Transparent
Inloggen
Sluiten

Angeliño: 'Ik ben pas tevreden als we de titel pakken'

8 maart 2019 08:22 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Angeliño: "Ik ben pas tevreden als we de titel pakken"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Angeliño aan dat PSV weer op de goede weg is. "Ik denk dat het er nu weer heel goed uitziet bij PSV", aldus Angeliño. "We hebben twee of drie mindere wedstrijden gespeeld na de winterstop. We hebben veel kritiek gekregen. Te veel. Alsof mensen waren vergeten wat we daarvoor gepresteerd hebben."

Angeliño gaat verder: "Als je de buitenwacht moet geloven zijn wij niet meer de favoriet voor de titel, maar is Ajax dat. We moeten dat maar accepteren. Het is aan ons om te antwoorden. Als wij de schaal omhoog kunnen tillen, is dat de perfecte manier."

De Spanjaard wist zich na zijn komst direct aan te passen aan het niveau van PSV. "Eerlijk gezegd ben ik zelf ook wel verbaasd over hoe het dit seizoen gaat. Maar dat betekent niet dat ik al tevreden ben. Dat kan ik pas zijn als we de titel pakken", zo geeft hij aan. "Dat ik weinig tijd nodig heb gehad om me aan te passen, komt ook omdat PSV altijd dominant wil spelen. Dan wordt het een stuk makkelijker. Dat zie je aan Denzel, maar ook aan jonge jongens als Mohammed Ihattaren en Michal Sadílek."

Angeliño voelt zich helemaal in zijn element nu hij bij PSV volop de ruimte krijgt om aan te vallen. "Kijk naar de beste teams in de wereld. Ze spelen bijna allemaal met twee aanvallende vleugelverdedigers. Dat zijn heel belangrijke schakels in het aanvalsspel geworden", zegt hij daarover. "Ik ben blij dat het voetbal nu is zoals het is, want die manier van spelen past heel goed bij mij. Mijn traptechniek is een van mijn sterkere punten, maar ik train er verder eigenlijk niet op. Dat gaat gewoon automatisch. I like to kick the ball, zo simpel is het."


Discussieer mee op de forums


Tags

angelino titel passen aanvalsspel accepteren automatisch ball buitenwacht denzel dominant element favoriet ihattaren kick kritiek like michal mohammed perfecte sadilek schaal schakels spanjaard teams tillen traptechniek uitziet vergeten vleugelverdedigers winterstop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Wij zijn ook pas tevreden als we de titel pakken. En de titel is harder nodig dan ooit. Ajax heeft met Frenkie al 80 miljoen binnen. Ook de Champions League campagne levert hun meer dan 80 miljoen op. Tel daarbij de verkoop van de Ligt, Ziyech, Tadic en Neres op en ik kom al gauw op een bedrag van 400 miljoen in totaal. Zij hebben het geluk dat deze verkopen in een markt vallen die hyper is (twee jaar geleden had dezelfde Frenkie 40 miljoen opgeleverd) en dat de CL inkomsten zeer recent enorm verhoogd zijn. Om het financiële gat tussen PSV en Ajax niet groter te laten worden is een kampioenschap dus vereist.
 
7 maanden geleden
Om over sponsorinkomsten etc maar te zwijgen. Van de week las ik uitspraken van zogenaamde kenners dat Ajax en Feyenoord een nationaal merk zijn en PSV regionaal. Ik ben erg benieuwd naar een mogelijk nieuwe shirtsponsor en wat voor een devaluatie hierbij zal optreden.
 
7 maanden geleden
PSV is nou eenmaal in veel opzichten een regionale topclub, waarmee het zich onderscheidt van ajax en feyenoord.
 
7 maanden geleden
Vooral qua supporters (ajax en feyenoord hebben veel meer supporters (verspreid over het hele land)) en qua financiële mogelijkheden.
 
7 maanden geleden
Dat Feyenoord veel meer supporters heeft geloof ik niet zo. Misschien wel meer verspreid door Nederland. Als ik naar sociale media kijk zie ik dat PSV niet onder doet voor Feyenoord. En veel mensen doen wel aan social media.
 
7 maanden geleden
Huh? Wat is dit nu? Tony geschorst?
 
7 maanden geleden
@ Tony Dat is een slecht onderzoek. Dat gaat niet eens over fans.
Als Feyenoord zoveel meer fans had, zouden ze wel boven PSV moeten uitsteken. http://www.elfvoetbal.nl/Binnenland/2815/Ajax-heer-en-meester-op-social-media,-PSV-en-Feyenoord-volgen
 
7 maanden geleden
Qua achterland (supporters en bedrijven) is PSV nou eenmaal kleiner dan ajax en feyenoord.
 
7 maanden geleden
heeft ook te maken met reisafstand. Je wil niet weten ,ik woon in noord Limburg vlak bij de Belgische grens je wil niet weten hoeveel reistijd ik kwijt ben als ik met openbaar vervoer moet gaan.
 
7 maanden geleden
Dat komt ook door de media die veren in de reet pompen van Ajax en zelfs nog bij het overschatte Feyenoord. PSV heeft supporters door heel Nederland. Krijgt meer sponsorgeld als Feyenoord, maar PSV is dan regionaal?
 
7 maanden geleden
Tony, Ajax wel , altijd al geweest . Feyenoord niet en zal het ook nooit worden met dit beleid. PSV zijn en blijven in Nederland altijd provincialen . Maar Eindhoven is wel de voetbalstad. Maar wie zijn de kenners ? Praktisch elk voetbalprogramma volg ik en er wordt wat afgezeverd dat kan ik u wel vertellen. U en ik zijn ook analyticus , net zo goed. Iedereen heeft wel een mening maar laat het u niet opleggen.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Tony , Bedankt voor je link . Chris Woerts kan praten wat hij wil. Wij zijn altijd als provincialen betuttelt . Feit is dat wij deze eeuw vaker kampioen zijn geworden dan Ajax 9 tegen 6 . Het voordeel van de provincialen is dat ze geen grote mond hebben en de dingen nuchter bekijken. Blij dat ik behoor tot deze groep. Het is net zoals Hugo Borst vorig jaar zei toen we kampioen werden . Amsterdam moet zich er bij neerleggen dat Eindhoven de voetbalstad is . Fijn weekend :-)
 
7 maanden geleden
Ik ben het helemaal met je eens echter bedrijven (lees potentiële sponsoren) zullen er helaas anders over denken. Ik moet nog zien dat de €6,5m per jaar van die energieboer ‘gematcht’ gaan worden. Ik verwacht eerder een lager bedrag.
 
7 maanden geleden
@Tony. Ik begin de laatste jaren steeds mee de indruk te krijgen dat de provincies buiten de randstad zich van Amsterdam aan het vervreemden zijn. Dit valt me onder andere op tav de zwarte-pieten discussie. Amsterdam+Hilversum zijn langzaam een eigen eiland aan het worden waar o.a. groningen, friesland, drente, limburg, brabant en zeeland zich nauwelijks meer in herkennen. Kijk je wel eens naar het programma Jenssen op dinsdag op RTL5 ? Daar komt dat beeld ook duidelijk naar voren. Tav sponsering is je als bedrijf blind op Amd richten dus ook niet alles, als een groot deel van NL zich daar niet meer zo verwand mee voelt.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Vreemd dat je een zwartepieten discussie erbij haalt, wat heeft dat met voetbal te maken? Media zoals de teleriool probeert graag de tegenstelling A'dam versus 'provincie' aan te kaarten, wat mi. kolder is. Het verdienmodel van de teleriool is mensen tegen elkaar uit te spelen, vooral op het onderbuikgevoel, niet echt op het rationele(lees IQ), walgelijk vod. Ik zou niet weten waarom ik tegen of voor 'A'dam in de breedste zin des woord' zou moeten zijn, derhalve heb ik geen boodschap aan die quatsch van zo'n vod. Niet voor niets dat de oplage al jaren terugloopt.
 
7 maanden geleden
@WouterErik: het zijn de sportmarketeers die dit soort termen gebruikten recent. Ik vind provinciaals een vreemd woord en heb ik niets mee. Persoonlijk zou ik het als mondiaal versus nationaal betitelen maar ik heb er niet voor gestudeerd heh. Kijkend naar de sponsorinkomsten: Ajax uit het shirt ik dacht €10 miljoen versus PSV richting de €7,5 miljoen inclusief bonussen als ik me niet vergis. In zijn totaal pakt Ajax volgens mij €29 miljoen daar waar het meest recente cijfer van PSV €16,6 miljoen bedroeg. Ook kijkend naar de namen kan het e.e.a geconcludeerd worden: Ajax (Ziggo, Adidas, ABN Amro, Jupiler, CST, Hublot, Hikvision, Mercedes, PCI, Suitsupply, TUI en Vriendenloterij) versus PSV (Energiedirect, Philips, Umbro, Goodhabitz, AlfoRomeo, Bavaria, CSU, VDL, Ziggo, Mandemakers, Axian, Vriendenloterij en Jumbo). Kijk bijvoorbeeld eens naar shirtsponsor of de auto waarin onze jongens rijden...... Niks mis mee maar gewoon de realiteit. Frans Janssen kan aan de bak maar ik geloof er niks van dat de beste man veel invloed zal gaan hebben.
 
7 maanden geleden
En dan vind de Amsterdamgeile media dat wij het eens moeten zijn met de KNVB ook nog, foei zeg,
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
@Tony, Als wij goed voetbal spelen en blijven presteren komen de sponsors vast en zeker.Ik denk wel dat we eigenlijk een groter stadion nodig hebben, meer plaatsen . We zijn te snel uitverkocht. Minstens 10.000 plaatsen erbij.
 
7 maanden geleden
@romaba: een jaar of 4/5 geleden pakten we €19m aan sponsorinkomsten. De laatste jaren dalen deze ondanks kampioenschappen en CL. Volgens mij is dit een structurele trend. Zie hoe lang het duurde voordat er een opvolger van de rugsponsor werd gevonden. Ik ben ervan overtuigd dat de waarde van ons shirt de komende jaren verder zal dalen.
 
7 maanden geleden
Ajax heeft gigantisch veel successupporters en meelopers. Mijn onderbuurman die totaal niet geïnteresseerd is in voetbal of ook maar een samenvatting of uitzending van Studio Sport Eredivisie kijkt is voor Ajax... ik durf te beweren dat Feyenoord en PSV veel meer échte, “die hard” fans hebben dan Ajax.
 
7 maanden geleden
Feyenoord is de grootste club qua echte supporters. Ajax heeft idd bijna alleen maar meepratende meelopers.
 
7 maanden geleden
@Romaba: moet je opletten wat er gebeurt als Feyenoord daadwerkelijk een nieuw stadion zou krijgen. Ik mag hopen dat ze lekker blijven aankloten met van Geel aan de knoppen.
 
7 maanden geleden
Geen paniek. Neem die 4 spelers weg bij ajax en wat blijft er over? Ga die maar eens vervangen. En 400 miljoen?? Ruim geschat. En wij hebben de betere jeugdspelers in huis. Kijk naar Real, stinkend rijk maar geen team.
 
7 maanden geleden
Ze hebben genoeg geld om weer goede aankopen te doen. En de laatste 2 jaar doen ze toch redelijk goede aankopen en ook nog voor weinig geld.
 
7 maanden geleden
Klopt, genoeg geld. Maar ze zullen het slim moeten doen want grote toppers komen echt niet in de eredivisie spelen.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
shevchenko , Kunt u mij uitleggen waarom de titel nu harder nodig is dan ooit ? Dacht u dat de selectie van PSV volgend seizoen hetzelfde is ? Minstens 5 spelers zullen gaan vertrekken bij PSV en bij Ajax meerderen . De vraag is bij welke ploeg begint de onrust , dat is bepalend voor het kampioenschap. Spelers die gaan vertrekken gaan behoudender spelen , zie Lozano , het mooiste voorbeeld.
 
7 maanden geleden
Ik denk dat er bij ons niet zoveel spelers zullen vertrekken nu Ajax zo in de picture staat internationaal.
 
7 maanden geleden
Wat heeft dat er mee te maken? Kan juist de boel versnellen. Bergwijn en Lozano zullen normaliter vertrekken net als Schwaab. Dan heb je nog de ‘sossiers’ Pereiro (eind volgend seizoen einde contact) en Gutti. Het gaat bij PSV niet om kwantiteit maar kwaliteit. Haal je die eerste 2 weg (en eventueel Luuk de Jong) dan lever je 70% van je gevaar in. Hartstikke leuk dat we vervolgens Gakpo en Malen hebben maar we weten allemaal dat het brengen van jeugd met vallen en opstaan gaat. De rest van je basiselftal gaat het verschil niet maken!
7 maanden geleden
Van Frenk gaat 15 miljoen weg. Van de 80 miljoen uit de CL gaat meer dan de helft naar de spelers. De aandeelhouders delen mee in amsterdam. Natuurlijk hebben ze veel meer geld. Maar een nettowinst over het eerste halfjaar van het seizoen 2018-2019 van ongeveer 25 miljoen valt nog best mee. De salarissen zijn daar ook veel hoger. En gelukkig hebben wij de beste jeugd. Die komt de komende jaren goed van pas.
 
7 maanden geleden
En die goede ontwikkelingen in de jeugd zijn ook hard nodig, want financieel leggen we het -helaas- af tegen Ajax.
7 maanden geleden
"Angeliño gaat verder: "Als je de buitenwacht moet geloven zijn wij niet meer de favoriet voor de titel, maar is Ajax dat."

Sorry, niet alleen bij de buitenwacht. Als je maar met twee punten voorsprong naar Amsterdam gaat, dan wordt het weer tijd voor een flesje Neurotonic. Terwijl het helemaal niet nodig is, want PSV had 5 of 6 punten voorsprong kunnen hebben.
 
7 maanden geleden
Ze hadden 4 punten meer moeten hebben. Uit bij Emmen kan op het eind van het seizoen ons misschien wel de titel hebben gekost.
 
7 maanden geleden
Antonio , ALS ALS , als AJAX en PSV geen punten verspeeld hadden stonden ze nu beiden bovenaan toch ?
7 maanden geleden
Yo soy much contente con Angeliño, Angel you are the absolute top.
7 maanden geleden
Ik ben de supporter van PSV, en ik ben echte Amsterdamer.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Oftewel een man met visie

Laatste nieuws