Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Qua voetbal zijn we beter dan Basel, alleen moet je het wel afmaken'

30 juli 2019 23:29

In gesprek met Veronica gaf Mark van Bommel aan dat het veldspel van zijn ploeg in grote delen in orde was. "In de momenten dat we volledig in de wedstrijd zitten, hebben we de controle en zijn we totaal onszelf. Je doet de dingen die je moet doen en dat voel je ook", aldus Van Bommel. "Op die momenten mis je de sluwheid om geen goals tegen te krijgen en zelf goals te maken."

Voor PSV ging het echter wel mis in Zwitserland. "Het heeft te maken met dingen die je moet aanvallen. Dingen die op dat moment gevraagd worden. Dat kun je niet laten lopen", zo gaf hij aan. "Je krijgt een onnodige goal tegen. Daarna kom je met een hele goede goal terug en je moet 1-2 maken. In de fases waarin je de goal maakt en de 1-2 moet maken, heb je het gevoel dat je de wedstrijd controleert."

Gevraagd werd aan Van Bommel of het terecht is dat PSV is uitgeschakeld. "Dat maakt niet uit. Zij hebben vier goals gemaakt en maar vijf of zes kansen gehad", zei hij daarover. "Zij waren wellicht slimmer. Momenten dat je een vrije trap uit moet lokken, dat je een bal weg moet schieten. Dat zijn dingen die wij heel snel moeten leren. Dat zijn details waar het om draait. Qua voetbal zijn we beter dan Basel. Dat hebben we gezien in 180 minuten. Alleen moet je het wel afmaken en dat hebben we niet gedaan."




Tags

bommel basel lokken sluwheid veronica zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage