Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Qua voetbal zijn we beter dan Basel, alleen moet je het wel afmaken'

30 juli 2019 23:29

In gesprek met Veronica gaf Mark van Bommel aan dat het veldspel van zijn ploeg in grote delen in orde was. "In de momenten dat we volledig in de wedstrijd zitten, hebben we de controle en zijn we totaal onszelf. Je doet de dingen die je moet doen en dat voel je ook", aldus Van Bommel. "Op die momenten mis je de sluwheid om geen goals tegen te krijgen en zelf goals te maken."

Voor PSV ging het echter wel mis in Zwitserland. "Het heeft te maken met dingen die je moet aanvallen. Dingen die op dat moment gevraagd worden. Dat kun je niet laten lopen", zo gaf hij aan. "Je krijgt een onnodige goal tegen. Daarna kom je met een hele goede goal terug en je moet 1-2 maken. In de fases waarin je de goal maakt en de 1-2 moet maken, heb je het gevoel dat je de wedstrijd controleert."

Gevraagd werd aan Van Bommel of het terecht is dat PSV is uitgeschakeld. "Dat maakt niet uit. Zij hebben vier goals gemaakt en maar vijf of zes kansen gehad", zei hij daarover. "Zij waren wellicht slimmer. Momenten dat je een vrije trap uit moet lokken, dat je een bal weg moet schieten. Dat zijn dingen die wij heel snel moeten leren. Dat zijn details waar het om draait. Qua voetbal zijn we beter dan Basel. Dat hebben we gezien in 180 minuten. Alleen moet je het wel afmaken en dat hebben we niet gedaan."


Tags

bommel afmaken basel controleert lokken sluwheid veronica zwitserland

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

alcohol basarnhem baumgartl bommel breed bril chelsea dumfries faria fortuna guti hap jong lille malen perse roken rosenborg sadilek schwaab sir skipper souza tinus toontje uswilly valencia var viergever wanprestatie