Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB wil opnieuw competitieschema overhoop gooien door Europese wedstrijden Ajax'

18 april 2019 06:53 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"KNVB wil opnieuw competitieschema overhoop gooien door Europese wedstrijden Ajax"; image source: Pro Shots

De KNVB overweegt om het hele competitieschema op de schop te gooien. Dat weet Voetbal International te melden. Reden hiervoor is het Europese programma van Ajax. De voetbalbond wil Ajax tegemoet komen zodat ze zo optimaal mogelijk in de Champions League voor de dag kunnen komen. Aanvankelijk wilde het alleen De Graafschap - Ajax verzetten naar vrijdag 26 april, maar dit bleek om meerdere redenen niet mogelijk. Nu wil de KNVB de laatste twee competitierondes gaan verplaatsen.

De voetbalbond voert hier donderdag overleg over met alle clubs. De 33ste speelronde die over anderhalve week op de planning staat zou dan op zondag 12 mei gespeeld moeten worden, terwijl de laatste speelronde dan op zondag 19 mei wordt gespeeld. De KNVB hoopt hierbij op de medewerking van de overige clubs.

Meer op VI.nl


Tags

knvb competitieschema overhoop competitierondes graafschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Het wordt met de week gekker bij de KNVB! 17 clubs inclusief supporters en medewerkers moeten zich aanpassen aan Ajax. Laat ze maar aan de UEFA vragen of ze de Champions League willen verschuiven. Hier zijn maar 3 andere clubs de dupe van.
+11/-0

1 jaar geleden
Dat is nogal. Enerzijds ben ik het er 100% mee eens dat we als land en competitie clubs in Europa moeten helpen. Maar 2 wedstrijden voor alle Eredivisie clubs verzetten is nogal.

Maar, als het écht waar is dat de UEFA een regel heeft dat clubs minimaal 48h rust moeten hebben én de KNVB een regel heeft dat de wedstrijden in de laatste 2 rondes altijd tegelijk gespeeld moeten worden, dan zijn er simpelweg weinig opties.

Die laatste twee speelrondes, daar moet de KNVB absoluut niks aan doen. Dat zou simpelweg vervalsing zijn. Maar ik vind het wel schrijnend hoe amateuristisch de KNVB is en denkt. Nu, met dit probleem. Natuurlijk gaat niemand er vanuit, maar je moet er toch altijd rekening mee houden en een plan hebben. Dit doet me ontzettend denken aan dat seizoen met Heerenveen, Feyenoord en de bekerfinale. Dat was zo amateuristisch en onvoorstelbaar in andere landen...
+2/-2

1 jaar geleden
Krijgen alle clubs een schadevergoeding dan?
+3/-0

1 jaar geleden
Je kan de wedstrijd van de Graafschap-ajax toch gewoon op zaterdag 1830u spelen? zit er 48 rust tussen....
+4/-0

 
1 jaar geleden
Zaterdag is Koningsdag, dan wordt er niet gespeeld, los nog van het feit dat de laatste 2 rondes iedereen tegelijk moet spelen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Gunstig voor Ajax. De Graafschap is dan al gedegradeerd en speelt nacompetitie, kunnen ze er een schietschijf van maken.
+1/-0

1 jaar geleden
Fijn dat de KNVB een aantal jaar terug ook zo flexibel en moedwillig was.
+9/-0

 
1 jaar geleden
I.d.d.!
Maar ja.....dan word je weer calimero genoemd...zucht.
+2/-0

1 jaar geleden
Dus nu kan er wel een week later gespeeld worden hadden de wedstrijden van dins/woensdag niet op het progamma hoeven te staan..
Is wel beter voor de graafschap en wie weet weer een wonder daar !!!
Voordeel is wel dat ik na koningsdag niet brak naar psv ga..
+1/-0

1 jaar geleden
Ik trek het slecht dat er nooit last minute wedstrijden verzet worden voor een Europees avontuur, maar de KNVB nu ineens een heel andere moraal heeft. Ik ben niet vergeten dat wij 3 jaar geleden in Madrid een penaltyserie hadden en een paar dagen later tegen Ajax speelden en verloren. Nu worden ineens alle registers opengetrokken en zijn de gekste dingen ineens bespreekbaar, omdat Ajax vrijbaan moet krijgen in de Champions League. Ik blijf erbij dat dat soort afspraken voor de start van het seizoen gemaakt moeten worden en niet tijdens, want dat is competitie vervalsing.
+5/-0

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Ik snap jouw sentiment maar destijds zat er ruimschoots voldoende tijd tussen beide wedstrijden, dinsdagavond-zondagnamiddag.

Maar ik word er idd ook wel moe van dat er bij andere clubs in de regel starheid volgt, zie nu FC Twente, en er voor Ajax altijd ruim baan wordt gemaakt.

Goed, is nieuwe tendens die ook voor PSV gold in het najaar maar waarvan ik nou juist bepaald niet vrolijk werd. PSV was al vrijwel kansloos toen er met schuiven begonnen werd.

Zoals nu slotfase competitie helemaal overhoop gooien met eveneens gevolgen voor nacompetitie vind ik ontoelaatbaar. Ajax in zetel naar én landstitel én finale. Ergerlijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het grootste nadeel van spelen in Europa is een dubbel programma. Dat is altijd zo geweest. Ik geef aan dat PSV daar in het recente verleden last van heeft gehad. Dan kan het niet zo zijn dat voor een andere club ineens uitzonderingen worden gemaakt, waarbij zelfs de meest krankzinnige oplossingen bespreekbaar zijn.

Over het CL avontuur van PSV dit seizoen wil ik niet al te veel woorden meer vuil maken. Maar achteraf blijkt het wel een schier onmogelijke opgave geweest te zijn in een poule met twee CL (halve) finalisten en de nummer 3 van Italië.
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Ik ben het ook grotendeels met je eens hoor. Heb net 2x met (K)NVB aan de telefoon gehangen. Maar toen ik het begrip Yom Kippoer aansneed, strandde het onderhoud opeens.
+1/-1

1 jaar geleden
Het is super dat de KNVB er rekening mee houdt, maar het is achterlijk dat nu alles mogelijk is, terwijl er bij andere clubs vaak star aan het competitieschema wordt vastgehouden of de knvb met het argument komt "alle drie de partijen (Fox, tegenstander, KNVB) moeten het ermee eens zijn. Nu kan schijnbaar alles.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
wat er vroeger is gebeurd doet niet zoveel ter zake. er staat nu voor het eerst in hele lange tijd een Nederlandse club in de halve finale, en waarschijnlijk gaat het weer 10-25 jaar duren voordat het weer zover is. omgooien dus dat schema.
het lijkt me dan trouwens handiger de 33e ronde te laten staan en de 32e naar 19 mei te verplaatsen. speelt Ajax weer de laatste wedstrijd uit bij de Graafschap :-)
+2/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe kun je nou speelronden verzetten naar 19 mei. Op 15 mei staan de eerste play-offs al op de planning. Dus 8 wedstrijden moeten maar op de schop omdat Ajax rust moet hebben? Belachelijk! Laat ze direct vanuit Doetinchem naar Schiphol reizen. Er zit dan ruim 48 uur tussen wat nodig is. Ga ik net naar Heracles thuis samen met de oudste die dan mooi vakantie heeft. KNVB om moe van te worden!
+1/-0

1 jaar geleden
Gelukkig hebben onze vrienden in duivendrecht zich ook flexibel opgesteld bij het meedenken van de kampioenswedstrijd van FC Twente.
NEE! Zolang ze daar blijven denken dat ze alles kunnen nemen en niks hoeven te geven, vallen ze maar kapot in een hele cl-verhaal.
+3/-0

1 jaar geleden
Als het criterium 48 uur tussen een wedstrijd moet zijn dan kan er in principe zondag om 14.30 gespeeld worden. 020 vanuit Doetinchem rechtstreeks naar Londen zijn ze begin avond daar. Maandag rustdag en dinsdagavond de wedstrijd. Amateurs spelen toch ook vaak genoeg zondag/dinsdags.. en dan kan het wel terwijl die minder getraind zijn..
+3/-0

1 jaar geleden
Schandalig. Als je ver komt in Europa, weet je nou eenmaal dat je een dubbel programma hebt. Ook lekker oneerlijk voor de tegenstanders. Madrid en Juventus hadden ook gewoon lastige wedstrijden in het weekend. Want stel je voor dat Ajax het kampioensschap gaat verspelen door het drukke programma.

Maar het komt bij de media en de KNVB natuurlijk niet eens op dat er 17 andere clubs zijn. Ik ben helemaal klaar met het gedweep en gejubel in de Amsterdamse kranten, en urenlange tv-programma's. En het dan raar vinden dat de rest van Nederland een hekel aan Ajax heeft.

Gewoon laten zoals het is.
+2/-0

1 jaar geleden
Zie je het al voor je dat de Spaanse en Engelse bond dit ook doen voor Barca Tottenham en Liverpool...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat kan alleen in een bananenland competitie . En dan vinden ze het gek dat we voetballend niet serieus worden genomen.
+1/-0

1 jaar geleden
Van zondag 17.00 uur tot dinsdag 21.00 uur is zelfs 52 uur dus wat is het probleem dan?
+1/-0

1 jaar geleden
Net bekend gemaakt, de 33e speelronde wordt in z'n geheel verplaatst naar 19 Mei.
Op zich de "beste" oplossing, maar wel een beetje apart dat dit allemaal wordt geregeld.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Speelronde 33 wordt verplaatst naar woensdag 15 mei en is daarmee de laatste speelronde. Met andere woorden, onze laatste wedstrijd van het seizoen wordt PSV - Heracles. Het enige komische eraan is dat Ajax weer uit bij de Graafschap speelt als laatste wedstrijd.
+2/-0

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Och och. De godenzonen kunnen het niet meer aan? Wat een gezeur. Als ze zo goed zijn als door de pers wordt beweerd moet een nationaal potje tegen de inferieure clubjes uit Nederland toch geen probleem zijn? Of krijgt Frenkie dan wat spierpijn on zijn hamstringblessure? Het is ongelooflijk
+4/-0

1 jaar geleden
De KNVB en de Amsterdamse kliek in Hilversum lijken maar niet te willen begrijpen dat er MEER mensen in NL zijn die NIET voor die club uit Mokum zijn en ze helemaal niks gunnen, laat staan er aan mee willen werken, dan dat er supporters van die club zijn. Ditto met seizoenkaarthouders, er zijn meer seizoenkaarthouders van andere clubs dan van de club waar nu ineens iedereen mee dweept. Zum kotzen is het.
+4/-0

1 jaar geleden
Complete competitie vervalsing dit besluit. ajax in een troon naar prijzen helpen is het gewoon. En dan nog zo hypocriet zijn om te zeggen dat het voor het "nederlandse belang" is. Hoop dat alle stadions zich tegen deze corruptie uitspreken!
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Heb er geen moeite mee. Waar ik wel moeite mee heb is dat Ajax niet meewerkt aan een feestje voor FC Twente . Typisch Ajax. Twente mag niet in de Arena spelen . En op het trainingsveld van JAJAX . de Toekomst is te weinig capaciteit . Waarom moeten anderen zich wel steeds aanpassen en kan Ajax niet eens meewerken? En de KNVB ..... Ja die vind het jammer dat ze er samen niet uitkomen , lachwekkend.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Er is maar 1 team dat kampioen mag worden en dat is Ajaks. Gadverdamme...
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is ongekend deze farce, we zijn het lachertje van Europa. De heren van ajax hebben wat extra nachtrust nodig om een wedstrijd te spelen. Spurs spelen zaterdag 27 april(3 dagen) gewoon een competitiewedstrijd, en als ze geluk hebben wordt hun 6 mei wedstrijd verzet naar 4 mei. Zondag stelde Juventus een aantal reserveres op tegen SPAL, heeft ajax geen reservespelers of zo?? Voor een aantal clubs (laat staan supporters die hun vakanties/plannen moet wijzigen en geld kost) is dit zeer nadelig gezien het gewijzigde speelschema. Maar daar is dus géén rekening mee gehouden. Ik had graag de laatste wedstrijd uit tegen AZ gespeeld.
+2/-0

 
1 jaar geleden
En de Eng-clubs spelen veel meer topwedstrijden van Ajax in NL. Hier heb je eigenlijk alleen een topwedstrijd tegen PSV en Feyenoord, maar in Engeland kunnen ze bijna elke wedstrijd vol aan de bak.
+3/-0

KNVB heeft na de winterstop, de voetbal spelregels aangepast ten behoeve van Ajax.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abonnementen albert antonh china chloroquine corona crockett definitie economie flitsphirips fox griepgolf huur james jong nederland nikiforov overbevolking piroe rigo romario sir sonny sparta tinus trestena trump uswilly wetenschap wethoudervanjuine