Transparent
Inloggen
Sluiten

Hugo Borst: 'Het werkelijke probleem van PSV ligt op het middenveld'

11 maart 2019 10:29 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Hugo Borst: "Het werkelijke probleem van PSV ligt op het middenveld"; image source: Pro Shots

In zijn column in het Algemeen Dagblad geeft Hugo Borst aan de opstelling van Mark van Bommel tegen NAC onbegrijpelijk te vinden. "Wat bezielde Mark van Bommel? De regerend landskampioen, de koploper van dit moment speelde ook thuis tegen de hekkensluiter met een verdedigend blok op het middenveld", aldus Borst. "Dat blok bestaat uit Jorrit Hendrix en Pablo Rosario. Gewone spelers, saaie spelers. Marionetten van de trainer. Ze blinken uit in degelijkheid en zekerheid."

Borst vervolgt: "Het is absurd. Vroeger deed Willy van de Kerkhof dat in zijn eentje op het middenveld van PSV. Ze noemden hem De Stofzuiger. Hij haalde Oranje. Hoe hij dat afbrekende werk deed, moederziel alleen, het was een genot om naar te kijken. Dat heb je bij Hendrix en Rosario nooit. Nou, vooruit: zelden."

Vooral Hendrix speelde volgens Borst tegen NAC een slechte wedstrijd. Hij had dan ook in de rust gewisseld moeten worden. "Maar nog handhaafde de trainer hem", zo geeft hij aan. "Pas tijdens mijn slaap werd Hendrix gewisseld. Niet voor Pereiro of Gutiérrez, aanvallend ingestelde, creatieve middenvelders, maar voor een andere controleur, de jonge Sadílek. Een betere uitvoering van Hendrix trouwens."

Al weken maakt PSV een zwakke indruk. "Zeker van achteruit schiet het niet op. Dat komt mede door dat vreselijke verdedigende blok op het middenveld. Die jongens zijn niet in vorm. Vooral Hendrix ziet de oplossing vooruit vaak niet, of kan het niet uitvoeren", zegt Borst daarover. "Ik hoorde het PSV-publiek fluiten. Ze hadden het gemunt op de verkeerde speler, rechtsback Dumfries. Heb je in Eindhoven geen voetbalkenners? Het werkelijke probleem ligt op het middenveld."

Borst gaat er wel vanuit dat Hendrix en Rosario over drie weken ook tegen Ajax zullen gaan spelen. "Laat me alvast good old Rijk de Gooijer citeren. 'Foutje bedankt'", aldus de columnist.


Discussieer mee op de forums


Tags

borst hendrix middenveld blok hugo rosario werkelijke bommel mark nac absurd achteruit afbrekende alvast bezielde blinken citeren column columnist controleur degelijkheid dumfries fluiten gemunt genot gewone good gooijer gutierrez handhaafde hekkensluiter ingestelde jorrit kerkhof landskampioen marionetten moederziel noemden old onbegrijpelijk oranje pablo pereiro rechtsback rijk saaie sadilek schiet slaap stofzuiger uitvoeren uitvoering verdedigende vervolgt voetbalkenners vorm vreselijke vroeger willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Hier ben ik het dus 100% mee eens.
 
7 maanden geleden
we voetballen op dezelfde manier als onder Cocu .
 
7 maanden geleden
Was dat maar hahahaahha. Niet om aan te zien, maar wel met resultaat.
 
7 maanden geleden
@de kenner , ik kan mij herinneren dat we vorig seizoen met 5-0 bij Willem II verloren hebben maar we zijn toch kampioen geworden ondanks veel saai spel . Hopelijk is dit niet het scenario bij VVV op kunstgras komende zondag . We beschikken nu veel meer over talenten die nu moeten spreken . PSV voert geen druk meer uit naar voren en ipv aanmoedigen gaan we spelers uitfluiten , ja , dat helpt.
 
7 maanden geleden
Laat ik voorop stellen dat ik nooit maar dan ook nooit de eigen spelers zou uitfluiten. Dat is helemaal te triest voor woorden. Ik denk dat ik als een van de weinige het gewoon niet zie zitten in mark van Bommel. Mooie praatjes, maar tactisch is het momenteel niet om aan te gluren.
 
7 maanden geleden
@ de kenner. Was ook niet persoonlijk bedoelt :-)
 
7 maanden geleden
Dit is dus exact waar het aan schort bij PSV! Het blijven wijzen naar de aanvallers is gewoon onterecht! Het verdedigende blok op het middenveld voegt voetballend gewoon 0,0 toe.

Gaston is ten onrechte gesneuveld door het feit dat Rosario en hendrix 0,0 toevoegen

Volgens mij heb ik dat al een keer gezegd hier.
 
7 maanden geleden
@Sosa, ik meen me vaag te herinneren dat je wel eens een enkele keer met deze mening over ons middenveld met Hendrix gekomen bent ;-)
 
7 maanden geleden
Dan ben ik niet aan het dementeren nog!! Thnx voor de bevestiging. ????
7 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom kiest Van Bommel dan toch voor het duo Hendrix-Rosario? Wie heeft het bij het rechte eind, een ex-topvoetballer van o.a. Bayern en Barça of een journalist?
Bovendien deed PSV het met Hendrix en Rosario voor de winterstop prima. Waarom zou het nu opeens niét meer werken?
Daarbij gaat borst gemakshalve voorbij aan het feit dat PSV veel wedstrijden controleert juist dankzij het controlerend/ verdedigend blok op het middenveld. Het probleem zit juist in het creëren van kansen, wat niet bepaald de hoofdtaak is v/d verdedigende/ controlerende middenvelders. Waarom hoor je borst niét over het feit dat vleugelaanvallers (vooral Lozano) veel te weinig brengen, terwijl de eerste aanvallende middenvelder (Pereiro) opnieuw op de bank is beland. Misschien zit daar het probleem?
Maar laat ik onderstrepen dat niemand heilig is, ook Hendrix en Rosario niet. Als PSV beter voetbalt met b.v. Sadílek en/ of Gutiérrez prima. Het gaat immers om de prestaties van PSV en niet om individuen.
 
7 maanden geleden
Waarom werkt iets eerst wel en vervolgens niet meer. Zoiets noem je voorspelbaarheid. Iedereen weet inmiddels dat als je lozano bergwijn perreiro afdekt, psv minder is. Dus dan moeten andere jongens opstaan en meer initiatief nemen in het veld. Misschien is het je opgevallen, maar dat kan de combinatie Hendriks rosario niet. Daarachter staan ook nog eens viergever en schwaab. Die kunnen dat ook niet. Bovendien heb je in de cl kunnen zien dat dat blok ook niet functioneert. Een moderne voetballer moet meer kunnen dan alleen een bal afpakken.
 
7 maanden geleden
In mijn ogen zijn Hendrix, Rosario, Viergever en Schwaab voetballend gezien allemaal prima. De creativiteit moet v/d aanvallende middenvelder en de vleugelaanvallers komen.
 
7 maanden geleden
Dat meen je toch niet serieus. Rosario en met name Hendrix voegen voetballend gezien niets toe. Twee van de drie middenvelders die geen (voor)assists geven of goals scoren is gewoon erg slecht in vergelijking met andere topclubs. Je hebt geen verdedigend blok nodig thuis tegen de nummer 18. We hebben al zo veel punten verloren omdat er te weinig voetbal op het middenveld is. Santa, voor elke topclub die jij opnoemt waarbij het middenveld minder vaak bij goals betrokken is, noem ik er drie op om jouw ongelijk aan te tonen.
 
7 maanden geleden
Helemaal met jou eens Brainfart
 
7 maanden geleden
De pre-assist van Rosario op Dumfries, waar de goedgekeurde 2e treffer van PSV door Malen uit voort kwam, is die door iedereen vergeten.
 
7 maanden geleden
Dat was een super bal! Dumfries ook goed ECHTER was het 1 van de weinige ballen voorwaarts van de heren Hendrix en Rosario. Op Twitter werd dat haarfijn aangetoond
 
7 maanden geleden
Als er door iedereen, zo een bal werd gegeven per wedstrijd, winnen we alles met 10-0.
En dan stel ik Zoet daarvan vrij.
 
7 maanden geleden
Als....... als wij een speler als Frenkie de Jong hadden was dit PSV veel meer in staat om wel aanvallend en goed voetbal te spelen.
 
7 maanden geleden
Als PSV ziyech, tadic en neres zou hebben ipv Bergwijn, Lozano en Pereiro zouden we met een ruimere voorsprong bovenaan staan.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Santa en Tony , vergis ik me of zit ik op de PSV supporters site te kijken ? Jullie kunnen beiden nog fan worden van Ajax . Wij zijn PSV en hebben PSV spelers . Als we die of als we die hadden.... hallo vrienden we staan bovenaan en er komen mooie wedstrijden aan. :-)
 
7 maanden geleden
Het is feitelijk onjuist dat Hendrix en Rosario zelden een bal vooruit spelen.
 
7 maanden geleden
Dat is een feit !! Die twee noemen ze niet voor niets tikkie terug en tikkie breed.
 
7 maanden geleden
Als er door iedereen, zo een bal werd gegeven per wedstrijd, winnen we alles met 10-0.
En dan stel ik Zoet daarvan vrij.
 
7 maanden geleden
Zei je dit voor de winterstop ook? Als de vleugelaanvallers en de aanvallende middenvelder beter zouden functioneren, zou er niets aan de hand zijn. Probleem is dat PSV matige vleugelaanvallers heeft en geen fatsoenlijke aanvallende middenvelder. Door de dominante speelstijl speelt PSV veel op de helft v/d tegenstander en daarom zijn de ruimtes klein. Dan heb je dus creatieve spelers nodig. Helaas laten Bergwijn en vooral Pereiro en Lozano het (veel te) vaak afweten. Bovendien hoorde je vorig seizoen niemand over Hendrix, die na de winterstop opeens de kop van Jut is.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Santa, ik heb al 5 jaar kritiek op Hendrix maar dat was voor jou tijd toen het hier nog gezellig was en mensen niet continu hun langspeelplaat bleven draaien. Maar weet je wat, iemand die beelden als niet zinvol betitelt, statistieken afwijst en ze dan in 1x bij een vergelijking Hendrix versus Guardado uit de kast haalt maar alleen naar het scoren kijkt en wezenlijke zaken als assists of sterker nog voorassists (waar Guardado echt een grootheid in NL in was) niet meeneemt, de mening van analisten niet ter zake vind doen en vervolgens medefans veroordeelt omdat deze (ik) wel waarde hecht aan wat kenners zeggen kan me wat. Ik wens je een waanzinnige avond en geniet van PSV
 
7 maanden geleden
Heel netjes verwoord en geen woord aan gelogen!
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Is het echt zo moeilijk om de mening van een ander te accepteren? Gezelligheid betekent voor jou discussiëren met gelijkdenkenden? Nogal de wereld op z'n kop om andere mensen te verwijten dat ze hun standpunten herhalen, terwijl je zelf niets anders doet.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Een mening die door veel kenners niet wordt erkend en middels beelden en statistieken de nek wordt omgedraaid is wat mij betreft lachwekkend maar als je er goed van zult slapen wil ik hem voor deze keer wel accepteren. Santa, fijne avond. Einde discussie
 
7 maanden geleden
Alle voetballiefhebbers vinden zichzelf kenner, wat een zeer arbitrair begrip is. Nogmaals: Er is niets makkelijker dan aan de hand van beelden een bepaald punt te maken. Daarnaast kom je alleen met statistieken (zonder ook maar iets van toelichting of analyse) wanneer het jou uitkomt.
Met de woorden "einde discussie" bewijs je dat je moeite hebt met andersdenkenden en dat je de mening van een ander niet accepteert.
 
7 maanden geleden
Ten eerste heb je de beelden waarschijnlijk niet eens gezien en ten tweede heb Ik echt veel interessantere dingen te doen dan een Santa - Toni battle. Ik laat dat aan anderen over mocht er interesse zijn.
 
7 maanden geleden
Neemt niet weg dat iedereen aan de hand van beelden z'n punt kan maken. Een discussie tussen mensen met verschillende meningen heeft niets met een battle te maken.
 
7 maanden geleden
Met uitzondering van het woord kenners, of dat idd een kenner is bepaal ik voor mijzelf wel.
 
7 maanden geleden
Dan is hij stil @brainfart. Ik heb hem ook al een aantal vragen gesteld en dan krijg ik ook geen antwoord.
 
7 maanden geleden
Bedoel je de vraag waarom de vleugelaanvallers en de aanvallende middenvelder structureel zo weinig brengen waardoor PSV moeite heeft met kansen creëren?
 
7 maanden geleden
Nee meer het totale falen het door jou zo geroemde blok.
 
7 maanden geleden
PSV creëert structureel te weinig kansen door een gebrek aan creativiteit, en dat probleem leg jij neer bij de controlerende middenvelders. En dat terwijl de vleugelaanvallers en de aanvallende middenvelder (die opnieuw op de bank is beland) stelselmatig (veel) te weinig brengen.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Jorrit tikkie breed en Pablo tikkie terug falen!! Het is door 75% van Nederland zo klaar als een klontje, naar als jij wil blijven beweren dat die 2 geweldig spelen. Dan mag dat. De overige 25% kijkt geen voetbal.
 
7 maanden geleden
Van Bommel (die vroeger in de Europese top speelde) denkt er gelukkig anders over. En die heeft bovendien iets meer geloofwaardigheid dan perez of Bruggink, om maar te zwijgen over hugo b.
Waarom is Pereiro trouwens ook in z'n 4e seizoen bij PSV weer op de bank beland?
 
7 maanden geleden
Samta, als Jorrit zo doorgaat wordt hij het kind van de rekening. Werd niet voor niks gewisseld afgelopen zaterdag en terecht. Ik voorspel je dat van Bommel volgend seizoen andere poppetjes op de 3 middenveldplekken zal neerzetten. Die linie gaat op de schop!
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Zelden een reactie gelezen met zóveel wensdenken.

Zaterdag speelde Hendrix een degelijke wedstrijd en veel mensen vroegen zich daarom af waarom hij werd gewisseld. Daarnaast heb ik al diverse keren aangegeven dat niemand bij PSV heilig is en dat in het belang van het team elke speler op de bank kan belanden (dus ook Hendrix en/ of Rosario).

Als PSV een fatsoenlijke aanvallende middenvelder had gehad (zoals Van Ginkel), zou het controlerend blok de lof krijgen die het verdient. Het is namelijk geen toeval dat PSV zoveel wedstrijden domineert, wat onder Cocu wel anders was. Probleem is vooral na de winterstop het creëren van kansen.

Voor de winterstop hoorde je trouwens verdacht weinig kritiek op Hendrix en/ of Rosario. Zelden verhaal met Lozano. Als ie scoort, is het een toptalent en kan hij volgend seizoen naar clubs als Barça, maar als hij niet scoort, zien mensen pas wat voor matige speler het is. Opportunisme ten top dus.......
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Santa, het is goed. Ik ben het totaal niet met je eens. Waarom denk je dat van Bommel hem wisselde? Omdat die er geen kloten van begrijpt? Waarom denk je dat Jorrit, i.t.t bijna iedere Nederlandse PSV'er de laatste drie jaar NOOIT voor Oranje wordt opgeroepen etc etc....... Inzake voor de winter: toen was er bij PSV veel meer dreiging vanuit de backs en vleugelspitsen. Tegenstanders zetten inmiddels meer druk, met name ook op Hendrix/ Pablo Rosario en je ziet wat er gebeurt, ze komen er niet uit en gaan lekker heen en weer schuiven met Schwaab met name. De heren Hendrix en Rosario spelen bijna niks meer naar voren. Maar zolang jij beelden neerzet als pulp, diagrammen op Twitter met ALLE passes van PSV'ers tot aan de wissel van Jorrit afschiet ZONDER ze te bekijken ga ik niet meer met jou in discussie. Je schreeuwt om acceptatie van je mening. Vervolgens ram je die mening 50x per dag op internet zonder ook maar enig tegenmateriaal te bekijken/ overwegen en sla je als een dolle om je heen. Menig medeforumlid heeft je hier inmiddels op gewezen maar wat doe jij ermee? Totaal lachwekkend man.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Je weet dat spelers lang niet altijd worden gewisseld omdat ze onvoldoende presteren? Wel eens gehoord van spelers rust geven, tactische wissels of spelers belonen met een invalbeurt (b.v. omdat ze goed presteren op de training)? Daarnaast is Sadílek linksbenig, wat het logischer maakt om Hendrix te wisselen in plaats van de rechtsbenige Rosario.
Ook spelers als Schwaab, Isimat en Viergever zijn géén internationals, maar wel degelijk meer dan prima spelers voor PSV. Dus ook die vlieger gaat niet op.
Nogmaals: Waarom zouden ploegen pas ná de winterstop doorhebben hoe ze PSV moeten bestrijden? Niet alleen rijkelijk laat, maar daarbij ga je voorbij aan het feit dat alle clubs hun tegenstanders analyseren. Daarom hebben veel clubs een analist in dienst.
De realiteit is dat PSV het voor de winterstop verrassend goed deed en een uitstekende serie neerzette. Je kon verwachten dat ook PSV een mindere periode zou krijgen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat teveel spelers in mindere doen zijn. PSV heeft moeite met het creëren van kansen door een gebrek aan creativiteit. Logisch dus dat Lozano vaak wordt gewisseld, terwijl Pereiro opnieuw op de bank is beland.
Je klaagt over dat mensen hun mening herhalen, terwijl je zelf niets anders doet. Iets met de bekende ketel......
 
7 maanden geleden
Ik vind ze ook prima. Allee zou het helpen als er spelers opgesteld worden die complementair aan elkaar zijn. Dus bv een type wijnaldum van ginkel propper erbij. Of een type guardado. Nu probeert van Bommel ieder probleem op te lossen door e een zelfde type speler op dezelfde positie te laten spelen. Nou ik kan je vertellen dat ook die spelers weer tegen hetzelfde probleem gaan oplopen.
 
7 maanden geleden
Kan goed zijn maar om nu Dumfries uit te gaan fluiten getuigt van weinig respect. Men zou de ploeg beter aansporen maar daar blijft het stil .Wat een rare actie van de zogenaamde PSV supporter , neem nog een frikandel. Het zal mij niet verbazen als Dumfries die opdracht gekregen heeft van Van Bommel gezien de reactie van laatstgenoemde bij FOX Sports.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik mis ook de afstandsschoten richting doel . Zelden wordt er van afstand geschoten , men probeert het niet eens . Zelfs Ajax heeft meer doelpunten gescoord uit de afstandsschoten dan vanaf uitgespeelde kansen , dat is toch vreemd . Zal mij benieuwen tegen VVV , die voetballen niet en loeren alleen op de counter.
 
7 maanden geleden
Eens ECHTER wie heeft een goed schot van dit team?
 
7 maanden geleden
Eens. Zat zelf meer aan de achterste 2 linies te denken. Chucky?
 
7 maanden geleden
Bergwijn , Gakpo, Pereiro en Malen bv.
 
7 maanden geleden
Ook dat is een reden waarom PSV Van Ginkel node mist, hoewel Pereiro regelmatig van buiten de zestien scoort.
 
7 maanden geleden
Scoorde van Ginkel wel zo vaak uit een afstandsschot? Ik betwijfel dat. Pingels, kopballen en afvallende ballen achter Luuk???
 
7 maanden geleden
Van Ginkel schiet regelmatig van afstand omdat hij een goed schot in de benen heeft.
 
7 maanden geleden
Iets wat Hendrix duidelijk niet heeft.
 
7 maanden geleden
@Sosa: wie maakte die opmerking vorig jaar na Feyenoord uit (volgens mij voor de beker) ook al weer over dat Jorrit de dozen nog om zijn schoenen had? Ik heb daar kort geleden een leuk filmpje over gezien.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Bedoel je dat filmpje waarin Hendrix 3x vanaf 20 meter schiet en dat Rob Jacobs bijna in zijn broek pist van het lachen. En dat die zegt dat ze nog steeds aan het zoeken zijn naar 2 van de 3 ballen??
 
7 maanden geleden
Het bekende kinderhandje is snel gevuld. Deed hij dit maar vaker. Ik heb vandaag het e.e.a gelezen over PSV. De VI heeft op jaar online versie een interessante colum waarin wordt aangegeven wat er ‘mos’ os met PSV. Tevens las ik dat Jorrit zelf vandaag redelijk outspoken was over een aantal zaken waarbij hij de hand pocket gedeeltelijk in eigen boezem steekt. Aanrader
 
7 maanden geleden
Precies dat dus, alleen de dingen zien die je graag wil zien. Totaal geen oog voor z'n kwaliteiten en waarde voor het team, maar louter focussen op dingen die hij niet of minder kan.
 
7 maanden geleden
Waar slaat dit nu weer op Samta? Ik vind Jorrit een goede balafpakker zoals ik recent al heb aangegeven nadat ik de Opta cijfers voor je had uitgewerkt (graag gedaan!) maar voetballend vind ik hem veels te zelden iets toevoegen om blij van te worden. Ik vind de mix op ons middenveld niet goed, spelers zijn niet complementair naar mijn maatstaven. Niet meer en niet minder. Ik hoop van harte dat van Bommel een nieuw middenveld gaat bouwen. Wie er staat boeit me niet, het gaat mij om de mix. Voetballend vermogen, creativiteit, scorend vermogen in combinatie met power. In dat opzicht ben ik niet overtuigd dat ons Tsjechische talent het verschil zal gaan maken. Is die fysiek sterk genoeg? Ik ken hem noet goed genoeg eerlijk gezegd maar hij lijkt me wel erg klein. Zelfde met jongens als Mauro.
 
7 maanden geleden
Uitgewerkte cijfers? Precies daar ging het fout. Je komt met kale statistieken die zonder toelichting/ analyse weinig zeggen. Daarnaast blijft het altijd angstvallig stil wanneer het om cijfers inzake Bergwijn, Lozano en Pereiro gaat. Selectief gebruik van cijfers dus.
Hendrix is veel meer dan alleen een balafpakker, wat blijkt als je integrale wedstrijden van PSV zien. Maar je moet er natuurlijk wel voor openstaan.....
 
7 maanden geleden
Je kunt van elke speler filmpjes maken met mislukte acties (of wat dan ook). De doelpunten van Hendrix laten simpelweg zien dat hij wel degelijk af en toe (fraai) scoort en zelfs van afstand. Niet slecht voor een controlerende middenvelder die niét als hoofdtaak doelpunten scoren heeft.......
 
7 maanden geleden
Post dan ook even de goals en assist van Gaston, bergwijn en Lozano. Dit is natuurlijk alleen maar uitlokken wat je doet.
 
7 maanden geleden
De beelden laten zien dat ook Hendrix wel eens van afstand scoort, en zelfs op fraaie wijze.
 
7 maanden geleden
Ik heb Joshua Brenet ook wel eens een wereldgoal zien maken. Ik denk dat iedere voetballer wel eens een goal maakt. Waar ben je op uit Samta?
 
7 maanden geleden
De beelden laten zien dat Hendrix wel eens succes heeft met afstandsschoten, en bovendien op fraaie wijze.
 
7 maanden geleden
Samta en uitlokken? Ben je gek joh. Hij wil alleen maar dat zijn mening geaccepteerd wordt. Daarom post hij bij ieder topic, tot grote ontevredenheid van meerdere medeforumleden, zijn bekende one-liners. Benieuwd welke topclub zijn idooltje komt ophalen van de zomer want na zo'n waanzinnig seizoen is die niet te houden.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
In een discussie is het accepteren van andermans meningen vrij essentieel. Dat is overigens heel iets anders dan die mening delen.
Je grijpt zo'n beetje ieder nieuwsbericht aan om je onvrede over het spel van PSV op één en dezelfde speler te botvieren en vervolgens noem je andermans meningen "uitlokken". Dan heb je dus duidelijk moeite met meningen die niet overeenkomen met de jouwe.
Heb je trouwens voorbeelden van die fraaie oneliners?
 
7 maanden geleden
Je bent inconsequent tot en met man, gewoon lachwekkend en zo naief als wat. Vanenburg en Stevens hun opmerkingen neem je wel serieus maar die van Bruggink en Perez niet. Leg mij eens uit waarom niet. Inzake Vanenburg: woont die uberhaupt nog in NL? Zo niet, komt hij dan de laatste maanden nog wel eens in ons stadion? Is hij dan wel een goede bron?
 
7 maanden geleden
Wederom een gevalletje de pot verwijt de ketel zwart te zijn. Omdat Vanenburg een mening heeft die niet overeenkomt met die van jou, probeer je die te devalueren met allerlei bedenkelijke aannames. Het is blijkbaar heel moeilijk om de mening van een ander te accepteren…….
 
7 maanden geleden
Inzake Vanenburg: weet je het antwoord of hij in NL woont? ik namelijk niet. Maar mocht het niet zo zijn dan heb ik sterke twijfels bij zijn feedback. Dit heeft helemaal niets met mijn mening te maken. Mij boeit het systeem namelijk niet, in tegendeel. Het enige wat mij boeit is een middenveld te zien waarbij spelers complementair aan elkaar zijn en dit onder ALLE omstandigheden laten zien. Zowel tegen TOP teams, maar zeker ook tegen rechter rijtje clubs. PSV lijkt al jaren meer moeite tegen deze laatste clubs te hebben terwijl zowel Cocu maar zeker ook van Bommel zoekende lijken/ leken naar de ideale samenstelling van hun middenveld. Bij een ander topic begin je weer over de aanval van Ajax (en dan mij verwijten dat ik Ajax er steeds bij haal) die creatiever zou zijn. Wat te denken over hun middenveld? Heb je die linie wel eens vergeleken met die van PSV? Weet je trouwens dat 2 van hun 3 'voorhoedespelers' van origine middenvelders zijn?
 
7 maanden geleden
Het is natuurlijk totaal niet relevant waar iemand woont, aangezien je tegenwoordig overal alle wedstrijden kunt kijken. Ook die vlieger gaat dus weer niet op.
Het grote verschil met ajax is dat zij wél gevaarlijke, creatieve vleugelaanvallers hebben, alsmede een creatieve, veel scorende aanvallende middenvelder.
Nogmaals: Veel wedstrijden worden op het middenveld beslist en daarom is het cruciaal dat je daar de slag wint. Om die reden is een verdedigend/ controlerend blok essentieel. Dat is ook de reden waarom feyenoord dit seizoen tegen PSV twee keer de betere ploeg was. Je moet op het middenveld voldoende duelkracht hebben om duels te winnen. Wie de meeste duels wint, wint doorgaans de wedstrijd.
Een controlerend blok dat goed kan meevoetballen (zoals Rosario en Hendrix) met daarbij een creatieve, aanvallende middenvelder is daarom een logische keuze. Met Van Ginkel erbij had PSV het dit seizoen nóg beter gedaan.
 
7 maanden geleden
Wat je zegt over Ajax versus PSV kun je middels cijfers niet onderbouwen. Als je een goede analyse doet kom je tot andere conclusies die zeker zo belangrijk zijn.
 
7 maanden geleden
Als je simpelweg de wedstrijden bekijkt, zie je dat de vleugelaanvallers én de aanvallende middenvelder van ajax het (veel) beter doen dan die van PSV. Waarom zit Pereiro weer op de bank? Waarom wordt Lozano regelmatig gewisseld (zelfs in de rust al)?
 
7 maanden geleden
ik zie ook dat Frenkie de Jong en Schone samen beduidend meer scoren dan onze 2 defensievere middenvelders en dat niet alleen in Nederland maar zeker ook in de CL. Ik zie Schone vrije trappen erin jassen wat bij PSV zelden gebeurt en ik zie dat Ajax in zijn algemeenheid minder afhankelijk is van hun top 3 doelpuntenmakers. Ze hebben veel meer creativiteit en scorend vermogen in hun SELECTIE en dat geldt voor meer dan 1 linie
 
7 maanden geleden
Normaal gesproken zijn vier aanvallend ingestelde spelers, plus opkomende backs meer dan voldoende om genoeg kansen te creëren. Op het moment dat de vleugelaanvallers én de aanvallende middenvelder structrueel veel te weinig brengen, heb je een probleem. Het is daarom onzinnig om de schuld bij de rest van het elftal te leggen.
 
7 maanden geleden
Bij onze concurrent zie je dat andere spelers wel in staat zijn om de ploeg over het dode punt heen te helpen. Hoe lekker is het om middenvelders te hebben die scoren? Inzake je opmerking over Ajaxieden: iemand moet de goal maken en assist geven. Leg ik de cijfers van hun belangrijkste 4 naast die van ons dan zie ik weinig/ geen verschil.
 
7 maanden geleden
Hoe lekker is het om vleugelaanvallers te hebben die met acties voor dreiging, doelpogingen en assists zorgen. Hoe lekker is het om een aanvallende middenvelder te hebben die de aanvallers bedient, assists geeft, scoort én openingen creëert.
 
7 maanden geleden
Uit welke cijfers blijkt dat? Geen enkele! Aantal assists? Aantal goals? Nada. En maar schreeuwen Santa, maar onderbouwen hoh maar. Of wil je zeggen dat je middels cijfers geen beoordeling zou moeten kunnen maken? Voor mij part neem je andere cijfers dan goals en assists. Ziyech zijn accuraatheid is echt beduidend minder dan van de PSV’ers voorin. Idem met zijn dribbels. Je komt ee gewoon niet uit. Overtuig me nou eens een keer man met FEITEN ipv geschreeuw. Zelfde Pereiro versus hun middenvelder? HET probleem van Gaston is verdedigen/ teambelang. Zeker NIET zijn voetballende vermogen/ rendement. In tegenstelling zelfs
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Neem de cijfers inzake doelpogingen. Daar scoort de aanvallende middenvelder van ajax beduidend beter dan de vleugelaanvallers van PSV. En dat terwijl doelpogingen niét de hoofdtaak van een aanvallende middenvelder zijn, maar veel meer van de (vleugel)aanvallers. Zeker in het geval van Lozano en Bergwijn die vaak naar binnen trekken en voor eigen succes gaan.
Diezelfde aanvallende middenvelder van ajax scoort ook aanzienlijk beter voor wat betreft assists (één v/d hoofdtaken v/e vleugelaanvaller) dan vleugelaanvaller Lozano (die niet eens in de top 10 voorkomt). De vleugelaanvallers én aanvallende middenvelder van ajax staan in de assists top 10, terwijl van PSV alleen Bergwijn en verdediger (?!?) Angeliño daarin voorkomen. Zomaar wat cijfers die veel zeggen over het verschil tussen ajax en PSV wat betreft de kracht/ zwakte v/d vleugelaanvallers en aanvallende middenvelder.
Verder maken woorden in hoofdletters weinig indruk, net als krachttermen, zoals “geschreeuw”.
 
7 maanden geleden
Even voor de goede orde: welke aanvallende middenvelder bedoel je? Ik neem aan Ziyech? Die trouwens normaliter vaak voorin opgesteld staat? Ik vergeleek bijvoorbeeld tot nu toe Pereiro met vd Beek en Jorrit en Pablo met Frenkie de Jong en Schone
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Uiteraard doel ik op Ziyech aangezien hij de aanvallende middenvelder van ajax is. PSV mist een creatieve, aanvallende middenvelder die de aanvallers bedient. Dat is één v/d redenen waarom PSV zo moeizaam kansen creëert.
 
7 maanden geleden
Het grappige is eigenlijk dat Ziyech deze dagen vaker voorin speelt dan als aanvallende middenvelder. V/D Beek is hun meest aanvallend ingestelde middenvelder met Schone en de Jong erbij. Inzake Ziyech heb je gelijk. Of je hem nu als middenvelder of als rechtsbuiten beschouwt, hij heeft de beste cijfers vergeleken met Pereiro maar ook Bergwijn en Lozano. Fair punt. Ga je echter onderstaande link bestuderen dan kun je meer concluderen dan alleen dat Ziyech het beter doet. Voorin doet PSV het niet slechter dan Ajax. Volgens mij wegen de cijfers van Frenkie de Jong / Lassa Schone versus Rosario / Hendrix zeker zo zwaar. https://www.voetbal.com/scoorder/ned-eredivisie-2018-2019/
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
In het geval van vleugelaanvallers gaat het zeker niet alleen om doelpunten en assists. Dat zijn de producten van hun acties en precies daar ontbreekt het aan bij de vleugelaanvallers van PSV. Die brengen veel te weinig voor wat betreft dreiging en acties. Ook Gakpo slaagde daar tegen NAC niet of nauwelijks in.
Als je ajax ziet voetballen, valt het op dat de vleugelaanvallers en de aanvallende middenvelder veel creatiever en dreigender zijn. Dat zorgt dus voor (veel meer) kansen, doelpogingen (413 versus 354), goals (88 versus 78) en assists (456 versus 369).
Of kijk eens naar de helft van ajax-Zwolle en vergelijk dat eens met de eerste helft van PSV-NAC.
Onlogisch om zo'n beetje heel het elftal een gebrek aan creativiteit te verwijten, behalve de spelers die daar juist (vooral) voor in het veld staan.
 
7 maanden geleden
Dat Ajax veel meer creativiteit heeft ben ik met je eens maar tevens is hun scorend vermogen in de breedte veel beter verdeeld. Waar haal jij die laatste cijfers trouwens vandaan? Daar wil ik eens naar kijken. Ik blijf echter van mening dat ook het voetballende vermogen van ons van achter uit beduidend minder is en dat daar goede oorzaken voor aan te dragen zijn. Het is een combinatie van en van.....
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
https://eredivisie.nl/nl-nl/stats/aanval

Overigens kun je ajax en PSV niet één op één met elkaar vergelijken gezien de verschillende speelstijl en de verschillende invulling v/d posities. PSV speelt met een controlerend/ verdedigend blok op het middenveld, wat logischerwijs een specifiek type middenvelder vereist. Van Bommel heeft het systeem (mede) afgestemd op de beschikbare spelers, wat een logische keuze is.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Santa: je weet welke cijfers dit zijn nietwaar? Opta inderdaad. Een maand of wat geleden heb ik e.e.a al voor je vergeleken. Weet je nog? Je kunt middels deze cijfers van iedere speler in een oogopslag zijn sterke/ zwakke punten zien en je kan spelers heel goed met elkaar vergelijken. Of het nou over Lozano, Bergwijn of ons defensieve blok gaat.
 
7 maanden geleden
Al maanden geleden heb ik de sterke en zwakke punten van b.v. Lozano en Hendrix opgenoemd. Overigens zijn statistieken zonder toelichting heel iets anders dan een sterkte zwakte analyse. Statistieken kunnen daarbij ondersteunend zijn.
 
7 maanden geleden
Wederom een totaal niet steekhoudend en bovenal populistisch argument.
 
7 maanden geleden
Santa wat ben jij een bloedzuiger zeg. Dat je een mening hebt die totaal afwijkt van iedereen die voetbal kijkt is geen probleem, maar ga niet met onzinnige dingen komen. Feiten van opta naar het land der fabelen verwijzen, komen de cijfers je in eens goed uit zijn ze wel van toegevoegde waarden.

Meningen van analisten als onzin betitelen , maar meningen van supporters ( vanenburg, vd kerkhof) als relevant.
 
7 maanden geleden
Het lijkt me niet bijster respectvol om mensen met een andere mening als "bloedzuiger" neer te zetten.
Daarnaast ben ik erg benieuwd naar die zogenaamde "onzinnige dingen".
Verder beweer ik nergens dat de mening van Stevens en Vanenburg relevant is. Of vind je het vervelend dat beide ex-topvoetballers mijn mening delen?
 
7 maanden geleden
Ben ik het helemaal mee eens . Overigens Hendrix had ik verwacht dat hij hetzelfde zou worden als Willy v d Kerkhof dezelfde loop , dezelfde bewegingen alleen te weinig lef momenteel . Het stokt een beetje bij Jorrit. Maar ik zie ook weinig beweging in zijn medespelers . Het staat te vaak stil door driehoekjes naar achteren waardoor de tegenstander weer gaan hergroeperen. Sla het middenveld een keer over dan trek je de zaak uit elkaar maar het spel moet sneller. We zitten echt in een dip. We hebben de wedstrijd tegen Ajax nodig.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
@De kenner, Tav voorspelbaarheid, helemaal mee eens. Rosario + Hendrix werkte eerst goed maar nu hebben de tegenstanders de zwakke plek van PSV ontdekt. Van Bommel moet dus wel een aanpassing gaan doen, om de tegenzet ongedaan te maken.
 
7 maanden geleden
Daar wordt hij wel voor betaald inderdaad. We werden geroemd om het Plan B wat we hadden met Luuk de Jong. Helaas lijkt er van Plan A even weinig over.
 
7 maanden geleden
Ik denk dat plan-B met Luuk de Jong niet nog een keer tegen Ajax gaat werken.
 
7 maanden geleden
Met de Ligt in deze vorm achterin vrees ik ook niet.
 
7 maanden geleden
@Tony, Ik heb het volgende stukje voor @Phv25 getyped en zou dit ook graag aan jou laten lezen. Volgens mij moeten we tav onze analyse namelijk een onderscheid tav het type tegenstander en de hoeveelheid ruimte maken.

@Pvh25, dank voor je reactie. Ik vind ook dat de structuur van PSV nog in takt is, en tegen Ajax zou ik met het verdedigende blok gaan spelen. Al is het maar omdat dat ingespeeld is en in de CL steeds een behoorlijk niveau haalde. Er is geen probleem achterin, er is een probleem midden+voorin. De analyse/oplossing moet je volgens mij zoeken in dat je eerst een onderscheid in twee typen wedstrijden maakt; 1) PSV moet aanvallen tegen een bus, en 2) PSV speelt tegen een ploeg die zelf ook aanvalt. Bij 1) tegen een bus is er het probleem dat er zeer weinig ruimte is. Lozano is bv een speler is wiens kwaliteiten met snelheid en ruimte te maken hebben. Tegen zwakkere ploegen die zich ingraven zou ik best met een meer creatieve middenvelder willen spelen om het open te breken. Tegen 2) ploegen die zelf ook aanvallen is het verdedigen harder nodig en zou ik wel met Hendrix+Rosario spelen. In die situatie is er voor hun ook meer ruimte om een pass te geven en komen de kwaltiteiten van onze snelle spelers beter tot hun recht. Mogelijk zouden we tegen Ajax opeens een stuk beter voor de dag kunnen komen. Niet omdat "de spelers opeens wel de wil hebben" (of dat soort onzin-ververklaringen) maar omdat er opeens meer ruimte is en bij bv Lozano zijn acties dan opeens wel goed kunnen lukken. PSV is volgens mij op zijn best als het defensief tegen moet houden, en het dan snel om kan schakelen. Dat spel zat er onder Cocu ook al in. Hopelijk geeft dit toch mogelijkheden tegen Ajax. Tegen echt zwakke ploegen zoals Excelsior en NAC ben ik het met de leden eens die dan Guti ipv Hendrix willen zien spelen. Ben jij het met mijn onderscheid in type wedstrijden 1) en 2) eens ?
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dank je wel WouterErik. Ik ben het met je 'analyse' eens echter betwijfel of het in de praktijk zo werkt. Trainers streven vaak naar 'vastigheid'. Hoeveel wedstrijden in NL is 'versterking' van het middenveld uberhaupt nodig? Neem tegen Feyenoord bijvoorbeeld: het is niet voor niets dat Ajax (op een uitzondering na) heel vaak van ze wint, ook in de Kuip. Die tikken Feyenoord in 80% van de gevallen van het kastje naar de muur. PSV heeft juist altijd weer veel moeite met de Rotterdammers. Volgens mij moet je Feyenoord voetballend bestrijden, achterin zijn ze kwetsbaar. Ga niet met ze in 'gevecht' maar voetbal ze stuk. Zou het niet veel eenvoudiger op te lossen zijn als we €100 miljoen hadden? Bouw een middenveld waarbij de 3 complementair aan elkaar zijn? HET probleem daarbij is volgens mij echter POEN! Propper was zo'n speler die goud waard was. Die stond verdedigend meer dan zijn werk maar je kon hem ook voor een boodschap sturen. Zelfs van Ginkel heeft veel wedstrijden veel veredigender gespeeld dan hem lief is normaliter. Ik heb niets tegen het systeem van van Bommel, ik geloof zelfs dat je er veel mee kunt winnen maar dan heb je wel completere spelers nodig volgens mij. Voor de mensen die zeggen: voor de winter ging het goed: we hebben niet voor niets een paar wedstrijden pas in de laatste minuut gewonnen. Gaven inderdaad niks weg maar voetballend was het niet zo geweldig als de resultaten deden doen lijken. Is ons probleem niet: teveel spelers die niet creatief (genoeg) zijn en slechts een zeer beperkt spelers beschikt over scorend vermogen. Hopelijk krijgt John de Jong een zeer gerichte opdracht van van Bommel mee. Al 5 jaar lang is bij PSV het systeem heilig maar nagenoeg geen aangekochte middenvelder slaagt omdat ze allemaal worden 'omgeturnd' tot 'systeemspelers'. Het is niet voor niks dat Cocu en van Bommel (beiden zeer intelligente mensen, in potentie top coaches) al 5 jaar worstelen met de ideale samenstelling van het PSV middenveld.
 
7 maanden geleden
Waarom selecteert geen enkele bondscoach hem? Daar zitten CL winnaars tussen, Europees kampioenen. Zeg het maar
 
7 maanden geleden
Hoe vaak heb je al antwoord gehad op die vraag?
 
7 maanden geleden
Geen idee waarom je de vraag blijft herhalen aangezien je de goed beargumenteerde antwoorden toch negeert.
7 maanden geleden
Dit roep ik al maanden. Vooral je betere spelers (Lozano, Perreiro) de schuld blijven geven Van Bommel.
 
7 maanden geleden
Dus Lozano en Pereiro brengen (veel) te weinig vanwege Hendrix en/ of Rosario?
 
7 maanden geleden
Perreiro en lozano komen minder uit de verf idd door hun medespelers. Je speelt een positiespel om je spelers in hun kracht te laten komen. Dat betekent bij met name lozano dat je het spel zo speelt. Dat je lozano het liefst 1 tegen 1 krijgt tegen een verdediger die veel ruimte in zijn rug heeft. Als je opbouw/positiespel te traag is. Lukt dat niet. Idem met perreiro die wil je rond de 16 in balbezit laten komen. Daar heb je een nog beter positiespel voor nodig. Het enige wat nu bedacht kan worden. Is de bal naar de flanken spelen en een hoge voorzet proberen te geven op de jong.
 
7 maanden geleden
Voor de winterstop ging dat wel goed. Waarom nu opeens niet meer?
 
7 maanden geleden
De verrassing er wel af na een half seizoen hetzelfde trucje toe te passen. Lozano en Pereiro worden nu ook beter gedekt en Rosario en Hendrix lijken bovendien minder risico te nemen in hun passing naar voren. Weinig tot geen risico. Hoe vaak krijgt PSV een fluitconcert omdat ze de bal achterin blijven doorspelen. Niemand durft een inspeelpass te geven, terwijl er genoeg beweging is voorin.
 
7 maanden geleden
Bergwijn en Lozano worden continu dubbel gedekt!
 
7 maanden geleden
Alsof ploegen pas na 10 wedstrijden ofzo erachter kwamen hoe PSV speelde. Daarnaast speelden Pereiro, Bergwijn en Lozano vorig seizoen ook al bij PSV en op dezelfde posities.
 
7 maanden geleden
Sorry maar ik denk dat jij totaal niks van voetbal begrijpt als je dat soort opmerkingen blijft maken.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Het is nog kortzichtig om te stellen dat ploegen pas de winterstop doorhebben hoe PSV voetbalt. Elke ploeg maakt bovendien vooraf een analyse v/d tegenstander, terwijl PSV vorig seizoen ook al met Lozano en Bergwijn op de vleugels speelde met Pereiro vaak als aanvallende middenvelder. Het is feitelijk niet waar dat ploegen pas na de winterstop dubbele dekking op Lozano en Bergwijn zetten. Dat was vorig seizoen namelijk ook al het geval.
 
7 maanden geleden
@de kenner: Waarom lukt het Ihattaren dan wèl itt Pereiro, om rond de 16 zijn actie te maken en de bal aan te nemen ondanks dat duo Hendrix/Rosario spelen? Pereiro(ik mag hem graag) heeft het momenteel gewoon even niet.
 
7 maanden geleden
Ihattaran of hoe die jongen heet. Komt net kijken. Tegenstanders moeten hem nog leren kennen. Maar het zou ook zomaar zo kunnen zijn dat we met een mega talent te maken hebben. De toekomst zal dat uitwijzen.
 
7 maanden geleden
Maar wat is het antwoord op mijn vraag?
 
7 maanden geleden
Ihattaran of hoe die jongen heet. Komt net kijken. Tegenstanders moeten hem nog leren kennen. Maar het zou ook zomaar zo kunnen zijn dat we met een mega talent te maken hebben. De toekomst zal dat uitwijzen.
 
7 maanden geleden
Waarom zo neerbuigend doen @kenner over deze jongen?
 
7 maanden geleden
Totaal niet de bedoeling om neerbuigend te doen. Maar of iemand het echt aankan zie je pas over een langere periode. Malen viel ook altijd geweldig in. Eerste beste keer toen een hij er echt moest staan. Viel hij door de mand. Eerst een paar wedstrijden zien van ihatterem
7 maanden geleden
Echt veel te statisch die 2 . Je ziet wat er gebeurd als er een dynamische man bij komt als Sadilek en een inventieve speler als Ihataren. het publiek is niet gek. Die hebben er best verstand van en zien ook wat het probleem is. Wat ik ongelooflijk jammer vind is die periero. Als die een beetje meer peper in zijn lijf had zou die met kop en schouder boven alles en iedereen uitsteken maar die msit het nodige gif in zijn donder.
7 maanden geleden
Ik roep al weken dat Hendrix dissonant is in het aanvallend voetballen.Ik heb geen probleem met 2 verdedigende ingestelde spelers, alleen daar moet je van kunnen verwachten dat zij naar voren durven voetballen. Hoop echt dat Sadilek de voorkeur krijgt boven Hendrix, zou al een hele verbetering zijn.
7 maanden geleden
Het probleem zit hem vooral in Zeist, bij PSV wordt er vooral gezocht naar een reden om het doelpunt af te keuren, bij Ajax zoekt men alleen maar naar een reden om het goed te keuren. Desnoods spelen ze met beelden, door de lijn op een ander moment te tonen, dan het moment van spelen. Zaterdag nog een mooi voorbeeld van gezien, kunnen ze in Zeist dan nergens anders aan denken, dan manieren vinden om Ajax te please.
 
7 maanden geleden
Wat een onzin. Ik ben het met je eens dat de VAR een puinhoop is - en pure willekeur - , maar daarin wordt echt niet bewust een club voorgetrokken of tegengewerkt.
 
7 maanden geleden
Ik heb ook heel lang gedacht, zo corrupt zal men niet zijn, maar er zijn zoveel toevalligheden die goed uitpakken voor Ajax en slecht voor PSV. En dat zijn er toevallig veel te veel.
 
7 maanden geleden
Zit wel iets in . Het doelpunt van Neres bij Ajax tegen Fortuna was ook buitenspel maar daar waren ze heel gauw mee klaar.
7 maanden geleden
Spuit-elf Hugo Borst. Zeer aardige gast overigens, maar hij geeft niet de indruk dat hij zich überhaupt verdiept heeft in de speelwijze en intentie die Bommel voorstaat.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
@Pvh: het is jammer dat ik de voor analyse maar zeker ook de analyse van Bruggink in de rust en van Perez na de wedstrijd (Schwaab vertragende factor) tegen NAC nergens kan vinden want plak je die aan elkaar dan heb je in grote lijnen min of meer wat de heer Borst zegt. Met beelden erbij van dingen die, met name Hendrix, in de eerste helft ‘anders had kunnen doen’ waardoor er meer snelheid in PSV zou hebben gezeten. Ik vond dat uiterst interessant. Van Bommel is het er volgens mij roerend mee eens want ik hoorde hem ook zoiets zeggen na de wedstrijd over de voor assist die telkens niet goed was etc etc. Ronald de Boer heeft bij Fox (Kun je op de fox sport website bij analyse nakijken) goede beelden over Dumfries. Die lijkt inderdaad met opdrachten of iets dergelijks te lopen van van Bommel want je herkent in weinig de Dumfries van voor de winter. Jammer vind ik dat. Hopelijk herpakt hij zich want ik vind hem een zeer goed wapen en belangrijke schakel in het geheel. Als je trouwens de UITwedstrijden van voor de winter tegen de destijds rechterrijtje ploegen nog eens bekijkt zie je dat we toen ook een VOETBALLEND probleem hadden. Dat was onder Cocu ook altijd en zet zich gewoon door. Fortuna, PEC, Groningen, Graafschap en ik zal er 1 of 2 vergeten. Gebrek aan creativiteit in ALLE linies?
 
7 maanden geleden
Ik heb gisteravond bij een ander topic wat geschreven, zo denk ik erover.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe kan het dat PSV tegen de mindere ploegen (met name in uitwedstrijden) structureel meer moeite heeft? En dat is al jaren. Daar heeft van Bommel vooralsnog niet veel verandering in kunnen brengen helaas.
 
7 maanden geleden
PSV mist al jaren creatieve spelers.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
@tony: PSV heeft het mi. niet moeilijker/makkelijker tegen goede/mindere tegenstanders. NAC, Excelsior(ook Emmen) hadden niet veel tot niets te vertellen. Tegen goede tegenstanders zoals Feyenoord had PSV het moeilijk, tegen ajax daarentegen weer makkelijk. In de CL waren de Spurs een maatje te groot en waren we tegen bij vlagen tegen Inter heel goed. Eigenlijk voel ik er niet veel voor om over het onderwerp controlerende middenvelders door te discussiëren(niet persoonlijk bedoeld) omdat het voor mij niet een issue is waarom het wel of niet goed gaat. Zoals ik vaker zeg ligt het mi. aan het hele team. Een aantal missen de vorm(er zijn veel jonge onervaren spelers) en er wordt na de winterstop met te weinig pressing gespeeld waardoor het in de omschakeling te lang duurt en de tegenstander minder verrast kan worden. Dit ligt aan heel het team niet aan enkele aanwijsbare spelers die hierin verzaken. Eigenlijk zie je momenteel hetzelfde bij Real gebeuren, daar zijn veel overeenkomsten. (daarom kan ook PSG met zoveel prachtige spelers zo nooit de CL winnen, zéér matig in de omschakeling en weinig pressing doordat het individu daar belangrijker schijnt te zijn). Liverpool steekt op dàt gebied wmb. er met kop en schouders bovenuit, dat vind ik prachtig om te zien (ook Frankrijk op het afgelopen WK trouwens).
 
7 maanden geleden
@phv25. Ik neig er ook naar om het probleem eerder bij het team te zien, en dat te veel spelers onder hun niveau spelen, dan het probleem puur bij de twee controlerende middenvelders Hendrix en Rosario te leggen. Alleen zou je om het team weer aan de gang proberen te krijgen tegen kleine ploegen als Excelsior, Nac en VVV wel met een meer technische speler zoals bv Guti op een van die plekken kunnen spelen om in het team het gevoel weer terug te krijgen. Ajax speelde ook slecht na de winterstop, maar die hebben via de CL-wedstrijden weer een nieuw team-gevoel gevonden. Zoiets moet bij PSV ook gaan gebeuren.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
@woutererik: Dat zou idd. een optie kunnen zijn om één controleur te ruilen met een creatieve speler... tegen de kleintjes. Het is echter mi. nog niet gezegd dat daardoor het beter zal gaan. Tegen beteren(Vitesse, AZ, Ajax) lijkt me dit echter geen goed idee, dat kost meer tijd om dat er in te krijgen . En zekers, één wedstrijd waar alles weer eens loop/klopt kan een ommekeer veroorzaken, voetbal is ook veel emotie. Vraag is hoe snel dit gaat gebeuren. Er is denk niet veel nodig om het schip vlot te trekken aangezien ondanks het slechte veldspel PSV alle wedstijden de controle heeft gehouden, en dat krijgt een elftal met een structureel probleem echt niet voor elkaar.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
@Pvh25, dank voor je reactie. Ik vind ook dat de structuur van PSV nog in takt is, en tegen Ajax zou ik met het verdedigende blok gaan spelen. Al is het maar omdat dat ingespeeld is en in de CL steeds een behoorlijk niveau haalde. Er is geen probleem achterin, er is een probleem midden+voorin. De analyse/oplossing moet je volgens mij zoeken in dat je eerst een onderscheid in twee typen wedstrijden maakt; 1) PSV moet aanvallen tegen een bus, en 2) PSV speelt tegen een ploeg die zelf ook aanvalt. Bij 1) tegen een bus is er het probleem dat er zeer weinig ruimte is. Lozano is bv een speler is wiens kwaliteiten met snelheid en ruimte te maken hebben. Tegen zwakkere ploegen die zich ingraven zou ik best met een meer creatieve middenvelder willen spelen om het open te breken. Tegen 2) ploegen die zelf ook aanvallen is het verdedigen harder nodig en zou ik wel met Hendrix+Rosario spelen. In die situatie is er voor hun ook meer ruimte om een pass te geven en komen de kwaltiteiten van onze snelle spelers beter tot hun recht. Mogelijk zouden we tegen Ajax opeens een stuk beter voor de dag kunnen komen. Niet omdat "de spelers opeens wel de wil hebben" (of dat soort onzin-ververklaringen) maar omdat er opeens meer ruimte is en bij bv Lozano zijn acties dan opeens wel goed kunnen lukken. PSV is volgens mij op zijn best als het defensief tegen moet houden, en het dan snel om kan schakelen. Dat spel zat er onder Cocu ook al in. Hopelijk geeft dit toch mogelijkheden tegen Ajax. Tegen echt zwakke ploegen zoals Excelsior en NAC ben ik het met de leden eens die dan Guti ipv Hendrix willen zien spelen. Ben jij het met mijn onderscheid in type wedstrijden 1) en 2) eens ?
 
7 maanden geleden
Niet helemaal @woutererik, voor het grote deel klopt het wel, PSV zal bv meer ruimte krijgen tegen ajax. Ik zou Hendrix echter nooit opofferen voor een 'creatieve'. Hendrix is ijzersterk in de controle( veel beter dan Rosario) en die heb je helemaal nodig als er maar één controleur zou zijn. Guti zal denk ik niet veel minuten gaan maken, Bommel ziet het blijkbaar niet in hem zitten, daar is hij eigenwijs genoeg voor.
7 maanden geleden
Er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in het betoog van Borst. Het blok van vier is gewoon vrij statisch en behelst niet onze kwalitatief beste spelers. Schwaab en Viergever kan wel in de eredivisie, in de CL niet. Rosario is een jong talent, heeft voldoende talent in huis om op deze positie te spelen, Hendrix is gevalletje Schwaab/Viergever.

Van Bommel echter durft wel te wisselen zoals met Ihattaren. Ik denk dat Hendrix op korte termijn in de basis vervangen wordt door Sadilek. Die is in potentie gewoon beter en meer een echte middenvelder. Hendrix moet gaan concurreren met Viergever imo, dat is meer zijn positie. Op het middenveld mist hij gewoon handelingssnelheid.

Verder is het niet gek dat het minder gaat na de winterstop. Dat ligt niet aan het systeem, maar aan het simpele feit dat PSV een jonge selectie heeft van wie je nog geen constant seizoen kunt verwachten. Dat Dumfries, Rosario, Hendrix, Lozano nu minder zijn dan voor de winterstop is niet gek. Ik vrees dan ook dat we geen kampioen gaan worden, maar ben wel blij met Van Bommel en zijn aanpak. Op de lange termijn gaan we daar zeker veel aan hebben.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ook Van Bommel ziet het anders en die heeft (veel) meer geloofwaardigheid dan hugo b. (understatement).
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ook trouwens, maar we zijn in de minderheid hier :) . Het zij zo.
 
7 maanden geleden
Ieder z'n mening natuurlijk. En uiteraard is niemand heilig, ook Hendrix en Rosario niet. Bovendien had PSV ook tegen Excelsior moeite met kansen creëren, ondanks de afwezigheid van Hendrix.
7 maanden geleden
Het is momenteel allemaal erg laf & zéér slaapverwekkend. Vergelijkbaar idd met het bij tijd & wijle wel uiterst armoedige voetbal onder Phillip Cocu. Ik kan mij voorstellen dat je in sommige gevallen kiest voor een versterkt defensief blok, ik denk dan aan bijvoorbeeld de CL, maar thuis tegen met alle respect NAC... kom op zeg! Maar uiteindelijk bleek de speelwijze van Cocu toch ook nogal succesvol met 3 landstitels. Wordt PSV o.l.v. Mark van Bommel alsnog kampioen, dan ben ik echter niet te beroerd om mijn woorden te nuanceren. Je bent nou eenmaal supporter of je bent het niet.
7 maanden geleden
Geen schijn van kans met zo'n middenveld als Hendrix en Rosario tegen Ajax. Slappe hap!

Laatste nieuws