Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV onderuit in oefenduel tegen OGC Nice

7 juli 2019 19:00
Foto: Pro Shots

PSV onderuit in oefenduel tegen OGC Nice; image source: Pro Shots

PSV heeft het trainingskamp in Zwitserland afgesloten met een nederlaag. Het oefenduel tegen OGC Nice ging met 3-2 verloren. PSV kwam via een treffer van Sam Lammers al snel op voorsprong, die na uitstekend doorjagen van Pablo Rosario de 1-0 kon binnen tikken. De ploeg ging verder op jacht naar doelpunten en was ook de betere partij. Toch kwamen de Fransen na ruim een half uur op gelijke hoogte toen Sakho weg liep uit de rug van Nick Viergever. Vlak voor rust pakte Nice bovendien ook de voorsprong toen na een verre bal Saint-Maximin te snel was voor Steven Theunissen en daardoor kon scoren.

In de tweede helft had PSV veel meer moeite met het spel van Nice. Het kwam nauwelijks tot kansen, al wisten de Fransen ook nauwelijks gevaarlijk te worden. Na ruim een uur spelen volgde echter toch de 3-1. Ook daarna veranderde er weinig aan het spelbeeld, al wist Joël Piroe diep in blessuretijd nog voor een eretreffer te zorgen.

Aanstaande vrijdag speelt PSV opnieuw. Het Griekse Aris Thessaloniki is dan om 19:00 uur de tegenstander.

Opstelling eerste helft: Zoet, Dumfries, Luckassen, Viergever, Theunissen, Rosario, Lammers, Hendrix, Bergwijn, Malen, Gakpo

Opstelling tweede helft: Ruiter, Dumfries (60' Ramselaar), Luckassen (60' Teze), Viergever (60' Soulas), De Haas, Sadílek Lammers (60' Ihattaren) Hendrix (60' Verreth), Bergwijn (70' Rosario), Piroe, Gakpo (70' Malen)




Tags

nice lammers ogc rosario viergever bergwijn dumfries gakpo hendrix luckassen malen piroe theunissen aris doorjagen eretreffer haas ihattaren maximin ramselaar ruiter sadilek sakho soulas spelbeeld teze thessaloniki trainingskamp verreth zoet zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Nou, gelijk tegen Sion en verlies tegen Nice. Oefenwedstrijden zeggen lang niet alles maar lijkt me toch niet heel fijn voor het zelfvertrouwen met Basel in aantocht.
+2/-3

4 jaar geleden
Ook weer lekker stug doorgaan bij waar we waren gebleven. Weer Hendrikx en Rosario samen op het middenveld. Zoet raak je aan de straatstenen niet kwijt. Mag toch hopen dat Unnerstall onze eerste keeper wordt. Lammers wordt ook weer op de verkeerde positie neergezet. De hand van van Bommel is weer duidelijk zichtbaar en dat baart zorgen
+6/-4

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens Wat ziet hij toch in Hendrikx en Rosario? 0 scorend vermogen, 0 ballen in de diepte spel, 0 overzicht....

Nee dit wordt weer een zwaar seizoen....
+3/-4

 
4 jaar geleden
De trainer van het Nederlands dameselftal Sarina Wiegman maakt op mij een prima indruk.
+2/-2

4 jaar geleden
Heb het niet gevolgd . Oefenwedstrijden zijn net zo mijn ding , zegt niet veel . Heb WK dames zitten kijken . Vraag me af wanneer de dames een coach in dienst nemen. Eindeloos lange balen die niet aankomen en dames die meer met hun haar bezig zijn dan met voetbal.
Jammer. ze zijn ver gekomen alle lof daarvoor maar ik denk zeker dat ze het WK gewonnen hadden met iets betere oplettendheid. Terechte winnaar zo de Amerikanen , goed voetbal met plezier naar hun spel gekeken.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Dames die meer met hun haar bezig zijn, het lijkt me inderdaad niet gemakkelijk om te rennen en te koppen met een lange paardenstaart.
Je ziet op TV dat dames met een kort kapsel als buitenspeler sneller zijn.
+1/-2

4 jaar geleden
Als ik weer een jaar lang naar dat middenveld moet kijken dan lever in mn kaart in.
+3/-6

 
4 jaar geleden
laat ffff weten , ik weet gegadigden .
+2/-2

 
4 jaar geleden
Moet je opletten hoe snel die aftaaien mocht het onverhoopt eens een paar keer mis gaan.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Waarom denkt u dat Tony ? De mensen die ik ken hebben vd Kuylen , lubse , Poortvliet Potsuma , Bent Schmidt Hansen , de Kerkhofjes , Edstrom en Brands oa zien spelen . Die haken niet zo snel af mocht het een paar keer fout gaan . Die hebben een reële kijk op voetbal en weten dat het mee en tegen kan zitten. Mensen die door omstandigheden een paar jaren geen seizoenskaart konden nemen en nu ze dat wel willen op de wachtlijst mogen plaatsnemen. Uitbreiding van het stadion lijkt mij een pré .
+2/-1

 
4 jaar geleden
En toen werd het stil aan de overkant :-)
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zijn we weer...... was vergeten te antwoorden. Dat zijn fans van lang terug. Enkelen van je lijst heb ik niet zien spelen. Inzake wachtlijst: afgelopen ronde heb ik een kaart ‘gescoord’ via de normale route. Je moest wel achter je pc duiken op de dag van de verkoop maar er waren toch nog iets van 150 plekken te koop. Heb nooit op een wachtlijst gestaan. Weet niet of ik voorrang had of iets dergelijks omdat ik niet in NL woon
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ok Tony duidelijk. Bedankt voor uw reactie.
+1/-0

4 jaar geleden
Er zijn trouwens dagen dat de niet aankomende lange ballen van dames mij minder interesseren dan de prestaties van ons PSV.
Wat ik lees ( ik heb nog geen videomateriaal gezien) is dat het voorin niet goed zit.
En het blok. Middenveld. Niet goed. What else is new. Rosario schijnt het aardig te doen.
Verdediging: linksback overtuigt niet. Viergever ook niet. En de keeper ook niet.
Kortom:
We gaan de CL winnen!
Als we het hele team omgooien.
Een van de sterke punten van MvB!
Komt goed.
+2/-5

 
4 jaar geleden
Beste D 22 43 , meneer Frits zou niets zeggen maar de kleedkamer niet bezoeken. Niets maar dan ook niets is goed in uw ogen . Zelfs de slechte lange ballen van de dames niet. Het is duidelijk , u zit in een dip . Mag ik u een goede raad geven ? Neem een goede fles wijn , lekker vroeg naar bed en morgen ziet de dag er weer anders uit. Mtja , ik weet wel , heeft weinig met voetbal te maken maar we lezen al 4 weken hetzelfde nieuws en nu begint de soap van Steven ook nog opnieuw , wat een ellende. Het gaat hoog tijd worden dat de bal weer gaat rollen voor het echie ,vind u ook niet ? Fijne dag /avond verder.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Beste mijnheer Romaba, ik waardeer het dat u zich zorgen maakt over mijn geestelijk welzijn.
Over uw diagnostiek valt echter te twisten ( "u zit in een dip" ) .
Sterker nog, ik ben een groot optimist.
Maar: ook optimisten hebben recht op kritiek. Toch?
Of word je dan meteen afgefakkeld als 020 trol?
Dat zou namelijk erg jammer zijn voor de discussie.
Dat zou PSV-onwaardig zijn, beste mijnheer Romaba.
( Waarom u overigens Stevie erbij haalt is mij onduidelijk; u bent toch niet van 'op de man' spelen? Ik meen me namelijk te herinneren dat het feit dat hij erbij is voor mij een positief momentje betekende. Positief!!! ) .
+1/-0

 
4 jaar geleden
Beste D 22 43 . lucht mij op dat ik naar uw mening fout zit . Waarschijnlijk ben ik op het verkeerde been gezet. Ik dacht namelijk na uw kortom: dat het cynisch bedoelt was. Ik fakkel u niet af als trol absoluut niet . Uw alias heeft voor mij goede herinneringen aan meneer Frits. En ik denk dat een ( 020 trol) dat niet begrijpt . Steven haal ik erbij omdat ik denk dat we nu weer een aantal weken lang hetzelfde nieuws krijgen en ik heb begrepen dat onze supporters daar nu wel klaar mee zijn. Niet weer dus . We respecteren Steven zijn keuze , ben ik van overtuigd . Hopelijk maakt hij de goede. Hartelijk dank voor uw reactie.
+1/-0

4 jaar geleden
Talent genoeg bij PSV maar ik zou niet weten hoe PSV het straks op de rit gaat hebben tegen FC Basel. Het blijft wachten op grote uitgaande transfers maar als die op zich laten wachten zal PSV niet op tijd klaar zijn voor de belangrijke wedstrijden beginnen. Het siert PSV om talenten als Malen en Lammers de kans te geven als spits. In de Eredivisie is dat vast voldoende. In Europa? Dan moet je ze maken en kom je gelijkwaardige en sterkere ploegen tegen dan Nice. We weten nog steeds niet wat PSV zijn kracht is maar ik vrees dat PSV pas op stoom komt wanneer er al verliezen zijn geleden...
+3/-3

 
4 jaar geleden
Het lijkt er toch op dat, voor de wedstrijd tegen FC Basel, het meeste wel duidelijk is.
Met Lato en Bruma zijn er vervangers voor Angelino en Lozano aangetrokken terwijl Malen nu de kans krijgt op de plek van Luuk. Lammers nu 2x als '10' met wederom een blok van 2 man in zijn rug. Nog ff afwachten of Luckassen danwel Sainsbury de plek van Schwaab (voorlopig) overneemt.

Van Bommel werkt nu naar de CL play offs toe en gaat straks niet ineens heel anders spelen dan hij nu doet. Lato en Bruma inpassen aan de linkerkant en kiezen tussen Luckassen en Sainsbury.
+3/-2

 
4 jaar geleden
100% met u eens . Fijn dat er nog positieve supporters zijn. Hartelijk dank voor uw bijdrage.
+2/-2

 
4 jaar geleden
PSV is nog lang niet compleet. Die worden in de loop van de tijd wel sterker hoor. Lato speelde niet, Bruma speelde niet. Affelay speelde niet. Straks is Lozana er weer bij, Guti, Peirero, mits er geen transfers plaatsvinden. Dit zegt mij allemaal niet zoveel. Basel moet je toch gewoon kunnen hebben lijkt mij ?
+1/-1

4 jaar geleden
Stelletje azijnzeikers, beetje positiever mag wel
+3/-2

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Staat een lekker team Johnnie . Daar gaan we mee de CL in. Welgeteld 1 ronde, wat een drama zeg. Mag je ook je seizoenskaart inwisselen op basis van het huidige beleid ? Zeker nog 3 verdedigers aub en 2 voetballende middenvelders. Ipv die statische tikkie terug shit.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Heb je de hele fles azijn leeggedronken?
+4/-3

 
4 jaar geleden
Hij zegt het misschien wat overdreven maar zo te zien gaat Mark vrolijk verder met Hendrikx en Rosario. En dat stelt mij ook niet gerust....
+3/-3

 
4 jaar geleden
Ik vind het best wel overdreven na 2 oefenpotjes. Maar ik zie idd ook liever een ander middenveld, hopelijk krijgen Guti en Thomas een echte kans.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Guti zal met vakantie gaan en Thomas is volgens mij nog lang niet wedstrijdfit
+1/-2

4 jaar geleden
Lees hier veel sombere berichten... als dadelijk Afellay meedoet wordt het beter en heb je iemand die de lijnen uitzet (dirigent op het middenveld).
PSV heeft nu niemand die de lijnen uitzet en het elftal op sleeptouw neemt - spelers als Mark van Bommel, Phillip Cocu en Luuk de Jong. Ibrahim Afellay kan dat ook.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Probleem met Afellay is dat die ook niet echt over scorend vermogen beschikt en je dus wederom met een middelveld dreigt te gaan spelen wat hooguit wat controleert maar verder te weinig toevoegt.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Ik denk dat Afellay inderdaad met zijn ervaring veel kan toevoegen. Bovendien is hij meer aanvallend ingesteld dan de middenvelders die nu speelden. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij degene kan zijn die voor de juiste balans kan zorgen.
+2/-2

4 jaar geleden
Laten we hopen dat Ruiter onze nieuwe eerste keeper wordt ipv Zoet. Ik vind die jongen veel meer uitstralen als hij in het doel staat, ik heb zijn statistieken bekeken en het is ook een penalty killer.

In zijn tijd bij Utrecht vond ik het al een sterke keeper, jammer dat hij naar Sunderland is gegaan, want daardoor is hij wel uit beeld geraakt bij Nederlandse topclubs. Sunderland was ook net gedegradeerd uit de PL en moesten veel spelers verkopen om een sluitende begroting te krijgen.

Hij had beter eerst de tussenstap in Nederland of België kunnen maken, maar wat ik tot nu toe van die jongen heb gezien stelt me niet teleur.

Coaching is sterk, lange vent die wat uitstraalt, sterk in de luchtduels en pakt vaak penalty’s. Als Zoet geen transfer kan maken dit seizoen, kan hij wel eens op de bank belanden, want tot nu toe zie ik Ruiter liever dan Zoet in het doel staan.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage