Transparent
Inloggen
Sluiten

'Uitduel tegen FC Emmen ondanks aangekondigde boycot volledig uitverkocht'

21 november 2019 11:32 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Uitduel tegen FC Emmen ondanks aangekondigde boycot volledig uitverkocht"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat ondanks een aangekondigde boycot van supportersgroepen Lighttown Madness en Boys From The South het uitvak tijdens FC Emmen - PSV volledig uitverkocht is. Beide supportersgroepen riepen op tot een boycot vanwege het aanvangstijdstip van 20:00 uur, maar zo'n 400 PSV'ers zullen op zondag 1 december toch de reis richting Emmen gaan maken.

Voorzitter van de Supportersvereniging PSV Harrie Timmermans wil echter niet spreken van een mislukte boycot. "Dat zou niet alleen flauw zijn, maar zou ook totaal geen recht doen aan de inspanningen die de sfeergroeperingen leveren voor onze club. Ze zijn enorm belangrijk geweest bij de groei die we de afgelopen jaren als club boeken bij de aantallen uitsupporters", aldus Timmermans. "Daarnaast knokken ze ook gewoon voor een goede zaak en ze proberen verandering te krijgen op een punt waar wij ook helemaal niet tevreden over zijn. Ook wij willen af van late aanvangstijden, maar hebben niet tot een boycot opgeroepen."

Timmermans gaat verder: "Het is te prijzen dat de sfeergroepen andere PSV-supporters in de gelegenheid hebben gesteld om wel gewoon te gaan en niet bijvoorbeeld de kaartjes opkochten. Dat vind ik klasse. Veel supporters willen toch graag een keer een uitwedstrijd meemaken en hopen daardoor loyaliteitspunten te verzamelen, zodat ze een volgende keer sneller aan de beurt komen. En uiteindelijk kan ons team, zo eerlijk moeten we ook zijn, alle steun gebruiken in de situatie waarin PSV nu zit. We zien dat het nu niet goed gaat, maar in de wedstrijden blijft alle support nodig om de situatie te kunnen omdraaien."

Ondanks de zwakke resultaten van PSV in uitwedstrijden dit kalenderjaar zijn de uitvakken steeds weer uitverkocht. "Het is mooi om te zien hoe onze club de afgelopen jaren continu voor volle uitvakken zorgt in de eredivisie. De situatie dat wij nog wel eens genoemd werden in het rijtje van clubs die beroemd waren omdat de supporters niet reizen, is allang verleden tijd", zo geeft Timmermans aan. "Ook volgende week naar Lissabon gaan er zo'n 2.200 supporters mee om het team in de Europa League te steunen en er kunnen er nog een paar honderd bij. In tijden dat de resultaten niet zijn zoals we willen, is het mooi dat er toch volop steun blijft van de achterban. Dat is iets om trots op te zijn als club."

Meer op ED.nl


Tags

boycot emmen timmermans eredivisie lighttown lissabon madness supportersvereniging uitsupporters uitvak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden (gewijzigd)
Famous for travelling! :)
+3/-0

4 weken geleden
Fijn, komen andere supporters ook un keer aan de beurt.
+3/-0

4 weken geleden
tsja dat betekend dat de harde kern nog niet zoveel te vertellen heeft waar zij natuurlijk anders over denken!! maar 20-00 is gewoon een klote tijd slaay echt helemaal nergens op!!
+2/-1

 
4 weken geleden
Harde kern ??? sfeergroepen heel iets anders !!
+2/-0

4 weken geleden
Had ik al gedacht mooi toch zelf niet mee ,pas zaterdagnacht terug uit Lissabon..
+1/-0

4 weken geleden
Emmen uit altijd zwaar met van Bommel aan het roer.

Witte zakdoekjes mee mannen, want als de hervatting van de competitie zo verloopt als de start zie ik weinig aanknopingspunten meer om door te gaan met van Bommel.

Excuses voor deze pessimistische reactie, maar ik ben gewoon al het vertrouwen in van Bommel als trainer kwijt. En als van Bommel gaat dan mogen Toon en John ook gaan. Een frisse wind door de club zou zelfs met deze temperaturen heerlijk aanvoelen.
+1/-4

 
4 weken geleden
Wat stel je voor wie de 3 heren gaan opvolgen?
+2/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Inderdaad , ik vind alleen wel dat van bommel eens moet in gaan zien dat sommige dingen veranderd moeten worden. Wat betreft John de Jong , tja.. ik vind de aankopen thomas, doan , behich en sainsbury pure middelmaat. Bruma heeft nog nergens gescoord alhoewel ik hem nog niet heb afgeschreven maar hij valt me wel tegen. Dan heb je nog mitroglou die gehaald is als storm ram en geen 90 min kan spelen wanneer de 2 eerste spitsen geblesseerd zijn.. best zorgwekkend eigenlijk. Als je echt bij de beste 32 van europa wilt horen ga je niet bij groningen, pec , club uit china en een turkse club spelers halen zo realistisch moet je wel zijn. Toon zou ik niet veranderen , er is wel meer rust rondom psv sinds dat hij er is maar hij gaat niet over de voetbalzaken dus dat lijkt me ook minder relevant.
+1/-1

 
4 weken geleden
Toon en John moeten gewoon blijven. Een goede coach zou niet verkeerd zijn en als ze dat niet willen een sterke coach naast Van Bommel op de bank. Niet zijn vriendjes, maar iemand die al een tijd meeloopt in het vak.
+3/-0

4 weken geleden
Logisch toch. kunnen andere supporters ook eens een uitwedstrijd bezoeken, aangezien door toch nooit tussen is te komen.
+3/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

baumgartl bergwijn bommel breed doan dumfries faber feyenoord gerbrands godverdomme guti jong kuip malen marwijk needpants neva onverdiend pereiro psvaltijd rechttrekken romario rosario schwaab sir tinus uswilly var wethoudervanjuine wind