Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooy: 'De ontwikkeling die Donyell Malen doormaakt is natuurlijk spectaculair'

9 oktober 2019 02:05 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooy: "De ontwikkeling die Donyell Malen doormaakt is natuurlijk spectaculair"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Ruud van Nistelrooy aan niet verbaasd te zijn over de stormachtige ontwikkeling van Donyell Malen. "Hij heeft altijd een goede trap gehad, die heeft hij niet hoeven leren", aldus Van Nistelrooy. "Nu zet hij dat op het juiste moment om in goals. Bij het afwerken draait het ook om ervaring opdoen."

De trainer van PSV onder 19 gaat verder: "Het weglopen, het vrijlopen, dat had hij al. Hij kwam vaak in de juiste positie. Dan was het kansen missen, kansen maken. Of net buitenspel staan. Nu loopt hij net goed, en valt álles tussen de palen. De ontwikkeling die hij dit seizoen doormaakt, ook qua rendement, is natuurlijk spectaculair."

Ook Mark van Bommel is lovend over de ontwikkeling van Malen. De trainer van PSV is ook niet bang voor een periode waarin de spits niet zal scoren. "Áls dat al gebeurt, is dat helemaal niet erg, want Donyell is stabiel genoeg om er goed mee om te gaan", zo geeft hij aan. "Wat de mensen bijvoorbeeld niet zien, is hoe vroeg hij op de club is en er alles aan doet om beter te worden. Voetballen kan hij, maar het besef dat je profvoetballer bent, is weer een andere kwaliteit."

Malen is zelf juist Van Bommel zeer dankbaar. "De trainer heeft me vertrouwen gegeven, hij heeft me definitief naar de selectie van het eerste elftal gehaald", zegt hij daarover. "Vorig seizoen liet hij me vaak invallen en aan het grote werk proeven, tot aan volledige duels als basisspeler toe. Het is cruciaal voor jonge talenten, dat je een trainer hebt die je speeltijd gunt. Dat hoeft niet eens per se in de basis te zijn. Stapje voor stapje werd het meer en raakte ik gewend aan het stadion en de druk van het spelen bij een topclub. Dat ik nu in de basiself sta, is een beloning. Ja, ik ben klaargestoomd."


Discussieer mee op de forums


Tags

malen nistelrooy bommel basiself klaargestoomd opdoen proeven profvoetballer telegraaf vrijlopen weglopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Ik denk als je het Bruggink een op een vraagt, er een heel andere mening uit komt. Maar met boertje naast je, en omdat hij zelf niet goed genoeg was, heeft hij zijn baantje nodig. Ik vind trouwens, dat Malen veel overeenkomsten heeft met Romario.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Google even "Bruggink over Malen"
Je plaats hier een comment die nergens over gaat. Bruggink kan best een keer kritiek hebben gehad op Malen, maar is over het algemeen gewoon zeer positief over hem.
+1/-0

10 maanden geleden
Geweldige speler , komt in het rijtje wereldvoetballers terecht. Hiervoor kom je naar het stadion.
+2/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

achterop advocaat chelsea diemers discriminatie ehvdgxt fanstore feyenoord ginkel koen linssen mauro nederland nieren obispo onzin puma racisme rafa rosario schmidt sir skipper thuisshirt tinus tolerantie toprak vhtlsaw willy winkel