Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil Luuk de Jong ook volgend jaar in Eindhoven'

16 april 2019 09:22 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"PSV wil Luuk de Jong ook volgend jaar in Eindhoven"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat PSV ook volgend seizoen gebruik wil kunnen maken van Luuk de Jong. De aanvoerder zou alleen voor een enorm hoog bedrag mogen vertrekken uit Eindhoven. De topscorer van de Eredivisie heeft nog een contract tot de zomer van 2021 bij PSV.

De club zou het absoluut zien zitten dat Luuk de Jong uitgroeit tot een clubicoon van deze tijd. Indien de spits nog een seizoen zou blijven bij PSV kan hij een aanval doen op de tweede plek op de topscorerslijst aller tijden van PSV in de Eredivisie, zo zocht het Eindhovens Dagblad uit. Momenteel wordt deze bezet door Coen Dillen met 119 treffers. De Jong staat met 92 doelpunten op een zevende plaats.

Dillen scoorde in totaal weliswaar 287 competitiedoelpunten, maar een groot deel daarvan was nog voor de oprichting van het betaald voetbal. De eerste plaats van Willy van der Kuijlen met 308 treffers is en blijft onbereikbaar.


Tags

jong dillen eredivisie aller competitiedoelpunten kuijlen oprichting topscorer topscorerslijst uitgroeit willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Ik zou Luuk de Jong ook graag behouden voor PSV. Echt een uithangbord voor de club. Gaat voorop in de strijd. Pikt zijn goaltjes mee. Is niet vies van verdedigend werk en doet dat ook vaak goed. Hij is wel afhankelijk van aanvoer en ik vind dat die dit seizoen te veel van de backs moet komen (en dan met name Dumfries). Dus het is wel van belang dat het team om hem heen klopt.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Hoop dat Gakpo volgend seizoen bij een vertrek van Lozano en/of Bergwijn de kans gaat krijgen. Heeft wanneer hij invalt al meerdere malen laten zien dat hij een uitstekende voorzet in huis heeft.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Afgelopen zondag: twee balcontacten, twee goede voortzettingen (1x voorzet, 1x corner).
+1/-0

 
8 maanden geleden
Gakpo heeft een geweldige voorzet die mooi in het strafschop-gebied daalt. Samen met de bakcs zou Luuk dan voldoende voorzetten moeten krijgen.

Zou wel leuk zijn als PSV ook een ingeslepen spelpatroon heeft om met combinatie-voetbal een tegenstander kapot te spelen.
Pereiro heeft een geweldige techniek maar is geen speler die PSV echt gaat sturen, en bij de hand neemt. We hebben een speler nodig die het combinatie-spel stuurt zoals Guardado of Van Ginkel deden.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Precies, ingeslepen spelpatroon. Precies waar Bommel al een seizoen mee bezig is. En dat gaat volgend jaar gewoon door, vandaar dat Bommel deJong graag ziet blijven.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Met al die jeugdspelers zie je hetzelfde: du moment dat ze basisplek kregen was het automatisch minder. Ook dit seizoen weer maar denk ook eens aan Bergwijn in zijn eerste 2 seizoenen en zelfs dit jaar. Ik mag hopen dat er wat ervaring en voetballend/ scorend vermogen bijkomt of dat een Bergwijn een jaar extra blijft!
+1/-1

8 maanden geleden
Prima speler voor PSV met een sympathieke uitstraling.
Koppend gewoon ijzersterk en bijna niet af te troeven.Hij is zo slim voor de goal.
Heeft zich toch weer goed gerevancheerd voor zijn zeer matige optredens de afgelopen jaren. Hopelijk blijft hij ons trouw. Met zo'n moyenne mag van mij elke spits blijven.
Dan rest mij wel de vraag wat ze met lammers van plan zijn? Misschien nog een jaartje verhuren of als Romero maar niet fit wil worden/blijven toch maar terughalen als back-up? Ik ben echt zeer benieuwd of het technisch hart bij PSV overtuigd is van de kwaliteiten van Lammers.
+2/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Lammers mag nog zeker een jaar verhuurd worden. Die zou bij Heerenveen vrijwel alle wedstrijden er boven uit moeten steken, maar heeft daar nog veel te veel wedstrijden dat hij er gewoon niet aan te pas komt. Fantastische voetballer, maar ben bang dat hij het niet gaat redden in de top.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat laatste gevoel heb ik ook. Niet stabiel genoeg bij Heerenveen. Vraag me ook af of hij niet veels te lief is
+1/-1

8 maanden geleden
Hopelijk blijft Luuk bij PSV. Hij is een belangrijke speler in de kracht van zijn leven.
+2/-0

8 maanden geleden
Zou echt een verdienste zijn van Hem, heb net als velen ff mijn twijfels gehad, maar thanks LUUK.
+1/-0

8 maanden geleden
Met afstand de belangrijkste speler van PSV, in meerdere opzichten.
+3/-0

8 maanden geleden
Zou voor ons mooi zijn als Luuk nog even blijft, ik maak me alleen zorgen wat er dan gebeurt met de spitsen achter hem. Lammers, Romero, Piroe en in mindere mate Malen, die nog op de flank kan spelen, zullen langzamerhand toch ook minuten moeten gaan maken op het hoogste niveau.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Lammers nog een jaar verhuren, en Romero moet eerst maar eens goed fit worden. Luuk lijkt me vooral belangrijk om de voorronde-CL door te komen en die grote tas met geld van de CL binnen te halen. Anders is Ajax helemaal uit zicht.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Om tot het einde vd competitie mee te strijden om de titel heb je die CL centen niet persé nodig, dat blijkt dit seizoen wel. Om internationaal ver(der) te komen wél.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Vergeet niet dat PSV prima presteerde in de CL dit jaar. Tegen de Spurs werden we de 2e helft thuis weggespeeld, toen was het verschil groot. Als Spurs vanavond niet verliezen zitten er 2 uit onze poule in de halve finale. Ik denk dat de aansluiting naar de top minder groot is dan velen denken. Daarbij gezegd dat ajax uiteraard heel goed presteert in de CL, echt klasse gisteren.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat is dus precies mijn punt. Wij komen dus net wél te kort internationaal gezien. Met wat meer geld hadden we waarschijnlijk een betere selectie gehad en hadden we minimaal 3e in de poule kunnen worden. Ik had vooraf echter verwacht dat we Spurs en Inter onder ons zouden kunnen houden. Die vierde plaats met maar 2 punten en zonder zelfs ook maar 1 thuisoverwinning viel me dus vies tegen.
+1/-0

8 maanden geleden
Sterkhouder pur sang. Begint zich inmiddels te ontpoppen tot een soort Mister PSV anno 2000. Uiteraard mede door geval servet-tafelkleed maar toch. Had ik bepaald nooit verwacht toen hij van FC Twente kwam! Eerlijk is braaf.
+1/-0

8 maanden geleden
Hm... Luuk is absoluut een goede spits en we mogen trots zijn op een speler als Luuk. Geen gezeur (behalve tegen de scheids ;-) ), altijd een goede instelling en verdedigd altijd goed mee. Hij is ontzettend waardevol. Máár in mijn ogen is het spel met Luuk erg beperkt geworden.

In plaats van 'gewoon te voetballen' wordt er snel gekozen voor een lange bal op Luuk, want 'die kan zo goed koppen, dat komt altijd wel goed'. Bijvoorbeeld in A'dam en in Arnhem wordt er met 11 tegen 10 alleen nog op de lange bal gespeeld. En nee, het meerendeel van die ballen is balverlies.

Ik zou Luuk ontzettend graag behouden, maar ik denk dat we wel op een gegeven moment moeten gaan kijken naar een ander type spits. Lammers, Romero of eventueel Piroe (geen beeld van zijn skills). Zo krijg je weer meer voetbal in het spel. Als Luuk genoegen zou nemen met een 50/50 rol zou hij absoluut moeten blijven in mijn ogen. Hij kan in bijvoorbeeld CL wedstrijden ontzettend waardevol zijn (dat is hij ook al meermaals geweest).
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dit jaar heeft hij een topjaar gedraaid (zowel in Eredivisie als CL), maar over het algemeen komt hij juist tekort tegen de Chiellini's en Godin's van deze wereld en kan dan alleen fungeren als aanspeelpunt.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Klopt, omdat hij in mijn ogen voetballend te weinig kan brengen. Maar in de lucht kan hij het juist wel, wat zelfs ploegen als Barca en Spurs gek kan maken. Maar dat is niet het spel dat je tegen welke ploeg dan ook wilt spelen. Althans, vind ik. Ik vind het al helemaal erg als je dan ook 'op die manier' gaat spelen tegen gemiddelde Eredivisie ploegen...
+1/-0

8 maanden geleden
Wij springen allemaal voor Luuk......
+1/-0

8 maanden geleden
@alexthebest
Helemaal mee eens,ik vind Luuk ook een geweldige spits,maar er wordt nu te snel naar dit wapen gegrepen met een voorspelbaar en eenzijdig spelbeeld tot gevolg.
Zie graag voor volgend seizoen een meer creatieve Lammers op het toneel verschijnen;echter nog wel aan de hand van Luuk,want aan zijn persoonlijkheid en karakterinbreng kan Lammers uiteraard nog niet voldoen.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Het is aan John de Jong (en technische staf) om een selectie neer te zetten welke niet noodzakelijk continu naar Plan B hoeft terug te grijpen. Maar Luuk zal zijn top seizoen willen vercommercialiseren. En gelijk heeft hij! Hij verdient het als geen ander.
+2/-1

 
8 maanden geleden
@Tony, èèn ding zou ik graag willen zien bij Luuk, en dat is dat ie wat steviger gaat voetballen, verder is er weinig op zijn werk op te merken, wat steviger in zijn schoenen staan zou hem de perfectie doen benaderen, ik denk persoonlijk dat hij daar de kracht voor heeft, verder hoop ik dat de klappen dat hij vangt per wedstrijd bij hem later niet gaan opspelen.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Ik krijg het idee dat bij PSV nu alleen nog maar plan-B (ballen naar Luuk en dan hopen op een frommel-goal) wordt toegepast. Plan-A (met goed combinatie-spel en beweging van de backs de tegenstander uit elkaar spelen) lijkt ze niet meer goed te lukken.
+2/-0

 
8 maanden geleden
@Wouter-erik,

Precies dit..Met GOED combinatiespel!
Welk goed combinatiespel eigenlijk? :)
Het middenveld van ons niet technisch genoeg. Daarom irriteer ik me aan de speelwijze. Daar mag van Bommel iets aan gaan doen.

Ik weet wel iets? Guardado en van Ginkel terughalen! ;);) :D
De backs moeten voor creativiteit zorgen, maar als die niet thuis geven is er weinig beleving te vinden.

Jij schreef laatst ook ergens een mooi stukje, kan het alleen niet meer vinden.
Jij zei iets over druk op de tegenstander. Dat is de enige manier om de beperkingen van die twee controleurs te verbloemen. Dat lukte de eerste ssh nog redelijk, de tweede ssh lukte er vrijwel niets meer. Maar zoals eerder gemeld door mij: Ik haat die speelwijze van van Bommel. Ruil die controleurs aub in voor méér voetballend vermogen. Ik vind het écht poep voetbal, ondanks de stand op de ranglijst.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Volledig mee eens.

Daarom ook dubbele gevoelens bij dit bericht. Ik vind Luuk een ontzettend sympathieke speler die het geweldig doet en daarnaast en voor mij ook een echte PSV-er (gewone jongen, geen uitspattingen).

Toch denk ik dat je hem bij een goed bod moet laten gaan zodat Lammers, Romero, Malen en Piroe kunnen uitvechten wie de nieuwe spits worden.
Verder gaan met Luuk betekent kapitaalvernietiging. PSV heeft hoge transferinkomsten nodig en daar moeten bovenstaande jongens samen met o.a. Gakpo en Ihattaren voor zorgen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
'Slechts' 26 goals in 30 wedstrijden. Ja, laten we hem maar gaan voor iets nieuws. Wie of wat?
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
@Raimundo. Ik zal je schrijven wat ik met goed positiespel bedoel.
Eigenlijk heeft goed positiespel nog niet zo heel veel met technische vaardigheden te maken en je man voorbij kunnen spelen.
Goed positie-spel is eigenlijk een vorm van wiskunde.
Toen ik vroeger zelf (voor de lol) voetbalde (inschuivende centrale verdediger, of verdedigende middenvelder) ging ik altijd als volgt staan:
1) Dat er een vrije weg/lijn was voor mijn medespeler om naar mij de bal toe te spelen,
2) Ik ging op die lijn dan ook op een plek staan, dat ik al een vrije weg naar mijn volgde medespeler had. Meestal zocht ik naar de plek dat ik meteen twee afspeelmogelijkheden had. Als ik dan de bal kreeg had ik van te voren al twee plannen in mijn hoofd die uitvoerbaar waren. Viel een mogelijkheid weg, dan kan ik altijd nog de andere aanspelen.
Ik had geen echt technische vaardigheden met geweldige bal-controle, maar door steeds zeer goed op een positie te staan met twee plannen in mijn hoofd kon ik wel steeds goed de bal naar voren spelen. Het gaat om lijnen / wegen op het veld waarover je de bal naar een van de aanvallers kan spelen. En dat is eigenlijk ruimtelijk inzicht en een soort wiskunde.

Begrijp je wat ik bedoel ? Mee eens ?
+1/-0

 
8 maanden geleden
@ WouterErik,


"Eigenlijk heeft goed positiespel nog niet zo heel veel met technische vaardigheden te maken."

Ben ik het grotendeels mee eens, omdat het meer te maken heeft met loopvaardigheid waarbij je door goede slimme looplijnen te kiezen je medespelers sneller de keuze geeft om je aan te spelen, echter...een goede balbehandeling,alsmede een goede pass is denk ik wel een vereiste om het spel sneller voort te verplaatsen, dan wel door vlot combinatiespel openingen te creëren. Dat lijkt mij toch een technische vaardigheid, denk jij niet?
"Dat er een vrije weg/lijn was voor mijn medespeler
Plek twee afspeelmogelijkheden, twee plannen uitvoerbaar ruimtelijk inzicht

Begrijp je wat ik bedoel ? Mee eens ?

Yes! Als je deze strategie kan uitvoeren heb je het inzicht om vooruit te denken en te spelen, echter heb jij daar wel medewerking van je medespelers voor nodig...en dáár gaat mijn verhaal eigenlijk verder...

Waarom heb ik een stront hekel aan dit systeem? Omdat ik vind dat twee controleurs- eigenlijk praktisch op één lijn-op zo'n 5 meter afstand-geen enkele positieve invloed hebben op het aanvals/combinatie-spel als geen van beiden creatief kunnen denken en zijn. Hendriks zijn balbehandeling vind ik eigenlijk zo slecht nog niet, maar Rosario daarentegen..Pfff, ik wordt gek van die balaannames van hem. Ik zie het liefste een middenveld (hypothetisch gesproken) met Hendrix als breker, Ihattaren als technicus, inventief vermogen en verbindingsspeler en van Ginkel als loper, verbindingsspeler en iemand die als leider optreed.
De creativiteit die dat soort spelers met zich teweeg brengen kunnen ook eerder en beter de aanvallers in stelling brengen. Het probleem met die twee controleurs-zoals ik het zie-is gewoon de traagheid van de verplaatsing van het spel. Die twee hebben te weinig spelinzicht( het inzichtelijk vermogen waar jij aan refereert) en te weinig initiatief om daarmee goed en vlot combinatiespel te spelen. Daarmee refereer ik ook gedeeltelijk op het technisch vlak; Snelle voetbewegingen, ruimtelijk denken en lopen, snelle combi's en een goed schot/pass. Ik mis gewoon een stukje voetbalslimheid.

Ihattaren gezien als invaller tegen Vitesse? In één woord: Geweldig!
Dat is wat ik wil zien als liefhebber. Dat kan niet met twee controleurs.
Inhoudelijk te weinig voetballend vermogen!
+1/-1

 
8 maanden geleden
Goede bal-aanname en goede pass zijn natuurlijk zeer belangrijk. Helemaal mee eens. Wat ik bedoel is dat je voor goed positiespel en snel de bal rond spelen niet de technische vaardigheid nodig hebt om de bal "aan een touwtje" aan je schoen te laten plakken. Door heel slim een plek met wat ruimte om je heen te kiezen heb je net wat tijd om goed aan te nemen en snel door te spelen. Je moet vooral van te voren al weten wat er om je heen gebeurd, en daarop al een plan hebben. Je hoeft geen Romario te zijn om toch goed positie-spel en goed combinatie-spel te kunnen spelen.

Ik ben het met je eens dat er iets niet klopt aan het middenveld van dit PSV. Als we onder druk stonden in de CL viel dat niet zo op, omdat PSV dan op tegenhouden gericht was. Maar als PSV zelf een tegenstander uit elkaar moet spelen dan zie je dat het niet klopt.
+1/-0

 
8 maanden geleden
@Raimundo: grappig dat je zegt van Ginkel als verbindingsspeler. Want dat is niet zijn kracht, in wezen is van Ginkel een speler die direct achter de spits moet kunnen opduiken. Daar ligt het gevaar van hem. Maar Cocu wist hem als verbindingsspeler heel belangrijk voor het team te maken. Hoe zou jij trouwens de poppetjes op het middenveld plaatsen? Punt naar voren? Wat mij betreft kun je best met punt naar voren blijven spelen maar volgens mij is HET middenveld probleem bij PSV dat de combinatie Hendrix / Rosario niet complementair is. Dat zijn Schone en Frenkie juist wel. Wie weet kon Ryan Thomas een belangrijke pion worden. Het enige probleem bij hem is dat hij ook over weinig scorend vermogen lijkt te beschikkan. Daar lijken veel PSV middenvelders mee te worstelen.
+1/-1

 
8 maanden geleden
@Tony,

Ik zie van Ginkel (of een speler met dergelijke kwaliteiten) als dé missing link in dit PSV team. Van Ginkel is dynamisch, heeft leiderskwaliteiten, scorend vermogen, heeft een redelijk schot in de benen, is doelgericht en heeft vooral veel loopvermogen. Zijn kracht ligt mijns inziens niet direct achter de spits-ik vind hem namelijk geen '10', maar vooral het gebied net voor de middellijn en de goal. Het is imo een typische 'box to box speler.

De velen competenties die deze speler(van Ginkel) met zich meebrengt zie ik als groot voordeel om het aanvalsspel vloeiender te laten verlopen. Ik refereerde als verbindingsspeler dan ook in die zin, dat van Ginkel ook in staat is om in te zakken, verdedigend werk te leveren, het spel te verplaatsen, dan wel te bemoeien met een andere opzet om een aanval voort te zetten. Of dat met de punt naar voren en/of naar achteren is zou je denk ik kunnen laten afhangen van de tegenstander? Ik denk namelijk dan ook dat wij hetzelfde bedoelen, maar jij het iets anders verwoord.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Volgens mij zijn we beiden wel klaar met Hendrix in combinatie met Rosario of Sadilek in combinatie met Pablo? Inzake van Ginkel: eens echter zou ik persoonlijk het niet aandurven gezien zijn knieproblemen. Propper was ook zo'n type speler trouwens. In potentie zelfs beter op die plek/ in die rol dan van Ginkel wat mij betreft. Volgens mij heeft Ryan Thomas die skills ook muv zijn scorende vermogen. John de Jong kan aan de bak. Er zal een goal of 40 minimaal vertrekken bij ons. Linksom of rechtsom dat moet gecompenseerd worden.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Inderdaad. Ik ben echt helemaal klaar met deze speelwijze van van Bommel. Ik kan er totaal niet van genieten. Tis voort het optellen van zaadpotten.
Het getuigd maar van weinig dadendrang om tegen clubs als Excelsior, NAC e.d met twee controleurs te spelen. Waarom zou je ook durven en willen voetballen? De angst regeert kennelijk. Men koopt een dure Mexicaan die lekker de bank warm mag houden. Fantastisch!
Goed gescout ook! Schiet mij maar lek, maar bij verkoop van onze gehele voorhoede moet ik nog maar zien wie aankomend seizoen de doelpunten gaat maken? Team de Jong kan vet aan de bak! En graag een creatieve scorende middenvelder erbij als het Guti niet wordt.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
@Raimundo, het stukje dat je bedoelt heb ik voor je opgezocht, en er een kort zinnetje als reactie bij geschreven, zodat hij in je mail-box als verwijzing komt. Het was nav de wedstrijd van De Graafschap.

Ook zo te vinden, er staat @Raimundo voor,
https://psv.supporters.nl/wedstrijden/verslag/783/PSV-De-Graafschap-14-4-2019link
+1/-0

8 maanden geleden
Mooi gebaar naar een goede speler. Kan nog iedere keer van hem genieten. Zal mij benieuwen of hij blijft.
+1/-0

8 maanden geleden
Topscoorder zonder penalties dit jaar. Natuurlijk krijgt hij mooie aanbiedingen die hij niet zal weigeren. Met dit statement van PSV drijven ze hopelijk de prijs gewoon op.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat dacht ik inderdaad ook. Maar ik denk dat Mark, John en ome Toon het wellicht toch gewoon menen.
+1/-0

8 maanden geleden
Luuk heeft een geweldige mentaliteit en kan zeer goed koppen maar voetballend komt hij tekort.
Je ziet hem zelf ook nooit een kans creëren en dat zie je Sam bv. wel doen.
Ook denk ik dat je met Sam of Joël veel meer combinatie voetbal krijgt en niet altijd maar die lange bal wordt gehanteerd
+1/-0

 
8 maanden geleden
Luuk doet het zeker heel goed met zijn kwaliteiten. Maar wil je als PSV stappen maken op gebied van het spel of verdienen van transfers moet hij gewoon plaats maken voor anderen. PSV heeft om internationaal iets te kunnen bereiken een spits nodig die ballen kan bijhouden. Waarmee je mee kan door voetballen. Een spits die psv als tussenstop ziet. En ons dus veel geld gaat opleveren. Ik zie liever een clubman op het middenveld en of achterin.
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

aalstenaar achte advocaat anti beweren bewijs bommel doan eredivisie feyenoord flitsphirips fortuna guti incorrect janksupporters kuip menselijke psveldhoven religie rosario sadilek sir teksten tijn tinus titel uswilly vhtlsaw zakdoekje zakdoekjes