Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Bergwijn meldt zich af bij Oranje vanwege blessure

2 september 2019 09:36 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

Steven Bergwijn meldt zich af bij Oranje vanwege blessure; image source: Pro Shots

Steven Bergwijn heeft zich geblesseerd afgemeld voor het Nederlands elftal. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. De aanvaller viel zondagavond in het duel tegen RKC geblesseerd uit, waardoor PSV in de resterende minuten met tien spelers de wedstrijd uit moest spelen. Bondscoach Ronald Koeman heeft Justin Kluivert als vervanger opgeroepen.

Het is nog onduidelijk of de eerstvolgende wedstrijd van PSV tegen Vitesse op zaterdag 14 september ook in gevaar komt voor Bergwijn.


Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn oranje kluivert knvb koeman rkc vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Dan zal hij van de media dus ook niet opgesteld mogen worden tegen Vitesse, want dan was het geen echte blessure...
+11/-1

 
9 maanden geleden
Vitesse is pas over twee weken........Hopelijk dan weer fit !!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik heb het over hoe bijdehand Hans Kraay en co was toen Bergwijn vorig jaar met een lichte blessure besloot te kiezen voor herstel in de aanloop naar Ajax i.p.v. intensieve training en twee interlands bij Oranje. Het was te zielig voor woorden hoe er met die begrijpelijke keuze werd omgesprongen. Maar het is toch ook wel treurig om te zien hoe er 5 voetbalshows moeten worden volgepraat waarbij meningen en geruchten als feiten worden gepresenteerd.
+7/-0

 
9 maanden geleden
Precies dit. Fox Sports mag van mij sowieso worden opgeheven....
+4/-0

 
9 maanden geleden
Neeeee . die zenden ook PSV TV uit en hoe moet dat dan met de uitwedstrijden van PSV beste neymar ?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Zowel PSV TV als FOX worden gedomineerd door identity politics. Waardeloze zenders en programma's.
+2/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Interesseert mij geen ene reet , zolang ik onze ploeg maar kan volgen. We worden iedere keer besodemietert door de VVD maar iedereen stemt er blijkbaar op maar dit terzijde so let it be.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ene davy klaassen meldde zich structureel af, wanneer er weer een belangrijke wedstrijd aan zat te komen en daar hoorde je nooit iemand over. Lekker laten zeiken al die stinkneuzen, het kampioenschap komt dit jaar gewoon weer naar Eindhoven en trekken wij weer de langste neus! ;)
+8/-0

 
9 maanden geleden
Haha ja wat wil je met van die objectieve praatjesmakers als de Boer, Maduro en nu ook van Basten. De Boer zegt vaak nog iets interessants maar die andere kunnen met moeite een fatsoenlijke volzin uitbrengen.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Kan jij De Boer dan verstaan, zijn zinnen beginnen met 'eeuuuuhhh eeeuh eeeuuhhh ik eeeuuughhh denk' de volzinnen van De Boer zijn van 10 uitzendingen op een hand te tellen.
+3/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Voor een spierverrekking staat een hersteltijd van rond de veertien dagen. Gezien zijn fysieke conditie als topsporter zou hij sneller hersteld kunnen zijn. Wel krap om er dan meteen weer de volle 90+ minuten te staan...
+2/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
9 maanden geleden
Was tegen RKC opnieuw erg matig en kwam totaal niet in het stuk voor. Bergwijn heeft absoluut niet de kwaliteiten voor de positie van aanvallende middenvelder.
+7/-4

 
9 maanden geleden
Mwah, ik heb op Steven gelet in deze wedstrijd en wat wij in ieder geval op viel was het aantal kilometers wat deze jongen verzet. Staat ook vaak goed en probeert tenminste met een actie iets te creëren. Dat dat niet altijd lukt, is mij inziens prima, hij probeert het tenminste. Ik ben blij dat hij heeft bijgetekend!
+4/-1

 
9 maanden geleden
Aan zijn instelling zal het niet liggen. Overigens valt mij dat bij een ieder op. Ja, zelfs bij Rosario. Ze doen allemaal hun best. Maar het tactisch onvermogen van deze trainer zorgt ervoor dat er m.i. niet het maximale rendement wordt gehaald uit onze jongens. Bergwijn is het gevaarlijkst als je hem 1 tegen 1 zet vanaf de flank. Zijn spel zonder bal laat te wensen over en dit is van essentieel belang voor een aanvallende middenvelder. Daarnaast zal hij nooit een bal veroveren. Zag hem wel een aantal keren een bal onderscheppen, maar echt de bal van een speler afpakken moet je niet voor bij hem zijn. Hij heeft ook niet de handelingssnelheid om de bal snel door te spelen naar een ander. Logisch hij is gewend op de flank te spelen, zijn acties te maken en daarna pas tot een vervolg te komen. Maar goed Van Bommel blijft eigenwijs. Blijft spelen met 4 aanvallers. En weet je wat als het niet loopt gooi je gewoon 2 aanvallers extra erbij hahahahha. Hij heeft zo'n geluk dat rkc niet echt veel kwaliteit heeft. Als hij dit zou doen in de Europa league, wordt je direct overlopen en overklast.
+1/-5

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
In de Europa League wisselde hij dan ook niet op deze manier. Tegen RKC was het duidelijk dat ze een stormloop niet konden weerstaan, ook gezien het aantal (onbestraft gelaten) fouten uit de 1e helft.

Vind jij het ook niet lachwekkend hoe de beste stuurlui op deze wal totaal ongenuanceerd reageren? Het is of 100% hosanna of 100% niks. Ik zie ook liever Ihattaren op 10, wat kan die gast ballen zeg. Maar dit wisselbeleid tegen RKC totaal de grond in bekritiseren laat meer zien over de mensen die hier reageren dan over de mankementen van onze trainer.

Edit: wie de schoen past trekke hem aan
+5/-0

 
9 maanden geleden
Ik snap niet zo goed dat Bommel zo veel verwijten krijgt. Bergwijn was aanvankelijk de meest logische overgebleven keuze op nummer 10. Pereiro is terecht afgeschreven en geblesseerd. En Mo doet het leuk nu, maar als je ziet hoe vaak hij zijn man laat lopen dan snap ik dat die niet vanaf het begin dit seizoen in de as opgesteld wordt. De meters die op 10 gemaakt moeten worden kan hij als 17 jarige nog zeker niet wekelijks brengen. Kortom, er zijn niet zo veel smaken op 10 totdat Doan gehaald werd. Het wordt echt wel beter als iedereen op zijn eigen plek staat en de creativiteit op het middenveld tot bloei komt. En dat is ook een kwestie van tijd. De spelers hebben echt wel potentie genoeg. Bommel roeit met de riemen die die gekregen heeft, en de Jong wilde wel eerder handelen maar als de tegenpartij niet meewerkt dan zit je in de wachtkamer. In oktober mag je conclusies gaan trekken over het spel, 3 maanden is wel realistisch om de boel draaiend te krijgen. Loopt het dan nog niet dan mag Bommel aan de tand gevoeld worden.
+5/-0

 
9 maanden geleden
Hulde voor jouw comment! Zulke reële ziede nie vaak :)
+5/-0

 
9 maanden geleden
Precies wat je schrijft. Er is gewoon geen 10 in deze selectie. Dus zal je je speelwijze moeten aanpassen.
+1/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
9 maanden geleden
Ik blijf erbij dat Bergwijn een matige speler is, die schromelijk wordt overschat. Maar heel af en toe laat ie iets zien en veel te vaak speelt ie verstoppertje. Bergwijn lijkt mentaal zwak en acteert daarom erg vaak erg bleu.

Het is geen toeval dat Bergwijn bezig is aan zijn 6e seizoen in de eredivisie.
+3/-6

 
9 maanden geleden
Mee eens. Zou nu veel dwingender aanwezig moeten zijn. Zo niet ,zeker niet klaar voor vervolgstap
+3/-0

9 maanden geleden
Zo kan is hij weer fit voor de wedstrijd tegen Ajax !
+3/-0

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abonnementen albert antonh china chloroquine corona crockett definitie economie flitsphirips fox griepgolf huur james jong nederland nikiforov overbevolking piroe rigo romario sir sonny sparta tinus trestena trump uswilly wetenschap wethoudervanjuine