Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verliest van VfL Wolfsburg

17 juli 2019 23:30
Foto: Pro Shots

PSV verliest van VfL Wolfsburg; image source: Pro Shots

PSV heeft op het einde van de FANdag niet kunnen winnen van VfL Wolfsburg. De Duitse club met oud-PSV'er Bruma in de geledingen kwam via een vrije trap al vrij snel op vooorsprong. PSV maakte vervolgens nooit aanspraak op de overwinning. Met de kersverse aanwinst Boscagli op de tribune, maar met de aankopen Lato en Bruma in de basis, konden de Eindhovenaren weinig gevaar stichten. Vlak voor rust verdubbelden de Duitsers zelfs hun voorsprong.

Na rust kwamen de tegenstanders met een flink gewijzigd elftal terug. PSV wisselde alleen Lato voor Sadilek en werd dreigender. Met name de teruggekeerde Mexicanen Guti en Lozano waren soms gevaarlijk. Tot scoren kwamen de Eindhovenaren echter niet.

Van Bommel wilde achteraf geen negatieve conclusies trekken en stelde dat PSV wel degelijk klaar is voor FC Basel volgende week: "Dat het niet helemaal perfect is, dat is logisch. Van een aantal spelers is het de eerste keer dat ze in dit stadion spelen". De treffers van Wolfsburg kwamen uit standaardsituaties. "Als PSV weggespeeld was, was het een ander verhaal geweest, maar dat is niet zo", aldus de trainer van de Eindhovenaren.

Opstelling PSV: Zoet; Lato(Sadilek/46), Viergever, Luckassen, Dumfries; Hendrix(Gutierrez/60), Rosario, Lammers(Lozano/60); Bergwijn, Malen, Bruma(Gakpo/70).
Tags

wolfsburg bruma lato lozano sadilek aanspraak basel bergwijn bommel boscagli dreigender dumfries fandag gakpo guti gutierrez hendrix kersverse lammers luckassen malen mexicanen rosario standaardsituaties stichten verdubbelden viergever vooorsprong zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Souza Faria 11 (geschorst)
2 jaar geleden
Wat een dramateam staat er zeg. Hij blijft vasthouden aan dat verdedigende blok op het middenveld. Wat een schande die Hendrix had al na 30 minuten 2x geel moeten hebben. De verdediging is nog nooit zo zwak geweest. Het zal een jaar van niks worden man man wat een scouting, zuid Holland proficiat alvast, meer dan plaats 2 zit er niet in.
+2/-4

 
2 jaar geleden
Zo erg ja?
Ik ga er vanuit dat hij niet blijft vasthouden aan Hendriks Lammers Rosario. Dat is natuurlijk vragen om problemen. Alhoewel MvB is behoorlijk eigenwijs. Lato en luckassen moeten we een kans geven. Die kunnen alleen maar beter gaan spelen lijkt mij.
+3/-2

 
PSVzuidHolland (geschorst)
2 jaar geleden
Denk dat we het allemaal gezien hebben wat jij zegt, maar ik ga er ook maar vanuit dat als de selectie die gaat spelen beter is dan wat we nu gezien hebben.
Je gaat zo kort voor een belangrijke wedstrijd ook de tegenstander niet wijzer maken.
Je hebt wel dezelfde reactie die ik ook hebt dat het allemaal k.t is omdat we als echte psvfans ook teleurgesteld zijn ( helaas al vanaf de eerste wedstrijden na de winterstop).
We gaan elkaar steunen en hopen op het beste Souza !!!!!!!!
+3/-1

 
2 jaar geleden
Overdrijven is ook een vak beste Souza , niet doen kan onze concurrent beter.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik snap het gewoon niet... waarom is van bommel zo koppig??
Middenveld klopt voor geen ene meter, Lammers moet op 9!!
Op 10 moet iemand spelen die vlugge voetjes heeft, inzicht heeft met een steekpass in de benen.

Arme malen wint geen 1 kop duel en gaat verzuipen voorin!
Waaarom weer sadilek erin als eeuwige oogappeltje van Mark..

Word serieus depressief van hoe we spelen en vooral het strijdplan van Mark. Hoop echt op groepafase EL... want CL heb ik al opgegeven.
+4/-3

 
2 jaar geleden
De eigenwijsheid van Van Bommel is op dit moment het grootste probleem ....
+5/-3

 
2 jaar geleden
Sadilek kwam erin omdat de grote Tony Lato 0,0 bracht.
+3/-2

 
2 jaar geleden
Hoop dat ie snel door de mand valt en dat boscagli z’n plekje overneemt. Zou een heerlijke steek zijn naar Valencia na zo een kutstreek tijdens afgelopen transfersoap. Mogen ze hem terug halen en direct terug bij hen op
De tribune zetten... de oh zo onverzetterlijke vervanger van Gaya.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Sadilek viel toch gewoon goed in ? Die was beter op links dan Lato.
+2/-1

2 jaar geleden
Het was een goede les deze OEFENPOT . Daar kun je echter geen conclusies uittrekken. Een hele goede tegenstander waar je veel van kunt leren .De Bundesliga is veel sterker dan onze ED. We hadden ook een amateurclub uit kunnen nodigen waar we dik van konden winnen . Geef mij deze tegenstander maar, dat is wel zo reëel. Je weet in ieder geval wel welke spits het zeker niet gaat redden.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Inderdaad, dat kan echt niet. Een keeper die niet kan duiken en bij elke hoge bal er langs zit kan gewoon niet. Tel daarbij op dat hij voetballend ook niet geweldig is en je houdt weinig over.
+2/-3

 
2 jaar geleden
Bij die vrije trap had hij meer mogen doen, maar zoet is niet de reden dat het zo slecht loopt. We moeten dit soort individuele menten niet de schuld geven, maar op lange termijn kijken waarom het al zo lang slecht is. Al hadden we Buffon, dan gaat ons verdedigend blok nog steeds ons eigen spel lam leggen.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Dus het verdedigend blok mogen we wel de schuld geven en Zoet niet ? Een goed team begint met een betrouwbare keeper. Nou, die hebben we niet. Als je ziet hoe vaak hij de verdedigers in de problemem brengt door ze in te spelen terwijl ze gedekt staan. Ja, daar word je als verdediger wel onzeker van.

Zoet lijkt een goede keeper omdat hij op de lijn erg sterk is en dat ziet er spectaculair uit. Maar is overall gewoon zeer matig...
+1/-3

Tony the Tiger (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Deze nederlaag geeft nogmaals aan hoe moeilijk de ambities van Toon Gerbrands (top32 Europa) te verwezenlijken zullen zijn. Veel werk aan de winkel voor van Bommel en staf want ook dit jaar ontbreekt het weer aan creativiteit en scorend vermogen. Gaston, Chucky en Bergwijn werden hier door enkelen totaal afgebrand vorig seizoen. Ik heb nieuws: degenen die nu op hun plekje staan gaan nog minder brengen. En kom niet aan met 'geen paniek': het is 5 voor 12 en iedereen die er nuchter naar kijkt zal beamen dat het deze selectie ontbreekt aan een paar wezenlijke facetten die normaal tot succes leiden. Berghuis wel/ niet: alsof hij het probleem verhelpt.
+3/-2

 
2 jaar geleden
Zo groot hoeft het probleem niet te zijn. Zorg voor een ander middenveld en je hebt al heel wat opgelost. Met ons huidige middenveld word je verdediging overlopen en je aanval krijgt geen aanvoer.
+3/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 jaar geleden
Het magische woord van Mark van Bommel: controle.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Deze nederlaag komt mooi op tijd . We weten in ieder geval wie we zeker niet op moeten stellen. Sam mag naar een andere club en Steven .... zou ik zeker niet opstellen er speelt iets bij die jongen waar ik zo mijn twijfels aan heb.De vraagprijs voor hem is zeer zwaar overdreven . Je hoeft niet voluit te gaan in een oefenpot , maar laat wel zien wat je in huis hebt . Ik word zo moe van dat simpel balverlies van een zgn vedette. Wel hoop ik dat Hirving op tijd fit is . De laatste tijd is hij wel erg blessuregevoelig alhoewel het wel weer een flinke tackle was die hij te voor zijn kiezen kreeg.
+1/-1

2 jaar geleden
Hendrix is een ramp. Hij doet geweldig zijn best, maar is soms een ongeleid projectiel dat zomaar rood kan krijgen.
Ik werd alleen blij met het invallen van Lozano - toch klasse apart - en Guttierez.
+2/-2

2 jaar geleden
Wolfsburg is een aardige tegenstander maar je moet toch wel iets kunnen laten zien. Lato was echt dramatisch slecht. Bruma viel tegen, was te vaak slordig. Lammers moet in de spits, is duidelijk geen nr 9 en met Lukassen kunnen we niet het seizoen mee in. Speelde niet eens slecht voor zijn doen maar is gewoon te matig. Daarbij hoop ik dat Hendrix z'n oude vorm terugkrijgt en dan staan onze beste spelers hoog op de lijsten om verkocht te worden. Ja ik maak me nu wel zorgen.
+2/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe gek het ook klinkt na het optreden van Tony Lato en een soort paniekopvulling met Lucassen (die het niet eens zo onaardig deed): de verdediging is niet ons grootste probleem. Het probleem is nog steeds het middenveld. Je ziet het iedere keer als we gaan opbouwen, die bal komt zo ontzettend moeilijk in de voorste linie. Er ligt een soort dood gebied op het middenveld waar we maar niet doorheen komen. En dat komt omdat Rosario en Hendrix (66% van ons middenveld!) Op 3 meter van de verdediging de bal vragen en niet de opbouwende kwaliteit hebben om vervolgens een mooie pass of opbouwende loopactie vooruit te maken. Onze aanvallers, die genoeg talent hebben, worden amper weggestuurd en moeten er zelf maar doorheen pingelen als ze een keer een lange bal vanuit de verdediging in de voeten getrapt krijgen. Nog een jaar met dit 2 bloks middenveld en ik word helemaal gek :\( Wie wordt er dan nog bang voor ons?
+1/-1

 
2 jaar geleden
Waar Ajax vorig jaar zo sterk was... op het middenveld - daar ligt het probleem bij PSV.
Op het middenveld wordt niet goed gecombineerd, de aanval krijgt te weinig toevoer.
Zodra de aanvallers wel een bal krijgen wordt ook daar slecht naar elkaar overgespeeld.
+2/-3

 
2 jaar geleden
Ik had het niet beter kunnen zeggen. Niet alleen voetballend is ons middenveld matig maar ook positioneel. Tel daarbij op dat we een spits als aanvallende middenvelder gebruiken die totaal geen idee heeft waar hij moet lopen waardoor het hele middenveld nog meer uit elkaar valt als ten tijde van Pereiro en de hoofdreden van ons dramatische spel gisteren is makkelijk verklaard.
+2/-3

2 jaar geleden
Disclaimer: wedstrijd niet in geheel gezien.

Positief:
Guti erin, en een duidelijke verbetering

Negatief;
Het veel besproken blok op het middenveld. Je moet gewoon spelers hebben die snel de aanval kunnen starten, slim zijn. (guti kan dat).

Onbegrijpelijk:
Spelers speelden voor het eerst in het stadion. Dat deden die van wolfsburg toch ook? Zou denken dat Lato en Bruma zich echt wilden laten zien. Nou ja.

Hoop:
Guti erin voor Hendrix.
Ittaharen proberen op 10.
Unnerstal straks als fit een paar wedstrijden laten keepen
Aantrekken van een echte CV, type aanvoerder
Gewn Berghuis, geen berghuis geen berghuis
+1/-5

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Guti verloor twee keer vrij makkelijk de bal op het middenveld waar wb gevaarlijk uit werd. Gebeurde hem vorig seizoen ook al. Hij moet wel wat scherper worden.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Liever een paar keer balverlies dan helemaal niets brengen zoals Hendrikx. Daarnaast denk ik dat als Guti wat meer wedstrijdritme heeft (heeft toch een jaar amper gespeeld) dat het balverlies ook wel minder wordt.
+3/-3

 
2 jaar geleden
Dat is denk ik ook de reden dat Van Bommel hem niet opstelt. Vreemd gezien diens voorgeschiedenis en aanvaringen met Van Basten.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Kunt u dat eens uitleggen James ?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Van Bommel liet verdedigend nog wel eens een steekje vallen. Van Basten, de bondscoach destijds, gebruikte dat als excuus om hem mee om de oren te slaan. Ik zie vreemd genoeg gelijkenissen met toen en nu.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Guti liet zich wel weer de bal simpel afnemen , geen verbetering toz vorig seizoen wat dat betreft . Leverde toen een tegendoelpunt op.Met de rug naar de goal , zo simpel amateurgedrag.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Guti is het best als hij het spel voor zich heeft,dus een positie 6-speler.
Die voorkeur heeft hij zelf ook wel vaker uitgesproken dacht ik,maar gaat Mark hem hier positioneren,wie vullen dan de andere plekken op het middenveld weer in en ten koste van wie?
Gaat nog een hele puzzel worden voor de TS.
+1/-1

2 jaar geleden
Tsja ik heb de wedstrijd niet gezien, maar na de commentaren hier te hebben gelezen begrijp ik dat voornamelijk het middenveld niet in evenwicht is en maar zeer weinig diepgang vindt, precies datgene wat een Pereiro wel kan brengen. Misschien dat Guti die rol wel kan vervullen. Ondanks het vertrek dus van nu alleen Luuk, Schwaab en Angelino is er dus 0,0 verbetering te bespeuren in het totale veldspel qua positie, looplijnen etc. Bedenkelijk dit. En laten we eerlijk zijn Wolfsburg is ook niet meer dan een sub-sub topper in Europa.....2 jaar geleden zelfs nog bijna gedregadeerd....
+1/-2

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 jaar geleden
Afgelopen seizoen tot de laatste dag in de race voor kwalificatie CL.
+4/-2

 
2 jaar geleden
Klopt maar seizoen 17/18 promotie-degradatie moeten spelen...
+1/-2

 
2 jaar geleden
Pereiro heeft ook geen diepgang, veels te statisch. Middenveld heeft een controleur nodig, een spelmaker en iemand met diepgang. Dus in ons geval Rosario-Guti-Afellay/Ihattaren/Thomas (1 van deze drie, meer smaken hebben we niet).
+1/-2

 
2 jaar geleden
Nou, controleurs zat zou ik zeggen, Rosario, Hendrix, Sadilek...maar spelmakers..iemand die het spel echt ziet en kan laten versnellen....kijk een type Frenkie de Jong hebben we bij ons niet rondlopen...maar we moeten toch wel een voetballer hebben met spel inzicht en loop vermogen en die in staat is de aanvallers te bedienen....Rosario, Sadilek en Hendrix zijn balafpakkers maar missen de verfijnheid om ook aanvallends iets verassends te doen...
+1/-2

2 jaar geleden
Geen prettige ploeg Wolfsburg... ze gaan in een vriendschappelijke wedstrijd er veel te hard in.
Door zo te spelen kun je ernstige blessures oplopen.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Juist lekker dat harde spel, kom je er meteen lekker in en wordt het geen zomeravondvoetbalpotje.
+4/-3

2 jaar geleden
Guti moet gewoon spelen ondanks en misschien wel dankzij het risico dat soms in zijn spel zit. Verder vallen de nieuwkomers vies tegen. Maar goed, het is hun eerste officiële optreden. Er moet echt een centrale verdediger bij en voorin is het nu nog te veel van hetzelfde. Werk aan de winkel voor Van Bommel en De Jong.
+1/-2

 
2 jaar geleden
Eens,zeker in de ED.
Hij versnelt het spel in ieder geval en bereikt eerder aanvallers.
+1/-0

2 jaar geleden
Wie heeft die Lato gehaald was hij blind ?? Nog nooit zo iets slechts gezien.!
Hendriks blijft bij het oude rennen vliegen en weer gaat hij veel kaarten pakken dus er uit.Zoet had die eerste toch kunnen hebben,,veder trieste wedstrijd als dat zo tegen Basel gaat is het snel voorbij...Mark wordt wakker !!!!
+2/-2

2 jaar geleden
Aan die twee doelpunten te zien vrees ik dat ook dit seizoen Zoet geen punten gaat pakken.
+1/-2

2 jaar geleden
Lato begon heel slecht en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Toch zag ik hem de laatste tien minuten voordat hij gewisseld werd steeds beter spelen en ook steeds beter passen. Ik zou tegen Basel Bergwijn op 10 zetten achter Malen en dan Lozano vanaf links en Bruma op rechts. En dan in de tweede helft Lozano wisselen en dan Lammers op 10 laten spelen en Bergwijn op links.
+1/-2

Pas op hoor, van sommigen mag je hier geen commentaar hebben op het duo Hendrix/Rosario,want O wee O wee als je aan heiligingsschennis doet. Krijg je dadelijk weer een heel verhaal te horen over wat de taken zijn van deze twee voetballers en uitgelegd dat zij hun taken toch best goed uitvoeren uitvoeren. Immers hoeven verdedigende middenvelders alleen maar een beetje de bal af te pakken en daarom staan ze ook bij PSV in het eerste. Goed kunnen voetballen is immers niet nodig.
+1/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het is hierboven al min of meer gezegd: de eigenwijsheid van MvB & het wel uiterst povere (parodie op) keepen van Jeroen Zoet hebben PSV afgelopen (2e) seizoen(shelft) een zekere landstitel gekost. Bovendien deed het vertoonde voetbal veelal pijn aan de ogen. Net zoals onder Cocu, maar die presteerde tenmiste nog uiteindelijk.

En het onthutsende verval van vorig seizoen lijkt zich dit seizoen, nu al, voort te zetten. Nou stond mijn enthousiasme om gisteren naar Eindhoven af te reizen al op een zéér laag pitje, het gevoel is er niet bepaald beter op geworden.
+2/-1

2 jaar geleden
en ik moet/mag dinsdag weer ;-)
+1/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderdPSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afgelast bergwijn berisha cashen crockett daguardo doan feyenoord fofana gakpo hockey hype ihattaren izecson james jong klauwen madueke malen nederland raiola sambo santos schmidt scmhenk sonny steemzen teze yonci zahavi