Transparent
Inloggen
Sluiten

Ibrahim Afellay keert terug in A-selectie en tekent voor een jaar bij PSV

18 juni 2019 09:02 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Ibrahim Afellay keert terug in A-selectie en tekent voor een jaar bij PSV; image source: Pro Shots

PSV heeft bekend gemaakt dat Ibrahim Afellay een contract voor een jaar heeft getekend. De middenvelder zal per direct aansluiten bij de A-selectie, nadat hij afgelopen maanden al op het jeugdcomplex van PSV trainde. Trainer Mark van Bommel is blij dat hij de beschikking krijgt over de 33-jarige middenvelder. "Ibi heeft als speler bepaalde eigenschappen die iedere trainer graag in zijn selectie heeft", aldus Van Bommel. "En hij brengt een flinke dosis ervaring mee."

Vanwege verschillende blessures kwam Afellay de afgelopen seizoenen nauwelijks in actie. "Ibi heeft een hele zware tijd achter de rug, maar is inmiddels fysiek weer in orde. Hij heeft onder begeleiding van één van onze fysio’s maandenlang keihard gewerkt om fit te worden", zo geeft technisch manager John de Jong aan. "Bij PSV onder-19 heeft hij vervolgens de groepstraining opgepakt en ook dat ging prima. Hij is nu toe aan de volgende stap en dat is trainen en spelen met een A-selectie."

De Jong gaat verder: "Ibi is een van ons en nog steeds een voetballer met veel kwaliteiten. Het is dus logisch dat wij hem deze kans bieden. We hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken en daarom hebben we ook een optie in het contract opgenomen."

Afellay keert met een goed gevoel weer terug bij PSV. "Ik heb hier vijftien jaar van mijn leven doorgebracht en de mentaliteit die hier heerst past bij mij", zegt hij daarover. "In de voorbije maanden heb ik dat weer ervaren. Het voelt goed om hier weer aan de slag te gaan."

In zijn eerste periode bij PSV kwam Afellay tot 217 officiële wedstrijden en maakte hij 39 doelpunten. Daarna speelde hij voor Barcelona, Schalke 04, Olympiakos Piraeus en Stoke City. Ook kwam hij tot 53 interlands voor het Nederlands elftal.

Meer op PSV.nl




Tags

afellay bommel jong barcelona begeleiding doorgebracht dosis eigenschappen fysio groepstraining olympiakos piraeus schalke stoke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
De nieuwe aanvallende middenvelder in plaats van Pereiro?
+7/-2

 
4 jaar geleden
We hebben ook Thomas nog (maar wanneer?)
+2/-2

 
Zou zomaar voor een jaartje kunnen mss wel meer, houd volgens mij ook Ihataren warm?
+2/-4

4 jaar geleden
Ben benieuwd in hoeverre hij van waarde kan zijn voor ons elftal. M.a.w. wat zijn niveau op dit moment is. Je bent gauw geneigd terug te denken aan de gouden tijden van hem in ons shirt, maar dat is niet realistisch. Hoe dan ook geef ik hem het voordeel van de twijfel, zeker omdat het een echte man van de club is.
+5/-3

4 jaar geleden
Ibi heeft zoveel krediet in Eindhoven, dat we hem dit allemaal natuurlijk gunnen en het vertrouwen geven. Ik hoop heel erg dat Ibi van toegevoegde waarde kan zijn, dat gun ik hem zo!

Ik kan me nog een wedstrijd herinneren, jaren geleden, thuis tegen NAC. Hij liep in zijn eentje op de keeper af (Ten Rouwelaar geloof ik) en ik stond al te juigen (in mijn eentje) omdat ik wist dat Ibi hm ging scoren. Dat gebeurde natuurlijk ook ;-) 3-1.
+4/-2

4 jaar geleden
Kind van de club die zich naar PSV altijd als een voorbeeldprof heeft gedragen. Ik gun hem van harte dat hij het komend jaar ook op het veld kan laten zien, en niet via de bank afgeleid naar vergetelheid. Welkom thuis Ibi!
+4/-2

4 jaar geleden
Oei... Wel behoorlijk blessure-gevoelig die jongen...
+3/-3

4 jaar geleden
Welkom terug Ibi. Verwacht er niet veel van, maar verras me maar.
+5/-4

Goed iemand met ervaring, belangrijk ook voor al die jeugd spelers.
+5/-3

4 jaar geleden
Dit is toch die speler die de bal komt brengen in plaats in te spelen? Ben benieuwd naar zijn toegevoegde waarde. Na PSV nergens echt geslaagd, baart mij altijd wat zorgen.
+4/-8

 
4 jaar geleden
En Johann Vogel áltijd tikkie breed. Wijnaldum was de opvolger van Afellay bij PostNl. Opmerkelijk dat analisten op TV lukraak iets zeggen en dat anderen dat maar eindeloos blijven herhalen als waarheid.

Logische stap van zowel PSV als Afellay. Deze kans mocht PSV niet laten lopen.
+5/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Vogel was juist een geweldig "Dreh und Angelpunkt" en hij had een sleutelrol in het positiespel. Daarna fungeerde Vogel als cruciale schakel tussen verdediging en middenveld. Met recht een van de meest onderschatte spelers in de geschiedenis van PSV.
+6/-3

 
4 jaar geleden
Volledig met je eens hoor. Daarom noem ik hem ook specifiek. Een hele belangrijke en cruciale schakel in dat elftal. Toch overheerst dat 'tikkie breed' omdat dat is gezegd op tv door analisten die af en toe eens PSV zien. Het negatieve, al dan niet aanwezig, komt alleen naar boven.

Afellay had 'soms' de bal eerder moeten afspelen. Kopt. Bij mij komt vooral naar boven de mooiste speler die ik zag ná Nilis bij PSV.
+6/-2

 
4 jaar geleden
Ben jij toevallig Bayern Munchen Stan?
+1/-0

4 jaar geleden
Hij heeft bij PSV gerevalideerd, dus de club zal aardig op de hoogte zijn van zijn fitheid
+4/-3

4 jaar geleden
Iemand een idee wat zijn beoogde positie (in de basis) zou zijn? Zou hij als een soort van 'verbindingsspeler' kunnen spelen? Is zijn scorende vermogen voldoende om naast een Hendrix/ Sadilek en Rosario te spelen? Ben zeer benieuwd wat van Bommel zijn plannen zijn met Ibi en ons middenveld omdat het er vooralsnog veel schijn van heeft dat daar weinig zal vertrekken.
+4/-5

 
4 jaar geleden
Ik vermoed aanvallende middenvelder. Kan me niet voorstellen dat Bommel afstapt van 2 controleurs, tenzij de vervanger van Angeliño niet een opkomende vleugelvetdediger is en zodanig wordt ingepast. Bommel is wat dat betreft vrij consistent en eigenwijs.
+4/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat laatste vermoed ik ook. Erg benieuwd of hij kan brengen wat er na de winter ontbrak (scorend vermogen) en eigenlijk vereist wordt van een aanvallende middenvelder bij PSV met 2 zelden scorende controleurs erbij. Zijn cijfers van destijds overtuigen mij voor die positie simpelweg niet. Daarom ben ik benieuwd welke ‘poppetjes’ er komen te staan.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Ik denk dat Jorrit een linie terug zakt naar zijn oorspronkelijke positie.
+2/-3

4 jaar geleden
Goede zaak hem terug te halen . Een speler met een top instelling. Welkom terug.
+2/-2

Natuurlijk blijft het een gok, maar hoewel Bommel een eigenwijs man is vind ik een Ibi als kind van PSV en opgedane ervaring welkom, de rest blijft nog ff koffiedik loeren, mss ook aanleiding voor Ihataren om te blijven? Ik hoop wel dat Bommel lering heeft getrokken uit zijn eerste jaar, want al met al lag het verloren kampioenschap gedeeltelijk aan hem, voor de rest blijf ik erbij dat het niet alleen aan hem lag, en rest mij de vraag of dat de persoon die de likes zit te verneuken zich wel goed voelt, is hoedanook een zielig persoon.
+7/-5

 
4 jaar geleden
@Por, zelfs posts waar geen enkele wanklank in staat komen op -2 te staan.
Jammer want nu geven ze niet meer het beeld neer van wat de PSV-fans denken.
+3/-6

 
4 jaar geleden
Zal wel gedaan worden door iemand die in Thailand de hele dag 'likee like long time' te horen krijgt. Kom maar op jongens met die minnen weer. Niks inhoudelijk reageren, lekker de internet held uithangen.
+4/-5

 
4 jaar geleden
Oppassen met reacties , je hebt hier zo een gele kaart te pakken . Tijd voor de VAR.
+1/-1

 
PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Wat heeft deze reactie met de inhoud (de terugkeer van Afellay) te maken?
+3/-0

 
4 jaar geleden
Even goed kijken waar ik op gereageerd heb.
+1/-3

 
PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Je klaagt over niet-inhoudelijke reacties, terwijl je zelf ook niet-inhoudelijk reageert.
+2/-0

4 jaar geleden
Mag ik er vanuit gaan dat dit een extra'tje is á la Robben?
+1/-2

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Nu nog hopen op Aisatti, Robben en Yong Pyo Lee. De clubs in de CL staan al te beven. Wat een beleid zeg.
+2/-4

4 jaar geleden
Welkom terug Ibrahim, laat me maar weer genieten. Benieuwd of je weer in de buurt van je peil van weleer komt!
+1/-2

reactie verwijderd

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage