Transparent
Inloggen
Sluiten

Aad de Mos: 'Geen van de acht aankopen is een versterking'

30 november 2019 10:26 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Aad de Mos: "Geen van de acht aankopen is een versterking"; image source: Pro Shots

Volgens Aad de Mos moet PSV in de winterstop de selectie gaan versterken. Dat geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Het vertrouwen is er niet, wat er wel was met spelers als Angelino, Hirving Lozano en Luuk de Jong. Er zit iets onsamenhangends in en ik zie weinig spirit", aldus De Mos. "Sinds de 60e minuut in Utrecht, na die rode kaart van Nick Viergever, is dat erin gekomen, Het lijkt wel of PSV al aan het einde van het seizoen zit. Als een citroen die uitgeknepen is. Dan moet je doorselecteren."

Volgens de oud-trainer bij PSV is geen enkele aankoop van deze zomer een versterking. "Hoe de linksbackpositie bij PSV bijvoorbeeld is ingevuld (twee aankopen voldoen niet, red.), is natuurlijk een lachertje", zo geeft hij aan. "Er zal veel geïnvesteerd moeten worden, in de winterstop moet er zeker al iets gedaan worden. De trainer moet daar een sterke hand in hebben. Alleen hij kan aangeven bij de technisch manager wat er moet gebeuren. Ik denk dat dit afgelopen zomer een beetje andersom heeft plaatsgevonden. Er moet heel goed materiaal gehaald worden om weer dichter bij AZ en Ajax te komen."

De Mos geeft daarbij aan dat het noodzakelijk is dat er verbetering komt. "Men moet wel aanknopingspunten vinden", zegt hij daarover. "Als dat rond eind december niet zo is, dan denk ik niet dat het gezond is om op die manier verder te gaan. Dan kun je niet in januari op trainingskamp gaan en doen alsof er niets aan de hand is."


Discussieer mee op de forums


Tags

mos angelino jong lozano telegraaf trainingskamp utrecht viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Santa Cruz PSV (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Het lijkt er sterk op dat PSV de afgelopen jaren op téveel verkeerde paarden heeft gewed: Pereiro, Lato, Bergwijn, Gutiérrez, afellay, Boscagli, Bruma en Doan. Ook ihatarren is duidelijk niet klaar voor het grote werk.
+5/-17

 
7 maanden geleden
Ik denk dat dat te kort door de bocht is. De meeste namen heb je gelijk in, maar: Bergwijn kan het zeker maar is net zoals de rest niet in vorm. Doan moet misschien nog wennen. Ihattaren is een groot talent, maar nog steeds pas 17, die kan dit elftal niet alleen op sleeptouw nemen.
Persoonlijk heb ik de grootste moeite met Bruma en Guti. Hebben samen heel veel geld gekost, en er komt weinig tot niks uit.
+9/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Bergwijn doet het in de eredivisie af en toe aardig, maar het is doorgaans veel te weinig, om maar te zwijgen over z'n inbreng in Europa. Het feit dat Berwijn al bezig is aan z'n 4e volledige seizoen in de eredivisie (6 in totaal) spreekt boekdelen.

ihattaren is een talent dat (nog) niet klaar is voor het grote werk. Ook hij brengt structureel te weinig, zeker gezien de belangrijke positie waarop hij speelt.

Doan heeft tot dusver niet laten zien een aanwinst te zijn, maar misschien komt dat nog. Ik vrees echter dat het een gevalletje Mauro/ Vonlanthen wordt, o.a. omdat hij te licht is.
+4/-7

 
7 maanden geleden
Dat Mo te weinig brengt kun je hem niet kwalijk nemen met de bras die om hem heen staat. Hij heeft een heel goed inzicht maar als dat ontbreekt nog bij velen. Donderdag jl liet zelfs Donyell zien dat hij nog veel inzicht mist . Mo kon hem tot 3 x toe in stelling brengen maar Donyell draaide de andere kant op en dat vind ik vreemd . Ze spelen toch al een hele tijd samen
+5/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
7 maanden geleden
Het gaat er niet om waarom ihattaren te weinig brengt, maar om de feitelijke constatering.
+4/-7

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Vreemd dat je belangrijke namen als Hendrix, Rosario, Viergever, Schwaab, Sadilek, Baumi, Zoet, Dumfries etc allemaal niet noemt terwijl we bakken met tegengoals om de oren krijgen en sinds vorige winter een ongekend aantal punten verspeeld hebben in Europa en vooral in Nederland. Maar dat zal wel weer als doemdenken worden afgeschilderd. Wat een aanfluiting PSV onder Mark van Bommel. Het doet me trouwens pijn dat er fans zijn die over 1 van PSV’s grootste talenten van de afgelopen 20 jaar nu al zo negatief zijn. Het ventje is pas 17 jaar. Geef deze jongen de tijd en laat hem rijpen daar waar hij thuishoort: PSV1. Of wil je nog een brasserd naast die 2 controleurs zetten en nog meer fans de tent uit jagen?
+8/-6

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
7 maanden geleden
Tegen zóveel opportunistische negativiteit is geen kruid gewassen.
+5/-8

 
7 maanden geleden
En een feest dat het is bij PSV. De drie dwaze dagen van de Bijenkorf waren er niets bij.
+5/-3

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
7 maanden geleden
Vreemde reactie santa,tony is absoluut niet opportunistisch en negatief.
+8/-5

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal eens met jou Tony, Mohammed Ihattaren is het grootste talent sinds Ibi Afellay en zoals ik nu bezie het meest talentvol van alle jeugd spelers: potentieel wereld top!
Mensen die hem bekritiseren slaan totaal de plank mis en neem ik als voetbal liefhebber niet meer serieus. 17 jaar en ondanks het familiedrama en ongelofelijke druk van Marokko zo kaarsrecht overeind blijven in deze dramatische PSV episode: groot respect en diepe bewondering van mijn kant!

Btw dat zure zwarte pieten naar 1 kant van het elftal kun niet serieus nemen; samen uit samen thuis graag!
+8/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Niemand ontkent het talent van ihattaren, maar feit is dat hij te weinig brengt. Ook dat laatste kan niemand ontkennen, ongeacht de oorzaken.

PSV rekent op ihattaren, terwijl die (nog) niet klaar is voor het grote werk. Helaas heeft PSV voor die positie geen fatsoenlijke alternatieven en is men afhankelijk van een 17-jarige.

Een club als PSV kan nou eenmaal geen elf toppers opstellen. Je hebt altijd spelers voor wie PSV het plafond is (zoals Schwaab, Hendrix, Sadílek, Viergever en Rosario), waar natuurlijk niets mis mee is, en spelers die een hoger niveau aankunnen (zoals voorheen Van Ginkel, Arias, Angeliño en Depay). Het probleem bij PSV is niet de eerste groep spelers, maar het gebrek aan spelers uit de tweede groep.

Men hoopt(e) op Doan, Bruma, Bergwijn, Gutiérrez, ihattaren, Lato, Boscagli en Malen, maar die vallen vrijwel allemaal tegen (m.u.v. Malen).
+5/-7

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Een goede coach is toch veel zinvoller dan nog een speler aantrekken (Linsen); er zit geen lijn in t spel en totaal geen echt geloof van de spelers, dat is de crux.
Niemand maakt mij wijs dat deze spelers groep niet beter kan presteren...

Mark eruit als eerste, daarna de midden (John en scouting) en lange (Toon) termijn bekijken is beste middel nu imo

Edit: deze reactie hoort hier niet, maar ik weet niet hoe ik dat moet corrigeren...
+1/-2

7 maanden geleden
Bedankt Aad voor het intrappen van al deze open deuren - volgende keer graag tegen John en Toon zeggen in de zomer ipv als we al 11 punten achter staan en Europees uitgeschakeld zijn. ;-)
+8/-0

 
6 maanden geleden
Straks gaat Aad ons nog vertellen dat het in December vroeger donker is ;-)
+2/-2

 
6 maanden geleden
Ge wittut nie
+1/-0

7 maanden geleden
Laten we hem even omdraaien dan, als alle aankopen falen speelt er iets veel groters en moet daar op bijgestuurd worden. Daarnaast worden we zoek gespeeld door clubs met nog mindere namen in het veld. Acht miskopen lijkt mij zelfs niet te lukken als je het echt zou willen.
+6/-0

 
7 maanden geleden
Inderdaad remmie , er speelt iets veel groters . We missen inzet bij de spelers. Het is een traag zooitje geworden. Mark moet misschien eens de klootzak uithangen wat hij ook op het veld kon zijn. Het probleem is waar halen we vijf betere spelers vandaan voor verdediging en middenveld in deze tijd .Misschien in de winterstop.

Vaak lees ik hier de opmerking dat de coach ontslagen moet worden maar geloof me, de helft van deze huidige selectie voldoet aan geen enkel systeem wat je ook wilt spelen. Te licht bevonden en doorschakelen , de enige optie.
+1/-2

7 maanden geleden
Dus mag e concluderen dat JdJ de zwakste schakel is, Maarja wat wil je ook zonder scoutingsteam. Maar het is inderdaad zeer zwak ruim 45 miljoen uitgeven en geen 1 kan het niveau aan. Das zorgelijk
+2/-5

7 maanden geleden
Ik vind ook dat je zeer critisch naar het aankoop-beleid van deze zomer moet kijken.
Of van Bommel nu wel of geen goede trainer is, ik zie bij bijvoorbeeld Bruma een speler die maar wat doet, en dus de 15 miljoen niet waard is. Daar kan geen trainer een speler met overzicht van maken.
Er zijn twee linksbacks gehaald die niet opgesteld kunnen worden, en Baumgartl is in mijn ogen ook geen 10 miljoen waard.

Ihattaren kan volgens mij nu al geweldig spelen, als om hem heen ook goed gespeeld wordt. Eerder een redder dan een probleem.
+5/-3

7 maanden geleden (gewijzigd)
Vorig jaar hadden bij Toon en de RvC al alarmmbellen moeten rinkelen. Als je een trainer en TD hebt die Behich en Sainsbury goed genoeg vinden moet je je meteen al afvragen of je die voortaan nog iets van het aankoopbeleid moet toevertrouwen. In de financieel matige positie van PSV moet (bijna) elke aankoop gewoon goed zijn. Het aantal misperen is dit keer ongekend. Zo'n 15 miljoen voor Bruma, zelfs Linssen van Vitesse die je voor de helft hebt is 2 klasses beter. En die zou ik niet eens willen hebben. Het is ook niet alleen de schuld van vB en JdJ. Brands zat al achter Guti en Bruma aan, net zoals de scouting hen goedkeurde. Dus je kunt er veel meer verwijten dat ze niet de juiste poppetjes voor dit PSV weten te vinden.

Het gaat er gewoon om dat je spelers haalt die in je voetbalvisie passen. Guti en Pereiro zijn beide internationals, maar ze passen eigenlijk niet in dit elftal met het type voetbal dat een middenvelder hier moet spelen. Pereiro is te lui en te slap, net zoals Maher. Guti is alles behalve tactisch slim zoals Guardado was en kan ons omschakelvoetbal positioneel niet bijbenen. Ze hebben allebei kwaliteiten maar die komen niet naar boven in dit elftal, ze sneeuwen totaal onder. De verkeerde spelers zijn aangetrokken. En daar kun je er een hoop op aankijken.
+6/-1

7 maanden geleden
Wat ik hier mis is de constatering dat het een serieuze mogelijkheid is dat de spelers gewoon ondermaats presteren. Ik ben met de Mos eens dat de aankopen geen van allen voldoen aan het niveau wat gevraagd wordt, maar ik ben er tegelijkertijd van overtuigd dat er uit deze spelers veel meer te halen is. Alleen gebeurt dit niet en dan is het logisch dat je in de neerwaartse spiraal terecht komt. In een goede situatie gaan de mindere goden mee in het niveau van de betere spelers. Sinds van Bommel trainer is gebeurt het tegenovergestelde met als gevolg ondermaatse prestaties van de mindere spelers én van de topspelers die we wel degelijk hebben. Een nieuw gezicht voor de groep kan wonderen doen. Hoewel ik geen fan ben van het ‘karakter’ van Gaal, lijkt het me toch geen slechte zet om hem te benaderen. Volgens mij is hij slim genoeg om te zien dat er juist nu heel veel eer te behalen is.
+6/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Je zegt : Sinds van Bommel trainer is gebeurt het tegenovergestelde met als gevolg ondermaatse prestaties van de mindere spelers én van de topspelers die we wel degelijk hebben.### Dat is niet juist , Als ik aan het eerste seizoen denk van Mark voor de winterstop heb ik wel heel ander voetbal gezien dan dat ik nu zie. Na de winterstop hadden we enkele spelers zoals Steven en Hirving die behoorlijk gefaald hebben omdat ze met andere dingen bezig waren . Nu heeft hij een onervaren elftal staan . We hebben nu een ploeg die mee kan draaien als middenmotor , meer niet. Maak je geen illusie , we zijn op dit moment qua spelers niet beter dan Feyenoord .

Louis vragen ? die lacht je uit . Haal wat betere spelers zsm . Misschien is Bryan Linssen een optie nu . Die heeft de pest in dat Slutski opgestapt is . Hij is in ieder geval beter dan Bruma.
+2/-3

 
6 maanden geleden
Een goede coach is toch veel zinvoller dan nog een speler aantrekken (Linsen); er zit geen lijn in t spel en totaal geen echt geloof van de spelers, dat is de crux. 
Niemand maakt mij wijs dat deze spelers groep niet beter kan presteren...

Mark eruit als eerste, daarna de midden (John en scouting) en lange (Toon) termijn bekijken is beste middel nu imo
+1/-2

7 maanden geleden
Ik verkondigde al half jaar geleden dat we een baas op het middenveld missen...type van ginkel.
Deze selectie is te jong...er staat geen leider op het veld.
Jdj mag van mij vertrekken..want er is gewoon slecht kwa spelers aangetrokken...
Wat ik angstig vind is dat jdj de noodzaak van ervaring niet heeft ingeschat...beter wat meer salaris geven aan een speler die er meteen staat en team op sleeptouw neemt...dan talenten kopen...zoals Doan en Bruma...
+2/-0

7 maanden geleden
Dat ze nog niks hebben laten zien mee eens, maar of het nu wel of geen versterkingen zijn. Kan je gewoon niet over oordelen met deze coach. Iedere speler presteert minder onder Van Bommel. En niet alleen de aankopen, maar ook de gevestigde spelers. En ook de absolute vedette Lozano was geen schim meer van zichzelf onder van Bommel. Dus ik zie eerst graag een fatsoenlijke trainer voor de ploeg, voordat ik een oordeel heb over de aankopen.

Op basis waarvan heeft Bommel eigenlijk besloten dat Lato niet goed genoeg is. Op basis van de trainingen? Die man moet wel gruwelijk slecht zijn als Sadilek het beter invult. Geloof ik overigens niks van. Kan me niet voorstellen dat clubs als Valencia slechtere spelers onder contract hebben dan Sadilek. Sadilek zou bij Valencia nog niet eens in de selectie zitten.
+4/-0

7 maanden geleden
Nou Aad, dat is allemaal prima, maar niet door van Bommel, diezelfde van Bommel die Behich en Sainsburry heeft binnen gehaald; exit van Bommel en wel heel snel!

Daarna moet met de nieuwe ervaren trainer coach - Van Gaal zou geen verkeerde keuzes zijn volgens mij - een doordacht aankoop beleid bedacht worden, waardoor je niet je lange termijn beleid - eigen jeugd moet minimaal de helft vd selectie vullen - overhoop gooit...
+4/-2

 
6 maanden geleden
Heb zo'n vermoeden dat Aad de Mos trainer wil worden van PSV... hij doet enorm zijn best.
+1/-2

7 maanden geleden
John de Jong eruit, totaal ongeschikt, geen kijk op talenten en spelers, die functioneren en verder afscheid nemen van 8 basisspelers.
+3/-2

 
6 maanden geleden
Josjes... uitverkoop bij PSV?
Black Friday geldt nog tot Sinterklaas en wordt misschien verlengd tot Kerstmis.
Twee halen - één betalen.
+1/-1

6 maanden geleden
De aankopen renderen niet vanwege de beperkte kwaliteiten van onze trainer. Er zullen er een paar tussen zitten die jet niet redden, maar als je naar de voltallige selectie kijkt dan kan je minimaal de helft inpassen. de Jong heeft dramatisch ingekocht, Toontje is met zijn boek bezig en Mark krijgt de kans om bij een Nederlandse topclub zijn ervaring als trainer op te doen terwijl hij helemaal niet geschikt is.

Ondertussen liggen we uit Europa, maken we geen kans meer op het kampioenschap en vliegen we in de beker er straks uit tegen een ploeg met een begroting van een paar ton.

We gaan helemaal naar de klote met deze nietsnutten aan het roer!
+3/-1

 
6 maanden geleden
Is Toontje met een boek bezig, dat wist ik niet - meestal is dat het begin van het eind.
+2/-2

 
6 maanden geleden
Toontje boek schrijft momenteel “ de ondergang van een topclub”
+1/-2

6 maanden geleden
Moet eerlijk zeggen... zelfs een speler als Ziyech zou op dit moment bij PSV niet kunnen functioneren.
+3/-0

6 maanden geleden
De ingekochte spelers zijn echt zo slecht niet. De marktwaarde van deze spelers was niet voor niks zo hoog. Ook de spelers die al bij PSV zaten bakken er momenteel niks van, enkele uitzonderingen daargelaten. Door het onnavolgbare beleid dat Mark voert zijn er scheve gezichten binnen de selectie en worden spelers gefrustreerd en onzeker. Met een goede coach zoals bijvoorbeeld Hiddink, die laatst nog liet weten open te staan voor een nieuwe klus, doe je mee om het kampioenschap met deze selectie.
+3/-3

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt, weet alleen niet of onze gouwe ouwe Guus het heilige vuur nog heeft; kan msn beter als technisch directeur aangesteld worden.
Kijk naar Ten Hag: n jonge maar ervaren trainer met n duidelijke visie, die had t ook moeilijk in zijn eerste jaar en stond zwaar onder druk, maar kijk nu eens...

Mitchell van der Gaag wellicht of toch Van Gaal, alleen kan die absoluut niet werken met Hiddink.

Iig niet Ruud van Nistelrooy, want dan ga je een traject in als met Cocu; kan wel als assistent erbij imo, vraag is of hij dat wil, denk van niet op dit moment
+1/-3

6 maanden geleden
PSV maakt nu dezelfde fouten als AJAX enkele jaren geleden, toen PSV heer en meester was. Ons elftal bestaat nu uit karakterloze koorknapen die bij een beetje tegenwind helemaal van het padje zijn. Ervaring en karakter zoals de elftallen met Moreno/Guardado/de Jong of eerder met Gomes/Alex/Mendez is waar ik met weemoed aan denk. In elke linie een echte kerel. De keuze om de selectie zo samen te stellen is wat mij betreft dan ook een grote fout van de Jong, in combinatie met een kansloos scoutingsapparaat en een onervaren trainer. Met 2 aankopen erbij zijn onze problemen echt niet voorbij, dit zit structureel fout.
+3/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
En dan vergeten we Maximiliano Romero nog..
Was ook 10 M, nooit gespeeld
+2/-1

 
6 maanden geleden
Maximiliano Romero, maar ik snap je punt: PSV kan het zich niet veroorloven om (stoer) met Ajax mee te doen en te smijten met geld. Steek het in échte sterkhouders met ervaring of huur (Guardado, Ginkel) en beperk de talenten-gok tot een 3 a 4 miljoen. Spelers als bv Dumfries, Mertens, Strootman moet je aandurven als ze bij de kleinere clubjes zitten: dáár zijn scouts voor bedoeld. Wat goed is komt snel.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Daarom die de jong heeft al ruim 50 miljoen uitgegeven en er rendeert er geen 1 van. PSV heeft ook geen scouts meer in het buitenland.
+1/-1

6 maanden geleden
Haal Arias maar terug in de winterstop, die speelt toch nooit bij Athletico.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Ook al haal je Messi. Met van Bommel als trainer wordt het nooit wat.
+1/-2

 
6 maanden geleden
Die zou hij toch niet opstellen. Hendrix en Sadilek gaan voor.
+1/-2

6 maanden geleden
Dat had ik alláng gezien !!
+1/-2

6 maanden geleden
Mensen die enig idee hebben waar ik een voetbalbordspel kan halen? diegene met andy vd meijde in het intro filmpje, help me out
+2/-4

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.997 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

abonnementen albert antonh china chloroquine corona crockett definitie economie flitsphirips fox griepgolf huur james jong nederland nikiforov overbevolking piroe rigo romario sir sonny sparta tinus trestena trump uswilly wetenschap wethoudervanjuine