Transparent
Inloggen
Sluiten

'Aangifte van PSV tegen anonieme Twitter-bedreiger'

8 november 2019 16:32 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Aangifte van PSV tegen anonieme Twitter-bedreiger"; image source: Pro Shots

PSV heeft tegenover het Eindhovens Dagblad bevestigd dat het eerder deze week aangifte heeft gedaan tegenover een gebruiker op Twitter. Deze heeft via een anoniem account bedreigingen geuit tegen de club en clubfunctionarissen. Na de nederlaag tegen LASK werden er via het acount pistolen gestuurd naar het account van PSV met de melding dat er zaterdag stewards geregeld moeten worden.

Eerder uitte hij zich al agressief en bedreigend tegenover Jeroen Zoet en kreeg ook een PSV-verslaggever via social media de melding dat er actie zou gaan komen bij de club.

Woordvoerder Thijs Slegers geeft tegenover het ED aan dat de club dit onacceptabel vindt en wil dat het direct stopt. "Hier is duidelijk een grens overschreden en we zijn daarom naar de politie gestapt", zo geeft hij aan. "Bedreigingen in welke vorm dan ook kunnen nooit en te nimmer worden geduld, vinden wij. Dit gaat alle perken te buiten."

Meer op ED.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

aangifte lask slegers zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

4 maanden geleden
Hoe ziek in je hoofd ben je dan, als je dat doet. Dan mis je echt een groot aantal hersencellen.
+6/-0

4 maanden geleden
Kansloos volk ,, ach die pakken ze nog wel !!
+2/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Laffe bedreiging. Maar dit krijg je vanzelf als je je club volledig afschermt van de buitenwereld met besloten trainingen, slecht communiceert naar je achterban, en vervolgens ook keer op keer volslagen onbegrijpelijke keuzes maakt, die je niet duidelijk uitlegt. Daarmee praat ik niks goed. Maar je vraagt er wel om. Onderschat nooit de gekte van de achterban. Er had allang onderkent moet worden dat het borrelt en kookt in de achterban, ze moeten dat gewoon aanvoelen, en de trainer aan tafel zetten met bv vertegenwoordigers van de supportersclub, en dan de boel laten uitleggen. Zeg het maar, waarom speelt Zoet nog steeds. Waarom Sadilek. Rosario. Leg het maar eens allemaal uit wat er aan de hand is. Dan kalmeert het misschien. Of juist niet, als de uitleg niet deugt.
+10/-0

 
4 maanden geleden
@michelos: helemaal juist, de spijker op de kop
+1/-0

 
4 maanden geleden
@michelos, wat heeft een persoonlijke bedreiging (met een pistool) via Twitter in godsnaam te maken met het superslechte spel spel en keuzes van PSV? He-le-maal niks. Dus beetje apart dat je dit begrijpelijk vindt en dat je dit "vanzelf krijgt" als....
Dit soort acties krijg je echt niet vanzelf. Dit soort acties worden door eencelligen gedaan. En het is te hopen dat dit soort eencelligen zo snel mogelijk nooit meer iets met onze club te maken hebben.
+7/-0

 
4 maanden geleden
Leg uit waarom ze spelen? Omdat v Bommel denkt dat hij met hun de meeste kans maakt om te winnen... Of wij het daarmee eens zijn is wat anders.
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Naast een plusje (like?) ook nog even via reactie hier: prima post! Laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Pfff PSV de club van altijd het braafste jongetje van de klas met veel (te veel) makke schapen, brave hendriken en klapvee onder de aanhang. Welnu dit krijg je ervan, van die halfzachte aanpak: het is amper november en we kunnen al spreken van een totaal mislukt & verloren seizoen.

Los van het kansloze karakter van de tweet - nou heb ik sws niet veel op met dit medium - misschien schudt het de boel een beetje wakker, maakt het wat ophef. Elk nadeel hep sijn voordeel toch?

(edit: zucht, was uiteraard reactie op michelos)
+3/-0

 
4 maanden geleden
Het is wel opmerkelijk, vind ik.
Op dit forum werd tot nu toe iedereen met een kritisch geluid neergesabeld en voorzien van diverse kaarten.
Nu een anonieme lafbek gaat bedreigen is er opeens wel begrip?
Waar ligt de grens?
Bij ( dreigen met ) geweld.
Daar ligt de grens.
+2/-0

 
site-admin 4 maanden geleden
Alleen degenen met een kritisch geluid die op de man spelen krijgen een kaart. Net zoals degenen met een positief geluid die op de man spelen.
+1/-0

 
4 maanden geleden
OK duidelijk ;-)

Ik zal mijn alu hoedje maar weer afzetten.
+2/-0

 
sosa311281 (geschorst)
4 maanden geleden
Dit is onzin beste moderator....
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ben ik helemaal met u eens , dit begrijp ik totaal niet . Geweld goedkeuren kan niet . In geen enkele vorm. Het zou supporters sieren indien ze er afstand van nemen.
+1/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe kansloos ben je als je via Twitter dit soort persoonlijke bedreigingen uit. Keihard aanpakken dit soort eencellige "supporters".
+6/-0

sosa311281 (geschorst)
4 maanden geleden
Te triest voor woorden dit soort acties!
+3/-0

4 maanden geleden
Psv begint niet alleen op het veld op Feyenoord te lijken maar ook daarbuiten. De verloedering van mijn club is volop aan de gang. Wie gaat dit stoppen?
+2/-0

 
4 maanden geleden
Estudiantes, wat voetbal betreft, heb je gelijk. Wat de rest betreft, prima zaak dat de supporters zich eindelijk eens gaan roeren, zich doen gelden. Die tweet vind ik niet netjes, maar wie niet horen wil, moet maar voelen. Klaar met dat softe gedoe & watjesgedrag. Koop je allemaal niets voor.
+3/-0

 
sosa311281 (geschorst)
4 maanden geleden
Bij feyenoord gebeurt zo iets ook ja. Bij ajax zitten boze supporters ook aan hun spelers. Dus denk dat je ook ajax moet noemen. Als je andere clubs zwart wil maken doe het dan consequent.
+2/-0

4 maanden geleden
Niet netjes zo'n tweet. Beetje flauw ook, zo anoniem. Meld je gewoon bij PSV en zeg wat je te zeggen hebt. En dat mag vervolgens wel onomwonden en in harde bewoordingen.

Verder niet al te serieus nemen. Zo boeiend is het nou ook weer niet. Over tot de orde van de dag. Storm in glas water.
+2/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Anonieme bedreigingen zijn niet normaal en heel laf. Je kunt dat wel bagatelliseren maar het heeft veel impact op betrokkenen. Kritiek mag maar dan wel met open vizier. Ik hoop niet dat onze supporters afzakken naar dat niveau van anonieme bedreigingen. We hoeven niet de braafste jongetjes van de klas te zijn maar een beetje respect naar je eigen spelers en trainers is wel op zijn plaats.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Precies wat ik zeg dus. Toch?
+1/-0

 
4 maanden geleden
@killermfc, nee dat zeg je niet. Je zei in je post dat PSV betrokkenen met een pistool bedreigen op Twitter "niet zo netjes is" en dat het "een storm in een glas water" is. Verder in dit topic rep je over dat het bedreigen van PSV personen de boel misschien wel wakker schut. En dat het bedreigen van PSV personen het logische gevolg is van de halfzachte aanpak. Dit alles kan je gewoon laten vallen onder het werkwoord bagatelliseren. En dat is wat jij doet killermfc. Perfect verwoord dus van Estudiantes!
+2/-0

 
4 maanden geleden
En jij, "beste" Asmo, bent nou precies datgene wat ik verafschuw aan een substantieel aantal PSV-supporters. Dé personificatie van "PSV het braafste kindje van de klas".

Gelukkig zijn er ook nog genoeg, en tegenwoordig steeds meer, normale supporters of laat ik refraseren andersdenkenden.

Veel verder dan jouw stopwoordje eencellig kom je overigens niet. Misschien tijd om eens een ander modewoord te verzinnen. Leer je ook nog eens wat.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Zoals Estudiantes al zei (en wat jij nu volkomen -weer- aan het negeren bent), jij bagatelliseert de actie van een eencellige “supporter” die PSV personen met een pistool bedreigt. Zo’n actie kan en mag je niet bagatellisseren. Wat je trouwens nu weer doet met je “braafste kindje van de klas”. En áls je dan zoiets wel doet, ben je inderdaad een “andersdenkende” :) Laten we het maar op "andersdenkenden" houden, voor het geval je -weer- gaat lopen klagen ;)
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Nou degene die hier nu lopen te klagen, zijn anderen hoor. Ik neem het niet serieus en lig er zeker niet wakker van. Ik vind wanprestaties van mijn club erger.

En wat jouw "weer" betreft, verklaar je nader.

En ja ik bagettaliseer het misschien, of beter doe het af als een storm in een glas water. Want dat is het waarschijnlijk ook, aan anonieme kwajongen op het net. Een daadwerkelijk pistool zal echt niet aan de orde zijn of komen hoor. Niks aan de hand dus.

En iets dat je niet kan én mag bagettaliseren? Laat een ieder dat zelf voor zich bepalen.
+1/-0

4 maanden geleden
Onacceptabel.
Dit gaat te ver.
Lafbek!

Nog erger dan thuis verliezen tegen Almere met 0-10 .
Dit soort anonieme toetsenbordhelden mogen wat mij betreft keihard aangepakt worden.

Bah.

Pek en veren graag;

naam en rugnummer dus, zodat wij allemaal een plasje kunnen doen over deze ' held ' .
+5/-0

4 maanden geleden
Al het heel slecht gaat met een club komen de ratten bovendrijven zullen we maar zeggen. Triest !!
+3/-0

4 maanden geleden
Dit gebeurt allemaal ineen vlaag van emotie, misschien icm alcohol(beetje te veel) en dan gebeuren zulke rare dingen.... ik begrijp dit ook nog wel, emoties niet onder controle etc, neemt niet weg dat dit wel verkeerd is.... maar gebeurd ook weer niet elke week...ik denk dat voor diegene (twitteraar) het een soort storm in een glas water was... om hier aangifte van te doen..... tja.... het is maar hoe je erin staat/ mee om gaat....
+4/-0

 
4 maanden geleden
Ja hoor, klopt helemaal. Ik heb de indruk dat dit wel goed uitkomt voor het kliekje dat elkaar maar tot in den treure - letterlijk! - blijft dekken, gewoon op het incestueuze af. Dit leidt namelijk af van échte problemen, de zaken die er pas werkelijk toe doen: het inkt- & inktzwarte kalenderjaar 2019 van PSV 1, in al haar geledingen.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Soms zijn dit soort acties nodig om mensen wakker te schudden, msn niet fatsoenlijk, maar dan is dat maar zo.
Ik kan mij nog goed herinneren hoe we in de jaren 80 moesten rennen in ons eigen stad voor de Hooligans van Feyenoord en soms Ajax... treurig en dat is pas over gegaan toen een aantal jongens er genoeg van hadden en ze de stad uitsloegen: prima zaak! Nu kun je als PSV tenminste in je eigen stad ongestoord over straat, iets wat heel normaal is natuurlijk, maar toen niet!
Ook ik ben klaar met die braafste jongetje van de klas willen zijn mentaliteit.
+2/-0

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

abortus atkinson balverlies baumgartl bruma doan dumfries faber feyenoord gakpo gelovigen gica guti hendrix ihattaren lammers malen popescu religie rodriguez romero rosario rowan schwaab sir stelling tinus unnerstall verzonnen vhtlsaw