Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV wint ondanks waardeloze pot van De Graafschap


Tijdstip
14 april 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV wint ondanks waardeloze pot van De Graafschap; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint ondanks waardeloze pot van De Graafschap

PSV heeft zondag in eigen huis weten te winnen van De Graafschap. Na een dramatische wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van de degradatiekandidaat. Steven Bergwijn en Luuk de Jong scoorden de doelpunten voor PSV.

PSV begon uitermate zwak aan de wedstrijd. De duels werden veel te slap aan gegaan en in de passing werden veel fouten gemaakt. De ploeg kreeg na een kwartier spelen wel de eerste grote kans, maar Hirving Lozano raakte de buitenkant van de paal.

De Graafschap bleef eenvoudig overeind in het Philips Stadion. De nummer zeventien van de Eredivisie kwam halverwege de eerste helft zelfs op voorsprong toen Denzel Dumfries zijn man liet lopen en Burgzorg daarom de 0-1 kon binnen koppen.

PSV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het spel bleef van een ontzettend laag niveau. Dumfries raakte weliswaar de lat en Lozano schoot voor een volledig leeg doel naast. Vlak voor rust scoorde de Mexicaan wel, maar die treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. PSV ontsnapte bovendien aan een nog grotere achterstand toen Serrarens de bal vrij voor het inschieten had, maar hoog over schoot.

Na rust zette PSV meer aan en kreeg het al snel goede kansen op de gelijkmaker. De door PSV opgeleide doelman Bertrams stond echter steeds in de weg. Halverwege de tweede helft ging de bal plotseling op de stip nadat Lozan hard onderuit werd gehaald. Steven Bergwijn wist voor de gelijkmaker te zorgen.

Niet heel veel later lag de bal opnieuw in het net. Luuk de Jong zorgde uit een voorzet van Dumfries voor de voorsprong. PSV probeerde nog meer doelpunten te maken met oog op de strijd om het doelsaldo met Ajax. Tot echt grote kansen kwam het echter niet. Vlak voor tijd ontsnapte PSV bovendien aan de gelijkmaker toen Daniel Schwaab de bal bijna in eigen doel kopte. Dankzij een uitstekende redding van Jeroen Zoet werd de overwinning echter veilig gesteld.


Luuk de Jong: 'Goed wegkomen wil ik niet zeggen'

Luuk de Jong was het in gesprek met Fox Sports niet eens met de opmerking dat PSV goed was weggekomen tegen De Graafschap. "Het is gewoon zuur dat je vandaag precies zo'n dag hebt dat je zoals in de eerste helft zes of zeven honderd procent kansen hebt, maar die gaan er dan niet in. Je staat dan 0-1 achter met rust en weet je dat je de tweede helft moet blijven door drukken", aldus De Jong. "Dat doen we. We krijgen een hele boel kansen en maken gelukkig een penalty en een goal, waardoor we de wedstrijd winnen. Goed wegkomen wil ik niet zeggen. Zoveel heeft De Graafschap niet gecreëerd."

In de eerste helft had PSV veel moeite met de tactiek van De Graafschap. "Ze speelden overal man op man op het middenveld en probeerden alles te ontregelen. Je moet dan meer bewegen en meer diepte hebben. Dat was in de tweede helft beter", zo gaf hij aan. "Maar ook in de eerste helft hebben we vaak een tegen een aan de zijkanten erlangs en dan een voorzet. Dan lag het vaak aan de afwerking of de eindpass. Als je dat niet goed doet, scoor je ook niet."

Het lijkt uitgesloten dat PSV op doelsaldo kampioen kan worden. "Dat gaat moeilijk worden. Niets is onmogelijk in het voetbal, maar volgende week thuis tegen ADO zullen we weer de drie punten moeten halen en zullen we zien wat we er van kunnen maken", zei hij daarover. "Het is moeilijk om te zeggen of je kampioen wordt als je de laatste vier wedstrijden wint. Er kan van alles gebeuren. Je moet zelf ook de wedstrijden zien te winnen. We hebben het niet in eigen hand. We moeten hopen dat Ajax punten gaat laten liggen."


Steven Bergwijn: 'We moeten voorlopig niet meer over het doelsaldo praten'

In gesprek met Fox Sports gaf Steven Bergwijn aan het eens te zijn met de opmerking dat het heel moeizaam was. "We waren gewoon niet best. In de eerste helft helemaal niet. In de tweede helft bij vlagen", aldus Bergwijn. "In deze situatie moeten we gewoon winnen. We moeten voorlopig niet meer over het doelsaldo praten. Gewoon wedstrijden blijven winnen."

Bergwijn vond dat men meer mag verwachten van een thuiswedstrijd van PSV. "Maar dat is voetbal. Vandaag hebben we best veel kansen gecreëerd, maar heel veel gingen er niet in. Het is gewoon belangrijk dat je deze wint", zo gaf hij aan.

Vanaf de strafschopstip scoorde de aanvaller de gelijkmaker. "Ik was wel zeker van mijn zaak. Ik voelde me ook goed. Als Lozano ze niet neemt, neem ik ze", zei hij daarover.


Mark van Bommel: 'Achteraf moeten we blij zijn dat je wint'

Mark van Bommel vond dat PSV het vrij lastig had met De Graafschap. "We hebben genoeg kansen gehad. Normaal gesproken is dit een middag waarin je blijft schieten, maar de bal er niet in gaat. Achteraf moeten we blij zijn dat je wint", aldus Van Bommel. "Je speelt niet goed, dat is duidelijk. Je speelt stroef. Er zaten wel een paar goede aanvallen tussen, maar dat was veel te weinig."

De trainer van PSV was het niet helemaal eens met de opmerking dat je als titelkandidaat nooit zo mag spelen. "Die wedstrijden heb je er altijd tussen. Dit mag bij geen enkele ploeg. Het is niet zo dat we geen vertrouwen of geen gevoel hebben. Dit waren technische fouten die je niet mag maken", zo gaf hij aan. "We hadden in het begin veel moeite. Zij speelden de lange bal op de spits. Daar hadden we de tweede bal niet. Zij hebben daar alleen geen kansen uit gekregen. Ze maken wel een goal, maar daar komen we de afspraken niet na."

Van Bommel ging verder: "De Graafschap is natuurlijk geen amateurclub. Het is geen makkelijke ploeg om tegen te spelen. We komen wel beter in de wedstrijd. Het voetbal was niet oogstrelend, maar we krijgen wel hele grote kansen."


[video] De Jong & Zoet over PSV - De Graafschap


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Burgzorg ('26)
Goal
1-1 Steven Bergwijn ('65, penalty)
Goal
2-1 Luuk de Jong ('73)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
34.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Michal Sadílek ('52)
Kaart
De Graafschap: S. Nieuwpoort ('62)
Kaart
PSV: Luuk de Jong ('90)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Michal SadílekMohamed IhattarenPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'46 Donyell Malen voor Mohamed Ihattaren
'90 Cody Gakpo voor Steven Bergwijn


Opstelling De Graafschap

BurgzorgBenschopNarsingh


SerrarensEl JebliVet


TutuarimaS. NieuwpoortStraalmanOwusu


Bertrams

Wissels:

'70 L. Nieuwpoort voor S. Nieuwpoort
'82 Van Mieghem voor Narsingh
'82 Ligeon voor Owusu


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-1 (1-1)
 5 2-1 (1-0)
 3 3-1 (2-0)
 3 6-1 (2-0)
 3 5-1 (2-0)
 3 4-1 (2-0)
 3 6-1 (3-0)
 3 6-1 (3-0)
 3 5-1 (1-0)
10  3 3-1 (1-0)
11  3 2-0 (1-0)
12  3 3-1 (1-0)
13  3 4-1 (2-0)
14  3 1-1 (0-1)
15  3 4-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.94. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (30 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (25 -> 4,0)
3. Denzel Dumfries (15 -> 3,0)
4. Steven Bergwijn (14 -> 1,5)
4. Angeliño (14 -> 1,5)
6. Jeroen Zoet (7 -> 0,0)
7. Hirving Lozano (6 -> 0,0)
8. Cody Gakpo (5 -> 0,0)
9. Donyell Malen (4 -> 0,0)
10. Aziz Behich (3 -> 0,0)
10. Nick Viergever (3 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (3 -> 0,0)
13. Gastón Pereiro (2 -> 0,0)
14. Jorrit Hendrix (1 -> 0,0)
15. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
15. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
15. Eloy Room (0 -> 0,0)
15. Dante Rigo (0 -> 0,0)
15. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
15. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
15. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
15. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
15. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
15. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
15. Armando Obispo (0 -> 0,0)
15. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
15. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
15. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
15. Jordan Teze (0 -> 0,0)
15. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
15. Dirk Abels (0 -> 0,0)
15. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
15. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Erg benieuwd wat van Bommel uit de hoge hoed tovert. Zou Bert nog iets leuks bedacht hebben?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Bert is juist een fervent aanhanger van een controlerend blok op het middenveld.. Of doel je hierop? ;)

Het zou mooi zijn als Mark begint met twee aanvallende middenvelders, punt naar achteren. Vanaf minuut 1 volop druk zetten, zodat de hoop van De Graafschap snel vervliegt.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Niet gedoeld op het controlerend blok anders krijg ik straks weer een tirade van Santa Cruz over hoe geweldig dat is en dat de ex topvoetballer van Bommel er continu voor kiest. Ik mag hopen dat er weer eens vloeiend combinatiespel op de mat gelegd wordt. Met wie of wat maakt me verder niet zoveel uit. Met dergelijke mannen aan de knoppen is dat het minste wat we zouden mogen verwachten.
+3/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Het beargumenteerd weerleggen van andermans beweringen heeft niets met een tirade te maken. Of weet je niet wat het woord tirade betekent?
+2/-5

1 jaar geleden
Ondanks dat een kampioenschap op doelsaldo weinig kans van slagen heeft, vind ik dat je toch vol op de aanval moet. Komende twee thuiswedstrijden 10 doelpunten maken. Dan de balans opmaken en inschatten of een kampioenschap op doelsaldo nog reëel is. Van daaruit de strategie voor de laatste 3 wedstrijden bepalen. Uiteindelijk is winnen het belangrijkste. Ik acht de kans dat Ajax nog een keer punten gaat laten liggen op 50%.
+1/-0

 
1 jaar geleden
10 doelpunten per wedstrijd of per twee wedstrijden ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
5 per wedstrijd doelde ik op :)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat zal helaas niet voldoende zijn, want Ajax zal ook doelpunten gaan maken. We zullen echt 2x 7-0 nodig hebben.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Reken er maar op dat de bus dubbel en dwars geparkeerd gaat worden en op de counter geloerd wordt. Ze krijgen PSV uit en Ajax thuis . Normaal gesproken zes verliespunten en het degradatiespook is heel dichtbij.Ajax heeft daar in 2016 het kampioenschap verspeelt , 1-1. We willen het vaak te mooi doen , uitgespeelde kansen en vooral Bergwijn, mannetje passeren.
Het zal snel moeten tegen de Graafschap, onderschat ze niet. Degradatiekandidaten zijn heel gevaarlijk. Snel rondspelen en een salvo afvoeren op het doel Ziyech gaf weer het voorbeeld woensdag zoals in iedere wedstrijd . de tijd van onnozele tikkie terug , breed of driehoekjes achterin MOET nu de resterende wedstrijden voorbij zijn .
+1/-0

1 jaar geleden
Wat er dit jaar weer wederom aan ontbreekt zijn doelpunten van buiten de 15....er is er niet een die dat ding eens van 20 meter op goal afvuurt, zo’n speler geeft deze selectie ook niet, daar moet eens aan gewerkt worden! Maar zo heeft ajakkes dit seizoen al geregeld gescoord, die hebben daar ook minimaal 1a2 spelers voor die dat kunnen....
+4/-1

 
1 jaar geleden
@Riverside, Guti schiet ze wel van afstand mooi in het doel.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Wel is bijna iedere bal van buiten de 16 een tegengoal !
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Gisteren heb ik het Ramselaar zien doen . Volendam- jPSV 0-3 . Pereiro en Gakpo kunnen het ook , en hoe.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Voor deze wedstrijd en die tegen Ado moet je thuis gewoon met heel veel beweging spelen en creativiteit. Als je maar genoeg druk op ze zet dan durven ze er toch niet uit te komen, en valt er voor een controleur ook niet zo veel te doen. Ik hoop dat ze echt gas gaan geven en toch gaan proberen om echt veel doelpunten te maken.

Een andere optie is dat Excelcior met 10-0 van Ajax wint, maar die kans acht ik helaas niet zo groot ;-)

OT: Maxi Romero is volgens Van Bommel weer fit. Hopelijk krijgen we deze miljoenen-aankoop nog te zien voetballen dit jaar: https://www.psv.nl/psv-tv/video/van-bommel-in-eerste-instantie-moet-je-winnen.htmlink
+1/-0

 
1 jaar geleden
Fit om te trainen. Ik neem aan dat men in zijn geval extra voorzichtig is in het traject om hem wedstrijdfit te krijgen.
+2/-1

 
1 jaar geleden
"om te trainen" inderdaad, maar tav Romero ben ik daar wel blij mee want die heeft in anderhalf jaar PSV nog geen hele wedstrijd in PSV-1 gespeeld. Laten we hopen dat deze investering uiteindelijk toch gaat voetballen, en we hem tzt nog voor een redelijk bedrag kunnen verkopen.
+1/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Ik denk dat het na Ajax-Excelsior weinig zin meer zal hebben om op (beter) doelsaldo te jagen. Maar het zou toch wel fijn zijn als wij eindelijk weer eens op 90 minuten aantrekkelijk aanvalsspel worden getrakteerd. Ik wil die 100+ doelpunten dit seizoen bij PSV ook graag zien.
+2/-0

1 jaar geleden
@ Wouter, ja dat was eenmalig, die goal bij ADO uit.... maar ik wil er mee zeggen dat je iig een prima aanspeelpunt hebt, die de ballen terug Jan leggen op de 16 a 20 meter.... er is in onze selectie niet een die dit beheerst en vervolgens aanlegd!!! Is ook een puntje voor Johnny de Jong, daar kan ie naar op zoek, onze nieuwe nr 10 hoort dit zeker als eigenschap te hebben, ik zie namelijk in Ihattaren geen 10 maar gewoon onze nieuwe van. Ginkel!
+1/-1

 
1 jaar geleden
@Riverside, ik ben het helemaal met je eens dat onze middenvelders veel te weinig scoren. En spelers die met een goed afstandshot iets kunnen forceren zijn ook zeer handig. Zonder scorende middenvelders wordt je te veel afhankelijk van of de voorhoede-spelers hun dag hebben.

Trouwens wel grappig dat net nadat ik op jouw post had gereageerd Bart Ramselaar bij Jong-PSV van 30 meter afstand een doelpunt maakt :-)
+1/-0

1 jaar geleden
Voor Mark...., ik zal je ff helpen voor a.s zondag????????
Doel: zoet, achter: Dumfries, schwaab, viergever, Angelino
Mid: guti, Ihattaren en Pereiro,
Voor: Bergwijn, de Jong en Chucky
+2/-1

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Ik help het je hopen, hahaha, ik verwacht echter een, iets(?), behoudender PSV... het is wél De Graafschap hè waartegen we spelen!
+3/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ben nu al klaar met de trainer. Angsthaas met zijn verdedigende blok. Je moet tegen de nr 16 en speelt thuis. Respect voor ten hag , had ik niet verwacht van hem.
+4/-2

1 jaar geleden
Ik denk dat de intentie en het scoreverloop meer invloed hebben op de einduitslag dan de opstelling. In Den Haag stonden ook Hendrix en Rosario in de basis. De vraag is ook of je meer scoort als je veel meer op de aanval speelt.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Precies @shev, voor de winterstop werd aan de lopende band gescoord. Daar hebben allen hier die meer aanvallers en creatieven willen het nooit over. De oplossing voor vormgebrek is zelden de tactiek overhoop te gooien. De keren dat Bommel wel iets probeerde heeft het nul effect gesorteerd.
+3/-2

Wakkur2019 (geschorst)
1 jaar geleden
Volgens professor van Bommel kun je het doelsaldo in 1 wedstrijd goedmaken dus ik ga op het puntje van mijn stoel zitten morgen. Tikkietakkie in Eindje morgen.
+3/-1

1 jaar geleden
@ pvh25, dat klopt, daar heb je gelijk in, maar dit MOET je doorbreken, door een oplossing te zoeken, naar mijn idee kan dat alleen door andere dingen uit te proberen, mijn idee voor komende 2 wedstrijden zou een ander middenveld zijn, guti in de rol van een 6, Pereiro en Ihattaren allebei daarvoor plaatsen, dit middenveld heeft nog geen kans gehad, dit seizoen
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik twijfel daaraan @river. De speelwijze die nu gehanteerd wordt is er het meeste ingeslepen, en geeft waarschijnlijk het beste resultaat. Je kunt echter wel de poppetjes veranderen. Met het middenveld die jij voorstelt moet de speelwijze om, de backs zullen terughoudend moeten spelen. Wmb is Guti een groot vraagteken of dat wel een controleur is. De vorm en de pressing, dàt is wat ik mis na de winterstop.
+2/-1

De Graafschap gaat er acht om de oren krijgen en ADO minimaal vijf, maar Excelsior krijgt er ook een x aantal om de oren, dus we maken wel wat goed wbt de goals, maar de punten moeten iig binnen voor de goede orde.
+1/-0

1 jaar geleden
Euh, heeft iemand enig idee wie er in deze opstelling de aanvallende middenvelder wordt??
+1/-0

1 jaar geleden
John de Jong, haal Schouten op bij Excelsior aub! Dat zijn middenvelders die goed bij PSV passen
+2/-1

1 jaar geleden
hoop op een monsterscore ik zeg zelf 6-0 maar hoop op veel en veel meer!! vooral als je ziet hoe die neuzen door de scheids wordt geholpen om aan doelpunten te komen!!
+3/-0

 
Sommigen van ons menen stellig dat wij niet mogen klagen over de wedstrijdleiding, maar het moge toch duidelijk zijn dat die of in opdracht van hogerhand ieder kans pakken om ze in het zadel te helpen, als dit kampioenschap ons voorbij gaat moge het wel duidelijk zijn dat dit de kampioenschap van de KNVB is, of dat wij kansen hebben laten liggen of niet, kansen worden er gecreeert voor Ajax.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je hebt een punt @por, maar het is aan PSV zelf om ze een hak te zetten. Ja, alle media willen dat ajax kampioen wordt, en ik vind het ook uiterst vreemd dat ondanks de afspraken de KNVB zomaar een wedstrijd van ajax heeft verzet. Erger nog, omdat ajax evt. doorgaat in de CL(uiterst twijfelachtig) wordt de Graafschap ook zomaar zonder enige consideratie het slachtoffer doordat ze op 20, 23 èn 26(ipv 28) april moeten spelen, terwijl ze in degradatienood zitten, compleet ridicuul. DE KNVB heeft alle schijn tegen, waarbij de media een duit in het zakje doet door ajax bij elke gelegenheid vaak onterecht omhoog te schrijven. 'Zeer sterk ajax tegen Juventus' bv, ik heb echter een heel andere wedstrijd gezien waar ajax goed wegkwam met een gelijkspel.(https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/873866/-mensen-in-itali-kunnen-helemaal-wild-zijn-van-een-controlerende-middenvelder-.htmllink)
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zie inderdaad zaken waar ik bij twijfel maar hetzelfde heb ik als ik naar het ingrijpen/ acteren van onze coach kijk Por. Vandaag weer een ander middenveld maar lekker vasthouden aan de heilige controle. Laat het dan maar gewoon staan. Mijn enige hoop is Groningen uit. Hopelijk is Ajax dan nog aangeslagen want anders zie ik ons echt geen kampioen worden. In tegendeel. Ook vandaag is het spel weer om te janken de eerste helft. Waar trainen ze doordeweeks op?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Mijn hoop is ook op Groningen gericht. Die hebben een heleboel punten bij elkaar gespeeld de laatste maanden, en dat is nu een heel andere ploeg dan begin dit jaar.

Tav je opmerking "waar trainen ze nou op". Ik snap het ook niet meer. Cocu haalde na de winterstop altijd meer punten dan voor de winterstop. Ook al waren de wedstrijden van billenknijpen bij 2-1, de ploeg leek wel stabieler te worden.
Bij Van Bommel lijkt het wel langzaam achteruit te gaan. Ik begin steeds minder te snappen wat de bedoeling van het spel van PSV is als ik er naar kijk.
+1/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Het wordt hoog tijd voor de 4e 10-0, mijn 3e, in de eredivisie.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax wint met 6-2 van Excelcior, en loopt dus weer 4 doelpunten uit. Als PSV 2x met 7-0 kan winnen tegen Graafschap en ADO dan kan het nog zo dicht in de buurt komen dat we weer een kans hebben. Maar gezien de vorm van PSV verwacht ik dat eigenlijk niet. Ben benieuwd naar de opstelling van PSV.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik hoop dat Bommel dit vanaf nu elke keer in grote letters in de kleedkamer ophangt voor de wedstrijd: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/873797/-ajax-kan-de-zalen-huren-en-de-bloemen-klaarzetten-want-zij-worden-kampioen-.htmllink (altijd al een loser en eikel geweest die sjek)
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dé verpersonificatie (3x woordwaarde) van mijn haat jegens Ajax in 2 woorden samengevat: Jack Spijkerman.

(niet flauw doen: moet natuurlijk personificatie zijn, of eventueel verpersoonlijking; waarvan akte... iets minder woordwaarde dus ook)
+1/-2

1 jaar geleden
hoop op een monsterscore ik zeg zelf 6-0 maar hoop op veel en veel meer!! vooral als je ziet hoe die neuzen door de scheids wordt geholpen om aan doelpunten te komen!!
+1/-0

Goeiendag, wat een slappe hap weer!
Wat zit er toch on-ge-loof-lijk weinig voetbal in dit elftal.
Het is totaal niet op elkaar afgestemd.
Je zou toch denken dat Bommel iets aan dat positie-spel gaat doen, maar nee hoor.
Het loopt allemaal kris-kras door elkaar zonder enige bedoeling. Pfff ik zie eigenlijk één groot foutenfestival. Ik riep het eigenlijk de eerste seizoenshelft al en nu nog steeds..Het positiespel is zwaar ondermaats. Veel overwinningen zijn geboekt vanwege doorzettingsvermogen, maar zeker niet met goed voetbal. Het wordt echt tijd voor meer technisch vaardige speler. Het eindigt dadelijk nog in een fiasco ook als men zo doorgaat.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
En dat ondanks dat Hendrix op de bank zit, terwijl Sadílek, ihattaren, Lozano en Bergwijn spelen? Waar ligt het nu aan? Rosario?
+2/-5

 
@Santa,

Lezen santa, lezen!!
Bommel maakt er een hele grote puinhoop van!
PSV is geen elftal, maar een ongeïnspireerd zooitje voetballers.
En ja, daar hoort Rosario ook zeker bij.
Het voetbal was de eerste seizoenshelft al kut en nu is het nog veel erger geworden.
Ik kijk niet alleen naar overwinningen, maar ook naar hoé men speelt; Zwaar ondermaats dus!
En voor jouw info: ik baal al sinds dag één vanwege die twee controleurs. Ik hou niet van dat voetbal!

Kom dus niet aankakken met.."Daar denkt van Bommel dus anders over", want ik heb helemaal geen ene reet met de mening van van Bommel te maken.

Einde bericht!
+6/-4

 
1 jaar geleden
Je spreekt jezelf tegen @raimundo. Met zo'n 'zootje' spelers gelijk staan met dit 'godenzonen' ajax is voorwaar een topprestatie van Bommel. De waarheid is echter dat dit wel meevalt en de vorm bij een aantal spelers ver te zoeken is, dat en de pressing daar zit het probleem. PSV heeft goede spelers, bij ajax zitten echter een paar heel goede zoals de Jong, deLigt, Tadic en Neres. Het team dat 4 keer wint is kampioen dit jaar.
+2/-2

 
"Je spreekt jezelf tegen @raimundo";

Ook voor jou geldt: Leer eens lezen!!!
Begrijpend lezen is iets wat je in de basisschool leert. Ik heb het idee dat sommigen alleen maar hun eigen waarheid willen verkondigen, zonder dat er inhoudelijk wordt ingegaan op de discussie.

Dus NEEN, ik spreek mezelf niet tegen. Ik geef slechts aan wat ik van dit spel vind!


" Met zo'n 'zootje' spelers gelijk staan met dit 'godenzonen' ajax is voorwaar een topprestatie van Bommel."

Wat jij hier verkondigd is slechts een stelling/mening, zonder dat je inhoudelijk ingaat op wat ik te zeggen heb. Waar ik het over heb is over de bedroevende instelling en het nog slechtere veldspel/positiespel. Daar kun je het mee eens zijn of niet. Als je daar nu eens inhoudelijk op ingaat, hebben we een discussie waar we verder mee kunnen. Met dit soort reacties kan ik echter niets.

Ik zal verder dan ook even inhoudelijk reageren op wat jij te zeggen hebt:

"De waarheid"

Hoezo is dit de waarheid? De waarheid is echter dat jij je eigen mening ventileert als 'dé waarheid'. Dat is hoe jíj het ziet, maar dat wil niet automatisch zeggen dat anderen dat ook zo zien of wel soms?

Wat betreft pressing en vorm: Deels mee eens, waarbij ik neig dat er veel meer aan de hand is dan alleen deze twee segmenten. Als ik wedstrijden terug ga kijken de eerste seizoenshelft, dan valt het allemaal wel mee met die pressing. Het eerste wat mij opvalt is dat PSV veel slechte eerste helften heeft gespeeld, waarbij de inzet en het veldspel nou niet 'je van het was'. Te wijten o.a. aan een laag tempo, te weinig creativiteit, trage balbehandelingen, verkeerde aannames en keuzes, verkeerde looplijnen , geen goed samenspel. Hierbij wil ik dus niet zeggen dat het allemaal slecht was, echter ben ik kritisch op PSV, waarbij ik had gehoopt dat het veldspel dusdanig zou veranderen, dat het in geen velden-en of wegen te herkennen was met het veldspel onder Cocu. Ik het begin van het seizoen was dat inderdaad zo, echter viel mij steeds meer op dat vooral de creativiteit van Guardado en het spelinzicht van van Ginkel node werd gemist. Dat zijn kwaliteitsspelers die PSV nu niet heeft.

Gaandeweg het seizoen heeft PSV echt heel veel punten behaald vanwege hun doorzettingsvermogen. Hoe vaak werd er wel niet op het laatste moment de overwinning behaald en/of gestolen (PEC) zelfs? Tegen Utrecht herinner ik me nog dat je 'gewoon' na de eerste helft met 3-0 achter had kunnen staan. En zo zullen er nog wel wat wedstrijden zijn waar het allemaal niet zo rooskleurig uitzag zoals de stand doet vermoeden.

PSV zet met dit materiaal inderdaad een prima prestatie neer, maar dat doet niks af aan mijn mening wat ik vind van het veldspel noch wat ik vind dat van Bommel er op dit moment niet in slaagt( lees deels 1e en grotendeels de 2e seizoenshelft) om er een voetballend geheel van te maken. Dat is de taak van van Bommel alsmede ook een stukje gezond verstand te gebruiken wanneer een dergelijke tactiek niet meer werkt. Hij valt telkens terug in oude patronen die al lang en breed zijn uitgemeten bij de trainers-en coaches van de tegenstander, die wel raad weten hoe PSV aan te pakken.

Ajax heeft idd de betere spelers, maar vond PSV in zijn geheel beter, echter niet op voetbaltechnisch gebied. En dát betaald zich nu uit in Amsterdam, vanwege hun scorend vermogen. Zij hebben veel meer spelers die doelpunten kunnen maken, een veel beter veldspel en betere middenvelders. Je as is het belangrijkste van je hele elftal. Wij hebben daar twee spelers staan die weinig creativiteit, scorend vermogen en technische vaardigheden bezitten. Als de voorhoede niet thuis geeft, moeten er anderen opstaan. Dat doen zij dus niet, alsmede nog een aantal anderen.

Ik hou mijn hart vast voor de aankomende 4 wedstrijden. Ik zie dit PSV geen 12 punten halen helaas. Mocht dat wél zo zijn én worden we tóch kampioen, zet van Bommel idd een topprestatie neer! Maar ik hoop toch echt dat voor volgend seizoen één controleur gaat banken en er een creatieve speler voor in de plaats komt.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Raimundo , in sommige dingen heeft u gelijk.De eerste speelhelft was ongelooflijk slecht. Maar wat als de Jong en Lozano zulke kansen missen die vooral Luuk meestal wel maakt? .Het is wel goedkoop om v Bommel daar de schuld van te geven . Hendrix was ook niet goed ,
nee die moest eruit vond men hier op deze site . Nou dat hebben we gezien . Het ligt niet alleen aan het middenveld , het hele elftal presteert beneden niveau de laatste tijd maar het had toch 6-2 kunnen zijn met dit slecht elftal. Altijd kijk ik de gehele wedstrijd terug omdat ik in eerste instantie de wedstrijd op een andere manier bekijk , je zit dan meer onder spanning want je club moet winnen en soms zie je de dingen dan anders , je vind het een overtreding terwijl het niet zo is en andersom zoals ook vandaag weer, de niet gegeven strafschop. Inderdaad , koester de positie waarin je staat met dit elftal . De geschiedenis kan zich weleens herhalen zoals in 2016. Het is niet anders . Hoe ze spelen heb ik momenteel schijt aan 4 dagen voor het einde, de schaal telt . Volgend seizoen is het weer anders. Ik ben in ieder geval blij dat we geen figuren als Tadic en kamikazepiloot Tagliafico in ons elftal hebben . De competitie is nog niet beslist en gaat ook niet beslist worden op doelpunten . Ik hoop dat u meer plezier kunt beleven in de resterende wedstrijden . Veel plezier
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dank je @romaba, dat is het min of meer het antwoord dat ik wilde geven op het lange betoog van @raimundo. De wedstrijd nog eens nakijken met een vergrootglas, dat is wat meerderen zouden moeten doen. Vandaag werd aangetoond dat het niets met de controleurs te maken heeft dat we uit 'vorm' zijn. Lozano speelde helaas weer als een krant(maar werkte wel hard), of wat te denken van Angeliño? Teveel spelers zijn uit vorm en er heerst een mate van faalangst in het team, zie bv. de twijfel bij een aantal om zelf die goal te maken door in kansrijke positie alsnog de bal opzij te leggen. Ondanks alles winnen we zwaarverdiend, buiten de goal was de Graafschap praktisch machteloos. Vier keer winnen is het credo, en dat is te doen. Bommel zal denk ik vooral aandacht moeten geven aan het mentale aspect. Let's see ...
+3/-2

 
1 jaar geleden
Het wisselen van Hendriks heeft geen nut als je zijn kloon opstelt. PSV heeft behoefte aan spelers met andere kwaliteiten dan die van sadilek of Hendriks. Denk aan Guti, Mauro Junior en zelfs Ramselaar.

Zolang hij de samenstelling niet veranderd maakt het ook geen ruk uit wie op 10 staat. Want die persoon is gedoemd te mislukken met de jong voor je en 2 matige controleurs achter je.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
PSV heeft bijna heel het seizoen bovenaan gestaan en heeft na 30 wedstrijden evenveel punten als ajax. Voor de winterstop zette Van Bommel met PSV een unieke reeks neer en oogstte de ploeg veel lof, ook voor het vertoonde spel.
Verder deed PSV het in de loodzware CL-poule niet slecht. Daarnaast heeft PSV nog altijd het minste aantal tegendoelpunten, wat bewijst dat het een ****geen team is wat weinig weggeeft.
Het feit dat PSV zó vaak in het laatste deel van de wedstrijd scoort, zegt alles over de wilskracht van het team (hoezo ongeïnspireerd, hoezo geen team?).
Zomaar wat feitjes die aangeven dat Van Bommel het zo slecht niet doet.
Het probleem is dat PSV geen fatsoenlijke/ topclubwaardige aanvallende middenvelder heeft, terwijl de vleugelaanvallers ronduit matig zijn (dat bleek gister voor de zóveelste keer). Op die manier is het lastig voetballen.
En ja, de mening van de hoofdtrainer van PSV is best relevant……
+2/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
@Raimundo, Ik vond dit een goed stuk van je dat je bij Vitesse-PSV had geschreven.

"Wanneer het spel zich snel verplaats én de spelers zich continu voortbewegen, creëer je ruimte. Ruimte om te kunnen combineren, open draaien en het spel te verplaatsen. Je def. middenvelder wordt bijna altijd tijdens een voor-aanval betrokken. Dat is Hendrix en/of Rosario in dit geval. Maar als zij telkens terugdraaien, opzij spelen en zelf geen oplossingen creëren(daar hebben zij enerzijds ook medewerking nodig van hun medespelers, te denken aan een creatieve loopactie, anderzijds eigenhandig door inzicht, techniek en handelingssnelheid), dan wordt dat spel veel te veel vertraagd en kan de tegenstander zich weer her-groeperen".

Jammer dat er geen ontwikkeling in het spel van PSV zit,
+3/-0

 
@WouterErik,

Dankjewel voor je bijdrage.
Is toch ook zo?
Het lijkt er een beetje op dat het niet uitmaakt hóe je wint, áls je maar wint?
Maar je hebt ook 35K mensen op de tribune zitten. Die willen (is subjectief, weet ik) óók wel eens een pot zien waarbij PSV de sterren van de hemel speelt. Hoe vaak heb jij kunnen genieten van het veldspel van PSV? Dat dat een paar keer voorkomt zonder enige glans is niet erg, maar ik kijk nu al een tijdje naar veldspel waar ik me geel en groen aan erger, zonder enige aanpassingen. Een goede coach stemt zijn tactiek af op de tegenstander, maar weet ook raad met zijn elftal wanneer dingen niet lopen zoals gewild. Dat laatste mis ik een beetje in van Bommel zijn redenatie. Hij blijft halsstarrig vasthouden aan een samenstelling die niet loopt.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het lijkt inderdaad alsof het middenveld steeds houteriger wordt. In de eerste helft van de competitie vond ik het spel eerlijk gezegd nog best wel ok. PSV speelde met twee controleurs, maar omdat er zoveel energie en beweging van de flanken kwam was er toch genoeg beweging om vaak goed door tegenstanders heen te kunnen spelen. Het was wel ietsje "wilder" dan bij Ajax, maar PSV kon toch regelmatig tegenstanders kapot spelen en hoge scores halen.

Ik kijk nu met steeds meer verbazing naar het middenveld van PSV. De "beweging" waar jij in jou stukje over schreef lijkt te zijn verdwenen. Het middenveld stuurt voor een behoorlijk deel het elftal, maar het middenveld kom steeds stuurlozer over. Ik vond de wedstrijd tegen De Graafschap een rare wedstrijd om te zien. je zou nu een goed ingespeeld elftal verwachten, maar het lijkt net alsof het combineren steeds minder goed lukt.
+3/-0

 
1 jaar geleden
@Raimundo, hier is het stukje waar je over vandaag 16-4-19 over schreef
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een slap zooitje hebben wij toch. Totaal geen agressie, geen wil om flink te scoren. Tijd voor grote schoonmaak!
+3/-1

1 jaar geleden
Laat gewoon zien dat deze ploeg onder druk het gewoonweg zwaar laat afweten. Zoveel matige wedstrijden dit seizoen, echt waardeloos
+6/-1

1 jaar geleden
Als zelfs Luuk de Jong zijn dag al niet heeft. Van Bommel kan straks weer zijn gelijk halen dat winnen het belangrijkste is. Cocu zou fans het stadion uit gejaagd hebben lees ik geregeld maar wat gebeurt er nu dan? Ze lachen in Amsterdam hun noten uit de korte boks.
+4/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Onder Van Bommel zit er in elk geval iets van lijn in het voetbal. Het grootste verschil t.o.v. het armoedig geploeter onder Cocu is dat de ploeg nu ondanks het matige spel tenminste wat kansen creëert, zoals vorige week in Arnhem. Ook in deze zwakke eerste elftal weer redelijk wat kansen.
+3/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Cocu pakte prijzen. Dat moet ik bij van Bommel nog maar zien gebeuren, zeker nu er in Amsterdam een beter beleid lijkt te worden gevoerd. Ik ben totaal niet onder de indruk van het people management van onze coach de laatste weken. Daarbij komt dat de angst lijkt te regeren. Je moet doelpunten maken, dan verwacht ik volop pressing vanaf minuut 1 maar wat blijkt, we trekken ons met 11 man terug. Iedere keer dat er druk werd gezet raakte de tegenstander in de war. Zelfs bij een corner van ons in de laatste minuut gaan we niet voluit maar proberen we te controleren zo erg zelfs dat we in de laatste minuten gaan tijdrekken. Ja er worden kansen gecreerd en de aanvallers gaven weer eens niet thuis maar ik zie verder totaal geen lijn in ons spel. Ik krijg meer en meer het idee dat het gewissel van de laatste weken de ploeg onzeker maakt.
+4/-3

 
1 jaar geleden
Toch vreemd Tony . Op Cocu hebben we ons ook vaak geërgerd, tikkie terug ten voeten uit. Toch werden we kampioen en was alles vergeten. Steeds roept men hier dat er een ander middenveld moet komen . Nou zag het middenveld er anders uit en liep niet , ook weer niet goed. Nee , nu roept men steeds om Guti ? Hoeveel wedstrijden heeft hij gespeeld en voldoet hij wel ? En toch wil men hem opstellen . Spelers worden bekritiseerd maar hoeveel kansen hebben we gehad vandaag die erin hadden gemoeten ? Kansen die je als spits moet maken , 6 stuks in totaal 11 kansen en je maakt er maar 2. Niet alleen op het middenveld afgeven het hele elftal draait minder . V Bommel heeft er duidelijk wat van gezegd . Daniel speelde de eerste helft 12 keer de bal terug . In de 2e helft 2 maal en hij gaf een pass naar Denzel die bediende Luuk , 2-0. Kortom als je hard werkt , zoveel kansen krijgt maar niet benut is er iets mis met je elftal . Gewoon uit vorm. En toch winnen. Volhouden aub , nog even.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Ben je het eerste seizoen van Cocu als hoofdtrainer bij PSV alweer vergeten? Bij Cocu was het volstrekt onduidelijk wat zijn bedoelingen waren, terwijl je bij Van Bommel een duidelijke lijn en speelstijl ziet.
Wat is precies het people management van Van Bommel?
PSV speelt al heel het seizoen op dezelfde manier. Voor de winsterstop ging dat meer dan prima. Daarom is het onzinnig om te stellen dat nu opeens de angst zou regeren.
Om doelpunten te maken, moet je kansen creëren en daarvoor heb je creativiteit nodig. PSV heeft geen fatsoenlijke/ topclubwaardige aanvallende middenvelder, terwijl de matige vleugelaanvallers ook niet bepaald meehelpen.
“Zelfs bij een corner van ons in de laatste minuut gaan we niet voluit maar proberen we te controleren zo erg zelfs dat we in de laatste minuten gaan tijdrekken.” Wanneer zou dit gebeurd zijn dit seizoen?
+2/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Vreemde reactie
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Wat is er precies vreemd aan?
+1/-2

 
1 jaar geleden
PSV begon dramatisch onder Cocu om vervolgens (na de afslachting tegen Vitesse) in 13 wedstrijden (tot aan zijn rugblessure) 33 punten te behalen. Naar mijn bescheiden mening is daar de basis voor het kampioenschap het jaar opvolgend gelegd. Het belangrijkste wapen onder Cocu was de omschakeling. Inzake people management: ik heb mijn bedenkingen bij het moment waarop van Bommel begint zijn middenveld op zijn kop te zetten. Nu de finale is aangebroken gaan we continu wisselen? Of wat te denken van de manier waarop Ihattaren wordt gebracht. Zie jij consistentie? Dan weer basis om bij de rust gewisseld te worden, dan weer banken en invallen. Topsportklimaat inderdaad maar ik vraag me af wat de impact op zo’n jongen is, vooral op psychologisch gebied. De manier waarop spelers als Gutti, Pereiro en Ramselaar naar de aardbodem lijken verdwenen verbaast me ook maar van Bommel werkt dagelijks met ze.

Als ik zie wat Brands/Cocu hebben bereikt met spelers als Brenet en Locadia, dat vind ik een staalte people management 1e kwartile. Relatief (technisch) beperkte spelers worden omgeturnd en voor een heel stevig bedrag verkocht. Ik wil je eraan herinneren dat van Bommel een betere (ervarenere) selectie tot zijn beschikking heeft dat Cocu in het begin (en op het laatst) had. Ik vraag me oprecht af waar de waarde creatie vandaan gaat komen uit deze selectie.

Inzake angst: 3 controleurs in Amsterdam, de laatste wedstrijden geregeld van middenveld samenstelling veranderen, voorafgaand aan de Graafschap thuis zeggen dat winnen het belangrijkste is (beinvloedt dit de groep?) maar vervolgens weer stellen dat het doelsaldo in 1 wedstrijd goed gemaakt kan worden (refererend aan ik dacht San Marino). De voetballer van Bommel was er 1 vol bravoure. Het zal aan mij liggen maar de laatste weken komt hij op mij over als iemand die onzeker is, twijfelt aan zijn groep etc etc. Schiet mij maar lek.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Het is voor buitenstaanders erg moeilijk om het people management van een trainer te beoordelen. Wij weten immers niet hoe Van Bommel met z’n spelers omgaat, waarom hij bepaalde keuzes maakt, hoe hij die communiceert, etc.
Grappig trouwens dat je eerst maanden het middenveld bekritiseert en wanneer Van Bommel dat wijzigt, zou hij teveel wisselen. Ihattaren krijgt veel kansen, maar elke keer valt het tegen. Datzelfde geldt voor Pereiro, Lozano en Bergwijn. Logisch dus dat hij op die posities mutaties doorvoert.
Het verbaast je serieus dat Ramselaar en Pereiro geen onbetwiste basisspelers zijn? Heb je ze überhaupt wel eens zien spelen? Beide spelers zijn slecht gescout want vooraf had je moeten weten dat beiden niet goed genoeg zijn voor een topclub. Ramselaar heeft veel te weinig kwaliteit, terwijl Pereiro een slapjanus eerste klas is, die maar heel af toe een beetje van z’n kwaliteiten laat zien. Dat was onder Cocu niet anders.
Cocu gebruikte Locadia (vaak) als vleugelaanvaller, terwijl Brenet vaak op links speelde in plaats van op rechts. Wat heeft dat met people management te maken? Het lijkt erop dat je de betekenis van de term “people management” niet helemaal begrijpt.
Cocu werd met afschuwelijk slecht voetbal kampioen, waarbij hij bovendien profiteerde van het ontbreken van concurrentie.
PSV doet het dit seizoen prima met deze selectie, maar heeft de pech dat ajax meer kwaliteit heeft en beter voetbalt. Daarnaast heeft ajax veel meer geld en PSV kan niet ieder seizoen kampioen worden. Voor aanvang van het seizoen verwachtten heel weinig mensen dat PSV mee zou doen om de titel. Na 30 wedstrijden heeft PSV hetzelfde puntenaantal als ajax en zette de ploeg voor de winterstop een uitstekende serie neer met goed voetbal.

Het strijdplan werkte prima in amsterdam aangezien PSV heel weinig kansen weggaf en minimaal een punt verdiende. Na de rode kaart lagen de drie punten voor het oprapen, maar een veel te makkelijk gegeven strafschop gooide roet in het eten.
Als je ziet hoe moeizaam PSV sinds de winterstop voetbalt, is het logisch dat een trainer in eerste instantie uitgaat van winnen. Tegelijkertijd moet een trainer de wens uitspreken dat PSV in een thuiswedstrijd tegen De Graafschap wel degelijk veel doelpunten kan maken. Waarom zou hij dat uitsluiten?
Het wedstrijdbeeld tegen De Graafschap kwam overeen met de uitlatingen van Van Bommel. PSV worstelde met zichzelf, voetbalde matig, maar creëerde toch redelijk wat kansen. Uiteindelijk werd het slechts 2-1, maar gezien de kansenverhouding was een grotere uitslag niet bepaald onmogelijk.
Van Bommel houdt vast aan zijn strijdplan, wat haaks staat op onzekerheid. Probleem is dat PSV geen fatsoenlijke aanvallende middenvelder heeft. Daarom moet hij op die positie wisselen.
+1/-0

 
Kom nou jongen, trek jij nou zelf die lijnen dat je wilt zien of hoe zit het? Niemand is beter gaan spelen, En van Bommel valt gewoon tegen op dit moment, daar hoeft niemand zoveel woorden voor nodig te hebben dan word het begrijpend lezen ook iets makkelijker @Raymundo.
+3/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
In het voetbal van Van Bommel is inderdaad een lijn te ontdekken, maar als jij die niet ziet, is dat jouw probleem.
Tot dusver doet Van Bommel het prima en PSV heeft tegen de verwachting in bijna heel het seizoen bovenaan gestaan. Ook het geringe aantal tegendoelpunten spreekt boekdelen.
Zelfs als de ploeg niet goed voetbalt, zoals in Arnhem en tegen de Graafschap thuis, creëert het tóch nog kansen. Dat was onder Cocu wel anders.
+2/-2

 
1 jaar geleden
zo is het maar net Santa. Klopt helemaal wat u zegt.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Wat heeft Cocu hier mee te maken? We staan bovenaan met een minder doelsaldo. Momenteel telt één ding: 3 punten.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Volgens mij is die zin waarin ik over Cocu rep redelijk eenvoudig Nederlands maar vooruit: ik erger me kapot aan het PSV onder van Bommel de laatste maanden. Ik zie geen lijn, spelers zijn uit vorm, sommige spelers krijgen een kans om vervolgens weer geruisloos van het toneel te verdwijnen voor een tijd maar ook zaken als spelhervatting die beduidend minder loopt etc etc. De trends zijn na de winter dalende en niet zo’n beetje ook. Of je nu kijkt naar goals voor of tegen, punten gemiddeld per wedstrijd en individuele scores, veelal is het minder. Je hebt het zelf geregeld over de pressing. Ja we staan qua punten gelijk met Ajax maar dan nog zijn de trends ook versus hun gewoon na de winter niet goed.
+3/-2

1 jaar geleden
Positiespel armoetroef,pfff.
+3/-1

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Ik begin mij meer & meer te ergeren aan die sneue sukkel langs de zijlijn met z'n bijdehante praatjes maar PSV gewoon volgens een normaal patroon enigszins aantrekkelijk laten voetballen is er niet bij. En nog had je met enig geluk nog kampioen kunnen worden. Ongelooflijk eigenlijk. Ben eigenlijk wel helemaal klaar met Bommel. De kans om kampioen te worden lag levensgroot voor het grijpen. Faalhaas. Ik ben bang dat het nu weleens lang wachten kan worden, heel lang.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Het is niks, het wordt niks en het zal nooit wat worden.

Hij ziet het gewoon echt niet. Hoe vaak moet je zien dat elke creatieve middenvelder met die twee pannenkoeken achter m verzuipt. Ongeacht wie je daar neerzet. Maar meneer blijft volharden. Zelfs tegen ploegen als NAC en De Graafschap thuis blijft 7 verdedigende spelers opstellen. Ploegen die anderhalve keer over de middenlijn komen.

Dan is de oplossing Malen erin voor Ihattaren. En wie gaat dan de ballen bij de voorste linie brengen?? Hij snapt er gewoon echt helemaal niks van. Pure dommigheid.

Kampioen worden we niet meer. Dat sprookje geloof ik niet meer. Laten we hooen dat we de komende 4 wedstrijden nog een keer of 2 ongenadig op ons flikker krijgen. En we verlost worden van deze trainer...
+3/-2

 
1 jaar geleden
De woorden van een 'echte supporter'.
+4/-3

 
1 jaar geleden
"Laten we hopen dat we de komende 4 wedstrijden nog een keer of 2 ongenadig op ons flikker krijgen. En we verlost worden van deze trainer..." Ongelofelijk dit inderdaad. We zijn vier wedstrijden voor het einde en hebben evenveel punten als de koploper, van wie heel Nederland dacht dat ze met straatlengte voorsprong kampioen zouden worden. We hebben nog steeds een behoorlijke kans om kampioen te worden, beide titelkandidaten wacht nog enkele lastige wedstrijden. Steun gewoon het team en hou vertrouwen. Als het definitief niet meer kan mag je klagen over wat je ervan vond.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Klagen doen we achteraf. Daar zijn we heel goed in. Ik roep nu vast dat het al maanden niks is.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Hopen dat we twee keer flink verliezen terwijl we nog volop in de kampioensrace zitten? Ik mag hopen dat jij thuisblijft als wij feest vieren in de stad.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als ik u was zou ik een andere club zoeken waar u wel plezier kan beleven. Het is toch zonde steeds maar weer dezelfde verhalen op te stellen Beste Almere. Of u naait de zaak behoorlijk op en verwacht reacties. Onbegrijpelijk voor mij onze club staat gelijk OP KOP met onze concurrent . En natuurlijk loopt het niet goed. Maar om los te gaan op het middenveld alleen of daarachter is onjuist . Gisteren wel bewezen Als Luuk en Lozano zulke opgelegde kansen missen.Gisteren heb ik ook genoten van de Graafschap supporters . Die mensen blijven hun club steunen en je ziet gelijk de reacties van de spelers. Een club die op de rand van de afgrond staat van de eredivisie terwijl wij gedeeld bovenaan staan en ik uw reacties lees . Mijn tip , kwel uzelf niet langer en zoek een andere club. Uw punt is gemaakt.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je als club spiegelen aan De Graafschap. Ik stel voor dat we Jan Reker weer terughalen...
+2/-2

 
1 jaar geleden
Wat ik aan wil geven is het verschil met echte supporters, kwestie van snappen beste Almere niets meer en niets minder.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Echte supporters zijn kritisch op hun club. Als het goed gaat en als het slecht gaat.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Echte supporters staan achter hun club. Ook als we 2de staan. En we staan freaking 2de puur en alleen op doelsaldo. En de club die meer doelpunten heeft gemaakt heeft ook voor 50 miljoen ingekocht. In mijn ogen zijn supporters die nu gaan klagen én vragen om vertrek van Van Bommel en dus reageren vanuit de (simpele) onderbuik kansloze nepsupporters. En wat mij betreft mogen dit soort "supporters" zo snel mogelijk vertrekken bij de club. Zoals hierboven al wordt gezegd, ik hoop niet dat jij gaat meejuichen als we straks alsnog kampioen worden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Heb al meer dan 45 jaar een seizoenkaart dus maak je geen zorgen. Voel me totaal niet geroepen om voor een kampioenschap nog naar Eindhoven af te reizen. Die tijd heb ik helaas gehad.
En het klopt wat je zegt. Die andere club heeft een Godsvermogen aan spelers uitgegeven. En de enige reden dat die club nu boven ons staat is door de onkunde van onze trainer.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Rest mijn nog een vraag beste Almere, daarna val ik u niet meer lastig . Van welke club heeft u al 45 jaar een seizoenskaart als ik vragen mag?
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Jij wenst je club nederlagen toe @almere, en geen kampioenschap. Dat is niet de definitie van een supporter. Sorry, erg slap van je.
+3/-0

 
1 jaar geleden
En ajax moet er nog naar toe als Graafschap alles zal geven om in de eredivisie te blijven.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik heb alleen de 2e helft gezien maar daarin vond ik PSV erg goed. Ze werkten zich een slag in de rondte en ze creeerden enorm veel kansen, ook al was het spel doorgaans simplistisch (hoge ballen op de Jong). Het had qua kansen ook 7-1 kunnen worden. maar dat was niet gebeurd, want na de 2-1 werd het een stuk minder. Het is alsof ze achter moeten staan voordat ze goed gaan spelen.
+2/-0

1 jaar geleden
heel kort gezegd was het gewoon een waardeloze klote wedstrijd! maar aan de andere kant denk ik niet dat ook die neuzen daar makkelijk van zullen winnen want defensief zat het best goed in elkaar bij de graafschap!! en Bertrams keepte ook verdomd sterk beter dan zoet!!
+1/-0

1 jaar geleden
Eigenwijze vent die van Bommel . Ja het ligt wel aan het verdedigende blok. Het zou hem eens sieren dit toe te geven. Start gewoon met Pereiro en Guti. Ipv het gehypte mannetje Ihattaren. En die Rosario wat een ramp is dat zeg. Op naar volgend jaar.
+2/-1

1 jaar geleden
Vrijwel alles is hierboven al gezegd en geschreven. Maar wat mij ook opvalt is hoe waanzinnig, gruwelijk slecht Lozano de corners en vrije trappen neemt. Bij Gakpo en Ihatarren komen die ballen heerlijk voor. Bij Lozano zijn ze of te hard, of te hoog of te weet-ik-veel-wat. En dat al weken lang! Ik kan me niet voorstellen dat hij nu al toe is aan een betere club......
+2/-0

 
Lijkt erop dat Lozano zijn prijs wilt drukken met zijn slechte spel.
+2/-2

1 jaar geleden
Zucht..... wat moeten supporters hier nog over zeggen, ik voel langzaam een kleine crisis ontstaan, en aan het eind van de rit..... niets......
Terwijl je guti, Ramselaar, Pereiro op de bank hebt zitten.....bijzondere man deze trainer van Bommel....
+3/-1

 
1 jaar geleden
Deze trainer zou Messi ook op de bank zetten...
+4/-1

1 jaar geleden
Raimundo , in sommige dingen heeft u gelijk.De eerste speelhelft was ongelooflijk slecht. Maar wat als de Jong en Lozano zulke kansen missen die vooral Luuk meestal wel maakt? .Het is wel goedkoop om v Bommel daar de schuld van te geven . Hendrix was ook niet goed ,
nee die moest eruit vond men hier op deze site . Nou dat hebben we gezien . Het ligt niet alleen aan het middenveld , het hele elftal presteert beneden niveau de laatste tijd maar het had toch 6-2 kunnen zijn met dit slecht elftal. Altijd kijk ik de gehele wedstrijd terug omdat ik in eerste instantie de wedstrijd op een andere manier bekijk , je zit dan meer onder spanning want je club moet winnen en soms zie je de dingen dan anders , je vind het een overtreding terwijl het niet zo is en andersom zoals ook vandaag weer, de niet gegeven strafschop. Inderdaad , koester de positie waarin je staat met dit elftal . De geschiedenis kan zich weleens herhalen zoals in 2016. Het is niet anders . Hoe ze spelen heb ik momenteel schijt aan 4 dagen voor het einde. Ik ben in ieder geval blij dat we geen figuren als Tadic en kamikazepiloot Tagliafico in ons elftal hebben . De competitie is nog niet beslist en gaat ook niet beslist worden op doelpunten . Ik hoop dat u meer plezier kunt beleven in de resterende wedstrijden . Veel plezier
+2/-1

 
Maar als wij die kamikaze Tadic en Tagliafico zouden hebben zouden ze kaarten bij de vleet krijgen, iedere tegenstander van Ajax speelt ook tegen de KNVB volgens mij, of is dat Calimero gedachte? Niemand die dit openlijk aan de kaak durft te stellen?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Durf ik niet te zeggen por siempre . Het is wel een feit dat ze de VAR wel opvallend vaak mee hebben. Deze verontschuldigd zich dan achter het leerproces.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Klopt wel dat de VAR niet bepaald anti ajax is. Maar we hebben het zelf laten liggen. Genoeg kansen gehad om uit te lopen. Nu mag je heel blij zijn als we nog 4 keer winnen. Al weet ik niet hoe ze van Willem II en AZ gaan winnen met deze wedstrijd-instelling.
+2/-1

 
1 jaar geleden
De wedstrijdinstelling is goed zolang ze winnen. De vorm is weg van Iedereen , zelfs de spitsen laten het liggen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Por, we hadden ze in Amsterdam de genadeklap moeten geven. Dat is wat grote ploegen doorgaans doen. Ook uit bij Utrecht hadden we Ajax een mentale mokerslag kunnen geven maar daar begonnen we als juffertjes en mocht Kerk tussen 3 PSV’ers vrij uithalen.
+4/-1

 
1 jaar geleden
@Tony, mee eens. Als Schwaab Neres niet had aangetikt, was het minstens gelijk gebleven. Alaj was bang, en PSV had een grote kans om op 8 punten te komen. Ondanks ons "ploeter-voetbal" van de laatste maanden hadden we dan het kampioenschap wel binnen gehaald. Bij Ajax zie ik nu veel geloof en overtuiging, en bij PSV veel wilskracht en twijfel. Ik geef PSV 25% kans op de titel, want bij Ajax kunnen de sterren zo maar een keer een off-day hebben.
+2/-0

1 jaar geleden
Even een mededeling voor Mark van Bommel.
Het valt op dat Lozano ALLE vrije trappen en alle corners wil nemen... zodra Pereiro niet meedoet.
Ik en het publiek ergeren ons geel en groen... van de tien wat hij neemt komen er tien NIET goed terecht.
Laat aub iemand anders dit nemen.
Als ik trainer was dan zeg ik tegen Lozano: ''als je nog één corner of vrije trapt neemt - dan word je acuut gewisseld''.
Lozano moet dit niet doen... hij moet zich concentreren op zijn snelheid en wendbaarheid.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Onbegrijpelijk inderdaad. Gister ook weer die vrije trap die hij in de handen van Bertrams legt. En dan lachen alsof het 'even tegenzit' en hij de rest wel goed doet. Messi en Ronaldo mogen bij zo'n balletje lachen, omdat ze de andere 9/10 perfect voorgeven of vollebak op goal krijgen. Lozano ze inderdaad allemaal... Dat doet gewoon pijn aan de ogen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Lozano heeft veel kwaliteiten.. maar is nu teveel bezig met het nemen van vrije trappen en corners.
Hierdoor wordt zijn concentratie SLECHTER en slordiger... en zien we dat hij 7 van de 10 keer een pass geeft wat bij de tegenstander terecht komt.
Mark van Bommel moet als trainer zijnde acuut ingrijpen, dit kan zo niet langer.

Je ziet nu dat ze met twee man staan bij het nemen van een vrije trap... ook Lozano terwijl Lozano voorin moet staan om de bal doeltreffend af te ronden.
Onbegrijpelijk dat de staf bij PSV dit niet ziet.
Onmiddellijk goede afspraken maken, wie de vrije trappen en corners moet nemen.
Dank U.
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe kan het zijn dat Mark zo koppig is? Zou Bertje van Marwijk echt niet af en toe zeggen dat 'ie niet zo koppig moet zijn en gewoon zijn fout toe moet geven? Of gelooft Mark écht dat 'ie nog kampioen gaat worden, met dit spel zelfs? Ik zeg zeker niet dat we kansloos zijn, er zijn gekkere dingen gebeurt in de Eredivisie. Maar zelfs al worden we nog kampioen, dan maakt dat in mijn ogen niet zomaar alles goed. Dan heeft Mark het primaire doel gehaald, oké. Maar de manier waarop biedt weinig vertrouwen voor de toekomst...

Wat ik wel moet zeggen, als je met deze selectie kampioen wordt / meedoet om de titel tot de laatste dag is dat toch knap. Eerlijk is eerlijk, in A'dam hebben ze dit jaar gewoon een top selectie.
+2/-0

1 jaar geleden
Eerste helft was verre van best, maar we creëerden wel kansen. Veel zelfs. Dat die niet af worden gemaakt is te wijten aan het feit dat onze aanval (Bergwijn en Lozano) na de winterstop geen pepernoot raken. Nu was onze captain nog redelijk in vorm, dat was gisteren ook niet echt het geval...

Maar nogmaals, we creëren echt genoeg kansen. Een xG van 3,91 wat meer dan prima is (https://twitter.com/11tegen11/status/1117514098697281536link). Dus: come on PSV, gewoon drie punten blijven pakken, qua doelsaldo wordt het helaas moeilijk, hopen op puntverlies in Amsterdam.
+3/-0

Ook Ik geloof en hoop nog in de Kampioenschap, maar betekent dat dan dat ik mijn mening niet mag uiten? Hier uiten we kritiek op elkaars kritiek en op alles wat er in onze ogen niet goed gaat, maar ik dring mijn mening niemand op, de voetbal uitvinders onder ons weten het altijd beter?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Top por siempre . Zo is het , de club afzeiken helpt geen moer . Iedereen ziet wel hoe het gaat . We zitten nu in de situatie dat we alles moeten winnen soms moeizaam en hopen op een misstap van de miljoenenformatie . Het zij zo .
+2/-0

1 jaar geleden
Vandaag precies een jaar geleden stonden we er beter voor, nu moeten we oppassen om ons niet in Willem II en AZ te verslikken. Tijden veranderen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Maar help mij even. Wat maakt het uit of we ons verslikken in AZ en willem2 ? De bijl is al lang gegooid hoor. Ook door de psv leiding en onze trainer. We kunnen toch geen derde meer worden. Of wel dan ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vrees dat je wel gelijk hebt; zie Ajax geen misstap (meer) begaan. Toch altijd hopen tegen beter weten in, er zijn gekkere dingen gebeurd in de eredivisie.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Alle(!) komende tegenstanders van ajax hebben belang bij punten voor play-offs of degradatie, ze zullen niets weggeven. PSV moet daar op hopen, en zich concentereren op 4x winst, simpel verhaal. Fingers crossed.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Pvh25, mee eens. Kleine ploegjes kunnen onder hoge druk soms nog enorm van zich af bijten. En bij Ajax willen we nog wel eens op 70% gaan spelen. Maar we hebben wel een wondertje nodig. Hopelijk bij Groningen uit.
+2/-0

1 jaar geleden
Als ik u was zou ik een andere club zoeken waar u wel plezier kan beleven. Het is toch zonde steeds maar weer dezelfde verhalen op te stellen Beste Almere. Of u naait de zaak behoorlijk op en verwacht reacties. Onbegrijpelijk voor mij onze club staat gelijk OP KOP met onze concurrent . En natuurlijk loopt het niet goed. Maar om los te gaan op het middenveld alleen of daarachter is onjuist . Gisteren wel bewezen Als Luuk en Lozano zulke opgelegde kansen missen.Gisteren heb ik ook genoten van de Graafschap supporters . Die mensen blijven hun club steunen en je ziet gelijk de reacties van de spelers. Een club die op de rand van de afgrond staat van de eredivisie terwijl wij gedeeld bovenaan staan en ik uw reacties lees . Mijn tip , kwel uzelf niet langer en zoek een andere club. Uw punt is gemaakt.
+2/-0

1 jaar geleden
Van Bommel is super eigenwijs en doet of hij het voetbal uitgevonden heeft. Meneer ging naar Qatar en heeft zijn speelwijze helemaal ingeslepen omdat hij het in de zomer tijd nood had. Vanaf dat moment is het helemaal mis met PSV. Echt ongelooflijk jammer. Wat heeft Gutierrez misdaan? Hij is stukken beter dan die jonge Ihattaren. Pereiro ook beter dan Sadilek. Ramselaar en Junior heb je ook nog. Maar van Bommel lekker jeugdige spelers in blijven zetten. Dat zie terug in het spel van PSV. Drama, gisteren leek het wel of die gasten voor het eerst met elkaar gespeeld hebben. Veel balverlies van Rosario, maar die mag steeds blijven staan. Van Bommel ga terug naar de basis waar je begin van het seizoen mee begon en hopelijk wint PSV rest van de wedstrijden en laat Ajax punten liggen, want doelsaldo halen wij niet meer in.
+1/-1