat daarna gebeurde was heel gunstig voor hem. Jörgensen liep (onbedoeld) recht op Higler af en veranderde tot verrassing van Schwaab daardoor van richting. Schwaab dekte links af omdat hij erop anticipeerde dat Hendrix rechts af zou dekken. Probleem was echter dat Hendrix dit niet kon omdat Higler in de weg zat(je ziet Hendrix daar ook over met zijn hand zwaaien). Jörgensen kreeg daardoor vrije doorgang en schoot hem echter vervolgens geweldig in, ik vind dat Zoet (en Viergever) hier niet veel valt te verwijten. Soms zit het mee, soms zit het tegen. (Kijk de beelden er even op na en vertraag de video of zet het beeld af en toe stil, dan is het goed te zien)
7 maanden geleden
Dat commentatoren PSV afkraken kan alleen maar in het voordeel zijn van PSV.
7 maanden geleden
Toen Cocu een week voor de training van het nieuwe seizoen besloot om naar zijn droomclub in Turkije te gaan. Werd Van Bommel de nieuwe trainer van PSV, na de kennismaking met spelersgroep kreeg hij 10 dagen vakantie van Toon Gerbrands. Bij PSV noemen ze dit topsportklimaat. Van Bommel had totaal geen invloed op de samenstelling van de groep, hij bracht alleen twee Australiërs mee wat ervaren krachten zijn, het resultaat hebben we gezien in de bekerwedstrijd tegen RKC. Van Bommel als trainer is voor de supporters moeilijk te begrijpen vooral nu het zo matig gaat. Als speler had Van Bommel de wedstrijd tegen Feijenoord doen kantelen, als trainer faalde hij, want PSV werd op inzet afgetroefd. De kans dat PSV kampioen wordt is volgens mij net zo groot als dat Ajax, Real Madrid uitschakelt. Maar waar ik wel benieuwd naar ben is hoe de selectie van PSV er in het seizoen 2019-2020 uit zal gaan zien.
7 maanden geleden
Het wordt tijd dat van Bommel zn kop is uit zn eigen reet haalt en kijkt wat er daadwerkelijk op het veld gebeurd. We hebben een aardige keeper die wel is een bal tegenhoudt. Niks meer en niks minder. Tegen Feyenoord krijgen we 3 goals tegen dit seizoen. En alle drie de goals komen van (ver) buiten het strafschopgebied. Daarvan mag ie er gewoon minsten 2 hebben. Maar meneer staat altijd op de doellijn geparkeerd. Daarom is bijvoorbeeld ook elke voorzet of corner gevaarlijk. Als er iemand van de tegenpartij tegenaan loopt is het prijs.
Dan spelen we met 4 verdedigers. Schwaab speelt in mijn ogen foutloos. Viergever voegt niks toe. En als onze backs hun aanvallende werk niet kunnen doen blijkt dat het er verdedigend ook nog het nodige aan schort.
Dan hebben we 2 verdedigende middenvelders op het veld staan. Waarom is me een compleet raadsel. 6 verdedigende spelers terwijl je 9 van de 10 keer tegen een tegenstander speelt met anderhalve aanvaller. Dan laat je 1 aanvallende middenvelder elke wedstrijd weer verzuipen in zn eentje en haal je hem er het liefst nog voor de rust af. Waarna er na die wissel helemaal niemand meer een inspeelpass heeft naar de voorste drie. Want het enige waar Hendrix en Rosario wekelijks in uitblinken is onnodig balverlies.
Dit is niet iets wat alleen gisteren gebeurde. Dit gebeurd elke wedstrijd na de winterstop. En gebeurde ook al voor de winterstop. Iedereen mag hopeloos falen. En blijft gewoon staan. Alleen als je Pereiro heet dan mag je blij zijn als je de rust haalt. En toch heeft die jongen er al 10 in het mandje liggen en 5 assists afgegeven. Maar Hendrix en Rosario bakken er al maanden niks van. Hebben geen enkele toegevoegde waarde. Die mogen blijven staan. We hebben er nog een Mexicaan bijgehaald voor een Godsvermogen. Maar die kan er ook blijkbaar geen kloten van. En is inmiddels voorbij gestoken door een jeugdspeler waar iedereen al 5 jaar van ziet die gaat het eerste halen. Sterker nog, van Bommel heeft er zelf met zn neus bovenop gezeten. Waarom Guti dan gehaald??
Ik zal er wel niks van begrijpen. Maar echt alleen voel ik me niet als ik naar van Bommel zit te kijken. En maar gaan lopen zeiken tegen de vierde man. Zorg jij er nou maar voor dat je van Emmen wint. Niet binnen een half uur met 2-0 achterstaat tegen Utrecht dat 5 wedstrijden op een rij verloren heeft. Of tegen een Heerenveen wat 15e staat. Dan hoef je ook niet zo tegen die 4e man aan te lopen zeiken. Die kan er ook niks aan doen dat jij zo stronteigenwijs bent...

Je had gewoon 10 punten voor moeten staan.
 
7 maanden geleden
"Het wordt tijd dat van Bommel zn kop is uit zn eigen reet haalt ". Vreemd om zo over de trainer van PSV te praten.
 
7 maanden geleden
Laat ik het zo zeggen. Als Ten Hag zo stronteigenwijs is om zn ding te blijven doen en Ajax verliest punten. Dan vinden we het allemaal geweldig. Maar als we zelf een trainer hebben die nog eigenwijzer dan eigenwijs is. Alleen maar zn eigen gelijk wil halen ten koste van alles. Dan mag jij het van mij noemen zoals je het wil. Maar bij ons thuis wordt dan gevraagd om je kop is uit je reet te halen. En dat wordt hoog tijd ook. Of gaan we straks na opnieuw (onnodig) puntverlies tegen Excelsior weer roepen we voetballen steeds beter??
7 maanden geleden
Waarom moet deze Ajacied zo veelvuldig geciteerd worden op deze PSV site. PSV supporters zijn slim genoeg om zelf een analyse te maken van deze situatie.. weg met deze honende telegraaf man, die bij elk puntverlies van PSV zit te kwijlen
 
7 maanden geleden
Precies, een paar weken geleden moest de trainer van ajax van hem nog het veld ruimen na de 6-2 nederlaag. Wist niet dat deze televaag nog bestond.
7 maanden geleden
Ach joh, deze droeftoeter wordt door ajax betaald om negatief over psv te zijn. Zitten nu in een dipje, maar nog geen wedstrijden verloren na de winterstop (in tegenstelling tot de neuzen die al 2x). Maar daar zaten voor ons normaal lastige uitwedstrijden bij (utrecht, heerenveen) en feyenoord.
Nu komt er een wat makkelijker programma aan (excelsior, nac, vvv). Maar Bommel mag de jeugd die t nu goed doet wel vaker brengen. Sommige spelers ogen vermoeid, wat niet gek is aangezien Bommel elke week met hetzelfde team speelt. Vooral degene die nog niet gewend zijn aan het ritme zat-woe-zat. Dumfries, Angelino, Rosario, bergwijn. Is allemaal toch wat minder scherp nu. Valt mij tenminste op dat er niet meer als team opgejaagd wordt. t is allemaal een stapje minder nu. Van het weekend Gutierrez, Ihattaren en Gakpho een wat meer minuten geven. En eventueel angelino en Dumfries ook een keer rust gunnen. En dan komt t allemaal goed en staan wij in april of mei gewoon weer met die Schaal boven t hoofd
7 maanden geleden
Ik vind het mooi dat veel supporters altijd toch positief blijven, zou ik een voorbeeld aan kunnen nemen, maar het is volgens mij meer hoop dan dit momenteel ergens op gebaseerd is. In de huidige vorm krijgen we het zelfs zaterdag tegen Excelsior al zwaar zat. Daarnaast gaat Ajax langzaam beter draaien dus zijn er in mijn ogen weinig aanknopingspunten om positief over te zijn. Neemt niet weg dat ik nog altijd in de titel geloof, maar dan moet de wederopstanding zaterdag beginnen met een klinkende overwinning! Als Feyenoord en Real de druk dan op kunnen voeren op Ajax dan wordt hen de druk in de week met PEC en AZ misschien nog teveel. Maar zoals gezegd, eerst zelf maar eens het verschil weer eens op 5 punten brengen!
7 maanden geleden
lekker gauw die wedstrijd vergeten we staan namelijk nog steeds 2 punten voor! en die neuzen gaan ook niet alles winnen!! aan het einde van de rit gewoon weer op het stadhuisplein feesten!! en zingen helemaal niks in amsterdam!!
7 maanden geleden (gewijzigd)
Je kunt verwachten dat dit soort verhalen meer de ronde gaan doen , nog ieder jaar zo. Als we er het laatste kwartier een ingetikt hadden was het weer heel anders. Het gelooft toch niemand dat de concurrentie geen punten meer laat liggen ? Als Ajax, en dat zie ik gebeuren , woensdag van Feyenoord wint dan is de beer los dan vieren ze de champions league finale bwvs. De media helpt dan wel even mee.Dan beginnen ze weer over de leegloop bij PSV . Dat de KNVB de wedstrijd Ajax - PEC verplaatst moet iedereen normaal vinden , is het ook . Maar dan wel in overleg met PEC Zwolle . Misschien kan er een andere datum gezocht worden waarin PEC zich ook kan vinden . Ik begrijp PEC heel goed, ze hebben geen brede selectie om binnen een paar dagen drie wedstrijden te spelen en moeten vechten tegen degradatie. Schijnbaar is dat de KNVB en AJAX een rotzorg . Mooi gebaar van Gerbrands om mee te protesteren , jammer dat verder niemand hem bijvalt.

Laatste nieuws