Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV nadert akkoord met nieuwe shirtsponsor'

25 maart 2019 08:31 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"PSV nadert akkoord met nieuwe shirtsponsor"; image source: Pro Shots

PSV is in vergaande onderhandelingen met een aantal grote bedrijven om de komende jaren als belangrijkste sponsor van de club te gaan fungeren. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. De grootste bedrijven van de regio Zuidoost-Brabant zullen dan onder de vlag van Brainport op de voorkant van het shirt komen te staan. De gesprekken zijn inmiddels de informele fase al voorbij en worden nu op directieniveau gevoerd. Onder meer ASML en VDL zijn betrokken bij die gesprekken.

Het ED meldt dat de gesprekken in de eindfase zitten en de sponsoring substantieel meer zal opleveren dan nu het geval is. De bedragen zullen gedeeltelijk door de bedrijven betaald gaan worden.

PSV kan door het strikken van de nieuwe sponsor het marketing-potentieel voor de club nog beter gaan benutten. De bedrijven zelf zijn niet direct uit op het vergroten van de naamsbekendheid. Zo heeft ASML al een wereldwijd marktaandeel van 90 procent. Doel van de bedrijven is op het uitdragen van Brainport Eindhoven en alle innovaties, kansen en ontwikkelingen in het gebied. De ideale manier om dat nationaal én internationaal verder op de kaart te zetten is het shirt van PSV.

Energiedirect.nl zal vanaf komend seizoen naar de achterkant van het shirt verhuizen. Het energiebedrijf zal nog minimaal twee jaar als grote sponsor van de club verder gaan. Ook zal PSV tot 2021 nog jaarlijks 3 miljoen euro van Philips ontvangen. Vanaf 2021 tot 2026 zal dat jaarlijks 1,5 miljoen euro worden.
Tags

sponsor asml brainport shirtsponsor directieniveau energiebedrijf energiedirect informele innovaties marketing marktaandeel naamsbekendheid potentieel sponsoring substantieel uitdragen vdl vergaande verhuizen vlag voorkant zuidoost

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Dus als ik het goed begrijp, zit één grote sponsor er niet meer in? Dan ben ik erg benieuwd naar het uiteindelijke bedrag.
+2/-1

5 jaar geleden
Met een omzet van 11 miljard per jaar en netto winst van 2 miljard per jaar, kan ASML alleen al een megabedrag sponsoren. Als VDL en anderen aanhaken kan dit alleen maar stijgen…..
+1/-1

5 jaar geleden
Hier wordt je blij van top bedrijven die samen werken aan ons PSV,als ik het goed gelezen had was dat 1.5 miljoen per bedrijf dus gewoon weer 6 miljoen per jaar en dan de rest nog ...
+1/-0

 
5 jaar geleden
6 miljoen is veel geld maar Philips betaalde al 5 miljoen om op ons shirt te staan dus ik vind het dan erg tegenvallen....eerlijk gezegd ging ik er van uit dat het iets van structureel 20/30 miljoen was wat ze hiermee gaan ophalen alles bij elkaar.....
+1/-0

 
5 jaar geleden
Persing, het is maar net hoe je het bekijkt. Als je de lijst van sponsoren van PSV bekijkt en vergelijkt met een jaar of 5 terug dan zie je een duidelijke trend (naar beneden). Of het nou de shirts zijn, of de auto’s waarin onze spelers rijden of Philips vervangen door die energieleverancier. Of herinner je nog hoe lang PSV op zoek is geweest naar een vervanger voor FREO voor de achterkant van ons shirt? Deze deal leest goed maar hieruit kun je volgens mij ook concluderen dat een groter B2C bedrijf (bedrijf wat aan consumenten verkoopt/ levert) simpelweg PSV niet als het beste uithangbord ziet. Sportmarketeers gaven weken geleden al aan dat PSV een regionale club is. Daar is verder niks mis mee!
+1/-0

 
5 jaar geleden
Kortom, veel poeha en uiteindelijk verliezen we de aansluiting met ajax....
+1/-0

 
5 jaar geleden
Als ik me niet vergis halen die alleen uit hun totale sponsoring al €10m meer op. Maar over de afgelopen jaren hebben we gezien dat dat geen garantie voor prijzen is. Persoonlijk vrees ik wel dat Ajax financieel steeds verder weg gaat lopen
+1/-0

5 jaar geleden
Ik mis ff hoeveel dat dit dan gaat opleveren per jaar, substantieel is een ruim begrip nl, vervolgens zit PSV met de gemeente Eindhoven als blok aan het been omdat de afspraak ligt dat de salarissen niet boven de miljoen mogen uitkomen, deze deal is nl geboren om de aansluiting te behouden bij het budget van ajax en die betalen dus andere bedragen zoals we weten.....
+1/-0

5 jaar geleden
Van de naam Brainport op het shirt zou ik erg blij worden. We wonen in één van de technologische topregio's in de wereld en zijn het Philipsverleden -- hoe mooi ook, en ook ik ben er onverminderd trots op -- al lang ontgroeid. Als prachtige technologiereuzen (ASML, Vanderlande, DAF, VDL, Atos, Neways, Prodrive, FEI etc.) opstaan en gezamenlijk, onder de Brainportvlag, ons PSV gaan sponsoren dan is dat zeer goed nieuws. Afhankelijk van de concrete afspraken zou het onze club verder minder afhankelijk van één partij kunnen maken. Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg.
+2/-0

5 jaar geleden
Brainport als sponsornaam zou niet verkeerd zijn, dat past historisch ook uitermate goed als opvolger van Philips. En wees eerlijk, daar lopen we toch liever mee rond dan zo'n compleet inwisselbaar Energiedirect.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi