Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Samen met Pablo Rosario tot de conclusie gekomen om hem te ontlasten'

24 november 2019 14:22 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Mark van Bommel: "Samen met Pablo Rosario tot de conclusie gekomen om hem te ontlasten"; image source: Pro Shots

Voorafgaand aan het duel tegen sc Heerenveen werd Mark van Bommel op Fox Sports gevraagd naar zijn beslissing om Denzel Dumfries tot aanvoerder te benoemen. "Ik ben na gaan denken hoe ik Pablo op het niveau kon krijgen waarop hij vorig jaar speelde", aldus Van Bommel. "Ik met hem een aantal gesprekken gevoerd en we zijn samen tot de conclusie gekomen om hem te ontlasten, alleen met voetbal bezig te zijn en die band aan iemand anders te geven."

Van Bommel ging verder: "Ik ben toen na gaan denken wie de opties zijn. Ibi is nu één, Denzel twee en Nick is drie."

Achteraf bleek het benoemen van Rosario als vice-aanvoerder een inschattingsfout. "Ik had gedacht dat hij door die situatie nog sterker zou worden", zei hij daarover. "Naar verloop van tijd moet je even met elkaar gaan praten. Hij moet zich kunnen concentreren op voetbal. Hij heeft een ander karakter dan Denzel. Zo zijn we tot de conclusie komen. Het is niet zo dat als je een beslissing maakt, je daar niet meer op terug kan komen. Dit hoort erbij."




Tags

bommel rosario dumfries fox heerenveen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Eerste verstandige keuze van het seizoen van Mark.
+2/-2

4 jaar geleden
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald? Of gewoon traag van begrip, onze Mark. Met Luuk de Jong heb je al kunnen zien dat een aanvoerdersschap te zwaar kan wegen voor een speler die niet sterk in zijn schoenen staat. Iedereen zag dat Rosario ongeschikt was als aanvoerder, en dat ie eronder leed. Dat je dan nog zo lang wacht. Net zoals het te lang duurde met Zoet, en dat ie nog steeds met Sadilek te lang wacht. Hij lijkt tot inkeer te komen nadat het seizoen bijna weggegooid is. Bergwijn redt hem vandaag, en het lijkt weer op voetbal wat ik zie, maar ik kan het chagrijn dat we een hele punten hebben verloren door de koppigheid van deze trainer voorlopig niet achter me laten.
+7/-4

4 jaar geleden
Goh, heeft ook maar 9 maanden geduurd voor Bommel het doorheeft..
+5/-4

4 jaar geleden
Zou van Bommel op dit netwerk onze posts lezen ?
+3/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nou daar lijkt t wel op, nu nog Sadilec vanaf begin eruit en dan zijn we aardig op weg...
Net terug van stadion bezoek: eerste helft uitstekend, met druk zetten, agressief naar voren voetballen, goede combinaties, 2 prachtige goals... en daarna gaan we de tegenstander weer sterker maken en achteruit lopen. Ongelofelijk en dan die vrije trap op t einde, ga GVD voetballen PSV.
Bergwijn en Unnerstall redden van Bommel, maar ik wed dat hij vind dat we het goed zakelijk hebben uitgespeeld, pfff.
Bah bah, dat wordt n hele zware pot donderdag, maar goed wel exact goed voorspeld, ha ha ha
+4/-2

 
4 jaar geleden
Ik vind donderdag ook erg belangrijk. Met Europees overwinteren is er nog wat van dit seizoen te maken, en kunnen we nog leuke wedstrijden krijgen. Ook voor spelers om hun waarde te verhogen.
+3/-0

4 jaar geleden
Wisten wij al weken terug.....
+2/-3

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Bommel kun je niet gewoon oprotten ?
+1/-11

 
4 jaar geleden
Een clubicoon die met PSV halve finale Champions League heeft gehaald, aanvoerder is geweest en op een prachtige manier Fritsje Philips heeft geëerd door hem de schaal te brengen. Is het dan echt nodig om het zo uit te drukken. Als je zegt: Mark het werkt niet, je kan beter opstappen, ben je er toch ook? Waarom zo denigrerend ten opzichte van een man die als voetballer en als mens zoveel voor de club heeft betekend?
+12/-1

 
4 jaar geleden
Klopt je zegt het netjes maar feitelijk zeg je hetzelfde!
+1/-2

 
4 jaar geleden
Klopt. En als Mark van Bommel toen zijn man niet uit de rug had laten weglopen, behoorde zelfs de finale tot de mogelijkheden.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik zou het eens met Hendrix proberen als linksback? Die is toch meer voetballer dan Sadilek.
Dan heb je meteen ook weer ruimte op het middenveld?
+2/-1

 
4 jaar geleden
Als die Boscagli net zoveel, wat zeg ik, de helft van het vertrouwen had gehad van de trainer dan was hij nu onze vaste linksback. Waarom zet van Bommel zijn protegé Sadilek niet een helft op het middenveld. Sadilek is agressief, heeft wat drang naar voren en er zit veel meer pit in dat Rosario tegenwoordig.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Dat kan, mijn eerste gedachte is Boscagli, die is opgeleid als verdediger en daarvoor aangetrokken. Itt Sadilec krijgt hij echter niet of nauwelijks kansen.
Wat ik tot nu toe gezien hem, is dat hij veel beter kan opbouwen, n crosspass kan geven en makkelijker mee voetbalt met de technici voorin...
Msn moet hij nog wat killers-instinct bijgebracht worden, maar dat was bij Angelino en Willems ook in t begin: je bent in eerste instantie verdediger.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Het is goed dat wij PSV en Mark van Bommel op deze dingen wijzen.
Ik merk dat wij de dingen goed zien en met goede adviezen komen in het belang van PSV.
De eerste 6 maanden zag ik een Mark van Bommel, een jonge flexibele trainer die de dingen snel aanpakt en zo nodig wijzigt.
Na een half jaar... werd hij star, bedrijfsblind en raakte vastgeroest en bleef lang dezelfde fouten maken in de opstelling en speelwijze van PSV.
Opvallend dat hij pas in de 60 en 65e minuut met zijn eerste wissels kwam, waardoor spelers die niet goed functioneerde te lang op het veld bleven staan.
De tegenstander wist precies wat van Bommel wel of niet zou doen, waarbij ze een tactiek gingen hanteren waardoor PSV ook in Eindhoven niet meer kon winnen.

Moet zeggen dat Mark de dingen wat wij hier schrijven momenteel beter ter harte neemt waardoor de zwakke punten minder worden.
+1/-1

 
4 jaar geleden
... nog 3 te gaan - en dan?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nog 3 veranderingen:
1 Sadilec geen LB
2 DRUK naar voren zetten, de hele wedstrijd, niet 1 helft
3 vooruit denken en pro-acctief voetballen, er zit genoeg kwaliteit in deze selectie
+1/-0

4 jaar geleden
Pablo speelde meteen een stuk beter dan de afgelopen weken. Bijzonder toch wat zo'n druk dan met je kan doen blijkbaar.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Pablo speelde inderdaad een stuk beter... we zagen al een tijd dat hij als aanvoerder zich niet happy voelde. Van Bommel moet als trainer sneller ingrijpen en die druk van zijn schouders halen - Mark blijft te lang doormodderen terwijl iedereen ziet en zegt dat het zo niet goed gaat.
Denk dat het beter is als we Mark uit zijn lijden verlossen door iemand anders als hoofdcoach te benoemen, dit is geen schande... het is een opluchting voor iedereen en ook voor Mark.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben geneigd hem nog 1 kans te geven, nu hij wat realiteit terug brengt, idd ons gefundeerde commentaar.
Indien het toch niet werkt, wie zou jij dan graag zien komen als coach?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Het kan zijn dat vanavond wel een goed resultaat wordt geboekt?
Wie - iemand met meer ervaring en inzicht. Krijg het gevoel dat wij Mark telkens moeten bijsturen. Een naam weet ik op dit moment niet, wellicht iemand die wat ouder is en meer ervaring heeft. Ik neem mijn petje af voor Ten Hag, Ajax doet het prima en toch blijft hij kritisch en zegt dat Ajax nog beter kan.
+1/-0

4 jaar geleden
Rosario ontlasten ? Man, man, man; Rosario kan gewoon het niveau niet aan. Het wordt tijd, dat Psv zijn rotzooi opruimt, Zoet, Sadilek, Rosario, Gutierez en zo kan ik er nog wel meer noemen. Onbegrijpelijk, dat John de jong zoveel geld heeft uitgegeven aan spelers als Bruma en die Griek,die echter wel gehuurd is, maar echt geen niveau heeft.Laat ons maar gewoon inkopen doen in Nederland. kijk maar eens rond bij Az b.v.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje