Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'We hadden het moeilijk vandaag om er doorheen te komen'

17 maart 2019 14:38

Luuk de Jong gaf in gesprek met Fox Sports aan opgelucht te zijn dat PSV wist te winnen van VVV. "We hadden het moeilijk vandaag om er doorheen te komen. Venlo stond heel compact en maakte een koppeltje op het middenveld. Daardoor konden wij lastig vrije mensen vinden. In de eerste helft kregen we nog een paar kansen, maar in de tweede helft kwamen we er ook niet door heen. Gelukkig maakt Chucky dan nog zo'n goal."

De aanvoerder gaf complimenten aan het spel van de thuisploeg. "Ze houden het heel goed dicht en compact. Maar zelf hadden we voor meer beweging moeten zorgen", zo gaf hij aan. "Het stond iets te vaak stil en geven te simpele ballen achter de verdediging die dan makkelijk te verdedigen zijn. Daar moeten we zuiniger en beter op zijn. Maaar als je zo'n wedstrijd speelt, geldt er maar één ding en dat is dat je wint."

Gevraagd werd aan De Jong of ze al niet dachten aan de slotfase, omdat PSV al zo vaak heeft toegeslagen dit seizoen. "Daar wil je zeker niet op leunen. Maar we blijven geloven en blijven gaan", zei hij daarover. "Ook al loopt het even niet en zit het niet mee, dan hebben we nog genoeg individuele kwaliteiten om iets te kunnen beslissen en dat zag je vandaag ook met die actie van Lozano. Maar daar moeten we niet op leunen. We gaan het analyseren met elkaar en dit moet zeker beter."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong compact leunen chucky fox koppeltje lozano maaar opgelucht simpele toegeslagen vvv zuiniger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage