Transparent
Inloggen
Sluiten

Phillip Cocu: 'Als je nu in de jeugd speelt, kun je oprecht geloven dat je het eerste elftal kan halen'

6 november 2019 12:04 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Phillip Cocu: "Als je nu in de jeugd speelt, kun je oprecht geloven dat je het eerste elftal kan halen"; image source: Pro Shots

Toen hij als hoofdtrainer bij PSV begon in 2013 hamerde Phillip Cocu op de noodzaak van het investeren in de eigen jeugdopleiding. In gesprek met Voetbal International geeft hij aan het mooi te vinden dat PSV nu steeds meer een opleidingsclub is geworden. "Iedereen binnen de club heeft zijn aandeel daarin gehad", aldus Cocu. "En uiteindelijk zijn het de spelers zélf die ervoor zorgen dat het tot een doorbraak in het eerste elftal komt. Als die jongens later voor een mooi bedrag worden verkocht, levert dat de hele club financieel voordeel op."

Cocu gaat verder: "Dat is het mooie eraan: je creëert collectief een situatie waarvan alle betrokkenen profijt hebben. Door de investeringen in de opleiding is PSV een rijkere club geworden en dat bedoel ik zeker ook in sportief opzicht. Als je nu bij PSV in de jeugd speelt, kun je oprecht geloven dat je het eerste elftal kan halen. Dat perspectief is cruciaal."

Na het behalen van de landstitel anderhalf jaar geleden besloot Cocu te vertrekken uit Eindhoven. "Mensen zijn geneigd alleen de jaren te tellen dat ik hoofdcoach was. Maar nadat ik stopte met voetballen, in 2008, ben ik meteen als jeugdtrainer bij de club aan de slag gegaan", zo geeft hij aan. "Na tien jaar in verschillende functies, ontstond het gevoel dat ik toe was aan een volgende stap. Dat had niks met PSV te maken; de club vind ik nog steeds fantastisch, ik volg ze op de voet. Maar ik ben een type dat na verloop van tijd getriggerd wil worden."

Meer op VI.nl


Tags

cocu landstitel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Helaas is er alsnog "pech?" met geld gesmeten aan spelers waar we net zolang op moeten wachten als op onze jeugd doorstroming, goed gaat het op het moment niet, winnen Donderdag is echt noodzakelijk om hoop te doen gloreren, sta der iig achter, powerrrr PSV.
+2/-0

12 maanden geleden
Held! Ik mis je als trainer van onze club! Ik lees hier vaak dat het voetbal onder Cocu niet aan te zien was. Maar ik had wel vaker goede zin dan de afgelopen 18 maanden. Prijzen tellen!
+4/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Het is beter iets moois te verliezen dan dat je het nooit hebt gehad (Rowwen Heze) . Cocu , Hiddink , Rijvers behoren tot die groep .
+3/-0

 
12 maanden geleden
We zijn op de goede weg ,Philip heeft daar toen al gebruik van kunnen maken. Een opleiding tot coach , ook dat staat. De warme club PSV . Ik denk dat we een mooie toekomst tegemoet gaan met al die ontwikkelingen . Dat gaat echter niet van vandaag op morgen en dat zal ook niet gaan zonder vallen of opstaan.
+3/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Het klopt dat het 'voetbal' onder Cocu erbarmelijk slecht was, maar toch won hij diverse prijzen. Je bent echter niet alleen PSV-supporter, maar ook voetballiefhebber. Cocu heeft heel wat supporters het stadion uitgejaagd.

Bij het PSV onder Cocu leek het alsof er totaal geen idee achter zat en alsof het vooral armoedig geploeter gebaseerd op toeval was. Bij Van Bommel zie je tenminste een duidelijke lijn en speelwijze, hoewel de kwaliteit van het voetbal absoluut beter moet.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Cocu werd juist geroemd om zijn tactische omzettingen en had beduidend minder materiaal tot zijn beschikking. Daarbij komt dat er deze dagen met miljoenen worden gesmeten terwijl er destijds ieder dubbeltje omgekeerd moest worden. En toch stond het plein iedere keer weer bomvol. De laatste thuiswedstrijd tegen AZ was het stadion een kwartier voor tijd voor 20% leeg. Schandalig hoe laf PSV de laatste 11 maanden speelt met dergelijk aanvallend ingestemd materiaal. Ik ga er in ieder geval niet meer iedere 2 weken 300km voor rijden.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Heb je voorbeelden van die zogenaamde 'tactische omzettingen' van Cocu?

Feit is dat het 'voetbal' (lees: armoedig geploeter) nergens op leek en dat PSV diverse keren kampioen van de armoede werd.

Verder is het nogal een open deur intrappen door te stellen dat het Stadhuisplein vol stond bij de viering van het kampioenschap. Dat is namelijk altijd het geval.

Niet gek dat veel supporters tegen AZ het stadion vroegtijdig verlieten. Toen stond PSV namelijk al kansloos achter en met één man minder was het allemaal nóg hopelozer.

PSV speelt elke wedstrijd met vier aanvallers en twee opkomende backs. Wat zou daar laf aan zijn? Bovendien hanteert Van Bommel al vanaf dag 1 dezelfde speelwijze. Vorig seizoen voor de winterstop hoorde je niemand klagen over 'laf voetbal'. Iets met opportunisme.......
+4/-0

 
12 maanden geleden
Kampioen van de armoede? Je bent kampioen of geen kampioen..

Het voetbal onder Cocu was vaak niet best en met name in het laatste seizoen zijn we met degelijk voetbal en een snelle omschakeling kampioen geworden. Cocu heeft toen echt het maximale uit een zeer matige selectie gehaald en het team optimaal in dienst van Lozano en De Jong laten spelen.

Groot verschil met Van Bommel die geweldig is begonnen met een duidelijke visie (hoog druk zetten, opkomende backs, doordekkende CV's). Daar is nu echter al een jaar helemaal niets meer van te zien.
Ik vind het knap als jij een visie ziet in dit armoedige gebrei. Ik zie een team dat 100% parasiteert op de kwaliteiten van drie geweldige talenten.
+2/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Wel een beetje goedkoop beste Nikkiforov . Haal de drie geweldige talenten Tadic , Ziyech en vd Beek eens weg en zie wat er dan overblijft van dit AJAX . Of Stengs , indrissi en Boadu bij AZ. Of bij Barcelona Messi , Suarez en Griezmann. Zijn we gauw klaar denk ik.

Bij elk team heb je talenten die de club dragen. Een club bouwt meestal rond die talenten en haal ze maar eens weg. Mooiste voorbeeld is Real Madrid zonder Ronaldo vorig seizoen En dan heb ik het over één speler.

Wat u zegt over Philip ben ik het volledig met u eens.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Kampioen van de armoede wil zeggen dat een ploeg kampioen wordt bij gebrek aan beter. Met andere woorden: De minst slechte ploeg. Dat was trouwens ook een paar keer het geval toen ajax vier keer achter elkaar kampioen werd onder De Boer.

“Daar is nu echter al een jaar helemaal niets meer van te zien.” Je bent de periode vóór Utrecht-uit alweer vergeten? Toen kreeg PSV juist lof vanwege de snelle combinaties.

Wat jij ‘armoedig gebrei’ noemt, is wel degelijk gebaseerd op een duidelijke visie/ speelwijze. Dat het nu niet loopt, komt door de afwezigheid van diverse geblesseerde/ geschorste spelers. Voor Utrecht-uit stond PSV gelijk met ajax.

Bergwijn is zeker geen geweldig talent. Dat blijkt alleen al uit het feit dat hij bezig is aan z’n vierde volledige seizoen (zesde in totaal) in de eredivisie.

ihattaren is zeker een talent, maar brengt doorgaans nog veel te weinig, wat waarschijnlijk te maken heeft met z’n leeftijd. In de speelwijze van PSV is de positie van aanvallende middenvelder cruciaal. Op die positie moet je dwingend aanwezig zijn.

Verder vallen een aantal spelers steevast door de mand: Doan, Bruma en Gutiérrez.
+1/-0

 
12 maanden geleden
"Kampioen van de armoede wil zeggen dat een ploeg kampioen wordt bij gebrek aan beter." Is toch altijd zo, voor elke kampioenschap, en in elke sport. Dit is alleen een slogan die tegenstanders gebruiken om een kampioenschap te nivelleren.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Cocu had in zijn eerste jaren zeker beter materiaal, maar na het vertrek van sterkhouders Propper, Guardado, Moreno, waren de spelers die Cocu tot zijn beschikking had zeker minder dan het team van Van Bommel.
Het voetbal onder cocu was misschien niet sprankelend, maar tactisch klopte het zeker wel. Een tactisch plan hebben en attractief voetbal spelen hoeft niet hand in hand te gaan. Daarentegen zit er in het spel van het team van Van Bommel duidelijk geen of een gebrek aan enige vorm van tactiek. Tot op heden is het Van Bommel niet gelukt om een team te vormen waarin de sterke punten van de individuele spelers tot zijn recht komen.

Het spel is nu nog meer dan ooit gericht op de hoop dat een individuele actie de wedstrijd beslist.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Bijvoorbeeld het starten met 5 verdedigers. Inzake van Bommel en al je feiten: sinds vorige winterstop verliest PSV in 26 competitiewedstrijden 26 punten. Dergelijke cijfers spreken voor zich. Maar dan nog zouden andere fans volgens jou zaken vergeten zijn. Inzake je mening over Ihattaren: dat ventje is 17 jaar. Ik ben dolblij dat van Bommel juist hem laat staan. Dergelijke jongens zijn je toekomst, net als Malen waar je continu het nodige over op te merken had.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Cocu had inderdaad vaak goede tactische omzettingen in de rust waardoor in de tweede helft de stand nog kon worden omgedraaid.
Dat Cocu beduidend minder materiaal tot zijn beschikking had klopt echt niet.
Jeffrey Bruma en Hector Moreno waren toppers vergeleken met wat we nu centraal achterin hebben staan. Wijnaldum, Depay, Mertens, Guardado om er maar een paar te noemen waren spelers die het elftal konden dragen en er stonden op het moment dat het nodig was. Ik zie nu (en ook afgelopen seizoen) niemand opstaan bij PSV als het wat minder gaat.

Dat er nu met miljoenen gesmeten wordt klopt, maar tegelijkertijd zie je ook dat afgelopen jaar voor een recordbedrag van 60mln+ verkocht is. Is gewoon een trend in het hedendaagse voetbal dat er meer met geld gesmeten wordt, zegt weinig over de kwaliteit van het elftal.
+4/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Met toevalvoetbal bijna de finale van de champignons league gehaald🤔... Onder v. Bommel lijn? Je bent een grapjas.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Nee hoor, de speelwijze van Van Bommel is tenminste duidelijk. Wat was de speelwijze van Cocu? Het was vooral reactievoetbal en vanuit de omschakeling (over laf gesproken).

Overigens strandde PSV destijds in de kwartfinale van de CL.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Ik heb het team van v Bommel nog geen een keer betrappen op dominant en met een duidelijke gedachte. Sommige "goede" overwinningen waren meer toeval of pech bij de tegenstander. En over de Europese wedstrijden zwijg ik maar. Bommel moet het nog bewijzen...
+3/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Onder Van Bommel heeft PSV juist ontzettend veel wedstrijden gedomineerd. Zeker vorig seizoen. Of ben je al vergeten dat PSV vorig seizoen vrijwel heel de competitie bovenaan stond, winterkampioen werd, thuis met 3-0 van ajax won, het minste aantal tegengoals incasseerde en op slechts 3 punten achterstand van ajax eindigde, terwijl onze amsterdamse vrienden een superseizoen beleefden? Of wat te denken van de unieke winreeks vorig seizoen voor de winterstop?

Blijkbaar vergeten mensen snel.

De speelwijze van Van Bommel is gericht op controle/ domineren, wat verklaart waarom hij met een blok op het middenveld speelt. De creativiteit moet van de aanvallende middenvelder en vleugelaanvallers komen, terwijl de opkomende backs voor de nodige dynamiek moeten zorgen. Dit seizoen beschikt PSV bovendien over een snelle, bewegelijke centrumspits (Malen), die ook zelf kansen kan creëren.

Mensen vergeten blijkbaar ook dat Van Bommel nog maar aan z'n 2e seizoen als hoofdtrainer van een club bezig is. Het eerste seizoen onder Cocu was een drama, terwijl Van Bommel het heel behoorlijk deed tijdens z'n eerste seizoen.

Neemt niet weg dat het voetbal onder Van Bommel beter moet, hoewel het dit seizoen tot Utrecht-uit behoorlijk liep bij PSV. De blessures en schorsingen spelen zeker een rol bij de tegenvallende resultaten van de laatste tijd. Na twee gevoelige nederlagen ontbeert de ploeg logischerwijs vertrouwen en is de vorm ver te zoeken.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Spelers opstellen om de bal af te pakken is totaal iets anders dan domineren. Als je blok of hoe je het maar wilt noemen de bal niet tijdig van A naar B kunnen spelen. Kan je niet verwachten dat aanvallers tegen een overtal voor enige vorm van creativiteit kunnen zorgen. Nadat de clubs vorig seizoen door hadden dat ze de zijkanten vast moesten zetten, was het hele spel van PSV ontregeld. Een goede coach zorgt dan voor een tegenzet. Het enige wat van Bommel doet, is een speler wisselen en de volgende speler met dezelfde opdracht in het veld sturen. Het falen van de trainer wordt zo in de schoenen geworpen van de spelers. Van Bommel is gewoon een typisch geval van goede speler, maar totaal geen trainer.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Duidelijk, saai en voorspelbaar bedoel je?
+3/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
PSV strandde in de 1/8 finale @santa, en verloor helaas op penalties, dus het 50-50.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Zo duidelijk dat iedere tegenstander weet hoe je psv kan ontregelen.
+3/-0

 
12 maanden geleden
De Boer pakte ook behoorlijk wat titels en het spel van Ajax was niet om aan te gluren. Van Bronckhorst idem, lelijk voetbal maar veel prijzen (en dan ook nog met veel slechtere spelers). Alle drie trainers uit dezelfde “lichting”. Toeval?
+2/-0

 
12 maanden geleden
Hij mag zo terug komen van mij begin volgend seizoen.
+3/-0

12 maanden geleden
Jaren onterecht vergruisd, en nu door diezelfde fans die Van Bommel nu afschrijven geroemd en terug gevraagd. PSV heeft te veel successupporters helaas...
+4/-0

 
12 maanden geleden
Helemaal niet onterecht aangezien het 'voetbal' onder Cocu pijn aan de ogen deed. In die periode klaagden veel supporters steen en been. De meeste PSV-supporters zijn óók voetballiefhebber en willen daarom kwalitatief fatsoenlijk voetbal zien.

Supporters die louter naar de resultaten kijken, zijn opportunistische successupporters.
+1/-0

12 maanden geleden
Er komt eindelijk genoeg door ja. Maar als ik kijk naar het voetbal hebben ze wel nog steeds een forse achterstand bij PSV op AZ en Ajax. Lijkt erop dat ze hier meer oog hebben voor ontwikkeling van talent maar dat ontwikkeling van het onderlinge voetbal secundair is. Het voetbal onder Cocu, en het wisselbeleid, was net zo matig als o der Bommel. Allebei veel te lang spelers handhaven waar iedereen van ziet dat ze ofwel tekort komen ofwel een tijdje op de bank horen. Allebei te lang wachten met wissels. En allebei geen goed aanvallend voetbal erin kunnen slijpen. Er is totaal geen onderlinge afstemming voorin. Niemand lijkt van elkaar te weten wat ze kunnen verwachten. Gebrekkige automatismen is de schuld vd trainer. En we hebben nu al 2 trainers achter elkaar die daar moeite mee hebben dat erin te krijgen.
+4/-0

12 maanden geleden
Ja mooi... Ajax was ook een opleidingsclub. Toen presteerde het niets..... NU zijn wij het. Doe mij maar een goede scouting.
+2/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Een opleidingsclub met het palmares en het aanzien van Ajax? Ik teken er voor.
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Bij Philip zat er nog een systeem in en hij kon een wedstrijd kantelen door zijn ingrijpen. Bij van Bommel zit geen systeem in en doet iedereen maar wat. Dat zie je nu goed zodra er geen voetballers meer inzitten. Nog 4 dagen en dan zijn we verlost van de slechtste psv trainer ooit. Moet ik wel bijzeggen met dank aan het mismanagement van JdJ.
+1/-0

 
12 maanden geleden
4-3-3 met de punt naar achteren. Bij balbezit PSV zakt de middelste middenvelder uit om met de centrale verdedigers de opbouw te verzorgen. Beide backs staan op dat moment hoog op het veld. Vanuit het middenveld had je een linker en rechter middenvelder, die voor verticale dreiging moesten zorgen. Aanval vanaf links rechtermiddenvelder penetreert in de 16. Aanval vanaf rechts linker middenvelder penetreert in de 16. moeilijk te verdedigen voor de tegenpartij. 1 van de flanken moest het veld breed houden en de andere zijde had meer vrijheid om naar binnen te komen.
Nadat hij niet meer over middenvelders beschikte van het kaliber propper en guardado. Werd dit stukken moeilijker om uit te voeren. Ook de opbouw vanuit de verdediging werd steeds minder (geen bruma, geen moreno). Hij heeft toen zijn speelwijze aangepast naar de mogelijkheden van het team. Dat betekende nog meer inzakken en spelen vanuit de omschakeling en sneller diepte zoeken via Luuk.

Bij balverlies werd er in zijn eerste periode in de zone verdedigd. De 2e periode (na guardado) heeft hij dit aangepast en werd in de mandekking gespeeld.

Tevens waren bij het druk zetten de onderlinge afstanden van de spelers niet te groot, waardoor het voor tegenstanders lastiger was om onder de druk uit te kunnen spelen.

Kortom Cocu heeft in zijn jaren meermaals getoond dat hij over voldoende tactisch vernuft beschikte.
+4/-0

 
12 maanden geleden
Om te beginnen is het nogal onzinnig om Bruma als een goede opbouwer te typeren. Dat was ook één van de redenen waarom Guardado de ballen kwam halen bij de centrale verdedigers. Uit armoede dus.

Daarnaast was het ‘voetbal’ van Cocu vooral gebaseerd op toeval, inzakken, afwachten en in de omschakeling proberen toe te slaan.

Wie de wedstrijden van PSV in de tijd van Cocu als trainer zag, vroeg zich vaak af: Waar trainen ze bij PSV in hemelsnaam op? Het oogde doorgaans als los zand en fatsoenlijke aanvallen/ combinaties waren zéér zeldzaam.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Een middenvelder uit laten zakken in de opbouw, doe je om een man meer situatie te creëren niet uit armoede. Ik ga hier echt niet beweren dat Bruma een geweldige opbouwer is, maar het niveau dat hij haalde was prima.

Je spreekt jezelf ook nu weer tegen. Inzakken en wachten op fouten is geen toeval. Dat is een plan van aanpak. Je kan het plan niks vinden of geweldig vinden, maar het is iig een tactiek die ook paste bij de spelers.

PSV koopt sinds jaar en dag snelle spelers. Waarbij de kracht nou net niet ligt in het voetballen in de kleine ruimte. Daar past een dergelijke tactiek heel erg goed bij.

Als je veel druk naar voren wilt, combinaties in de kleine ruimte etc... dan ben je fan van de verkeerde club. Want dat gaat hier niet gebeuren.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Een man meer situatie creëren in de verdediging? Bruma deed het één seizoen aardig, maar voor de rest bakte hij er niet veel van. Het is daarom ook geen toeval dat z’n carrière daarna in verval is geraakt.

Inzakken en wachten heeft wel degelijk met toeval te maken omdat je daarmee afhankelijk van de tegenstander bent. Van Bommel wil juist domineren en niét afhankelijk zijn van toeval.

Het gaat niet om snelle combinaties, maar simpelweg om kwalitatief goed voetbal. Dat kan zowel verdedigend als aanvallend zijn. Je wilt als voetballiefhebber bepaalde vastigheden zien en vooral goedlopende aanvallen (dat kan allerlei vormen hebben).
+1/-0

 
12 maanden geleden
Van Bommel wil iets dat hij niet kan overdragen of hij heeft zelf geen idee hoe je het voor elkaar krijgt.

Bij zijn aanstelling zei hij dat hij snel druk wilde zetten. Heb je gezien hoe PSV druk zet? De enige vastigheden die ik kan ontdekken onder van Bommel is dat Dumfries als een kip zonder kop op en neer blijft rennen, de opbouw zo rap is dat clubs als Cambuur daar nog geen schrik voor hoeven te hebben. Het elftal in 2 delen uiteen valt aanval en verdediging. Middenvelders altijd in ondertal staan tegenover hun tegenstander. Waardoor zij altijd het lulletje van de groep zijn.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Van Bommel heeft een bepaalde speelwijze voor ogen, die vorig seizoen aardig goed uitpakte (zie de eerdergenoemde feiten). Helaas beleefde ajax een super seizoen en miste PSV een fatsoenlijke aanvallende middenvelder, terwijl Lozano en Bergwijn niet in topvorm waren.

Opkomende backs zijn juist onderdeel van de speelwijze. Vorig seizoen werkte dat met Angeliño en Dumfries prima. Verder zijn Schwaab, Viergever en Baumgartl prima opbouwers (beter dan b.v. Bruma en Rekik).

Het middenveld heeft het moeilijk omdat PSV feitelijk nog steeds geen fatsoenlijke aanvallende middenvelder heeft. Daardoor verzuipen de controleurs soms. ihattaren is immers een talent, maar als 17-jarige brengt hij doorgaans te weinig. Op die positie moet je dwingend aanwezig zijn, wat ihattaren (nog) niet is.

Gutiérrez valt vrijwel elke keer tegen, terwijl ook Hendrix wisselvallig is. Om die reden is het interessant om Thomas aan het werk te zien. Of misschien afellay een keer.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik merk dat je heel positief bent over van Bommel. Opkomende backs is zeker belangrijk. Maar het moment van komen moet je wel herkennen. Kijk naar de backs van AZ en Ajax. Die herkennen de momenten veel beter dan Dumfries. Maar ik denk eerlijk gezegd dat het niet aan Dumfries ligt maar aan de opdracht van de trainer. want als ik trainer ben en Dumfries mag niet continu diep lopen dan doet hij dat niet, anders kan hij naast me komen zitten.

Het veranderen van poppetjes heeft geen zin. Eerst moet van Bommel erkennen dat hij niet steeds hetzelfde moet blijven doen zoals hij continu verkondigd op tv.

Daarna zal hij tactische aanpassingen moeten doorvoeren in het spel. Als hij dat niet doet kan hij voor het einde van het seizoen lekker bij mij op de bank komen zitten. Kunnen we samen de wedstrijden kijken.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Heel positief? Nee hoor, simpelweg realistisch. Ik vind dat het voetbal absoluut beter moet, maar iets van realiteitsbesef kan geen kwaad.

Geen idee hoe je erbij komt dat Dumfries als een blind paard zou opkomen. Ik snap trouwens niet waarom hij voor Sadílek kiest als linksback, aangezien dat de opbouw niet bepaald ten goede komt. Boscagli deed het niet slecht in mijn ogen. Zeker in de huidige speelwijze zijn de backs belangrijk.

Het blijven vasthouden aan je speelwijze/ visie getuigt juist van leiderschap.

Nogmaals, tot Utrecht-uit ging het prima en hoorde je niemand over de speelwijze of over Van Bommel. Twee verklaarbare nederlagen verder en hij moet ontslagen worden volgens sommige ‘supporters’.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik behoor iig niet tot die groep mensen. Ik was vorig seizoen al aan het klagen. Vanaf het moment dat tegenstanders PSV gingen vastzetten. Het begon met perreiro geen ruimte geven en vervolgens de zijkanten dicht zetten.

Ik baalde toen dat van Bommel niet meer kon bedenken dan een speler wisselen. Terwijl de oorzaak van het matige spel niet geheel aan de speler lag, maar aan de speelwijze. Een goede coach komt dan met een tegenzet.

Laten we hopen dat dat nog gaat gebeuren.
+1/-0

12 maanden geleden
Phillip Cocu heeft gelijk, jeugd opleiden gaat spelenderwijs en is in verhouding niet duur.
Zolang we op advies van onze slimme scouts 12 miljoen uitgeven voor spelers als Bruma, zullen we De Platte Kar in Eindhoven niet meer zien.
+3/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Hebben we bij PSV serieus scouts ?
+1/-0

 
12 maanden geleden
12 miljoen voor Bruma is veel te veel. 10 miljoen voor Baumgartl trouwens ook
+4/-0

 
12 maanden geleden
WouterErik, de 'platte kar' kunnen we in Eindhoven de komende jaren in de garage laten staan. Door al die dure (mislukte) aankopen krijgen we steeds meer een 'platte beurs'.
PSV gaat Feyenoord achterna - Feyenoord probeert via Dick Advocaat er nog iets van te maken. Jaap Stam ging niet meer... Dick heeft veel energie, inzicht en overtuigingskracht.
Zo iemand heeft PSV nu nodig - zowel Mark van Bommel als Phillip Cocu zijn hiervoor niet geschikt. Maar ja, wie dan wel? Van Gaal, maar die maakt met iedereen ruzie.
+3/-0

 
12 maanden geleden
@Jan, PSv is nu helemaal de weg kwijt, en te veel spelers zijn van gemiddeld niveau.
Jammer dat van gaal te dominant is, want tactisch gezien wel een van de beste NL-coaches.
+1/-0

12 maanden geleden
Getriggerd, tja, dat werd je wel bij Galatasaray, en toen zakte je door het ijs. Ik vond het jammer dat je weg ging, maar vond het er wel tijd voor worden.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert baumgartl cocufan corona derksen eredivisie gakpo ginkel gotze granada groningen hendrix heracles ihattaren madueke makkelie malen mauro nijhuis ondermaats pingel rosario sangare scheidsrechtersbal schmidt skipper trestena var vitesse zahavi