Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bij bereiken groepsfase Europa League in Pot 2

14 augustus 2019 11:21 - Bert Kassies
Foto: Pro Shots

PSV bij bereiken groepsfase Europa League in Pot 2; image source: Pro Shots

Als het PSV lukt om de groepsfase van de Europa League te halen, zal het tijdens de loting in de tweede pot zitten. Omdat deze week FC Porto, Dinamo Kiev én FC Basel in de voorrondes van de Champions League werden uitgeschakeld en ook al direct zeker zijn van een plek in de groepsfase van de Europa League is voor PSV de eerste pot niet langer haalbaar.

Naast deze drie clubs zou de ploeg van Mark van Bommel bij het bereiken van de groepsfase onder meer kunnen loten tegen Sevilla, Arsenal, AS Roma en Manchester United. PSV heeft weliswaar evenveel punten op de co√ęffici√ęntenlijst als het Italiaanse Lazio Roma, maar op basis van de resultaten van twee seizoenen geleden zal PSV net in Pot 2 terecht gaan komen. PSV werd toen in de voorrondes van de Europa League uitgeschakeld door Osijek, terwijl Lazio Roma de kwartfinale wist te halen van hetzelfde toernooi.

Logischerwijs moet PSV zelf nog aan de bak om de groepsfase te halen. Als donderdagavond het Noorse FK Haugesund weet uit te schakelen volgt daarna nog een tweeluik tegen de winnaar van de strijd tussen Apollon Limasol en Austria Wien. De ploeg uit Cyprus won vorige week het uitduel in Oostenrijk al met 1-2. Bij het bereiken van de vierde voorronde zal voor PSV op donderdag 22 augustus de wedstrijd in Eindhoven volgen, terwijl op 29 augustus de return in Cyprus of Oostenrijk op het programma staat.

Meer op Bert Kassies


Tags

roma cyprus lazio oostenrijk arsenal austria basel bommel coefficientenlijst dinamo haugesund kiev limasol loten osijek porto sevilla voorronde wien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
De EL-league wordt ook steeds interessanter op sportief gebied met grotere clubs.
+5/-0

 
11 maanden geleden
Met vroeger grote clubs, bijvoorbeeld United is echt niet meer wat het was hoor.
+1/-6

 
11 maanden geleden
nee idd manu is echt een heel klein clubje
+6/-0

 
11 maanden geleden
Ligt er aan welke Man Utd je bedoelt ;)
Er is ook een FC United of Manchester, welke fans van de grote broer opgericht hebben na de overname van de grote broer door de Amerikanen.
https://en.wikipedia.org/wiki/F.C._United_of_Manchesterlink
+2/-1

 
11 maanden geleden
dat is psv ook niet echt meer een grote club!! alleen egotripeprs op het veld!!
+1/-2

 
11 maanden geleden
Zet in dart rijtje ook maar Real , Bayern Munchen en Juventus , die presteerden vorig seizoen ook flink ondermaats Heeft Ajax gelukkig van kunnen profiteren .
+2/-1

11 maanden geleden
Heel simpel, als je in pot 2 komt kun je dus 2e worden in de poule...maar we moeten eerst nog 3 wedstrijden winnen en dat is al lastig genoeg voor PSv zoals ik gezien heb.
+1/-1

 
11 maanden geleden
Je hoeft er maar één te winnen theoretisch. De andere 2 moet je niet te ruim verliezen :)
+1/-0

 
11 maanden geleden
Sterker nog, drie keer gunstig gelijk spelen kan al genoeg zijn! ;-)
+2/-0

11 maanden geleden
Morgen winnen , dan zien we wel verder , al die speculaties .
+2/-0

 
11 maanden geleden
Inderdaad. Europees presteren wordt dit seizoen misschien wel de belangrijkste doelstelling. En daar heb je geen back-up meer voor.
+1/-0

11 maanden geleden
Dat is de prijs die we betalen voor het drama tegen Osijek. Daarom is het zo van belang om wél te presteren in de Europa League. Dat helpt ons ook in eventuele toekomstige voorrondes Champions League. Dat zie je nu wel aan de manke tegenstanders van Ajax.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Helemaal mee eens. Europeese punten halen is heel belangrijk.
+1/-0

11 maanden geleden
Eerst maar eens FC Herdershond uitschakelen
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal