Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV tegen Sporting Portugal, Rosenborg en LASK Linz in groepsfase Europa League

30 augustus 2019 13:40
Foto: Pro Shots

PSV tegen Sporting Portugal, Rosenborg en LASK Linz in groepsfase Europa League; image source: Pro Shots

Tijdens de loting voor de groepsfase van de Europa League is PSV in een poule terechtgekomen met Sporting Portugal, Rosenborg BK en LASK Linz De speeldata staan al vast. Op donderdag 19 september staat de eerste wedstrijd op het programma. Het speelschema moet nog bekend worden gemaakt. Dan zal pas duidelijk zijn op welke dag PSV tegen welke club zal gaan spelen.

In officieel verband speelde PSV alleen al ooit eerder tegen Rosenborg. In het seizoen 2004/2005 was de Noorse ploeg een van de tegenstanders in de groepsfase. PSV won toen beide duels. Ook speelde het twee keer een oefenduel tegen Rosenborg. In januari 2000 won PSV met 3-2, terwijl een jaar later met 2-1 werd verloren.

Rosenborg is de regerend landskampioen van Noorwegen, de competitie waarin voorronde tegenstander FK Haugesund op de vierde plek was geëindigd. In de laatste voorronde van de Champions League werd het uitgeschakeld door Dinamo Zagreb. De selectie van de Noren kent één speler met een verleden in de Eredivisie. Bjørn Maars Johnsen wordt momenteel door AZ verhuurd.

Sporting Lissabon werd in vriendschappelijk verband al vier keer getroffen. PSV won drie keer en speelde één keer gelijk. In juli 2016 was de laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden. PSV won toen met 5-0.

De Portugezen eindigden afgelopen seizoen op de derde plek in de nationale competitie en waren daarom direct geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Na het vertrek van Bas Dost kent de selectie van Sporting geen spelers meer met een verleden in de Eredivisie. Het staat wel onder leiding van de Nederlander Marcel Keizer met Roy Hendriksen als een van de assistent-trainers.

PSV speelde nog nooit tegen het Oostenrijkse LASK Linz. De nummer twee van Oostenrijk van afgelopen seizoen is ook afkomstig uit de voorrondes van de Champions League. Nadat FC Basel te sterk bleek voor PSV wist LASK Linz wel te winnen van de Zwitsers. In de laatste voorronde was Club Brugge echter net te sterk. Ook de Oostenrijkers hebben een speler met een verleden in Nederland. Australisch middenvelder James Holland stond drie seizoenen onder contract bij AZ. Hij speelde echter geen officiële wedstrijd. In 2011 speelde hij wel een half jaar op huurbasis voor Sparta, waarin hij 14 wedstrijden speelde in de toenmalige Jupiler League.

Volledige loting

Groep A:
Sevilla
APOEL Nicosia
Qarabag FK
F91 Dudelange

Groep B:
Dynamo Kiev
FC Kopenhagen
Malmö FF
FC Lugano

Groep C:
FC Basel
FC Krasnodar
Getafe
Trabzonspor

Groep D:
Sporting Portugal
PSV
Rosenborg BK
LASK Linz

Groep E:
Lazio Roma
Celtic
Stade Rennais
CFR Cluj

Groep F:
Arsenal
Eintracht Frankfurt
Standard Luik
Vitoria SC

Groep G:
FC Porto
BSC Young Boys
Feyenoord
Rangers FC

Groep H:
CSKA Moskou
PFC Ludogorets
Espanyol
Ferencvaros

Groep I:
VfL Wolfsburg
KAA Gent
AS Saint-Étienne
FC Oleksandriya

Groep J:
AS Roma
Borussia Mönchengladbach
Istanbul Basaksehir
Wolfsburger AC

Groep K:
Besiktas
SC Braga
Wolverhampton Wanderers
Slovan Bratislava

Groep L:
Manchester United
FC Astana
Partizan Belgrado
AZ




Discussieer mee op de forums


Tags

rosenborg lask sporting portugal voorronde basel eredivisie roma apoel arsenal astana basaksehir besiktas braga bratislava brugge celtic cfr cluj cska dinamo dost dudelange dynamo eintracht espanyol etienne ferencvaros feyenoord frankfurt gent getafe haugesund hendriksen holland james johnsen jupiler kaa keizer kiev kopenhagen krasnodar lazio lissabon ludogorets lugano luik maars malmo monchengladbach nederland nicosia noorwegen oleksandriya oostenrijk partizan pfc porto qarabag rangers rennais sevilla slovan sparta speeldata speelschema stade standard trabzonspor vitoria wanderers wolfsburg wolfsburger wolverhampton zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Niet slecht. Niet ver weg! En toch tegen Lask :).
+4/-0

 
4 jaar geleden
Leuke groep met twee goede namen en goede mogelijkheden om door te gaan.
+4/-0

4 jaar geleden
Laat het ze godverdomme serieus nemen, dan zit er een goede kans in op overwintering.
+8/-2

4 jaar geleden
Moet te doen zijn lijkt me !!
+4/-0

4 jaar geleden
Mooie uitdaging .Tegen Rosenborg BK heeft onze concurrent een blamage opgelopen twee jaren geleden . We zijn dus gewaarschuwd.
+1/-0

4 jaar geleden
Wanneer is het programma bekend?
+1/-0

 
site-admin 4 jaar geleden
Normaal gesproken vanmiddag nog
+2/-0

4 jaar geleden
Nu Punten pakken en overwinteren. Op welke plek moet Nederland staan om weer 2 CL plekken te hebben?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Nederland heeft nu al 2 plekken, al moeten beide clubs zich kwalificeren. Volgend jaar 1 direct geplaatst en de ander start een ronde later dan dit jaar. Kunnen we in ieder geval niet meer struikelen over Basel 😉. Jij bedoelt ws twee directe plaatsen. Daarvoor moeten we naar plek 6 en dat is eigenlijk schier onmogelijk. Plek 9 is haalbaar, misschien 8 maar dan moet België het flink laten liggen. Dan helpt het dat AZ gisteren Antwerp heeft uitgeschakeld, maar dan nog is het verschil 3 punten.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Plek 6 is inderdaad echt onmogelijk.
4 landen hebben al recht op directe plaatsing van 4 ploegen, dus die plek 1-4 is eigenlijk al bezet. En in de overige landen zijn er genoeg die veel meer geld uit kunnen geven dan NL.
+2/-0

4 jaar geleden
Nur Österreich für mich.
+1/-0

4 jaar geleden
Gelukkig geen Oostblok-landen. Scheelt een hoop tijd qua reizen en ook voor de supporterszijn het bereisbare tegenstanders. Overwinteren is mogelijk als ze beter spelen dan gisteren. De uitslag daarvan was erg geflatteerd.
+1/-3

 
4 jaar geleden
De uitslag was absoluut niet geflatteerd . Als men besloten had om eerder aan te zetten was de uitslag nog hoger geworden . Met het oog op blessures , rustig aan. Nog meer blessures oplopen is niet verstandig in de huidige situatie , we hebben er al zoveel.De opdracht was vooraf duidelijk, 3-0 voorsprong verdedigen. Een slechtere wedstrijd spelen met toch goed resultaat is het allerbelangrijkste , ook dat is voetbal.
+3/-0

4 jaar geleden
Sportief is PSV het, denk ik, aan haar stand verplicht om een ronde verder te gaan. Een relatief evenwichtige groep, hetgeen inhoudt dat alles tegen elkaar punten kan pakken. Thuis maken we kans tegen iedereen.

Wat awayday betreft; Rosenborg vrij onbetaalbaar, naar Linz kunnen alleen de mensen met 40+ loyaliteitspunten met een uitvak van 400 man en dus zal er massaal afgereisd gaan worden naar goed bereikbaar Lissabon!
+3/-0

4 jaar geleden
Best een mooie loting met leuke wedstrijden, sporting lijkt me het moeilijkste van de 3 Rosenborg ook niet slecht Lask nooit van gehoord. Maar 2e plek moet toch wel kunnen als we er voor strijden!!!
+3/-0

4 jaar geleden
Prima loting, plek 2 moet op zijn minst toch lukken zou je zeggen. PSV is nog zoekende, maar als we eenmaal los zijn.. zijn we ook echt los heb ik het idee.
+3/-0

Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Stugge tegenstanders, zeker die uit noorwegen en oostenrijk, normaal is het te doen, maar ik zet nergens geen geld meer op, je kunt in deze rare poule ook zomaar 3 of zelfs 4 worden, wanneer het tegenzit! Qua begroting moet dit zeker te doen zijn! Uit 3 x gelijk en thuis alles winnen, maar wat ik al zei.... worden zeker geen walk over potjes!
+3/-0

 
4 jaar geleden
Van deze potjes kunnen de spelers veel leren en ervaring op doen.
Die ervaring kunnen ze in de ED dan gebruiken.
Ik hoop dat Van Bommel er nu wel echt voetbal in krijgt door veel met ze te trainen. Ik zie vooruitgang de laatste weken.
+3/-0

4 jaar geleden
PSV mag niet te licht denken over deze tegenstanders. Portugese ploegen liggen Nederlandse ploegen niet, zowel clubteams als landenteams. LASK Linz heeft niet voor niets Basel uitgeschakeld en het Club Brugge erg moeilijk gemaakt. En Rosenborg is eens terk verbeterde Noorse versie van Haugesund, die PSV al bijna op de rand van uitschakeling bracht. PSV zal beter voor de dag moeten komen dan tot nu toe. Hopelijk zijn een aantal geblesseerden (Bruma, Pereiro) dan terug. Lammers verwacht ik pas later terug. Jammer dat er geen leukere ploegen bij zitten (Rangers, Wolves, Sevilla/Arsenal).
+4/-0

4 jaar geleden
Hele mooie poule..Aan elkaar gewaagd..
+3/-0

4 jaar geleden
Dit is gewoon een loodzware poule voor PSV met niet heel veel perspectief. Sporting is normaal gesproken beter, Rosenborg is een tandje beter dan Haugesand of zoiets, wat we met moeite door een pingel hebben uitgeschakeld en LASK heeft Basel uitgeschakeld waar wij toch redelijk kansloos tegen waren. Kijk je dan naar de Europese campagne tot nu toe is het gewoon huilen met de pet op. 4x de nul tegen clubs die normaal gesproken ook niet tegen je mogen scoren klikt dan wel aardig, maar is nu ook weer geen topprestatie. Gezien het vertoonde spel tot nu toe zie ik weinig perspectief. Kijk ik naar het spelersmateriaal zou het eigenlijk een schande zijn als we niet overwinteren. Hopelijk vallen de puzzel stukjes snel op hun plaats. We hebben de punten gewoon keihard nodig.
+1/-4

 
4 jaar geleden
Denk je wel dat we kans hebben op een puntje, of kunnen we beter afbellen en zeggen dat we dit jaar niet meedoen? Man, deze groep moet je gewoon kunnen winnen.
+6/-1

 
4 jaar geleden
Wat een kwats, volop perspectief juist. Zeker niet onderschatten, ze hebben zich allemaal geplaatst, maar geen enkele uitgesproken favoriet. Ook Sporting niet.
En geen kans tegen Basel? Schei uit joh, legio kansen gemist, die gasten schoten 4x op doel in 2 wedstrijden en door persoonlijke fouten van Zoet en Luckassen verlies je.
+5/-0

 
4 jaar geleden
No offence, maar wat een onzin. Dit zijn drie tegenstanders waar PSV zich prima mee kan meten en een poule waarin we hat aan onze stand verplicht zijn om door te gaan en eigenlijk om gewoon eerste te worden.
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Het elftal wat er nu staat heeft enkele stappen gemaakt toz van een maand geleden daaraan kun je niet twijfelen remmie. Dat geeft toch een goed vertrouwen.
+3/-0

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje