Transparent
Inloggen
Sluiten

ECV bang voor B-team PSV in Eredivisie

15 juli 2019 08:05 - Telegraaf
Foto: Pro Shots

ECV bang voor B-team PSV in Eredivisie; image source: Pro Shots

In de Telegraaf waarschuwt ECV-directeur Mattijs Manders voor een afkalving van het niveau in de Eredivisie als de plannen van de UEFA om de Europese bekertoernooien te hervormen doorgaan. Manders is met name bang voor een situatie waarin het kampioenschap van de Eredivisie niet meer een kwalificatie oplevert voor Europees voetbal op het hoogste niveau: "Het is de doodsteek voor je nationale competitie als er geen prijs in het vooruitzicht wordt gesteld. Ook qua spanning".

De directeur van de ECV vertelt juist te proberen de Eredivisie internationaal meer op de kaart te zetten, als zesde competitie van Europa. Door deze plannen gaat echter een kruis als de UEFA-plannen, waarbij een vastere groep clubs strijdt in Europese competities, doorgaan: "Praktisch is het dan bijna onmogelijk voor Ajax of andere Nederlandse clubs in de Champions League om altijd met het sterkste team te spelen". Vervolgens zou dit leiden tot een vermindering van uitstraling van de Eredivisie en ook lagere inkomsten.

Meer op Telegraaf


Tags

eredivisie ecv manders uefa afkalving bekertoernooien doodsteek kruis kwalificatie mattijs oplevert praktisch strijdt telegraaf uitstraling vastere vermindering vooruitzicht waarschuwt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
The B-team, starring B.A. Baracus..
+3/-3

7 maanden geleden
Gewoon een eigen toernooisysteem gaan bedenken met de overige landen en China erbij betrekken voor het geld.
+1/-2

 
7 maanden geleden
Ja leuk, een doordeweekse wedstrijd in China tussen twee competitie wedstrijden in
+3/-1

 
7 maanden geleden
of met clubs uit Zuid-amerika.
+2/-1

7 maanden geleden
Die vaste bespelers van de EC,zullen tegen die tijd wel over een CL-waardige selectie van minimaal 22 spelers beschikken;waarvan de B-keuze dan al weer sterk genoeg zijn om top ere-divisie mee te spelen.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Harry van Raaij wist al in 2000 dat dit zou gaan gebeuren. Hij zou het liefst een Europese competitie invoeren . PSV, Ajax, Feyenoord, Anderlecht, Glasgow Rangers, Celtic en Benfica zaten toen al op een lijn ...... De topclubs van de kleinere Europese voetballanden denken door de Euro League beduidend meer tv-gelden te kunnen opstrijken. De bedragen die ze nu in hun nationale competities ontvangen, vallen in het niet bij de miljoenen die tv-magnaten en/of zendgemachtigden in landen als Italië, Engeland en Spanje betalen...... Helaas , mocht niet zo zijn .De Uefa zag er niets in . Dezelfde Uefa die nu clubs buiten wil sluiten.
+1/-0

7 maanden geleden
Het wordt tijd om in heel Europa een soort Amerikaans systeem met een draft en salary cap in te voeren waarbij het speelveld in veel hogere mate gelijk is voor alle clubs. Ongelijkheid blijf je in enige mate altijd wel houden, maar de wijze waarop de (financiele) mogelijkheden voor de clubs nu uit elkaar groeien, betekent op termijn de doorsteek van in eerste instantie de landelijke competities en op termijn ongetwijfeld ook de Europese toernooien.
+1/-0

7 maanden geleden
En ik ben bang voor een B-team tegen Basel. Of gaan we nog wat doen aan die verdediging?
+2/-2

7 maanden geleden
Graydonmannetje is wel meteen nogal aan het doorslaan of niet dan
+1/-1

7 maanden geleden
Was toch het "Graydon-mannetje"?!
+1/-0

7 maanden geleden
Ik ben onderhand ook bang voor een B-team komend seizoen... VERDEDIGERS
+1/-0

reactie verwijderd

Laatste nieuws
Tagcloud

aanholt arnesen atheist baumgartl berghuis bergwijn bommel bruma depay doan eredivisie faber flitsphirips gakpo gelovigen gerbrands ginkel ihattaren johnny jong lammers madueke malen pereiro sir skipper tinus uswilly vhtlsaw viergever