Transparent
Inloggen
Sluiten

Twan Scheepers: 'Je moet er tot de laatste tel in blijven geloven'

7 mei 2019 09:21 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Twan Scheepers: "Je moet er tot de laatste tel in blijven geloven"; image source: Pro Shots

In het seizoen 1990/1991 leek PSV in de een-na-laatste speelronde de titel te verspelen door een ruime nederlaag tegen FC Groningen. Ajax verloor op dezelfde dag echter van SVV, een club die vanwege financiële problemen twee weken later fuseert met Dordrecht'90. PSV bleef aan kop van de Eredivisie, met een iets beter doelsaldo dan Ajax en dankzij een 3-0 overwinning tgen FC Volendam werd PSV dat seizoen kampioen.

Twan Scheepers, een van de spelers van PSV in dat seizoen, blikt in het gesprek met het Eindhovens Dagblad terug op die ontknoping. "Ik heb in 1991 met spelers een kampioenswedstrijd gespeeld die de Europa Cup 1 al hadden gewonnen. Sommigen waren zeker nerveus", aldus Scheepers. "Zelf was ik dat ook en dat is niet zo gek. Ik kon als 19-jarige Eindhovense jongen voor het eerst kampioen worden met PSV."

Scheepers gaat verder: "We waren na een dreun in Groningen wonderbaarlijk ontsnapt in speelronde 33 doordat SVV met 1-0 van Ajax won. Zier Tebbenhoff was de doelpuntenmaker, maar in mijn beleving kreeg hij niet helemaal de status die Bryan Smeets van De Graafschap in 2016 na zijn goal tegen Ajax kreeg."

Uiteindelijk kwam het voor PSV goed door te winnen van FC Volendam. "Ongekend spannend. Het eerste halfuur kregen we een fluitconcert van ons eigen publiek. Balverlies en domme fouten bepaalden ons spel, totdat Gerald Vanenburg een bal binnen wist te schieten", zo geeft hij aan. "Er viel een last van ons af. We gingen vrijuit voetballen, nadat de stress daarvoor op de benen stond. Het lijkt dan bijna of je door een rietje aan het ademhalen bent in een volle sprint. We waren het overzicht kwijt en door die goal werden we kalm en konden we het afmaken."

De huidige assistent-trainer van Jong PSV hoopt dat PSV ook dit seizoen weer op een dergelijke manier kampioen weet te worden. "Het is denk ik de meest memorabele wedstrijd die ik ooit heb gespeeld", zegt hij daarover. "Wat zou het mooi zijn als PSV nu opnieuw op een wonderbaarlijke manier de titel pakt, al hangt het van Ajax af. Ik heb toen in ieder geval geleerd dat je er tot de laatste tel in moet blijven geloven."




Tags

scheepers twan groningen svv titel volendam ademhalen balverlies bepaalden bryan doelpuntenmaker dordrecht dreun eredivisie fluitconcert fuseert gerald graafschap jong kalm kampioenswedstrijd memorabele ontknoping ontsnapt rietje smeets sprint stress tebbenhoff tgen vanenburg verspelen wonderbaarlijk wonderbaarlijke zier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
it ain't over till the fat lady sings. Altijd!
+2/-0

4 jaar geleden
Sorry, ik geloof er niet meer in. Ajax speelt zelf te sterk en wij hebben nog AZ uit op het programma. Die zullen de laatste wedstrijd voor publiek echt niks kado willen doen. Mijn nachtmerrie is dat Ajax morgen doorgaat in de CL en deze ook nog kan winnen. Goed voor het Nederlands voetbal amehoela. Dat maakt me geen zak uit. De nog grotere financiele achterstand die PSV oploopt vind ik zorgwekkender. Wij moeten blij zijn met 70 miljoen euro met de verkoop van 4 a 5 spelers, terwijl zij dat in een klap ontvangen voor één speler. Dan heb je nog De Ligt, Neres, Van de Beek (die helemaal niet kan voetballen)+ 120 miljoen aan CL geld als het niet nog meer is... Go Spurs!
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik ben gestopt met lezen toen je schreef dat vd Beek niet kan voetballen....dadelijk ga je hier ook nog beweren dan Zoet een prima keeper is....clubliefde heb ik ook, maar blind ben ik niet
+1/-1

 
4 jaar geleden
Nou dan heb je toch bijna heel mijn post gelezen hehe. Ik vind Zoet inderdaad een prima keeper voor PSV en zeker op eredivisie niveau. Echt onzin dat mensen anders beweren. Ja, in de tweede helft van het seizoen klijkt het alsof alle ballen er bij ons in vliegen, maar in de seizoenen ervoor heeft hij ons vaak zat in de race gehouden met goed keeperswerk. En Van de Beek is goed voor de goal, kiest zijn positie altijd goed uit en scoort makkelijk, maar voetballend gezien vrij matig. Type Klaassen of Siem de Jong. Bij een groter team in een topcompetitie mist hij denk ik, net als beide heren, handelingssnelheid. Maar goed, je mag een andere mening hebben en delen. Daar hebben we immers dit forum voor.
+2/-0

 
4 jaar geleden
"lijkt" het of alle ballen erin vliegen ??? ALLE ballen vliegen erin...kijk die goal van Odegaard nog eens na.....Zoet trekt gewoon zijn hand in haha....Ben heeel blij als volgend jaar Unnerstal erin staat....die houd tenminste nog ballen tegen en is met spelhervattingen tenminste niet zo traag als Zoet....herinner je je Gomes nog, die gooide de bal vaker snel tot over de middellijn, dat moeten we hebben met de snelheid van Bergwijn/Lozano.
En over vd Beek....had ie ons shirt maar aan.....ja net zo'n speler als Klaassen inderdaad, ook een veelscorende middenvelder....moeten wij het doen met Rosario/Hendrix....die zijn nog nooit in de zestien geweest ! Afgelopen kampioenschappen waren ook mede door een veelscorende middenvelder....v Ginkel.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Grotendeels mee eens Brainfart. Ik hoop ook gewoon dat de neuzen er morgen af gaan tegen de Spurs. Het financiële gat wordt anders alsmaar groter en groter. En de neuzen arroganter dan ze al zijn, en ik kan het ze niet eens kwalijk nemen. Wij praten onze resultaten tegen Spurs, Barca en Inter van dit seizoen goed. Terwijl die neuzen deze clubs gewoon verslaan.

Over het financiële gat, ik begin wel echt bang te worden. Dat is voor het eerst, ook al wist ik eerder al hoeveel meer centen die neuzen hebben. Waar ik vooral bang voor ben, is dat er bij ons geen écht plan is om een inhaalslag te gaan maken. I.p.v. zegt ome Toon dat hij denkt dat het resultaat van A'dam ook positief is voor PSV, wat ik dus absolute onzin vind.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hohoho, wij speelden tegen een Spurs in vorm mét Kane (die er tegen ons 3 inlegde) en Son. Zij spelen tegen Spurs uit vorm (laatste 2 PL duels verloren tegen laagvlieger) zonder Kane en Son. Dat kan en mag je niet vergelijken. Van Barcelona gaat Ajax niet winnen (als ze er al tegen mogen) en tegen Inter hoeven ze niet te spelen. Verder neem ik hun die arrogantie wél kwalijk, want ze roepen al jaren dat ze de beste zijn, terwijl ze nu voor het eerst in vijf jaar een (of meerdere) prijzen pakken. Totaal misplaatste arrogantie dus, die we nu niet ineens hoeven goed te keuren, omdat ze het dit jaar toevallig wel goed doen.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Oké, dat is waar. Maar betreft de Spurs. Ja, het Spurs waar wij tegen speelden was beter. Maar wij verloren van dat Spurs, de neuzen winnen van Juve en Real. Dat zijn nog altijd betere clubs. Tuurlijk, Spurs staat nu in de halve finale enzo, maar laten we eerlijk zijn. Real en Juve zijn gewoon beter dan Spurs.
+1/-0

 
4 jaar geleden
@Shevchenko, Wij speelden inderdaad tegen een heel andere Spurs. Toen was iedereen nog fit en waren ze goed in vorm. Toch twee keer eerst op voorsprong tegen ze gekomen.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ben ik niet met u eens Brainfart . v d Beek is een goede voetballer en onderschat door Ten Hag die ook Neres onderschat heeft maar daar hoor je niemand meer over . Hoe vaak zijn deze heren niet op de bank terechtgekomen . Donny kan heel goed voetballen als je ziet hoe hij de rust bewaart tegen de Spurs om de hoek uit te zoeken in het doel , top. Alleen vraag ik mij af of hij Ajax al moet verlaten . Ajax doet het heel goed , maar wij ook . Vergelijk het spelersmateriaal en het bestedingskapitaal . v Bommel heeft een prestatie geleverd met dit elftal , zo reëel moet je zijn.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik vind Van der Beek ook goed. kiest zeer slim positie. Wij hebben geen middenvelder in onze basis die vaak scoot.
+2/-0

4 jaar geleden
Zo is t Twan, 2× winnen en de schaal is binnen.
Advocaat heeft al aangegeven er alles aan te doen om Ajax dwars te zitten en FC Utrect is toch al niet de favorite tegenstander en daarnaast is De Graafschap de angstgegener!
+1/-0

4 jaar geleden
Je moet wel een enorme optimist zijn om nog in een kampioenschap van PSV te geloven. Clubliefde houdt niet in dat je onrealistisch wordt. Ajax is momenteel een stuk beter dan PSV. Hoewel ik Sjakie Swart van harte gun dat Ajax het niet haalt - de man heeft m.i. niets anders in zijn leven dan Ajax -, lijkt mij dat een utopie. Jammer, maar we hebben het aan onszelf te danken. In de tweede helft van het seizoen hebben we wedstrijden niet gewonnen - Emmen bv. - die we hadden kunnen winnen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Bij graafschap ajax was ik ook nog overtuigd. Dus nu ook
+5/-1

4 jaar geleden
Als PSV geen kampioen wordt, dan hebben ze dat volledig aan zichzelf te danken. Ze hadden 5 punten voorsprong in de aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax. En als je die punten in twee wedstrijden verspeelt, dan ben je niet goed genoeg. Klaar.
+1/-0

4 jaar geleden
Na zondag weten we meer, ik heb vertrouwen in Utrecht wat dat betreft....woensdag krijgen ze klop van Tottenham en dan gaat het als een nachtkaars uit...als PSV in de rust hoort dat Utrecht gelijk staat tegen ajax gaan we AZ slopen...en een lekker feestje vieren op 16 mei...#Boks
+3/-0

4 jaar geleden
Niet zo janken allemaal. Op 28 april 2007 stonden we derde. Had iemand er toen nog geloof in? Een dag later werden we kampioen. Op 8 mei 2016 hoefde Ajax alleen maar te winnen van De Graafschap, die al tot nacompetitie veroordeeld waren. Had iemand er toen nog geloof in? In de laatste wedstrijden van het seizoen komt er veel druk bij kijken en gebeuren er vaak rare dingen. Hopen dat Ajax morgen een mentale dreun krijgt van Tottenham en dan worden het nog twee hele vervelende wedstrijden tegen de aartsrivaal en angstgegner. Daarbij moeten we ook niet zeuren dat we het hebben laten liggen na de winterstop. Ajax heeft het ook laten liggen tegen Almelo en Heerenveen. Je kunt nou eenmaal niet alle 34 wedstrijden winnen.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ben ik helemaal met u eens shevchenko , behalve dat Ajax zal gaan verliezen tegen de Spurs . De Spurs zijn nu de helft minder dan toen ze onze tegenstander was. Ajax gaat de finale spelen tegen Barcelona geen enkele twijfel. In de competitie kan het anders zijn . Vooropgesteld wij moeten winnen van AZ dat nog punten nodig heeft () Utrecht daarentegen ook nog. Maar het blijft spannend tot de laatste dag , idd vergeet de Graafschap niet , daar kunnen gekke dingen gebeuren.
+2/-0

 
4 jaar geleden
romaba, "Ajax gaat de finale spelen tegen Barcelona geen enkele twijfel."
Heerlijk, geen idee waar jij jouw glazen bol vandaan hebt, maar ik zou hem terugbrengen.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Waarschijnlijk is mijn glazen bol dof , zal hem nog eens oppoetsen voordat ik er weer inkijk. Ik had niet verwacht dat Ajax die 3-0 nog uit handen zou geven.Ik had het idee in de eerste helft dat ik naar Ajax - de Graafschap zat te kijken. de Spurs stelde niets voor. Evenzo kan ik ook niet begrijpen dat Ten Hag Dolberg opstelt ipv Huntelaar. Dolberg speelde als een krant en dat is niet de eerste keer. Wat Barcelona betreft , je ziet maar weer , laat Messi niet voetballen en Barceloma stelt niets voor.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Het kan nog raar lopen, bij die laatste wedstrijden zit er extra spanning in de benen. Zeker bij Ajax dat echt MOET winnen om kampioen te worden.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik geloof er ook niet meer in. Maar ik zeg wel dat PSV dit jaar een prima prestatie heeft geleverd! Met alle bevoordeling die ajax heeft gehad hadden ze al 15 punten voor moeten staan. En toch staan we gewoon gelijk!
+2/-1

 
4 jaar geleden
We hebben het zelf verkloot na de winter. Alleen uit bij Excelsior en Willem 2 winnen is veels te min voor een ‘topploeg’
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat is zo. Na de feyenoord uit is de power en wil om te winnen alleen maar minder geworden.
+1/-0

4 jaar geleden
Spelers kwamen ons bij een dood spelmoment steeds vragen naar de tussenstand bij Ajax toen wij op de L side stonden. Geweldig
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik geloof er ook niet in maar ik ga wel feest vieren, mocht ik - net als in 2007 en 2016 (en in 1999 toen we ons nog kwalificeerden voor CL) en in 1991 toen 020 nog verloor van SVV terwijl wij eraf gingen in Groningen, ernaast - zitten. Nog meer voorbeelden?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje