Transparent
Inloggen
Sluiten

"Sevilla wil na De Jong ook Bergwijn"

19 juli 2019 07:27 - Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Sevilla wil na De Jong ook Bergwijn"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat de Spaanse club Sevilla geïnteresseerd is in PSV-spits Steven Bergwijn. De club nam eerder deze zomer al Luuk de Jong over van PSV, maar is nog niet klaar met winkelen in Eindhoven. De Spanjaarden die op zoek zijn naar een linksbuiten meldden zich nog niet officieel, maar PSV is op de hoogte van de interesse.

De naam Bergwijn blijft rondzingen in het geruchtencircuit. Diverse clubs toonden al interesse, maar niemand beet nog door. Marc Overmars, directeur spelerszaken bij Ajax, flirt de laatste tijd openlijk in de media door complimenten uit te delen aan de spits. Overmars mag van zijn eigen achterban echter nog geen bod uitbrengen, zolang andere aanvallers in zijn selectie nog niet zijn verkocht. Er staan er wel een aantal op de nominatie om te verkopen.

Meer op Telegraaf


Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn jong sevilla overmars flirt geruchtencircuit linksbuiten meldden nominatie rondzingen spelerszaken telegraaf toonden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Die club is ineens een heel elftal bij elkaar aan het kopen. Al meer dan 10(!) nieuwe aanwinsten deze zomer. Ik hoop dat ze begrijpen dat er voor Steven een heel ander bedrag op tafel moet komen dan voor Luuk. Als PSV zijnde zou ik Bergwijn niet verkopen voor minder dan 40 miljoen. Bij 40+ miljoen zou ik het wel doen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hun record bedrag staat op nog geen 30milj. Dus ga er maar niet van uit dat ze eventueel 40milj willen betalen
+1/-0

 
7 maanden geleden
Precies. Dat gaat niet gebeuren. Next.
+1/-0

7 maanden geleden
Mooie club voor bergwijn. Zie liever hem dan lozano gaan, vanaf 35 mil accepteren
+1/-0

 
7 maanden geleden
Precies. Bergwijn verkopen, wordt opgevangen door Malen/Gakpo/Bruma. Lozano houden.

Nieuwe spits kopen.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ook, alleen moeten we wel eerlijk zijn dat Lozano eigenlijk al veel te goed is voor PSV. Zag je ook weer tegen Wolfsburg. Natuurlijk was het grotendeels b keus en nieuwe aankopen in de tweede helft aan Duitse kant, maar de paniek die toeslaat bij de tegenstander wanneer hij aan de bal komt is telkens weer prachtig om te zien. Die snelheid en energie heb ik nog nooit gezien. Ook dat het een duikelaar zou zijn is onzin, tegenstanders zijn gewoon bijna altijd te laat. Die verbaasde kop van Jordi Alba bij die sprint in Barcelona was geweldig. Jammer dat Hirving niet zo verfijnd is, maar anders had hij ook nooit bij ons gespeeld.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Serieus?? Veel te goed?? Vorig seizoen goed gekeken?
+1/-2

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Na jaren afwezigheid hier op pn heb ik wel zin om lekker te schrijven, dus zal het speciaal voor jou, degene die er juist totaal geen kijk op heeft, duidelijk uitleggen zodat je het hopelijk snapt. Je hebt vast ook het seizoen 17/18 meegekregen en de indruk die hij meteen maakte in de eerste wedstrijd tegen AZ (terwijl de rest van het team nog los zand was, volgens mij stond Kenneth Paal toen linksback om maar een voorbeeld te noemen) en de wedstrijden die daarop volgden. Hij was letterlijk binnen een aantal minuten de gevaarlijkste speler in de selectie. Lang geleden hoor dat een speler meteen zijn stempel wist te drukken toen hij bij PSV debuteerde (Mertens?). Daarnaast zijn de statistieken van vorig seizoen gek genoeg vergelijkbaar met het succesvolle debuut jaar 17/18. Ik vond het vooral na die hoofdblessure een stuk minder, de drive was er niet wat normaal gesproken zijn kwaliteit is. Ben ervan overtuigd dat als hij deze blessure niet had opgelopen, zijn statistieken nog vele malen beter waren geweest dan in zijn eerste seizoen. Geloof me ben echt geen fanboy, vind zijn maniertjes bloedirritant, krijg er af en toe een beetje de Suarez ziekte van, maar deze speler heeft wel echt iets speciaals, iets dat je maar eens in de zoveel jaren voorbij ziet komen bij PSV.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Welke maniertjes? Hij is gewoon gedemoniseerd door Derksen. Zoals je in eerste instantie terecht schreef, de tegenstanders zijn vaak te laat en tikken hem aan. Hij is zeker geen duikelaar zoals die irritante Suarez.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Het verongelijkte gedrag altijd. Dat heeft hij helemaal niet nodig, te vaak zeuren over niks en ook het aggresieve kantje van hem dat dan soms boven komt drijven. Laat gaan aub, je bent beter dan de rest, laat je voeten spreken.
+1/-0

7 maanden geleden
Hij zou net als Ziyech moeten aangeven dat hij dit soort clubs niet als een verbetering ziet. Bergwijn moet gewoon nog 2 jaar blijven spelen bij PSV. Zich blijven ontwikkelen totdat hij een echte vedette is.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Kenner, ik denk dat Bergwijn beter de Wijnaldum route kan volgen. Niet meteen naar de absolute top, waar kans groot is dat hij 12e/13e man wordt. Sevilla is mooie club, net onder de top. Voor 40 miljoen doen!
+3/-0

 
7 maanden geleden
M.i. betekent de Wijnaldum route. Nog een paar jaar hier blijven voetballen alvorens naar het buitenland te gaan. Toen Wijnaldum ging, was hij al echt uitgeleerd in Nederland. Had hij al een belangrijke rol in Oranje. En heel belangrijk, was hij toch al een paar jaartjes ouder. dit laatste is niet perse noodzakelijk, maar het helpt soms toch wel.
+1/-0

7 maanden geleden
Als ik Steven was zou ik niet voor Sevilla kiezen. In Andalusië hebben ze al een hele berg wijn.
+5/-1

 
7 maanden geleden
Die zijn ze aan het doordraaien, laat de Steven ff rijpen.
+1/-0

7 maanden geleden
Inderdaad mooie club voor Bergbier. Gewoon de subtop van Europa. Lekker paar jaar warmdraaien en dan door naar de top. Hij moet niet nu naar de top van Europa, die stap is veel te groot.

Wel ff minimaal 40 mln aftikken please....
+2/-0

7 maanden geleden
Ze willen tot 32 miljoen gaan. Ik zeg: niet moeilijk doen en accepteren. 40 miljoen is op dit moment teveel voor Bergwijn.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Te veel? Zelfs Neres moet meer dan €45m opbrengen.
+1/-0

7 maanden geleden
32 idd accepteren met 20% doorverkoop, zo gaat ie dan toch ooit nog al met al naar de 40.....
+1/-0

7 maanden geleden
Vergeet ook vooral geen bankgarantie! Maar 40mln is toch wel het minimum.
+1/-0

 
 
7 maanden geleden
Met al die schulden daar van alle clubs zou ik er niet op rekenen dat het zomaar goed komt.
+1/-0

7 maanden geleden
Voor 30+ miljoen direct verkopen en van dat geld een goeie CV en evt nog wat extra's halen. (Berghuis voor wat extra gif in de ploeg!) Voorin kunnen we zijn vertrek prima opvangen.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Er schort nog zoveel aan Steven, je ziet wel vlagen van wereldklasse in zijn dribbels, maar op andere gebieden kan hij nog zoveel leren. Bijvoorbeeld bij het afronden zie je nog te vaak slecht ingeschoten ballen. Aan het einde van het seizoen heb ik me er zelfs een beetje aan lopen ergeren. Natuurlijk is het al een stuk beter, want eerst vloog er nauwelijks een bal in. Zelfs bij subtop clubs zoals Sevilla wordt dit niet geaccepteerd en sta je na het missen van een paar opgelegde kansen gewoon aan de kant (zie onze vriend Promes, topscoorder van Rusland, een competitie die hoger staat aangeschreven dan de onze). Er zijn bijna geen clubs van subtop niveau en hoger in Europa die een niet scorende spits een heel seizoen laten staan, PSV deed dit wel met de Jong en zie hoe hij zich toch weer heeft kunnen doorontwikkelen. Hoop dat Bergwijn de verleiding van het grote geld kan weerstaan tot hij wat verder in zijn ontwikkeling is. Die kans om door te ontwikkelen krijgt hij alleen bij PSV en niet bij alle genoemde geïnteresseerde clubs, zelfs niet bij onze Amsterdamse vrienden (zie voorbeeld Dolberg). Gewoon nog 2 jaartjes blijven Stevie!
+1/-0

7 maanden geleden
Eventueel met doorverkoop%,maar moet wel meer opbrengen uiteindelijk dan Memphis.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Lijkt me wel. Je laat met De Jong een international gaan, goed voor 29 doelpunten. Aanjager.

En dat moet je dan opvangen door Malen, kleine buitenspeler van 20, of Lammers, nivo Heerenveen? Ik ben bang dat ze beiden niet goed genoeg zijn voor de spitspositie (Malen wel voor de flank).

Daar moet voor de breedte op z'n minst nog een talentvolle kopsterke spits bij, of een oudere, ervaren stormram. Waar is Eijkelkamp als je hem nodig hebt? ;)

Die 10 miljoen voor Romero had nu een goede opvolger moeten opleveren, misser van Brands. Hopelijk levert Bergwijn zoveel geld op dat je zowel een CV als een aanvaller kan halen.
+1/-0

7 maanden geleden
Prima toch wel effe 50 miljoen aftikken..
+1/-0

7 maanden geleden
Stevie gaat niet naar Sevilla omdat : 1. Hij zelf Sevilla niet ziet als de juiste club om hogerop te komen, 2. Sevilla geen transferbedrag van 30+ gaat betalen.
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

aanholt arnesen atheist baumgartl berghuis bergwijn bommel bruma depay doan eredivisie faber flitsphirips gakpo gelovigen gerbrands ginkel ihattaren johnny jong lammers madueke malen pereiro sir skipper tinus uswilly vhtlsaw viergever