Transparent
Inloggen
Sluiten

Hirving Lozano: 'Dat zoveel verdedigers een gele kaart tegen mij krijgen, zegt denk ik genoeg'

29 mei 2019 09:56 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Hirving Lozano: "Dat zoveel verdedigers een gele kaart tegen mij krijgen, zegt denk ik genoeg"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Hirving Lozano aan het niet eens te zijn met zijn imago dat hij zich makkelijk laat vallen en schwalbes maakt. "Als mensen zeggen dat ik dat doe of tegenstanders een gele kaart aansmeer, maakt mij dat niet uit. Ik weet dat het niet zo is en dat is genoeg", aldus Lozano. "Het heeft geen zin om het met me over één fout te hebben, terwijl er zoveel overtredingen op mij worden gemaakt. Dat is hier niet anders dan in Mexico."

Lozano gaat verder: "Daar krijg je meer met verschillende verdedigers te maken. Ze kunnen lang of klein zijn, fysiek sterk of juist snel. Maar in de Eredivisie zijn het bijna allemaal grote en sterke jongens. De verdedigers hier zijn bij veel teams de beste spelers."

Volgens de vleugelaanvaller willen verdedigers hun team helpen en moeten ze hem daarom afstoppen. "Als dat op een normale manier niet lukt, dan doen ze het op een andere manier. Met overtredingen. Daarbij lopen ze het risico een kaart te krijgen", zo geeft hij aan. "Ik zoek het contact nooit expres op. Het enige dat ik wil, is de bal bij me houden, dat doe ik door mijn hele lijf te gebruiken. Dat er dan soms contact is, is normaal. Dat zoveel verdedigers een gele kaart tegen mij krijgen, zegt denk ik genoeg. De verdedigers in Nederland zijn soms te hard in hun tackles, ze zijn vaak te laat en trekken heel veel aan mijn shirt. Maar daar klaag ik ook niet over. Het hoort allemaal bij voetbal en de scheidsrechter bepaalt de grens.'"

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

lozano overtredingen aansmeer afstoppen eredivisie imago klaag lijf mexico nederland schwalbes tackles

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hij hoeft zich niet te verantwoorden voor z'n fopduiken aangezien bijna alle spelers dat doen. Lozano klaagt niet over de in zijn ogen te harde tackles, maar hij benoemt het wél. Beetje tegenstrijdig.

Als Lozano over een betere techniek, passeerbewegingen en wat voetbalintelligentie zou beschikken, zou hij tackles meer kunnen ontwijken. Dat laatste is trouwens wel handig als je fysiek zwak bent.....
+2/-9

4 jaar geleden
Het blijft schandalig hoe veel en hoe hard de overtredingen op hem zijn. Het aantal kaarten dat tegenstanders krijgen valt nog alleszins mee in vergelijking met het aantal overtredingen dat ze maken.
+2/-2

 
Precies, als Groningen uit Ajax daar had gespeeld, en de verdedigers hadden dezelfde acties gedaan, had Groningen na 20 minuten al met 9 man verder gemoeten. Terwijl die Turkse scheids, niet eens geel had gegeven. En de media praat dat goed, als het maar tegen PSV is.
+4/-3

 
Mij noemt men hier in België ook de Hollander, daar is toch niks mis mee. Engels, Duits, Turks of Amerikaans wat maakt het uit.
+8/-2

 
4 jaar geleden
We hebben het over een Nederlandse scheidsrechter die in Nederland is geboren. Zijn afkomst doet niet ter zake.
+4/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Waaruit blijkt dat Lozano buitensporig hard zou worden aangepakt?
+1/-8

 
4 jaar geleden
Was nou maar naar Specsavers gegaan Santa ;-)
+4/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Kun je ajb. inhoudelijk reageren?
+1/-7

 
4 jaar geleden
@santa . Waarom ligt hij er al weken uit ? Hebben wij hem niet gemist tegen AZ? Waarom kan hij niet meedoen in de Gold Cup . Was zeker weer een fopduik in uw ogen. Daarom beste Santa mijn opmerking. Maar dat wist u zelf ook wel.
+5/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Je weet dat Lozano in z'n PSV-periode zelden geblesseerd is geweest?
+2/-7

 
4 jaar geleden
Idd , gelukkig wel , hij heeft wel veel aanslagen op zijn lichaam geïncasseerd. We hebben teveel zomeravondvoetbal/cafévoetbal verdedigers in de eredivisie die er totaal niet thuishoren. Hier geeft de VAR helaas niet thuis.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Totaal mee oneens. Lozano wordt absoluut niet harder aangepakt dan welke andere speler dan ook, om maar te zwijgen over buitensporig. Misschien denk je dat omdat Lozano zich zo vaak en makkelijk laat vallen door een gebrek aan passeerbewegingen, techniek, voetbalintelligentie en fysieke kracht.
+1/-7

 
4 jaar geleden
Lozano is de snelste speler in de eredivisie.Als je iemand aanraakt op volle snelheid komt die eerder ten val dat is duidelijk. Over een ding ben ik het met u eens hij zou wat meer moeten oefenen op passeerbewegingen. Maar dat hij zich snel laat vallen word steeds maar geroepen door een persoon en die neem ik ook niet serieus beste Santa.
+4/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Geen idee of Lozano de snelste speler van de eredivisie is, maar snelheid alleen is nogal pover. Lozano verliest ook veel duels en vaak de bal omdat het zo'n iel mannetje is zonder ook maar iets van passeerbewegingen of voetbalintelligentie.
+1/-8

 
4 jaar geleden
Is dat dezelfde Lozano die je fysiek zwak noemde?
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Is het iele manneke uit México fysiek ook maar enigszins sterk dan?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hij is zelden geblesseerd, ondanks de vele overtredingen op hem.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Dat is waar, maar zegt niet zoveel over zijn fysieke kracht.
+1/-0

4 jaar geleden
En als Lozano en Bergwijn weg zijn, dan is het Malen die door Derksen en co op de korrel worden genomen. Want dat scoort erg goed bij het publiek dat ze bij dat programma aantrekken. Erger is dat het scheidsrechters beïnvloed en dat diezelfde scheidsrechters kwijlend daar aan de bar hangen terwijl dit soort kul wordt uitgesproken. Dat er niet eens een gele kaart werd gegeven voor een overtreding waarbij een speler minimaal twee maanden uit de roulatie is dat zegt genoeg. Of dat er in de Arena niet wordt gefloten of door de Var wordt ingegrepen als er duidelijk iemand op zijn hakken staat in de 16.
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat laatste heet match fixing, hier in België worden scheidsrechters die hieraan deel nemen, ook aangepakt. In Nederland worden ze uitgenodigd in praatprogramma's. Over corruptie gesproken.
+3/-2

 
4 jaar geleden
@psver2012 . U gaat mij toch niet vertellen dat u Johan Derksen serieus neemt hoop ik. VI is een satirisch programma waar af en toe over voetbal gepraat gaat worden , let wel gepraat, zonder inhoud. De mening van de heren verandert van week tot week. Het liefst nemen ze mensen in de maling of nog erger zeiken ze af . Ik kijk er graag naar en kan er goed om lachen hoe belachelijk ze zichzelf maken. Niet serieus nemen beste psver . verstand op 0 en gewoon kijken.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage