Transparent
Inloggen
Sluiten

Kenneth Perez: 'Denzel Dumfries kwam op mij over als iemand die er staat voor zijn elftal'

21 oktober 2019 11:32 - Dit Was het Weekend
Foto: Pro Shots

Kenneth Perez: "Denzel Dumfries kwam op mij over als iemand die er staat voor zijn elftal"; image source: Pro Shots

Kenneth Perez gaf zondagavond in Dit Was het Weekend op Fox Sports aan niet te begrijpen dat Pablo Rosario aan het begin van dit seizoen is benoemd tot de reserve aanvoerder van PSV. "Het verbaast me ontzettend dat hij al zo ver was in zijn spel en zijn voorkomen", aldus Perez. "Hoe je het wendt of keert moet de captain ieder weekend voor de camera's komen bij verschillende televisiestations. Je verkoopt dan elk weekend jouw club en jouw team. Je verwacht dan dat je een beetje een redelijke analyse van de wedstrijd kan geven. Ik dacht dat Rosario nog niet zo ver was en het blijkt ook dat hij niet zo ver is om dat te doen."

Volgens de analist is een aanvoerder niet de belangrijkste speler van een elftal. "Maar als het moeilijk gaat wordt er wel gekeken naar de aanvoerder. Hij is iemand die voor de camera moet komen en een verhaal moet vertellen", zo geeft hij aan. "Tegen FC Utrecht vond ik het het ergste wat hij tot nu toe heeft gedaan qua antwoorden en voorkomen. Daar wordt je altijd een klein beetje op beoordeeld. In eerste instantie gaat het natuurlijk om het voetballen, maar ik vind hem ook geen voetballende aanvoerder."

Perez weet in eerste instantie niet goed wie een betere aanvoerder bij PSV zou zijn. "Je komt dan uit bij Viergever, maar word je daar blij van? Dumfries vind ik wel een speler die ontzettend gegroeid is in zijn rol", zegt de Deen daarover. "Hij is een vaste international geworden en probeert altijd het elftal op sleeptouw te nemen. Dumfries is pas een paar jaar professional. Na de wedstrijd waren de supporters boos. Bergwijn had wat ruzie met een paar capuchon-geklede mensen. Dumfries was degene die dat probeerde te sussen en erbij probeerde te komen. Hij kwam op mij over als iemand die er staat voor zijn elftal. Dat heb ik minder bij Rosario. Het is niet superbelangrijk, maar wel iemand die iedere week jouw club gaat vertegenwoordigen."

Meer op Dit Was het Weekend


Discussieer mee op de forums


Tags

dumfries perez rosario bergwijn fox utrecht viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Er staat er zelfs een met capuchon naast Baumgartl.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik snap wel dat Gaston het niet warm kreeg van het vertoonde spel.
+3/-2

8 maanden geleden
Had ook rood kunnen of moeten krijgen,wil hij aanvoerder worden moet hij rustige worden..
+2/-2

 
8 maanden geleden
Onzin, als dat enigszins kon, was het gebeurt.
+2/-1

 
killermfc (geschorst)
8 maanden geleden
Nou dat kon dus ook: 2e gele kaart wegens hands.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Heb je wel gezien dat Denzel in de laatste minuten bij een 1-0 stand er probeerde een counter van Utrecht uit te halen en dit deed door middel van een overduidelijke handsbal? Hier werd wel voor gefloten en hij had het geluk dat Makkelie zijn dag niet had, anders had hij zeker een (terechte) 2e gele kaart gekregen. Dit doet overigens niks af aan de inhoud van dit artikel, want daar ben ik het volkomen mee eens. Ik vind Dumfries een van onze meest gemotiveerde spelers en hij lijkt altijd oprecht in interviews, iets waar sommige spelers wel wat van kunnen leren. Maar dit kan zoals Arnemmer zegt ook doorslaan, hij had namelijk voor die handsbal zijn 2e gele kaart horen te krijgen en dan had hij PSV bijzonder gedupeerd.
+1/-2

 
8 maanden geleden
Hoezo geluk? Die 1e gele kaart sloeg natuurlijk nergens op. Als hij zich niet met z'n arm had beschermd, had hij die bal vol op z'n gezicht gekregen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Of die eerste gele kaart terecht was is in dit geval even niet relevant. Hij had hem nou eenmaal, en besloot om een groot risico te lopen om PSV met 8 man verder te laten spelen. Niet erg professioneel in mijn ogen, maar het is (zeker omdat het Denzel is) hem vergeven.
+1/-0

8 maanden geleden
ben het wel met Perez eens. Dumfries komt veeeel beter uit zijn woorden en zegt ook zinnige dingen. Is ook stukje opener en sympathieker.
Daarnaast vind ik Rodsario echt rijp voor een wissel . Ik vind hem echt de mindere middenvelder. Gutti, doan zijn wat mij betreft beter. Dan kan Bruma of Gakpo op de vleugel.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Doan had een heel slechte avond, en Bruma is in uitwedstrijden ook een heel stuk minder, Gakpo kan ik je wel in vinden. Alhoewel Doan volgens mij een strafschop had moeten krijgen, vond het vreemd dat de tweede wel onderzocht werd door de var, en de eerste niet, terwijl de eerste wel een strafschop had moeten zijn en de tweede duidelijk niet.
+1/-0

8 maanden geleden
Dumfries en Viergever was altijd de betere keuze dan een rookie. Zelfs Zoet was nog beter geweest, als je toch niet van plan bent hem te banken. Maar Mark weet het altijd beter. Is er iemand in de technische staf die hem kan bijsturen?
+2/-1

8 maanden geleden
Dumfries is een jongen die zich prima presenteert voor de camera in bewoordingen en de houding heeft die strijd uitstraalt. Intern in de groep moet je dat afdwingen, ik zie het nog gebeuren dat ie aanvoerder wordt als ie nog 2 jaar blijft.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.998 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

abonnementen albert antonh bizar china chloroquine corona crockett duitsland economie flitsphirips fox huur izecson klant musea nederland nikiforov overbevolking piroe santos seizoenskaart sparta sponsor sportscholen theaters trestena trump vaccin vhtlsaw