Transparent
Inloggen
Sluiten

Kelle Roos: 'PSV vond het niet nodig dat er een MRI-scan werd gemaakt'

27 februari 2019 12:46 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Kelle Roos: "PSV vond het niet nodig dat er een MRI-scan werd gemaakt"; image source: Pro Shots

Kelle Roos gold in de jeugd als groot keeperstalent. De doelman is inmiddels eerste keeper bij het Engelse Derby County en geeft in gesprek met Voetbal International aan te dromen van de Premier League. Zijn carrière had echter heel anders kunnen lopen als er een MRI-scan was gemaakt toen hij als jeugdspeler van PSV een heupblessure opliep. "Bij PSV vonden ze dat niet nodig, ze gingen uit van een slijmbeursontsteking", aldus Roos. "Ik werd geïnjecteerd met corticosteroïden. Had geen effect. Zo'n ontsteking is binnen een week of vier over, maar ik had na twee maanden nog steeds heel veel pijn. De medische staf gaf aan dat ik geduld moest hebben."

Na negen maanden kon de doelman nog steeds niet spelen. "Toen heb ik op eigen initiatief een MRI-scan laten maken in het Radboudumc in Nijmegen. Bleek ik te kampen met Morel-Lavallée, een zeldzame klacht die vooral voorkomt bij mensen die een auto-ongeluk hebben gehad en American Footballers", zo geeft hij aan. "De oplossing was op zich vrij simpel: ik kon gewoon keepen, maar dan wel met beschermende kleding voor mij heup. Die ben ik een paar jaar blijven dragen. De klachten zijn uiteindelijk vanzelf verdwenen. Ik wil niet natrappen naar PSV, maar die periode was voor mij heel teleurstellend. In totaal stond ik bijna een jaar aan de kant en raakte ik uit beeld bij de KNVB, door een blessure die zó verholpen had kunnen zijn. Ik hield er zelfs zo'n slecht gevoel aan over, dat ik voor mezelf op dat moment ook geen toekomst zag bij PSV."

Voordat hij geblesseerd raakte, had hij zelfs bedankt voor een transfer naar Arsenal. "Net zestien was ik. Ik veroordeel jongens niet die zo vroeg naar het buitenland gaan, want zeg maar eens nee tegen drie ton salaris als je in een sociale huurwoning bent opgegroeid. Maar ik vond het te vroeg voor het buitenland", zegt hij daarover. "Na mijn blessure klopte Arsenal weer aan. De club wilde me drie dagen op proef hebben. Maar PSV wilde met niet laten gaan. Ik was nodig op de training... Ik raakte gefrustreerd. En sprak dat ook steeds vaker uit."

Na de komst van Marcel Brands als technisch manager vertrok hij uit Eindhoven. "Ik kon bij Jong PSV gaan concurreren met Benjamin van Leer. Ook Jeroen Zoet, die hij het eerste zat, zou nog regelmatig wedstrijden bij ons gaan keepen. Ik wilde juist weer ritme krijgen en mijn plezier terugvinden", aldus Roos. "Brands begreep dat. 'Als jij echt wilt gaan, dan hou ik je niet tegen'. Hij nam genoegen met een doorverkoopclausule en liet me vertrekken naar Willem II."




Tags

roos mri scan kelle arsenal brands american benjamin corticosteroiden county derby doorverkoopclausule footballers heup heupblessure huurwoning jeugdspeler jong keeperstalent knvb lavallee morel natrappen ongeluk radboudumc slijmbeursontsteking ton zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Toch wel een hele kwalijke zaak. PSV met al z'n medische mogelijkheden zou dit soort fouten toch niet mogen overkomen. Geen idee of die jongen inderdaad zo goed is maar dit soort fouten kunnen je gewoon 10-15 miljoen kosten, lijkt me zo'n MRI wel mee betaald. En dat is dan nog de zakelijke kant.
+1/-2

 
Idd, en dat dit hier vermeld mag worden zegt wmb meer dan genoeg.
+2/-0

5 jaar geleden
"Ik wil niet natrappen naar PSV"..... I see what you did there.
+4/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
5 jaar geleden
Is gewoon niet goed genoeg , speelde op zijn 22 nog bij de amateurs. Wat doet dit nieuws hier eigenlijk ?
+3/-0

5 jaar geleden
Kelle kan zich beter concentreren om eerste keus te worden bij The Rams in plaats van de geblesseerde Carson. Hoop dat deze laatbloeier gaat excelleren en het tot de PL schopt en dan nog eens terugdenkt aan PSV (en niet alleen als zijn contract bijna afloopt en hij 4 jaar niet bij het eerste team aan bod gekomen is, wil niet natrappen...)
+4/-0

5 jaar geleden
Lijkt zo meer Jelle Boos. Vreemd dat zo'n verhaal hier klakkeloos overgenomen wordt zonder enige vorm van wederhoor, een verhaal heeft altijd twee kanten.Het is hier toch geen Telegraaf.nl?
+5/-0

 
5 jaar geleden
Mijn idee! Waarom hier platform bieden aan een gefrustreerde & rancuneuze nobody? Ik constateer vaker dat hier tegenwoordig de nodige artikelen worden neergekwakt waarvan de relevantie mij te enen male ontgaat. Was bij oude PN toch beduidend minder sprake van.
+6/-0

 
5 jaar geleden
De kwaliteit van de posts is inderdaad vet achteruit gehold sinds de lancering van de nieuwe site.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje