Transparent
Inloggen
Sluiten

Donyell Malen en Steven Bergwijn winnen met Oranje van Wit-Rusland

13 oktober 2019 20:01
Foto: Pro Shots

Donyell Malen en Steven Bergwijn winnen met Oranje van Wit-Rusland; image source: Pro Shots

Met Donyell Malen en Steven Bergwijn in de basis heeft het Nederlands elftal zondagavond weten te winnen van Wit-Rusland. In Minsk eindigde het in 1-2. Beide treffers werden gemaakt door voormalig PSV'er Georginio Wijnaldum. Denzel Dumfries bleef de hele wedstrijd op de bank en kreeg geen speeltijd.

In vergelijking met het duel tegen Noord-Ierland werd Denzel Dumfries in Wit-Rusland gepasseerd, terwijl Donyell Malen de plek in nam van de geblesseerde Memphis Depay. Het was echter een oud-PSV'er die zich voor rust met name liet zien. Na een zeer moeizaam begin kopte Georginio Wijnaldum na ruim een half uur de 0-1 op het scorebord, terwijl hij niet veel later op schitterende wijze van afstand ook voor de 0-2 wist te zorgen.

Na rust zakte het niveau van Oranje hard naar beneden. Al snel leidde dat tot de aansluitingstreffer toen Dragoen volledig vrij staand de bal in het doel kon koppen. Oranje werd steeds vaker terug gedrongen zodat bondscoach Ronald Koeman halverwege de tweede helft ingreep en met het inbrengen van Marten de Roon en Luuk de Jong voor meer balans op het veld wilde zorgen.

Nederland kwam na die wissel nauwelijks nog in gevaar, al ging het voetballend niet veel beter. Wel kreeg het vlak voor tijd nog twee grote kansen, waaronder voor Malen. De aanvaller van PSV zag zijn schot echter via een knappe redding van de doelman gekeerd worden. De zege voor Oranje kwam echter niet meer in gevaar, waardoor een 1-2 zege het uiteindelijke resultaat was.




Discussieer mee op de forums


Tags

malen oranje rusland bergwijn dumfries wijnaldum depay ierland jong koeman nederland roon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Lekker belangrijk... maar over het feit dat de vrouwen van PSV op De Toekomst met 1-4 van die van Ajax winnen geen woord op dit PN 2.0, schande.
+10/-1

 
VHTLsaw (geschorst)
4 jaar geleden
Inderdaad merkwaardig. Zeer teleurstellend zelfs nu dit jaar de dames wel eens het kampioenschap naar Eindhoven kunnen halen.
+2/-0

4 jaar geleden
Aan het NL-elftal zie je ook dat teams echt niet alle wedstrijden op hun hoogste niveau kunnen spelen.
Bij Ajax zie ik ook al een paar weken wat gemakszucht tegen de kleinere ploegen, en die gaan, verwacht ik, ook nog wel een dipje krijgen.
Vorig jaar had PSV een aantal keer de kans Ajax definitief op een gat te zetten, maar zakte hun eigen spel ook tot een te matig niveau. Nu maar hopen dat PSV er dit jaar wel van kan profiteren.
+4/-2

4 jaar geleden
Donyell Malen kreeg nauwelijks ballen van de (ex) Ajacieden.
Ook Steven Bergwijn speelde een ongelukkige wedstrijd.
+3/-2

 
4 jaar geleden
@Jan, tegen ploegen zoals Wit-Rusland zouden de buitenspelers eigenlijk tegen de zijlijn aan moeten spelen om het veld echt breed te houden. Bergwijn is een speler die toch graag wat meer naar binnen speelt en daar was het veel te druk. Als het team om je heen dan niet goed speelt, dan speel je snel een ongelukkige wedstrijd.
Tav Malen kan ik me niet voorstellen dat de (ex)Ajacieden hem niet aan wilde spelen. F. de Jong had nu echte mandekking, en dan ziet het NL-elftal er opeens anders uit.
+2/-1

 
Dan zou ik als coach van de tegenstander altijd mandekking op Frenkie zetten. Bij de wedstrijd tegen de noord Ieren werd Dumfries ook aan het begin van de wedstrijd ook duidelijk overgeslagen, meen ik dan te hebben gezien.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Veltman was heel vaak aan de bal op rechts - ook voorin, maar deed weinig goede dingen.
Zijn voorzetten waren onbruikbaar.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Steven Bergwijn stond aan de basis van beide doelpunten . Hoezo ongelukkige wedstrijd spelen ? Tevens kan ik mij niet voorstellen dat spelers van welke ploeg dan ook mekaar niet aanspelen. Spelers spelen VOOR een club en zijn niet VAN een club . Als ze een overstap kunnen maken en zich verbeteren zijn ze weg. De tijd van een lange tijd bij een Nederlandse club spelen is voorbij . Men is nu al weer bezig met wintertransfers , de onrust zal weer toenemen, helaas.
+1/-0

4 jaar geleden
Jammer van de tegengoal maar gewoon de punten in de pocket en naar huis.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje