Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaarcijfers PSV gepresenteerd: nettowinst van 4,6 miljoen euro

27 september 2019 11:54 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Jaarcijfers PSV gepresenteerd: nettowinst van 4,6 miljoen euro; image source: Pro Shots

Via de officiële website heeft PSV de financiële cijfers gepresenteerd van het boekjaar 2018/2019. De club heeft een nettowinst geboekt van 4,6 miljoen euro, de hoogste winst in de afgelopen 10 jaar. Vooral door de deelname aan de groepsfase van de Champions League groeide de omzet naar 97 miljoen euro.

De commerciële activiteiten hadden bovendien een flinke groei van 10 procent. Omdat er fors geïnvesteerd is in de selectie afgelopen seizoenen is op dat punt een negatief resultaat van 5 miljoen euro geboekt. PSV verwacht ook over het komend seizoen een positief resultaat te boeken. De transfersom van Hirving Lozano zal in het boekjaar van dit seizoen worden meegenomen.

Meer op PSV.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

nettowinst boekjaar lozano

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Slim gedaan om Lozano naar het volgende boekjaar te tillen :). Mooi dat we iets winst maken maar met de transfers negatief uitkomen vind ik geen goede zaak. Hoewel ons dat kwalitatief wel hoger op de lijst zet en dus dichter bij Europees voetbal en dus meer inkomsten. Nu spelen wel geen CL en zal het ineens heel moeilijk worden om winst te maken zonder positieve transferbalans.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Kijk eens hoeveel kapitaal er op het veld staat. Malen, Gakpo, Ihattaren, Bergwijn en Dumfries gaan stuk voor stuk veel geld opleveren. Ook Sadilek, Rosario, Bruma, Romero, Guti en Doan zijn potentieel veel geld waard. Over een positieve transferbalans hoeven we ons de komende jaren echt geen zorgen te maken.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Mee eens. Met Malen en Ihattaren haal je over 1 á 2 jaar bedragen binnen waarbij die 4,6 miljoen in het niets valt. Bergwijn zal ook wel 30 opleveren.
Alleen twijfel ik of Romero nog winst op gaat leveren. Hoe speelt hij nu ?
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik ga even uit mijn gedachte wat bedragen opsommen, en dan ga ik uit van volgend seizoen. Want we hebben het er nu over dat in dit boekjaar winst gemaakt moet worden. Het kapitaal op het veld veranderd elke dag, bij een goede wedstrijd gaat het omhoog, bij constant spelen nog harder omhoog, en bij slechte wedstrijden gaat het naar beneden. Na dit seizoen denk ik niet dat Malen, Gakpo, Ihattaren, Bruma, Rosario, Sadilek of Doan weg gaan. Bergwijn zie ik wel vertrekken voor een 35 miljoen. Guti ligt er aan of hij in de basis blijft, dan blijft hij, anders vertrekt hij, maar gaat hij max 10 a 15 miljoen opleveren. Romero gaan we verlies op maken, zeg een 5 miljoen, en Dumfries zou best een jaartje langer kunnen blijven, maar is een verdediger en die leveren minder op, dus zeg 10 a 15 miljoen. Bij elkaar geteld het meest positief is dat we 70 miljoen transfer inkomsten hebben in dit seizoen. Daar gaan dan alle spelersmakelaarskosten, doorverkooppercentages etc van af, en dan houd je al stukken minder over. De CL extra inkomsten van bijna 40 miljoen mag je er van af trekken, en voor de vervangers moet ook dik betaald worden, zeg 2x 10 miljoen. Dus 20+40+makelaarskosten, dan zit je al over de 70 en maak je gewoon verlies dit jaar. Laat ik vooropstellen dat ik het graag positiever in zie, maar op dit moment zie ik dat niet. Dat alle voorgenoemde voetballers later voor geld verkocht kunnen worden, en enkele voor 0 op de balans staan, dat gaat in een later stadium wel helpen. Speel je dat jaar ook CL en presteer je een beeje, dan kun je in 1 jaar best ineens een hele grote winst hebben. Maar beter om dat te spreiden, want de winstbelasting is ook niet mis :).
+1/-0

 
4 jaar geleden
Malen en Ihattaren zijn de goudhaantjes.
Bergwijn is nu al minder waard dan einde vorig seizoen.
Dumfries speelt in 2019 niet erg indrukwekkend,dus streep hem ook maar door.
De rest gaat niet meer waard worden als waar voor ze gekocht zijn.
Gakpo kan ook nog flink geld opleveren.
Pereiro loopt gratis de deur uit.
Per saldo zal PSV gewoon CL moeten halen om financieel stappen te zetten.
Dit jaar is een enorme gemiste kans.
+1/-0

 
4 jaar geleden
¨Per saldo zal PSV gewoon CL moeten halen om financieel stappen te zetten ¨, Als PSV dat niet begroot heeft, hoeft dat helemaal niet, maar helpt het wel! Er zijn maar een paar plekken in de CL beschikbaar, en als je wint kun je er in komen, anders niet. Heb je een slechte dag op een verkeerd moment, zoals dit jaar (fantastisch terugkomen en dan toch nog weg geven terwijl je de betere bent), dan loop je het mis. Maar het is ook altijd klote om te begroten etc. Koop je alle Messi´s van de wereld, en haal je geen CL, lig je er vroeg uit etc, dan ben je in 1x falliet. Koop je alle 2e garnituur, kom je er nooit (Fijenoord, AZ), dus moet je gokjes nemen die goed of slecht uit kunnen vallen, en dus veel of weinig inkomsten (winst of verlies) betekenen. Maher, verlies, gegokt en verloren, Wijnaldum, winst, gegokt en lekkere euros op je rekening. Per saldo, moet dat voor een NL club altijd positief zijn, anders red je het niet. PSV en Ajax hebben zo´n solide basis (ook nog niet zo lang), dat ze een keer een misser kunnen veroorloven, en als je een jaar zoals Ajax kunt maken, dan stijg je hard boven de rest uit. PSV kan dat dit jaar niet meer, want we spelen geen CL.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Lozano is pas eind augustus verkocht dus na 1 juli en dus in het nieuwe boekjaar, niks slims aan, gewoon simpele feiten.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Nu is het inderdaad een feit. Op het moment zelf weet PSV hun eigen boekhouding, en kunnen ze sturen of iets net wel of net niet in dat boekjaar valt. Als het met winstbelasting en voorspellingen beter is om het een jaar later te laten vallen, dan kan PSV, en elk ander bedrijf, gewoon sturen om minder belasting te hoeven betalen, en dus voordeliger is in zijn totaal.
+1/-0

 
4 jaar geleden
De Lozano deal was zeer ruim na 1 juli en Napoli heeft lang gewacht, volgens mij heeft PSV daar niet bewust mee gewacht.
+1/-0

4 jaar geleden
Doet Toon en zijn mannen toch kei goed !
+3/-2

4 jaar geleden
Het kapitaal moet op het veld staan en niet op Toon zijn boekje.
+1/-4

 
4 jaar geleden
Toon doet er goed aan niet meer met filmpjes en boekjes in het nieuws te komen.
Laat hem gewoon op de achtergrond werken aan de verdere opbouw van PSV.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Hoezo, ik heb het idee dat hij nu ook al uitstekend zijn werk doet.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Ik vind ook dat hij al een aantal jaren prima werk verricht.
En omdat ze volgens mij bij PSV allemaal stappen aan het maken zijn lijkt het me goed als hij daar mee door blijft gaan. Ik bedoelde niks negatiefs aan zijn werk aan PSV.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Hij doet heel goed werk, en het lijkt hem ook heel makkelijk af te gaan. Dat betekend dat hij een goede organisatie neergezet heeft. Zo´n boek is er niet 1-2-3 dus daar waren ze al lang mee bezig, volgens mij al voor hij bij PSV zat. Misschien is dat wel een nodige uitlaatklep voor hem, om zijn concentratie in het echte werk gecentreerd te houden. Sommige staren naar de lucht, sommige doen een siesta, en onze directeur vind het leuk om verhaaltjes te vertellen over zijn levenservaringen die iemand in een boekvorm giet.
+1/-0

4 jaar geleden
Hoeveel geld heeft PSV in kas? Want daar gaat het toch ook om?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Het eigen vermogen is belangrijk, dat is 38 miljoen excl. de Lozano deal.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ja, netjes toch. Gewoon in kas houden, en een jaar als er meer winst is, wat dure leningen aflossen. Of nu vast wat voor gebruiken, dan heb je die extra rentekosten niet voor de periode vanaf nu.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Afgelopen seizoen is ook al afgelost op rentedragende schulden. De liquide middelen zijn wel gedaald van 16 naar 13 miljoen. Het seizoen ervoor ging er ook 3 miljoen af (oa door aflossingen). Ze kunnen dus niet het volledige eigen vermogen aanwenden om af te lossen op leningen. Veel vermogen zit vast in vergoedingssommen (67 miljoen) en materiële vaste activa (48 miljoen).

Dit alles is overigens per 30 juni, daarna is nog veel gebeurd, oa de Lozano deal.
Ik ben benieuwd of PSV inmiddels al voldoende oorlogskas heeft zoals Toon voor ogen had.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Het maakt in principe niet uit wat de liquide middelen zijn, zolang ze genoeg zijn om de dagelijkse gang van zaken draaiende te houden, zoals lonen etc. Ik weet niet wat de oorlogskas in houd, maar ik snap dat ze daar dingen van willen doen als het nodig is, noodgrepen, grote aankopen enzo. Dan zou ik (geen econoom of iets dergelijks), zeggen, zorg dat eerst schulden / leningen afgelost zijn, ben je van hoge rentekosten af, en kun je een ¨oorlogs¨kas op gaan bouwen. In de voetballerij hangt het echter direct samen met het goed presteren en halen van CL. Halen we dit jaar de finale EL, kampioenschap en volgend seizoen halve finale CL, dan staat die kas er ineens heel erg positief voor. Sneuvel je in de groepsfase dit jaar, haal je geen kampioenschap, en speel je daarna EL of niks, dan gaat je eigen vermogen, oorlogskas e.a. zo als een baksteen de grond in. En dat zit hem dan in kleine dingen (foutje luckassen of bergwijn, geen cl). Die voetballerij is zo verraderlijk.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi