Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohamed Ihattaren: 'Heb het gevoel dat ik beter presteer omdat ik het voetbal heb als uitlaatklep'

28 september 2019 07:38 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Mohamed Ihattaren: "Heb het gevoel dat ik beter presteer omdat ik het voetbal heb als uitlaatklep" ; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad geeft Mohamed Ihattaren aan de komende jaren alles op alles te zetten om een zo goed mogelijke voetballer te worden. "Ik zie het zo: op je 24ste moet je klaar zijn als speler", aldus Ihattaren. "Op die leeftijd moet je geen minpunten meer hebben in je spel, je moet dan technisch, tactisch en ook fysiek zo goed zijn dat je daar allemaal niet meer aan hoeft te sleutelen."

Ihattaren gaat verder: "Als je het zo bekijkt, moet ik de komende zeven jaar dus maximaal in mezelf investeren. En over zeven jaar? Dan speel ik in de buitenlandse top. Dat is mijn doel en ik vind dat je ambities mag uitspreken. Ik heb er vertrouwen in dat het lukt."

De jonge middenvelder heeft geen last van zenuwen voor een wedstrijd. "Nee, ook niet voor topduels. Waarom zou je stressen? Ik denk vooral: ik heb zin om te voetballen!", zo geeft hij aan. "Een slechte wedstrijd of fouten trek ik mezelf wel aan. Maar ik zet het ook snel van me af. Ook de grootste voetballers maken fouten. Ronaldo mist ook weleens een penalty. Zo is het toch?"

Voor Ihattaren is voetbal momenteel vooral een uitlaatklep. "Mijn vader is ernstig ziek. Hij heeft al langer kanker, ligt nu ook soms in het ziekenhuis. Als er geen training is of een wedstrijd, wil ik zoveel mogelijk bij hem zijn", zegt hij daarover. "Ik bel hem ook altijd even op voor ik ga spelen. Dan zegt hij: Ik kijk live op tv, hoor. Ik ga genieten van je, Mootje. God is met jou. Hij vindt de supporters leuk. Helemaal nu ze ook liedjes voor me zingen. Ik hoor ze zingen voor je, zegt hij dan, helemaal trots."

Zolang zijn vader ziek is, zal hij daarom geen grote beslissingen gaan nemen over zijn verdere carrière. "Bij PSV weten ze van de situatie, de trainer weet het ook. De steun die ik krijg, doet me goed", aldus Ihattaren. "Ik heb ook het gevoel dat ik beter presteer doordat ik het voetbal heb als uitlaatklep. Het helpt ook zeker mee om te relativeren. Als je je vader zo ziek ziet zijn, ga je niet zweven."
Discussieer mee op de forums


Tags

ihattaren ronaldo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Niks mis mee, Mo komt er wel!
+3/-3

1 jaar geleden
Pfff 17 jaar en dan zoveel op je af zien komen. Als voetballer en als 'gewoon' mens. Doe het allemaal maar eens, knap hoor, diep respect!
+3/-3

Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
Verstandige gast. Nu al veruit de beste voetballer op de Nederlandse velden. Zondag was hij de smaakmaker tijdens PSVajax.
+3/-3

1 jaar geleden
Ik zat bij jong naast zijn vader en zijn broer. Super aardige lieve mensen!! Wist toen nog niet dat vader ziek was. Sterkte mo. Psv houdt van jullie.
+4/-4

1 jaar geleden
Mo doet er goed aan om zich dit seizoen van interland voetbal te distansieren .De afrika cup is net voorbij, het EK komt te vroeg.Belangrijkere zaken dan voetbal spelen nu parten in zijn jonge leven.Hij geeft aan voetbal als een uitlaadklep te zien.Hij gaat daar heel professioneel mee om,en heeft doelstellingen.Hij wil voor nu zijn vader trots maken,en zichzelf ontwikkelen.PSV is nu de beste omgeving voor hem.Hij gaat de beste nr10 ooit worden in de eredivisie.Deze mentaliteit op je 17e,levenservaring,kracht en talent gaan hem daar brengen.Deze jongen is al zo volwassen voor zijn leeftijd.Sterkte,plezier en succes mo !.Je verdiend nu al een sfeeractie in de 17e minuut(jouw leeftijd) en een stadion vol telefoonlichtjes voor je vader en een publiek die je naam scandeert tijdens PSV-VVV, mijn respect.
+4/-3

Volgens mij komt de moderator van psv.supporters.nl maar 2 keer in de week langs, om de bloemen water te geven.
+3/-0

 


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay afkeer baumgartl belgie bruma daguardo dak dame diversiteit dumfries elfrink ginkel irrelevant izecson jong kenners klompje koopmeiners malen nederland nos onzin oranje romero santos teze udinese vrouwlijke zaaf zizou