Transparent
Inloggen
Sluiten

Hugo Borst: 'Het werkelijke probleem van PSV ligt op het middenveld'

11 maart 2019 10:29 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Hugo Borst: "Het werkelijke probleem van PSV ligt op het middenveld"; image source: Pro Shots

In zijn column in het Algemeen Dagblad geeft Hugo Borst aan de opstelling van Mark van Bommel tegen NAC onbegrijpelijk te vinden. "Wat bezielde Mark van Bommel? De regerend landskampioen, de koploper van dit moment speelde ook thuis tegen de hekkensluiter met een verdedigend blok op het middenveld", aldus Borst. "Dat blok bestaat uit Jorrit Hendrix en Pablo Rosario. Gewone spelers, saaie spelers. Marionetten van de trainer. Ze blinken uit in degelijkheid en zekerheid."

Borst vervolgt: "Het is absurd. Vroeger deed Willy van de Kerkhof dat in zijn eentje op het middenveld van PSV. Ze noemden hem De Stofzuiger. Hij haalde Oranje. Hoe hij dat afbrekende werk deed, moederziel alleen, het was een genot om naar te kijken. Dat heb je bij Hendrix en Rosario nooit. Nou, vooruit: zelden."

Vooral Hendrix speelde volgens Borst tegen NAC een slechte wedstrijd. Hij had dan ook in de rust gewisseld moeten worden. "Maar nog handhaafde de trainer hem", zo geeft hij aan. "Pas tijdens mijn slaap werd Hendrix gewisseld. Niet voor Pereiro of Gutiérrez, aanvallend ingestelde, creatieve middenvelders, maar voor een andere controleur, de jonge Sadílek. Een betere uitvoering van Hendrix trouwens."

Al weken maakt PSV een zwakke indruk. "Zeker van achteruit schiet het niet op. Dat komt mede door dat vreselijke verdedigende blok op het middenveld. Die jongens zijn niet in vorm. Vooral Hendrix ziet de oplossing vooruit vaak niet, of kan het niet uitvoeren", zegt Borst daarover. "Ik hoorde het PSV-publiek fluiten. Ze hadden het gemunt op de verkeerde speler, rechtsback Dumfries. Heb je in Eindhoven geen voetbalkenners? Het werkelijke probleem ligt op het middenveld."

Borst gaat er wel vanuit dat Hendrix en Rosario over drie weken ook tegen Ajax zullen gaan spelen. "Laat me alvast good old Rijk de Gooijer citeren. 'Foutje bedankt'", aldus de columnist.




Tags

borst hendrix rosario bommel nac absurd afbrekende column columnist controleur degelijkheid dumfries gemunt genot gewone good gooijer gutierrez handhaafde hekkensluiter kerkhof marionetten moederziel old oranje pereiro saaie sadilek stofzuiger uitvoering voetbalkenners willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Hier ben ik het dus 100% mee eens.
+14/-0

 
5 jaar geleden
we voetballen op dezelfde manier als onder Cocu .
+2/-1

 
5 jaar geleden
Was dat maar hahahaahha. Niet om aan te zien, maar wel met resultaat.
+2/-1

 
5 jaar geleden
@de kenner , ik kan mij herinneren dat we vorig seizoen met 5-0 bij Willem II verloren hebben maar we zijn toch kampioen geworden ondanks veel saai spel . Hopelijk is dit niet het scenario bij VVV op kunstgras komende zondag . We beschikken nu veel meer over talenten die nu moeten spreken . PSV voert geen druk meer uit naar voren en ipv aanmoedigen gaan we spelers uitfluiten , ja , dat helpt.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Laat ik voorop stellen dat ik nooit maar dan ook nooit de eigen spelers zou uitfluiten. Dat is helemaal te triest voor woorden. Ik denk dat ik als een van de weinige het gewoon niet zie zitten in mark van Bommel. Mooie praatjes, maar tactisch is het momenteel niet om aan te gluren.
+2/-2

 
5 jaar geleden
@ de kenner. Was ook niet persoonlijk bedoelt :-)
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Waarom kiest Van Bommel dan toch voor het duo Hendrix-Rosario? Wie heeft het bij het rechte eind, een ex-topvoetballer van o.a. Bayern en Barça of een journalist?
Bovendien deed PSV het met Hendrix en Rosario voor de winterstop prima. Waarom zou het nu opeens niét meer werken?
Daarbij gaat borst gemakshalve voorbij aan het feit dat PSV veel wedstrijden controleert juist dankzij het controlerend/ verdedigend blok op het middenveld. Het probleem zit juist in het creëren van kansen, wat niet bepaald de hoofdtaak is v/d verdedigende/ controlerende middenvelders. Waarom hoor je borst niét over het feit dat vleugelaanvallers (vooral Lozano) veel te weinig brengen, terwijl de eerste aanvallende middenvelder (Pereiro) opnieuw op de bank is beland. Misschien zit daar het probleem?
Maar laat ik onderstrepen dat niemand heilig is, ook Hendrix en Rosario niet. Als PSV beter voetbalt met b.v. Sadílek en/ of Gutiérrez prima. Het gaat immers om de prestaties van PSV en niet om individuen.
+2/-4

 
5 jaar geleden
Waarom werkt iets eerst wel en vervolgens niet meer. Zoiets noem je voorspelbaarheid. Iedereen weet inmiddels dat als je lozano bergwijn perreiro afdekt, psv minder is. Dus dan moeten andere jongens opstaan en meer initiatief nemen in het veld. Misschien is het je opgevallen, maar dat kan de combinatie Hendriks rosario niet. Daarachter staan ook nog eens viergever en schwaab. Die kunnen dat ook niet. Bovendien heb je in de cl kunnen zien dat dat blok ook niet functioneert. Een moderne voetballer moet meer kunnen dan alleen een bal afpakken.
+6/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
In mijn ogen zijn Hendrix, Rosario, Viergever en Schwaab voetballend gezien allemaal prima. De creativiteit moet v/d aanvallende middenvelder en de vleugelaanvallers komen.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Dat meen je toch niet serieus. Rosario en met name Hendrix voegen voetballend gezien niets toe. Twee van de drie middenvelders die geen (voor)assists geven of goals scoren is gewoon erg slecht in vergelijking met andere topclubs. Je hebt geen verdedigend blok nodig thuis tegen de nummer 18. We hebben al zo veel punten verloren omdat er te weinig voetbal op het middenveld is. Santa, voor elke topclub die jij opnoemt waarbij het middenveld minder vaak bij goals betrokken is, noem ik er drie op om jouw ongelijk aan te tonen.
+3/-1

 
5 jaar geleden
Helemaal met jou eens Brainfart
+3/-1

 
De pre-assist van Rosario op Dumfries, waar de goedgekeurde 2e treffer van PSV door Malen uit voort kwam, is die door iedereen vergeten.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Dat was een super bal! Dumfries ook goed ECHTER was het 1 van de weinige ballen voorwaarts van de heren Hendrix en Rosario. Op Twitter werd dat haarfijn aangetoond
+2/-1

 
Als er door iedereen, zo een bal werd gegeven per wedstrijd, winnen we alles met 10-0.
En dan stel ik Zoet daarvan vrij.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Als....... als wij een speler als Frenkie de Jong hadden was dit PSV veel meer in staat om wel aanvallend en goed voetbal te spelen.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Als PSV ziyech, tadic en neres zou hebben ipv Bergwijn, Lozano en Pereiro zouden we met een ruimere voorsprong bovenaan staan.
+1/-2

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Santa en Tony , vergis ik me of zit ik op de PSV supporters site te kijken ? Jullie kunnen beiden nog fan worden van Ajax . Wij zijn PSV en hebben PSV spelers . Als we die of als we die hadden.... hallo vrienden we staan bovenaan en er komen mooie wedstrijden aan. :-)
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Het is feitelijk onjuist dat Hendrix en Rosario zelden een bal vooruit spelen.
+3/-2

 
reactie verwijderd

 
Als er door iedereen, zo een bal werd gegeven per wedstrijd, winnen we alles met 10-0.
En dan stel ik Zoet daarvan vrij.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Zei je dit voor de winterstop ook? Als de vleugelaanvallers en de aanvallende middenvelder beter zouden functioneren, zou er niets aan de hand zijn. Probleem is dat PSV matige vleugelaanvallers heeft en geen fatsoenlijke aanvallende middenvelder. Door de dominante speelstijl speelt PSV veel op de helft v/d tegenstander en daarom zijn de ruimtes klein. Dan heb je dus creatieve spelers nodig. Helaas laten Bergwijn en vooral Pereiro en Lozano het (veel te) vaak afweten. Bovendien hoorde je vorig seizoen niemand over Hendrix, die na de winterstop opeens de kop van Jut is.
+2/-1

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Santa, ik heb al 5 jaar kritiek op Hendrix maar dat was voor jou tijd toen het hier nog gezellig was en mensen niet continu hun langspeelplaat bleven draaien. Maar weet je wat, iemand die beelden als niet zinvol betitelt, statistieken afwijst en ze dan in 1x bij een vergelijking Hendrix versus Guardado uit de kast haalt maar alleen naar het scoren kijkt en wezenlijke zaken als assists of sterker nog voorassists (waar Guardado echt een grootheid in NL in was) niet meeneemt, de mening van analisten niet ter zake vind doen en vervolgens medefans veroordeelt omdat deze (ik) wel waarde hecht aan wat kenners zeggen kan me wat. Ik wens je een waanzinnige avond en geniet van PSV
+4/-1

 
reactie verwijderd

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Is het echt zo moeilijk om de mening van een ander te accepteren? Gezelligheid betekent voor jou discussiëren met gelijkdenkenden? Nogal de wereld op z'n kop om andere mensen te verwijten dat ze hun standpunten herhalen, terwijl je zelf niets anders doet.
+2/-2

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Een mening die door veel kenners niet wordt erkend en middels beelden en statistieken de nek wordt omgedraaid is wat mij betreft lachwekkend maar als je er goed van zult slapen wil ik hem voor deze keer wel accepteren. Santa, fijne avond. Einde discussie
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Alle voetballiefhebbers vinden zichzelf kenner, wat een zeer arbitrair begrip is. Nogmaals: Er is niets makkelijker dan aan de hand van beelden een bepaald punt te maken. Daarnaast kom je alleen met statistieken (zonder ook maar iets van toelichting of analyse) wanneer het jou uitkomt.
Met de woorden "einde discussie" bewijs je dat je moeite hebt met andersdenkenden en dat je de mening van een ander niet accepteert.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Ten eerste heb je de beelden waarschijnlijk niet eens gezien en ten tweede heb Ik echt veel interessantere dingen te doen dan een Santa - Toni battle. Ik laat dat aan anderen over mocht er interesse zijn.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Neemt niet weg dat iedereen aan de hand van beelden z'n punt kan maken. Een discussie tussen mensen met verschillende meningen heeft niets met een battle te maken.
+1/-1

 
Met uitzondering van het woord kenners, of dat idd een kenner is bepaal ik voor mijzelf wel.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
5 jaar geleden
Ik vind ze ook prima. Allee zou het helpen als er spelers opgesteld worden die complementair aan elkaar zijn. Dus bv een type wijnaldum van ginkel propper erbij. Of een type guardado. Nu probeert van Bommel ieder probleem op te lossen door e een zelfde type speler op dezelfde positie te laten spelen. Nou ik kan je vertellen dat ook die spelers weer tegen hetzelfde probleem gaan oplopen.
+4/-0

 
5 jaar geleden
Kan goed zijn maar om nu Dumfries uit te gaan fluiten getuigt van weinig respect. Men zou de ploeg beter aansporen maar daar blijft het stil .Wat een rare actie van de zogenaamde PSV supporter , neem nog een frikandel. Het zal mij niet verbazen als Dumfries die opdracht gekregen heeft van Van Bommel gezien de reactie van laatstgenoemde bij FOX Sports.
+2/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik mis ook de afstandsschoten richting doel . Zelden wordt er van afstand geschoten , men probeert het niet eens . Zelfs Ajax heeft meer doelpunten gescoord uit de afstandsschoten dan vanaf uitgespeelde kansen , dat is toch vreemd . Zal mij benieuwen tegen VVV , die voetballen niet en loeren alleen op de counter.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Eens ECHTER wie heeft een goed schot van dit team?
+1/-1

 
5 jaar geleden
Eens. Zat zelf meer aan de achterste 2 linies te denken. Chucky?
+1/-1

 
5 jaar geleden
Bergwijn , Gakpo, Pereiro en Malen bv.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Ook dat is een reden waarom PSV Van Ginkel node mist, hoewel Pereiro regelmatig van buiten de zestien scoort.
+1/-2

 
5 jaar geleden
Scoorde van Ginkel wel zo vaak uit een afstandsschot? Ik betwijfel dat. Pingels, kopballen en afvallende ballen achter Luuk???
+2/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Van Ginkel schiet regelmatig van afstand omdat hij een goed schot in de benen heeft.
+1/-2

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
5 jaar geleden
Ben ik het helemaal mee eens . Overigens Hendrix had ik verwacht dat hij hetzelfde zou worden als Willy v d Kerkhof dezelfde loop , dezelfde bewegingen alleen te weinig lef momenteel . Het stokt een beetje bij Jorrit. Maar ik zie ook weinig beweging in zijn medespelers . Het staat te vaak stil door driehoekjes naar achteren waardoor de tegenstander weer gaan hergroeperen. Sla het middenveld een keer over dan trek je de zaak uit elkaar maar het spel moet sneller. We zitten echt in een dip. We hebben de wedstrijd tegen Ajax nodig.
+2/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
@De kenner, Tav voorspelbaarheid, helemaal mee eens. Rosario + Hendrix werkte eerst goed maar nu hebben de tegenstanders de zwakke plek van PSV ontdekt. Van Bommel moet dus wel een aanpassing gaan doen, om de tegenzet ongedaan te maken.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Daar wordt hij wel voor betaald inderdaad. We werden geroemd om het Plan B wat we hadden met Luuk de Jong. Helaas lijkt er van Plan A even weinig over.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Ik denk dat plan-B met Luuk de Jong niet nog een keer tegen Ajax gaat werken.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Met de Ligt in deze vorm achterin vrees ik ook niet.
+1/-1

 
5 jaar geleden
@Tony, Ik heb het volgende stukje voor @Phv25 getyped en zou dit ook graag aan jou laten lezen. Volgens mij moeten we tav onze analyse namelijk een onderscheid tav het type tegenstander en de hoeveelheid ruimte maken.

@Pvh25, dank voor je reactie. Ik vind ook dat de structuur van PSV nog in takt is, en tegen Ajax zou ik met het verdedigende blok gaan spelen. Al is het maar omdat dat ingespeeld is en in de CL steeds een behoorlijk niveau haalde. Er is geen probleem achterin, er is een probleem midden+voorin. De analyse/oplossing moet je volgens mij zoeken in dat je eerst een onderscheid in twee typen wedstrijden maakt; 1) PSV moet aanvallen tegen een bus, en 2) PSV speelt tegen een ploeg die zelf ook aanvalt. Bij 1) tegen een bus is er het probleem dat er zeer weinig ruimte is. Lozano is bv een speler is wiens kwaliteiten met snelheid en ruimte te maken hebben. Tegen zwakkere ploegen die zich ingraven zou ik best met een meer creatieve middenvelder willen spelen om het open te breken. Tegen 2) ploegen die zelf ook aanvallen is het verdedigen harder nodig en zou ik wel met Hendrix+Rosario spelen. In die situatie is er voor hun ook meer ruimte om een pass te geven en komen de kwaltiteiten van onze snelle spelers beter tot hun recht. Mogelijk zouden we tegen Ajax opeens een stuk beter voor de dag kunnen komen. Niet omdat "de spelers opeens wel de wil hebben" (of dat soort onzin-ververklaringen) maar omdat er opeens meer ruimte is en bij bv Lozano zijn acties dan opeens wel goed kunnen lukken. PSV is volgens mij op zijn best als het defensief tegen moet houden, en het dan snel om kan schakelen. Dat spel zat er onder Cocu ook al in. Hopelijk geeft dit toch mogelijkheden tegen Ajax. Tegen echt zwakke ploegen zoals Excelsior en NAC ben ik het met de leden eens die dan Guti ipv Hendrix willen zien spelen. Ben jij het met mijn onderscheid in type wedstrijden 1) en 2) eens ?
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Dank je wel WouterErik. Ik ben het met je 'analyse' eens echter betwijfel of het in de praktijk zo werkt. Trainers streven vaak naar 'vastigheid'. Hoeveel wedstrijden in NL is 'versterking' van het middenveld uberhaupt nodig? Neem tegen Feyenoord bijvoorbeeld: het is niet voor niets dat Ajax (op een uitzondering na) heel vaak van ze wint, ook in de Kuip. Die tikken Feyenoord in 80% van de gevallen van het kastje naar de muur. PSV heeft juist altijd weer veel moeite met de Rotterdammers. Volgens mij moet je Feyenoord voetballend bestrijden, achterin zijn ze kwetsbaar. Ga niet met ze in 'gevecht' maar voetbal ze stuk. Zou het niet veel eenvoudiger op te lossen zijn als we €100 miljoen hadden? Bouw een middenveld waarbij de 3 complementair aan elkaar zijn? HET probleem daarbij is volgens mij echter POEN! Propper was zo'n speler die goud waard was. Die stond verdedigend meer dan zijn werk maar je kon hem ook voor een boodschap sturen. Zelfs van Ginkel heeft veel wedstrijden veel veredigender gespeeld dan hem lief is normaliter. Ik heb niets tegen het systeem van van Bommel, ik geloof zelfs dat je er veel mee kunt winnen maar dan heb je wel completere spelers nodig volgens mij. Voor de mensen die zeggen: voor de winter ging het goed: we hebben niet voor niets een paar wedstrijden pas in de laatste minuut gewonnen. Gaven inderdaad niks weg maar voetballend was het niet zo geweldig als de resultaten deden doen lijken. Is ons probleem niet: teveel spelers die niet creatief (genoeg) zijn en slechts een zeer beperkt spelers beschikt over scorend vermogen. Hopelijk krijgt John de Jong een zeer gerichte opdracht van van Bommel mee. Al 5 jaar lang is bij PSV het systeem heilig maar nagenoeg geen aangekochte middenvelder slaagt omdat ze allemaal worden 'omgeturnd' tot 'systeemspelers'. Het is niet voor niks dat Cocu en van Bommel (beiden zeer intelligente mensen, in potentie top coaches) al 5 jaar worstelen met de ideale samenstelling van het PSV middenveld.
+1/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

5 jaar geleden
Dit roep ik al maanden. Vooral je betere spelers (Lozano, Perreiro) de schuld blijven geven Van Bommel.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Dus Lozano en Pereiro brengen (veel) te weinig vanwege Hendrix en/ of Rosario?
+1/-2

 
5 jaar geleden
Perreiro en lozano komen minder uit de verf idd door hun medespelers. Je speelt een positiespel om je spelers in hun kracht te laten komen. Dat betekent bij met name lozano dat je het spel zo speelt. Dat je lozano het liefst 1 tegen 1 krijgt tegen een verdediger die veel ruimte in zijn rug heeft. Als je opbouw/positiespel te traag is. Lukt dat niet. Idem met perreiro die wil je rond de 16 in balbezit laten komen. Daar heb je een nog beter positiespel voor nodig. Het enige wat nu bedacht kan worden. Is de bal naar de flanken spelen en een hoge voorzet proberen te geven op de jong.
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Voor de winterstop ging dat wel goed. Waarom nu opeens niet meer?
+1/-3

 
5 jaar geleden
De verrassing er wel af na een half seizoen hetzelfde trucje toe te passen. Lozano en Pereiro worden nu ook beter gedekt en Rosario en Hendrix lijken bovendien minder risico te nemen in hun passing naar voren. Weinig tot geen risico. Hoe vaak krijgt PSV een fluitconcert omdat ze de bal achterin blijven doorspelen. Niemand durft een inspeelpass te geven, terwijl er genoeg beweging is voorin.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Bergwijn en Lozano worden continu dubbel gedekt!
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Alsof ploegen pas na 10 wedstrijden ofzo erachter kwamen hoe PSV speelde. Daarnaast speelden Pereiro, Bergwijn en Lozano vorig seizoen ook al bij PSV en op dezelfde posities.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Sorry maar ik denk dat jij totaal niks van voetbal begrijpt als je dat soort opmerkingen blijft maken.
+2/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Het is nog kortzichtig om te stellen dat ploegen pas de winterstop doorhebben hoe PSV voetbalt. Elke ploeg maakt bovendien vooraf een analyse v/d tegenstander, terwijl PSV vorig seizoen ook al met Lozano en Bergwijn op de vleugels speelde met Pereiro vaak als aanvallende middenvelder. Het is feitelijk niet waar dat ploegen pas na de winterstop dubbele dekking op Lozano en Bergwijn zetten. Dat was vorig seizoen namelijk ook al het geval.
+1/-1

 
5 jaar geleden
@de kenner: Waarom lukt het Ihattaren dan wèl itt Pereiro, om rond de 16 zijn actie te maken en de bal aan te nemen ondanks dat duo Hendrix/Rosario spelen? Pereiro(ik mag hem graag) heeft het momenteel gewoon even niet.
+2/-2

 
5 jaar geleden
Ihattaran of hoe die jongen heet. Komt net kijken. Tegenstanders moeten hem nog leren kennen. Maar het zou ook zomaar zo kunnen zijn dat we met een mega talent te maken hebben. De toekomst zal dat uitwijzen.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Maar wat is het antwoord op mijn vraag?
+1/-1

 
5 jaar geleden
Ihattaran of hoe die jongen heet. Komt net kijken. Tegenstanders moeten hem nog leren kennen. Maar het zou ook zomaar zo kunnen zijn dat we met een mega talent te maken hebben. De toekomst zal dat uitwijzen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Waarom zo neerbuigend doen @kenner over deze jongen?
+2/-1

 
5 jaar geleden
Totaal niet de bedoeling om neerbuigend te doen. Maar of iemand het echt aankan zie je pas over een langere periode. Malen viel ook altijd geweldig in. Eerste beste keer toen een hij er echt moest staan. Viel hij door de mand. Eerst een paar wedstrijden zien van ihatterem
+1/-0

5 jaar geleden
Echt veel te statisch die 2 . Je ziet wat er gebeurd als er een dynamische man bij komt als Sadilek en een inventieve speler als Ihataren. het publiek is niet gek. Die hebben er best verstand van en zien ook wat het probleem is. Wat ik ongelooflijk jammer vind is die periero. Als die een beetje meer peper in zijn lijf had zou die met kop en schouder boven alles en iedereen uitsteken maar die msit het nodige gif in zijn donder.
+2/-1

5 jaar geleden
Ik roep al weken dat Hendrix dissonant is in het aanvallend voetballen.Ik heb geen probleem met 2 verdedigende ingestelde spelers, alleen daar moet je van kunnen verwachten dat zij naar voren durven voetballen. Hoop echt dat Sadilek de voorkeur krijgt boven Hendrix, zou al een hele verbetering zijn.
+2/-1

Het probleem zit hem vooral in Zeist, bij PSV wordt er vooral gezocht naar een reden om het doelpunt af te keuren, bij Ajax zoekt men alleen maar naar een reden om het goed te keuren. Desnoods spelen ze met beelden, door de lijn op een ander moment te tonen, dan het moment van spelen. Zaterdag nog een mooi voorbeeld van gezien, kunnen ze in Zeist dan nergens anders aan denken, dan manieren vinden om Ajax te please.
+2/-3

 
5 jaar geleden
Wat een onzin. Ik ben het met je eens dat de VAR een puinhoop is - en pure willekeur - , maar daarin wordt echt niet bewust een club voorgetrokken of tegengewerkt.
+5/-0

 
Ik heb ook heel lang gedacht, zo corrupt zal men niet zijn, maar er zijn zoveel toevalligheden die goed uitpakken voor Ajax en slecht voor PSV. En dat zijn er toevallig veel te veel.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Zit wel iets in . Het doelpunt van Neres bij Ajax tegen Fortuna was ook buitenspel maar daar waren ze heel gauw mee klaar.
+1/-0

5 jaar geleden
Spuit-elf Hugo Borst. Zeer aardige gast overigens, maar hij geeft niet de indruk dat hij zich überhaupt verdiept heeft in de speelwijze en intentie die Bommel voorstaat.
+2/-1

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
@Pvh: het is jammer dat ik de voor analyse maar zeker ook de analyse van Bruggink in de rust en van Perez na de wedstrijd (Schwaab vertragende factor) tegen NAC nergens kan vinden want plak je die aan elkaar dan heb je in grote lijnen min of meer wat de heer Borst zegt. Met beelden erbij van dingen die, met name Hendrix, in de eerste helft ‘anders had kunnen doen’ waardoor er meer snelheid in PSV zou hebben gezeten. Ik vond dat uiterst interessant. Van Bommel is het er volgens mij roerend mee eens want ik hoorde hem ook zoiets zeggen na de wedstrijd over de voor assist die telkens niet goed was etc etc. Ronald de Boer heeft bij Fox (Kun je op de fox sport website bij analyse nakijken) goede beelden over Dumfries. Die lijkt inderdaad met opdrachten of iets dergelijks te lopen van van Bommel want je herkent in weinig de Dumfries van voor de winter. Jammer vind ik dat. Hopelijk herpakt hij zich want ik vind hem een zeer goed wapen en belangrijke schakel in het geheel. Als je trouwens de UITwedstrijden van voor de winter tegen de destijds rechterrijtje ploegen nog eens bekijkt zie je dat we toen ook een VOETBALLEND probleem hadden. Dat was onder Cocu ook altijd en zet zich gewoon door. Fortuna, PEC, Groningen, Graafschap en ik zal er 1 of 2 vergeten. Gebrek aan creativiteit in ALLE linies?
+2/-1

 
5 jaar geleden
Ik heb gisteravond bij een ander topic wat geschreven, zo denk ik erover.
+2/-1

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe kan het dat PSV tegen de mindere ploegen (met name in uitwedstrijden) structureel meer moeite heeft? En dat is al jaren. Daar heeft van Bommel vooralsnog niet veel verandering in kunnen brengen helaas.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
PSV mist al jaren creatieve spelers.
+1/-1

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
@tony: PSV heeft het mi. niet moeilijker/makkelijker tegen goede/mindere tegenstanders. NAC, Excelsior(ook Emmen) hadden niet veel tot niets te vertellen. Tegen goede tegenstanders zoals Feyenoord had PSV het moeilijk, tegen ajax daarentegen weer makkelijk. In de CL waren de Spurs een maatje te groot en waren we tegen bij vlagen tegen Inter heel goed. Eigenlijk voel ik er niet veel voor om over het onderwerp controlerende middenvelders door te discussiëren(niet persoonlijk bedoeld) omdat het voor mij niet een issue is waarom het wel of niet goed gaat. Zoals ik vaker zeg ligt het mi. aan het hele team. Een aantal missen de vorm(er zijn veel jonge onervaren spelers) en er wordt na de winterstop met te weinig pressing gespeeld waardoor het in de omschakeling te lang duurt en de tegenstander minder verrast kan worden. Dit ligt aan heel het team niet aan enkele aanwijsbare spelers die hierin verzaken. Eigenlijk zie je momenteel hetzelfde bij Real gebeuren, daar zijn veel overeenkomsten. (daarom kan ook PSG met zoveel prachtige spelers zo nooit de CL winnen, zéér matig in de omschakeling en weinig pressing doordat het individu daar belangrijker schijnt te zijn). Liverpool steekt op dàt gebied wmb. er met kop en schouders bovenuit, dat vind ik prachtig om te zien (ook Frankrijk op het afgelopen WK trouwens).
+1/-0

 
5 jaar geleden
@phv25. Ik neig er ook naar om het probleem eerder bij het team te zien, en dat te veel spelers onder hun niveau spelen, dan het probleem puur bij de twee controlerende middenvelders Hendrix en Rosario te leggen. Alleen zou je om het team weer aan de gang proberen te krijgen tegen kleine ploegen als Excelsior, Nac en VVV wel met een meer technische speler zoals bv Guti op een van die plekken kunnen spelen om in het team het gevoel weer terug te krijgen. Ajax speelde ook slecht na de winterstop, maar die hebben via de CL-wedstrijden weer een nieuw team-gevoel gevonden. Zoiets moet bij PSV ook gaan gebeuren.
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
@woutererik: Dat zou idd. een optie kunnen zijn om één controleur te ruilen met een creatieve speler... tegen de kleintjes. Het is echter mi. nog niet gezegd dat daardoor het beter zal gaan. Tegen beteren(Vitesse, AZ, Ajax) lijkt me dit echter geen goed idee, dat kost meer tijd om dat er in te krijgen . En zekers, één wedstrijd waar alles weer eens loop/klopt kan een ommekeer veroorzaken, voetbal is ook veel emotie. Vraag is hoe snel dit gaat gebeuren. Er is denk niet veel nodig om het schip vlot te trekken aangezien ondanks het slechte veldspel PSV alle wedstijden de controle heeft gehouden, en dat krijgt een elftal met een structureel probleem echt niet voor elkaar.
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
@Pvh25, dank voor je reactie. Ik vind ook dat de structuur van PSV nog in takt is, en tegen Ajax zou ik met het verdedigende blok gaan spelen. Al is het maar omdat dat ingespeeld is en in de CL steeds een behoorlijk niveau haalde. Er is geen probleem achterin, er is een probleem midden+voorin. De analyse/oplossing moet je volgens mij zoeken in dat je eerst een onderscheid in twee typen wedstrijden maakt; 1) PSV moet aanvallen tegen een bus, en 2) PSV speelt tegen een ploeg die zelf ook aanvalt. Bij 1) tegen een bus is er het probleem dat er zeer weinig ruimte is. Lozano is bv een speler is wiens kwaliteiten met snelheid en ruimte te maken hebben. Tegen zwakkere ploegen die zich ingraven zou ik best met een meer creatieve middenvelder willen spelen om het open te breken. Tegen 2) ploegen die zelf ook aanvallen is het verdedigen harder nodig en zou ik wel met Hendrix+Rosario spelen. In die situatie is er voor hun ook meer ruimte om een pass te geven en komen de kwaltiteiten van onze snelle spelers beter tot hun recht. Mogelijk zouden we tegen Ajax opeens een stuk beter voor de dag kunnen komen. Niet omdat "de spelers opeens wel de wil hebben" (of dat soort onzin-ververklaringen) maar omdat er opeens meer ruimte is en bij bv Lozano zijn acties dan opeens wel goed kunnen lukken. PSV is volgens mij op zijn best als het defensief tegen moet houden, en het dan snel om kan schakelen. Dat spel zat er onder Cocu ook al in. Hopelijk geeft dit toch mogelijkheden tegen Ajax. Tegen echt zwakke ploegen zoals Excelsior en NAC ben ik het met de leden eens die dan Guti ipv Hendrix willen zien spelen. Ben jij het met mijn onderscheid in type wedstrijden 1) en 2) eens ?
+2/-0

 
5 jaar geleden
Niet helemaal @woutererik, voor het grote deel klopt het wel, PSV zal bv meer ruimte krijgen tegen ajax. Ik zou Hendrix echter nooit opofferen voor een 'creatieve'. Hendrix is ijzersterk in de controle( veel beter dan Rosario) en die heb je helemaal nodig als er maar één controleur zou zijn. Guti zal denk ik niet veel minuten gaan maken, Bommel ziet het blijkbaar niet in hem zitten, daar is hij eigenwijs genoeg voor.
+2/-1

5 jaar geleden
Er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in het betoog van Borst. Het blok van vier is gewoon vrij statisch en behelst niet onze kwalitatief beste spelers. Schwaab en Viergever kan wel in de eredivisie, in de CL niet. Rosario is een jong talent, heeft voldoende talent in huis om op deze positie te spelen, Hendrix is gevalletje Schwaab/Viergever.

Van Bommel echter durft wel te wisselen zoals met Ihattaren. Ik denk dat Hendrix op korte termijn in de basis vervangen wordt door Sadilek. Die is in potentie gewoon beter en meer een echte middenvelder. Hendrix moet gaan concurreren met Viergever imo, dat is meer zijn positie. Op het middenveld mist hij gewoon handelingssnelheid.

Verder is het niet gek dat het minder gaat na de winterstop. Dat ligt niet aan het systeem, maar aan het simpele feit dat PSV een jonge selectie heeft van wie je nog geen constant seizoen kunt verwachten. Dat Dumfries, Rosario, Hendrix, Lozano nu minder zijn dan voor de winterstop is niet gek. Ik vrees dan ook dat we geen kampioen gaan worden, maar ben wel blij met Van Bommel en zijn aanpak. Op de lange termijn gaan we daar zeker veel aan hebben.
+1/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

5 jaar geleden
Het is momenteel allemaal erg laf & zéér slaapverwekkend. Vergelijkbaar idd met het bij tijd & wijle wel uiterst armoedige voetbal onder Phillip Cocu. Ik kan mij voorstellen dat je in sommige gevallen kiest voor een versterkt defensief blok, ik denk dan aan bijvoorbeeld de CL, maar thuis tegen met alle respect NAC... kom op zeg! Maar uiteindelijk bleek de speelwijze van Cocu toch ook nogal succesvol met 3 landstitels. Wordt PSV o.l.v. Mark van Bommel alsnog kampioen, dan ben ik echter niet te beroerd om mijn woorden te nuanceren. Je bent nou eenmaal supporter of je bent het niet.
+2/-1

5 jaar geleden
Geen schijn van kans met zo'n middenveld als Hendrix en Rosario tegen Ajax. Slappe hap!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje