Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel ontslagen bij PSV

16 december 2019 09:14 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Mark van Bommel ontslagen bij PSV</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële website meldt PSV dat het contract van Mark van Bommel per direct is beëindigd. De basis van het besluit wordt gevormd door de voortdurende serie van negatieve resultaten. "Het verval is te groot en PSV-onwaardig", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "De wedstrijden zijn de meetmomenten, maar het proces er omheen is ook bepalend. We monitoren dat intensief. PSV is een club waar we elkaar proberen te helpen en ondersteunen."

Gerbrands gaat verder: "Dat is ook in de voorbije maanden zo geweest. Het clubbelang heeft altijd voorop gestaan De evaluatie heeft uiteindelijk in deze pijnlijke beslissing geresulteerd. We hebben er met z’n allen alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt."

PSV zal later op de dag bekend maken wie de tijdelijke opvolger van Van Bommel gaat worden en zal het besluit dan ook nader toelichten.

Meer op PSV.nl


Tags

bommel gerbrands

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Het is jammer, maar na ander half jaar blijft het te wisselvallig voor een topclub. Hopelijk komen ze met een ervaren coach ervoor terug en gaan ze het eerste van psv niet weer als een leerschool inzetten.
+2/-0

7 maanden geleden
En wat nu? Echt veel vertrouwen in die twee assistentjes heb ik ook niet. Misschien Faber?
+2/-1

 
7 maanden geleden
Het AD speculeert dat Faber de 2 potjes tot de winterstop voor zijn rekening neemt en dat ze daarna weer verder kijken.
+1/-1

7 maanden geleden
Wat mij betreft mag er ook wel eens serieus gekeken worden naar het functioneren van Gerbrands en John de Jong in deze. Ik vind de timing opmerkelijk, zeker nu PSV gisteren eindelijk weer eens veldspel van een redelijk niveau liet zien. Waarom van Bommel nu wel wordt buitengegooid en een paar weken geleden niet vind ik voer voor een grondige interne analyse. RVC voer eens een onderzoek uit.
+15/-9

 
7 maanden geleden
Als alleen de zogenaamde aankopen van John de jong het lieten afweten had je misschien een punt. Of als Gerbrands en de jong de trainingen verzorgde. Deze trainer heeft vanaf zijn aantreden alleen maar onkunde getoond. Leuke resultaten in het begin verbloemde een heleboel, maar in anderhalf seizoen heeft heeft deze Pipo alleen een keer van Ajax gewonnen alle andere moeilijke wedstrijden resulteerde niet in een overwinning.
+4/-3

 
7 maanden geleden
Inderdaad @kenner, iedere(!) speler speelt onder z'n niveau. Achteraf gelul, maar wat is er misgegaan eind 2018 met de ploeg die fel was en veel tegenstanders geen lucht gaf in balbezit, veel psychologie mi. Klinkt raar, maar hopelijk lag dat aan Bommel, want dan zou het lek boven zijn. Zijn opvolger heeft een flinke klus vermoed ik om het gevoel van 'vandaag gaan we winnen, want we zijn beter' terug te krijgen.
+3/-2

 
7 maanden geleden
Als ik de verhalen mag geloven. Zijn er meerdere kampen. Jongens die met hem weglopen vooral de jongeren die een kans krijgen van hem en de overige spelers die bij iedere fout genadeloos aangepakt worden. M.i. is het in 2018 fout gegaan, nadat hij het nodig vond om Perreiro aan te pakken. Guti werd vergeleken met Sneijder om vervolgens als een baksteen te laten vallen. En ik weet niet waar het aanligt maar feit is wel dat jongens als een komeet starten en daarna flink terugvallen onder van Bommel. Daarna was Hendriks aan de beurt. En toen begon heel de ellende met het middenveld steeds in andere samenstelling. Ik heb toen al ooit geroepen het maakt niet uit wie je op 10 zet in het huidige elftal zal iedereen daar verzuipen. En kijk nu speelt perreiro daar niet en het is nog steeds niet beter geworden. Ihataren tilt het niveau van het elftal ook niet omhoog. Is ook helemaal niet erg, hij moet zich nog ontwikkelen, maar het geeft wel mede aan dat het allemaal niet aan Perreiro lag.
+2/-2

 
7 maanden geleden
Wat stel jij als oplossing voor Pierre?
+1/-1

 
7 maanden geleden
Ik zelf vind vdBrom wel een goede.
+1/-1

 
7 maanden geleden
@DeKenner: het verval is al na vorige winter ingezet. Dat van Bommel wordt buiten gegooid vind ik niet meer dan terecht echter het is de timing ervan die me verbaast. Waarom is hij 4 weken geleden niet buiten gegooid maar vandaag? Dat begrijp ik niet. Heeft men gegokt op herstel en verloren om een 1-liner te noemen?
+4/-3

 
7 maanden geleden
Ja denk het wel. Alleen Toon kan daar het antwoord op geven.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Helemaal eens Tony,er moeten nu meer koppen rollen om volledig schoon schip te maken.En wie wordt de opvolger?Gaat die er voor zorgen dat Dumfries Boskali en Bergwijn(had 0-1 moeten maken)niet falen,zoals gisteren.Blessures,schorsingen hebben het er niet makkelijker gemaakt.Een combinatie Guti Hendrix of Hendrix Thomas nog niet 1x mogelijk geweest door genoemde zaken.Steeds maar puzzelen op die posities en met een middenvelder op de linksback omdat de anderen niet goed genoeg zijn.Das JDJ z'n pakkie.
+1/-3

 
Spyrootjuh (geschorst)
7 maanden geleden
Gerbrands mag wel ontslagen worden door de RvC, hij is (ruim) een maand te laat met deze beslissing. Daarnaast moet PSV eens stoppen met te puzzelen en eens beginnen met een basis te bouwen. Liever een aantal 0-0 wedstrijden dan iedere keer weer 3/4 goals tegen te krijgen. Als de basis er staat, kan je gaan werken aan goed voetbal en winnen.
+3/-3

 
7 maanden geleden
Zeker weten, Tony, met name John de Jong heeft ongestraft een kleine €50M mogen laten verdwijnen. En Toon en RvC stonden erbij en keken ernaar. Maar in dat geval moeten diezelfde RvC en Toon Gerbrands zichzelf ook een brevet van onvermogen opspelden, en men kan op de vingers van één hand uit tellen dat dat nooit en te nimmer zou gebeuren. Maar eigenlijk ga ik er toch wel vanuit dat In ieder geval John de Jong zich in de winterstop na grondige evaluatie van de spelersgroep zal moeten verantwoorden (met als onvermijdelijke consequentie ontslag).

Ernest Faber de zaak naar de winterstop laten leiden lijkt mij een uitstekende zaak. Hij heeft al eens als interim voor de zieke Phillip Cocu mogen fungeren, zij het niet bijster succesvol. Overigens dient dat hele enge kliekje rondom Mark van Bommel ook het veld te ruimen (bijna net zo erg als die gluiperige Chris van der Weerden bij Cocu destijds). Grote schoonmaak en hele nieuwe staf.

Overigens had mijns inziens Mark van Bommel van de zomer al weg moeten zijn na 's mans falen om een zekere prolongatie van de landstitel te bewerkstelligen. John de Jong kon toen nog niet be- & veroordeeld worden, omdat zijn échte wanpresteren zich toen nog eerst moest manifesteren.

Tor slot ben ik wel erg blij dat wij eindelijk, beter laat dan nooit, zijn verlost van deze eigengereide, arrogante, de supporters minachtende klootzak die ik nooit meer bij PSV hoef te zien, in wat voor functie dan ook.
+1/-6

 
7 maanden geleden
Die laatste alinea van jou @killermc, zegt heel wat over jou. Veel roepen en schreeuwen over wat allemaal niet goed is en mensen uitschelden, maar 0,0(!) oplossingen aandragen voor de 'problemen' die jij aandraagt. Met types zoals jij is nog nooit iets ergens opgebouwd. Helaas lopen er steeds meer van rond in Nederland.
+6/-2

 
7 maanden geleden
En wie mag jij dan wel zijn?

Ik heb al eerder aangegeven dat wat mij betreft Guus Hiddink elk moment mag terugkeren als manager Engelse stijl met een degelijke en erkende veldtrainer, in die rol kan Fred Rutten zelfs geen kwaad.

Verder uiteraard de scouting op de schop, Piet de Visser weer gaan benutten en de banden met Lemic weer aanhalen. Helaas is het financiële plaatje inmiddels een stuk minder florissant dan een halfjaar geleden.

Poster van Mark van Bommel boven je bed of zo?
+4/-4

 
7 maanden geleden
Wie ik ben? : Iemand die niet om zich heen slaat en schreeuwt en scheldt. Lemic, Hiddink en dan ook nog Piet de Visser? Misschien is een bezoek aan het PSV-museum wel een aanrader.
+5/-3

 
7 maanden geleden
Guus Hiddink is onsterfelijk. Hij bracht PSV in 1988 aan de absolute top en was in 2005 hard op weg om dit huzarenstukje te herhalen... helaas liet op een cruciaal moment in de halve finale tegen AC Milan iemand een speler uit zijn rug lopen; diezelfde persoon tekende enige jaren later een contract bij datzelfde AC Milan.
+3/-3

 
7 maanden geleden
Kees Rijvers is ook onsterfelijk, ook terughalen nu?
+2/-1

 
7 maanden geleden
Ach iemand die serieus John van den Brom voorstelt, moet ik die nou serieus nemen?
+2/-2

 
7 maanden geleden
Die vraag kunnen we ook aan jou stellen... Dus bij deze: En wie mag jij dan wel zijn?
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ah nog zo'n Bommel-fetisjist. Zullen jullie het nu opeens moeilijk hebben. Welnu de PSV-supporters hebben het al een jaar lang moeilijk. Lijden in stilte is geen optie.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Nee hoor, heeft niets met Van Bommel te maken, maar meer met jouw ongepaste en agressieve manier van reageren op mede-supporters. Je kan en mag met elkaar van mening verschillen, maar hou het gewoon netjes en doe een beetje aardig tegen elkaar.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dan moet je toch maar eens goed teruglezen. Ik reageer slechts in deze. Pvh25 begint weldegelijk op de man te spelen met zijn "types zoals jij" en dergelijke tegen mij. En ja, dan dien ik van repliek. Moet je niet de hele boel gaan omdraaien.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Eens, maar zeg nou eerlijk: “(...) verlost van deze eigengereide, arrogante, de supporters minachtende klootzak die ik nooit meer bij PSV hoef te zien, in wat voor functie dan ook.”
Zo praat je niet over mensen, al helemaal niet over mensen van je eigen club. Beetje meer respect voor je medemens zou welkom zijn.
Ik heb mijn best gedaan, doe er mee wat je wilt.
+1/-0

7 maanden geleden
Eindelijk goed nieuws!
+5/-5

7 maanden geleden
Totaal nutteloze actie. Gisteren speelde PSV niet eens slecht en verliezen we door pure pech en gebrek aan scherpte voor de goal. Wanneer het na 15 minuten, terecht 0-3 staat hoor je niemand. Feyenooit krijgt welgeteld twee kansen en weten drie keer te scoren. Bizar dat je juist nu afscheid van Van Bommel neemt.
+11/-5

 
7 maanden geleden
Het veldspel was helemaal niet zo goed. Feijenoord is een erg zwakke ploeg en liet enorme gaten tussen middenveld en achterste linie. Dat er vrijwel geen en enkele bal van achteruit over de verdediging werd geknikkerd betekent dat ze wederom slecht gecoacht waren. Het was los zand zoals al maanden het geval is.
+6/-4

 
7 maanden geleden
Is wel zo @yassera, maar waarom winnen we dan niet??
+5/-2

 
Spyrootjuh (geschorst)
7 maanden geleden
Het gaat op een gegeven moment niet meer of je een goede wedstrijd speelt, het gaat er op dit moment om dat we (3) punten pakken. 3-1 verliezen van een club die nog dieper in de sh*t zit is onacceptabel. Daarnaast speelde PSV helemaal niet goed (met z'n zaalvoetballers in de aanval). (Bijna) geen kansen weten te creeren en een tegenstander die uit 2 aanvallen 3x scoort?
+2/-1

 
7 maanden geleden
Als je denkt dat het gisteren pure pech was dat we (ten onrechte) met 3-0 achter kwamen tegen Feyenoord, dan snap ik dat je het ontslag van Van Bommel zinloos vind. Het was echter allesbehalve pure pech. PSV was optisch de bovenliggende partij, tot daar opeens het 1e moment was dat Feyenoord iets liet zien en het meteen 1-0 was. Even daarvoor schoot onze Stevie B. een makkelijkere kans huizenhoog over. En dat was niet omdat Bergwijn een mindere speler is dan Berghuis, maar omdat het mentaal niet goed zit bij ons team. En dat is, naar mijn bescheiden mening, voor 100% de schuld van Van Bommel. PSV zal de 2e seizoenshelft het plezier moeten terugvinden en de weg naar boven weer inslaan. En als je daarbij veel mazzel hebt, wordt je misschien nog 2e. Maar zo doorgaan als dit hele jaar het geval was, had je een plek in de play-offs voor Europees voetbal opgeleverd.
+4/-1

7 maanden geleden
Volledig terecht. Het is erg jammer dat het zo gelopen is. Van Bommel was duidelijk in de war de laatste tijd. Goed gedaan Toon Gerbrands!
+5/-4

7 maanden geleden
Zie liever de technisch directeur eerder vertrekken.
+5/-4

7 maanden geleden
Als je zo’n verdediging hebt en matig middenveld dan kan daar niemand iets van maken,v Bommel nu ontslaan is totaal nutteloos,seizoen is klaar
+5/-3

 
7 maanden geleden
goede analyse.
Maar Toon moet wel anders staat ie voor lul , en dat kan niet he
+3/-2

7 maanden geleden
Mark bedankt! Je hebt ongetwijfeld je fouten gemaakt, maar deze groep is gewoon zo rot als een appel. Je hebt een spelerscarriere gehad uit een jongensboek. Met spelers als Messi, Xavi en Iniesta won je de CL. Als dragende speler won je bijna het WK. Als spelers deze ervaring niet opzuigen als een spons, dan is er iets goed mis. Jij kon jouw mentaliteit niet reflecteren op je spelers. Een stel verwende straatjongens, die het allemaal een worst zal wezen en onderling loopt te smiespelen. Nee, met deze spelersgroep heb ik helemaal niets.. op een paar uitzonderingen na. De bezem er doorheen!
+8/-5

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Jammer dat je niet door je clubicoon bril heen kan kijken, dit was onvermijdelijk; niet langer verantwoordelijk voor de top(?)club PSV

Ik was in aanvang ook enthousiast over Van Bommel, maar dat is helemaal verdampt, zo gaat dat ook in de spelers groep...
+5/-2

 
7 maanden geleden
Van Bommel blijft als speler natuurlijk een icoon voor de club. Een topvoetballer met een winnaarsmentaliteit.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij daarmee ook een goede trainer is. Er zijn al meer topvoetballers geweest die als trainer falen. En er zijn mindere voetbalgoden geweest die juist als trainer uitblinken.

Het lukt van Bommel blijkbaar niet om het beste uit zijn spelers te halen. Sterker nog; ik heb bij meerdere spelers het niveau zien dalen in het afgelopen jaar. En dat lijkt me toch een van de belangrijkste dingen die als je trainer doet. Je kunt nog zulke mooie strategische plannen maken. Maar als de uitvoering niet loopt dan heb je daar helemaal niks aan. En dat verwijt ik van Bommel nog het meeste.

Als je zo'n beetje iedere wedstrijd met een nieuw middenveld aankomt. Goede spelers op de bank laat zitten omdat hun mentaliteit niet met de jouwe strookt. Je verwacht dat iedereen is zoals je zelf bent (geweest). Dan komt er geen vertrouwen in de ploeg. Dan maak je spelers niet beter. Dan creeer je een angstcultuur en onduidelijkheid voor het team. Met als resultaat een onzekere ploeg, spelers die slechter worden in plaats van beter, het plezier op het veld verdwijnt en al het slechts wat we de afgelopen maanden hebben zien gebeuren. Dat ligt toch echt bij de trainer.

En tja. Het helpt ook niet als er verkeerde aankopen worden gedaan. Maar ja. Aangezien we niet het budget hebben om Messi te kopen. Zullen we het toch met dit niveau spelers moeten redden. Helaas.
+5/-1

7 maanden geleden
Onvermijdelijk, maar is zeker niet de enige die zijn spullen zou moeten pakken. Bizarre timing ook. Benieuwd wie ze als, al dan niet tijdelijke, opvolger voor ogen hebben.
+2/-3

 
7 maanden geleden
Als je als directeur dit doet met de wetenschap dat het onderjouw vleugels gebeurd,rest maar 1 ding.
+3/-2

 
7 maanden geleden
Toon blijft lekker zitten joh. Van de man met voetbalkennis in de RVC hoef je niks te verwachten.
+2/-1

7 maanden geleden
Ongelofelijk. Maar nu ook de rest van de bende eruit. Gebrands OPZOUTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+2/-9

7 maanden geleden
Zeer spijtig en bijzonder jammer voor een clubman als van Bommel aan zijn inzet heeft het zeker niet gelegen. Dat het niet meer goed zou komen is al heel lang duidelijk en dit is duidelijk een gevalletje van de put dempen als het kalf verdronken is. Er zouden binnen PSV meer mensen eens heel goed naar hun eigen functioneren moeten kijken. Dit had nooit zo ver mogen komen. Hopelijk is het nu afgelopen met de groentjes en ligt er nog ergens een potje geld voor een ervaren trainer, misschien ook maar eens over de grens kijken. De huidige situatie kan niet enkel en alleen op het conto van van Bommel worden afgeschreven. Hij is echter wel eindverantwoordelijk voor de resultaten wat zijn positie al langere tijd onhoudbaar maakt.
+4/-1

7 maanden geleden
Dit kon natuurlijk niet uitblijven.
Ondanks dat Van Bommel een PSV-icoon is én zal blijven, is het toch ontzettend jammer dat het zo gelopen is.

Nu graag een ervaren trainer voor de groep die er weer een team van kan maken dat voor elkaar door het vuur gaat en weer met vertrouwen gaat voetballen.

Dan is het ook een stuk makkelijker voetballen voor de nieuwe aankopen. Nu invallen in een team dat niet draait, is niet gemakkelijk.


Kijk maar hoe beperkte voetballers als Veltman, Alvarez en Martinez het seizoen begonnen zijn bij Ajax. Een team dat barstte van het vertrouwen. Alle positieve berichten over Alvarez zijn inmiddels omgeslagen in berichten dat hij het niet aankan...
+5/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Toon, je vergeet je rechterhand, die net zo opzichtig heeft gefaald als Mark, Johnny moet er ook direct uit! Genoeg tijd voor een linksback gehad om te halen, hopeloos gefaald! Ik zag gistermiddag wel waarom Mark die Boscagli daar liever ook niet meer zet, het aankoopbeleid van afgelopen zomer is gewoon schandalig! Weg met John de Jong, absoluut niet capabel om een fatsoenlijke selectie er meer te zetten, schandalig wanneer hij kan blijven zitten! Dat is zekers ook psv onwaardig! En neem aan dat de assistenten ook kunnen oprotten, want voegen ook niets toe, bezem erdoor!!!
+5/-2

 
7 maanden geleden
Goed gezien @Riverside. Er wordt alleen maar over de coach gesproken en we zien nu inderdaad ook wel waarom hij Boscagli op de bank hield. Maar daar heeft niemand het over. Met dit elftal kun je eenvoudig weg geen kampioen worden. Er moeten meer koppen rollen. Als de jong mag blijven zitten faalt Gerbrands en de RVC behoorlijk.
+1/-0

7 maanden geleden
Hoe kunnen mensen het veldspel van één wedstrijd aanhalen als reden om hem niet te ontslaan? Het is topsport mannen, het gaat om de knikkers. De punten blijven uit. Halverwege het seizoen staan we 4e, zelfs onder Willem II. We overwinteren niet in de Europa League in een poule waarvan dat van ons verwacht wordt. Geen enkele speler haalt een fatsoenlijk niveau. Hoe jammer ik het ook vind, exit van Bommel kon niet uitblijven. Ja het materiaal is ook niet top, maar wel voldoende om te kunnen winnen van Rosenborg, Emmen, Willem II, LASK Linz, Sparta, Utrecht, etc.
+17/-2

 
7 maanden geleden
Roerend mee eens.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Oke Het is topsport.

Laat hem dan ook met Toppers werken en koop dan niet uitgerangeerde of geblesseerde spelers
+2/-3

 
Spyrootjuh (geschorst)
7 maanden geleden
Doan uitgerangeerd? Bruma uitgerangeerd? Guti uitgerangeerd? Baumgartl uitgerangeerd? Dit waren/zijn allemaal jonge talenten die uitstekende staat van dienst hadden bij de vorige werkgevers. Ze zijn pas minder geworden sinds ze onder leiding van (ook mijn clubheld) MvB. Dus behoorlijke lulkoek wat je hier zegt. Maar hou lekker die roze bril op.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Vertel mijn maar eens welke top in Europa op die spelers aan het azen waren. En wat hun toegevoegde waarde is?
+2/-2

 
7 maanden geleden
Dan kan ik je snel uit je droom halen, spelers waar de top van Europa op aast komen niet naar PSV, die gaan miljoenen verdienen bij clubs als Chelsea om vervolgens ergens in de vergetelheid te raken of verhuurd te worden. Spelers voor de absolute top krijgen wij enkel door ze zelf op te leiden, waarna ze weggekocht worden. Lang leve het grote geld!!
+3/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
7 maanden geleden
Wil jij dat PSV gaat concureren met de Europese top?
Sorry, ben het met je eens, zou geweldig zijn als dat kan. Maar zelfs middenmoters in England, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italie hebben meer te besteden dan PSV. Dit ga je dus nooit winnen. We mogen blij zijn met spelers als Luuk de Jong, Marco van Ginkel, Andres Guardado en Hector Moreno, die wel naar de Nederlandse competitie wilde komen. Zulke aankopen zullen er helaas niet veel meer komen.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ja net , toen bekend werd dat dit de nieuwe spelers waren voor ons werden ze afgebrand op deze site omdat ze bij hun club weinig tot spelen kwamen of gedegradeerd waren en nu zijn het ineens goede spelers.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Sterker nog, sinds de winterstop 2018/2019 is er al een dalende trend zichtbaar!
+3/-0

 
7 maanden geleden
Juist en daarom is dit ook geen opportunistisch besluit, maar noodzakelijk, er zat geen verbetering in, sterker nog het ging steeds slechter, met de spelers, met de resultaten, met de verhouding naar de buitenwereld; eens houdt het op, zelfs voor een absoluut clubicoon!
+4/-1

 
7 maanden geleden
Wanneer je 40 miljoen(!) uitgeeft dan mag je verwachten dat jee toch iets staat.... de ene mispeer naar de andere, voor ongelooflijk veel geld, dit is John z’n broddel werk! Die moet ook gewoon wijken!
+2/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
@chevchenco: Precies zo denk ik er ook over, sentiment is makkelijk, nadenken is wel verstandig nu; er is al genoeg ellende voor PSV
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik zeg het liever niet, maar ik denk dat ik je toch echt gelijk moet geven.
+1/-0

7 maanden geleden
Gaat niets oplossen. John de Jong is toch ook verantwoordelijk voor het samenstellen van deze selectie. Hij had geen oplossing voor het vertrek van Luuk de Jong en Angelino, terwijl hij toch wist hoe de contracten waren?
En nu Hiddink terug tot het einde van het seizoen? En welke versterkingen komen er in de winterstop? Zeker nu Malen geblesseerd is mag er wel een spits bijkomen die direct inzetbaar is (voor 90 minuten, niet zo een als mitroglu die maar 15 minuten inzetbaar is) en een ervaren kracht op het middenveld (strootman?) die de boel goed kan neerzetten. Oh ja en een linksback is ook geen overbodige luxe.
+2/-1

7 maanden geleden
Erwin Koeman is ook net ontslagen...zal toch niet he.
+3/-0

7 maanden geleden
Dubbel gevoel hierbij, enerzijds was het natuurlijk onvermdijdelijk na de laatste maanden, anderzijds toch klote om een clubicoon zo te zien weggaan. Mijn insziens is Van Bommel zeker schuldig aan de slechte resultaten, maar ook van boven mogen ze wel is kritisch naar zichzelf kijken. De Jong heeft afgelopen zomer enkel miskopen binnen gehaald. Als Van Bommel de laan uit wordt gestuurd, mag De Jong daar direct achteraan. Het is een kleine puinhoop aan het worden, maar er zit veel meer in deze selectie. Ik hoop dat dit er na de winterstop uit gaat komen en dan zien we wel waar we na 34 wedstrijden en de bekerpotjes staan. Duidelijk is dat het een verloren seizoen is wat er ook nog mag gebeuren.
+5/-0

7 maanden geleden
Een onvermijdelijke, terechte beslissing.

Maar Mark blijft een held!!

Ik hoop dat dit op een nette manier afgewikkeld wordt zodat de mogelijkheid blijft bestaan dat hij in de toekomst in een andere rol terug kan komen bij de club.
+5/-0

7 maanden geleden
Triest voor Van Bommel, maar onvermijdelijk na zo'n lange reeks wanprestaties. Zijn optredens tijdens interviews wekten ook niet mee, tenenkrommend vaak. Achteraf gezien: toch te onervaren als toptrainer.
Erger is het aankoopbeleid geweest. Dat zou De Jong zich toch moeten aantrekken en nu de eer aan zichzelf moeten houden. Vertrekken!
Wat nu? Een ervaren trainer die ook kan omgaan met Latijns-Amerikaanse spelers. Het grote talent van Peirero is bij PSV verknoeid en met Lozano is ruzie gemaakt. Voorts is de rol van Affelay mij tot nu toe niet duidelijk.
Het tijdstip van ontslag lijkt mij logisch: de winterstop tijd nemen om geen overhaaste stappen te nemen, maar een overwogen keuze met het oog op de langere termijn.
+2/-1

7 maanden geleden
Dit was onvermijdelijk natuurlijk, maar mijn inziens een rare timing om hem juist nu te ontslaan. Waarom niet 3 weken geleden? Mark kreeg het niet meer aan de praat, maar heeft natuurlijk ook een waardeloze selectie van De Jong gekregen. Volledig in onbalans met 4 koekenbakkers achterin. Mag hopen dat John de Jong solidair aan Mark is en zelf opstapt. Wat een puinhoop!
+3/-0

7 maanden geleden
Guus kom naar huus. Ruudje een paar seizoenen erlangs zetten en zo langzaam laten rijpen.
+2/-4

 
7 maanden geleden
Van Nistelrooy heeft 0 ervaring als hoofdtrainer, Guus is met pensioen. Verder nog goede ideeën Stan?
+3/-0

 
7 maanden geleden
Van Nistelrooy lekker bij PEC of Groningen ervaring op laten doen en als hij die ploegen verzorg kan laten spelen en resultaten haalt naar PSV halen. Het heeft geen zin om nog een clubicoon te gaan beschadigen door hem voor de leeuwen te gooien. Een topclub heeft een aantoonbaar goede trainer nodig.
+4/-0

 
 
7 maanden geleden
Dat bedoel ik nou juist Stan, snap je 'm?
+1/-2

 
7 maanden geleden
Daarom zegt hij toch naast Guus.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Guus is met pensioen, dat had ie voor de klus van bondscoach al moeten doen. Hebben we net een onervaren trainer gehad wil je al weer met een nog minder ervarene doorgaan. Je denkt toch niet dat Guus elke dag vanuit hartje A'dam even op en neer komt naar de Herdgang of wel? Guus is oud geworden, laat hem lekker genieten van z'n oude dag.
+1/-0

7 maanden geleden
Tjah. Ik mag hopen dat die 2 clowns naast m ook de wacht aangezegd zijn. Ik weet niet of t echt aan v Bommel ligt of aan t materiaal. Duidelijke speelwijze was er iig niet. Jammer
+4/-0

7 maanden geleden
Ik vind het heel jammer dat een clubicoon op straat wordt gezet. Maar het is ook de beste beslissing. Hoeveel je ook in het verleden voor PSV betekent hebt, het gaat ook om nu en de toekomst. Ik had het Mark erg gegund om ook als trainer te slagen maar ik had er ook geen vertrouwen meer in. PSV moet ook niet meer aan een beginnende trainer beginnen.
+3/-0

7 maanden geleden
Mark is een topgozer en was een wereldvoetballer maar ik heb nooit het idee gehad dat hij als trainer spelers individueel beter maakte. Hij gooide het vooral op de teamgeest. Als je kijkt naar heel 2019 is het gewoon bijna steeds erg slecht geweest, tenzij Bergwijn, Malen of Ihataren in topvorm waren. Dat verbloemde veel. Ik hoop Mark in de toekomst nog terug te zien bij PSV maar voor nu hebben we een kwalitatief goeie trainer nodig. Kijk naar Slot bij AZ; geen grote naam maar schijnbaar wel een goeie.
+2/-0

7 maanden geleden
Opgeruimd staat netjes. Nu bouwen aan een echt team met een capabele trainer. Eigenlijk zouden de Jong en Gerbrands ook hun biezen moeten pakken. Dat zou wel zo fair zijn want die zijn medeverantwoordelijk!
+2/-2

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dat die kritisch benaderd worden is ook terecht, maar als je die 2 nu eruit gooit wordt de chaos niet te overzien.
Mijn visie: stel een interim aan (Faber?) EN ga als de wiedeweerga trainers zoeken met ervaring, liefst (ook) bij n topclub, die zijn er echt wel, kijk ook over de grens: Duitsers en Belgen zijn ook prima.
Geef John de jong ook zijn tijd: de nieuwe trainer presteert wsl beter met dit materiaal, is hij dan opeens wel goed bezig?
Indien het met John niet werkt of het vertrouwen ontbreekt binnen PSV (technisch gedeelte), bezoek dan Twente en vraag Ted van Leeuwen voor die functie; heeft bij veel clubs bewezen verstand van zaken te hebben en bovendien enorm netwerk...
+1/-1

 
7 maanden geleden
Ik vermoed dat Faber en Nistelrooy zaterdag voor één keer op de bank zitten.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Woensdag zul je bedoelen toch ?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Oja woensdag ook :). Dus minimaal 2 maal. Weet niet of het verstandig is dit langer te doen, HJO lijkt me een te belangrijke job om dat er maar ff bij te doen.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Ach, mijnheer Gerbrands toch. De bezem had er allang doorheen gehaald moeten worden toen PSV zich niet voor de CL wist te plaatsen. Het verval was vanaf januari 2019 al duidelijk. Topsport = topknikkers en niets anders.
Lijkt mij een leuke titel voor uw nieuwe boek. Als je de salarissen van de trainer, de technisch directeur en de algemeen directeur bij elkaar optelt dan kom je toch gauw uit op 2 miljoen bruto per jaar. En wat heeft de club en de supporters ervoor teruggekregen? Niets, alleen onkunde!
+1/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoop Mark, dat je gaat inzien dat er meer voor nodig is dan ex topvoetballer en PSV clubicoon te zijn, om te slagen als trainer, ik had het je zo gegund...

Het ga je goed; ik ben erg kritisch geweest voor je als trainer, maar voor mij ben je nog altijd n held, iemand die 3x scoort in a'dam kan voor mij als PSV voetballer niet kapot, vergeet dat ook niet.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Maar ondertussen heb je alleen maar kritiek op hem gehad. Voetballers moeten zelf voetballen.

Of dacht je dat Romario ooit een woord had begrepen van wat Guus had gezegd tegen hem
+3/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt, maar hij was wel verantwoordelijk voor hen en liet bv Romario presteren door slim met hem om te gaan... sterker nog Romario heeft alleen onder Hiddink en bij Braziliaans elftal langdurig top gepresteerd!

Tuurlijk erger ik me ook aan spelers die er met de pet naar gooien, maar daar lag de oorzaak van dit verval niet imo.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Dat is te makkelijk geredeneerd. Dat is een van de beste voetballers ooit.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vermoed dat zijn karakter als control-freak wel een rol heeft gespeeld in hoe het zich ontwikkeld heeft. De leider zat op de bank, niet in het veld. Dat heeft, wellicht onbewust, tot gevolg dat spelers minder de kans krijgen om zelfinitiatief te ontplooien of willen nemen. Je ziet in het veld dan ook niemand(!), sinds het vertrek van de Jong, die als het niet draait zijn mond roert of met de figuurlijke vuist op tafel slaat. Hebben we het afgelopen jaar eens een flinke scheldpartij gezien op het veld? PSV mist simpelweg een leider in het veld, die ook de ruimte krijgt van de trainer zaken te corrigeren tijdens de wedstrijd. We krijgen een nieuwe trainer maar er moet dus simpelweg ook een leiderstype bij komen, liefst een controlerende middenvelder. Ik denk dat we dan een heel ander PSV gaan zien, waar alle spelers hun niveau weer gaan halen.
+4/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt, mark moet nog veel leren. Vwb spelers zou ik graag Van Ginkel binnenhalen, dan ben je al n heel eind vermoed ik...

En nu ga ik weer aan t werk😊
+2/-1

 
7 maanden geleden
Geblesseerd.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Vastklampen aan het verleden: Gomes, Alex, Afellay, Van Ginkel, das war einmal!
+3/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Van Ginkel staat inmiddels weer op t veld; contact aanhalen en zo mogelijk in de winterstop binnenhalen, anders voor volgend jaar alvast vastleggen!

Regeren is vooruit zien...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Chelsea heeft een eenzijdige optie van 2 jaar.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Volgens mij 1 jaar, maar dan nog: laten we ons nu overal bij neerleggen, dat zal zijn vruchten afwerpen...

Cynisme natuurlijk, maar ik denk graag in oplossingen: "Kan Niet ligt op het kerkhof, naast Wil Niet" zei mijn moeder altijd😉
+1/-0

7 maanden geleden
Heel erg jammer, Mark heeft altijd het beste voor met PSV. Jammer dat het nu niet is gelukt. Mark toch bedankt!
+4/-0

7 maanden geleden
Mark een beste man en psver ,maar trainer moet hij nog heel veel leren ,kan niet met mensen om gaan en maakt zeer veel fouten dus het einde wel 2 maanden te laat .Vindt dat JDJ ook moet gaan heeft deze zooi gekocht.Toon heb ik (nog)wel hoog zitten zou hij zijn Az vriendje halen ,al vinden dat veel mensen niets maar psv moet weer een top team krijgen...
+1/-0

7 maanden geleden
Jammer en wat mij betreft onnodig. Het transferbeleid is hier wat mij betreft minstens even verantwoordelijk voor, zo niet meer. Het was in de zomer al duidelijk waar de problemen waren en zouden zijn. Lb is belachelijk zwak, CV houd ook niet over en op het middenveld geen balans. PSV bleef daarentegen vlot geld uitgeven voor teveel van hetzelfde voorin. Tel daarbij op de vele zwakke (en grote) transfers van de laatste haren (veel uit Brands tijdperk) en daar is je probleem. Pereiro straks voor niets de deur uit. Romero? Gutierrez? Bruma? ...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Inderdaad , Mark kan een Bar beginnen in Meerssen , 11 krukken heeft hij al. En de John kan in de keuken staan als koekenbakker.
+1/-0

7 maanden geleden
Niet meer te vermijden dit.
John de Jong krijgt nog een kans om met nieuwe aankopen de balans positief voor hem door te laten slaan. Uiteindelijk heeft Brands ook genoeg misperen op zijn naam staan.
Maar die was al langer bezig dus per saldo was dat wel positief. Dat kan met de Jong ook nog maar dan moet vanaf nu voorlopig alles raak zijn. Uitdaging !
Qua trainer. Dat kan nu met een niet ingespeeld team zonder zelfvertrouwen alleen maar een gepokt en gemazeld iemand zijn waar spelers tegenop kijken en iets van aannemen. Anders gaat het niet werken.
+1/-0

7 maanden geleden
Nooit fan geweest van van Bommel. Althans wel als voetballer, niet als trainer. Kan allemaal wel zijn dat ie een brok ervaring als voetballer heeft een met de beste voetballers ter wereld heeft gevoetbald maar daar ben je nog geen toptrainer mee. Daar komt véél meer bij kijken. Al weet je verdomd goed hoe het spelletje gespeeld moet worden omdat je het allemaal al hebt meegemaakt wil nog niet zeggen dat je het op de juiste manier kunt overbrengen. Dat heet geen tactiek, ook geen techniek maar didactiek. En daar zou het bij van Bommel wel eens aan kunnen liggen.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Van Basten is eerlijk... die geeft nu eerlijk toe dat hij als trainer niet geschikt is.
Wie weet zegt Van Bommel dit dadelijk ook?
+2/-1

7 maanden geleden
Denk dat de waarheid van het slecht presteren ergens in het midden ligt.
Heb mark nog nooit op een tactiek kunnen betrappen..aanpassingen voor of in een wedstrijd.
Om op elke manier je tegenstander het leven zuur te maken zal ie wel overgebracht hebben ..zie al de rode kaarten bijv uit tegen Utrecht.
Of de aankopen van JdJ echt zo slecht zijn zullen we de komende tijd gaan zien.
Heb er een dubbel gevoel bij maar denk wel dat een andere trainer er meer uit kan halen.
Az heeft geen betere selectie als de onze en die voetballen stuk beter.
+3/-1

 
7 maanden geleden
AZ heeft een betere verdediging en voorin hebben ze een echte spits rondlopen (Boadu) en een klasbak als Stengs.Maar 8 doelpunten tegen en zowel PSV, Feyenoord en Ajaks kon er niet scoren tegen hun.Alles begint met een sterk verdedigend blok.Moeten tegen Lask en die gaan ze moeiteloos uitschakelen.
+1/-0

7 maanden geleden
Een zucht van verlichting... hoop niet dat Bert van Marwijk dadelijk de nieuwe trainer wordt - hij is van het zelfde laken en pak.
Dick Advocaat zie ik wel zitten - kordaat mannetje die direct ziet wat er bij PSV moet veranderen - een heleboel ook in het bestuur.
De trainer van Willem II of AZ is ook een optie.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Van Marwijk gaat dit naar Van Bommel toe nooit doen. Dat krijgt hij bij zijn dochter aan het kerstdiner niet uitgelegd ;-)
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dan lijkt vdBrom me een veel betere kandidaat. Doet/deed het prima en heeft bij een topclub gewerkt(Anderlecht) waar de druk altijd hoog is.
+1/-1

7 maanden geleden
Ik zie fred rutten graag komen als assistent, met een bekwame eerste trainer.

Zoals ik eerder zei, het past niet bij een trainer zich zo koppig te gedragen en zich groter op te stellen dan de club. Hele matige prestaties kosten een trainer de kop. Ook die van mark
+2/-3

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
dubbel geplaatst , sorry
+1/-0

 
7 maanden geleden
Die heeft zijn kans gehad en bijna drie jaren verprutst met die kale uit Adam, nee dus.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Weet niet hoor, maar hij heeft na Hiddink de meeste punten gehaald als PSV coach. Misschien was de tegenstand ook wat beter destijds. Is gewoon een prima coach die een team beter kan laten functioneren.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
in de tijd dat Rutte coach was bij ons , twee en een half jaar, eindigden we op plek 3 . Daarna werd hij ontslagen. Daarom zeg ik niet dus. We hebben nu veel mindere spelers rondlopen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Weet ik, maar hij haalde gemiddeld meer punten dan bv Cocu. In zijn tijd had hij wel de pech dat Twente en AZ flink aan de weg aan het timmeren waren. Misschien kan hij wel assistent worden. Ben super fan van de trainingsvormen die hij toepast. Ik gebruik ze zelfs ook bij me eigen team.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Kijk eerst eens naar de selectie die er toen stond voor je weer met onzin aan komt zetten
+1/-0

 
7 maanden geleden
Weet ik alles van , vandaar mijn reactie . De selectie die er nu staat heeft helemaal geen kwaliteit, vier spelers en de rest KKD niveau. Daar mag je het hier niet over hebben , je moet meedoen v Bommel afzeiken.
+1/-0

7 maanden geleden
Ontslag was onvermijdelijk.De combinatie PSV en van Bommel was een ongelukkige.Toch denk ik dat Bommel in de toekomst een goede trainer wordt.Met zijn mentaliteit past hij het best in Duitsland.(zie Stevens,zelfde type).De selectie in de winterstop verversen.Goede verdediger, middenvelder en echte spits erbij.Misschien kan Lammers de spitspositie goed invullen.Bergwijn en Malen zijn geen echte spitsen.Zijn we eindelijk af van dat gebrei voorin.Het gemis van een type Luuk was heel erg voelbaar.Aanspeelpunt, doelpuntenmaker en leider in het veld.Aan dat alles is er binnen de selectie een groot gebrek.En aub fatsoenlijke verdedigers aankopen.Alles begint met een sterk blok achterin.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Op basis waarvan baseer je dat? Heeft werkelijk nog niks laten zien.
+2/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Nooit meer een beginnend trainer bij het vlaggenschip godverdomme. Laat die elders fouten maken en ervaring opdoen. Een paar jaar jeugdspelers trainen telt niet, die hangen aan de lippen van deze spelers. Is heel iets anders dan een selectie volwassenen managen. Fraser of Koster nu dan maar.
+1/-1

7 maanden geleden
Hiddink, ik smeek het gerbrands en co, neem Hiddink alstublieft aan!!!!
+1/-3

 
7 maanden geleden
Guus is verleden tijd.Niet aan beginnen.Van Gaal krijgt deze slappe selectie misschien wel weer aan het voetballen maar dat gaat hij nooit doen.Verder weinig alternatieve op de korte termijn.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Waar baseer je op dat Hiddink verleden tijd is. Kennis vergaat niet, hij is een levende legende. Laatste trainer die nog goed verzorgd voetbal speelde met PSV
+2/-1

 
7 maanden geleden
Laatste klus bij het Nederlands elftal was een fiasco.Ik geloof er niet zo in dat trainers die ooit succes bij een club hadden dat bij terugkeer ook weer hebben.Andere tijden en een mindere selectie zijn ook bepalende factoren.
+1/-0

 
7 maanden geleden
De 2e periode van Hiddink bij PSV was anders vrij succesvol :p
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dat was..... 15jaar geleden(moeten we koesteren). Hiddink doet al jaren niets meer in de voetballerij en zijn bondscoach-job was één groot drama. Als je PSV verder de vernieling in wil brengen moet je vooral dat doen.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Ik ben er 100% van overtuigd dat Hiddink destijds Oranje gewoon naar het EK had gekregen. Hiddink vervangen door Blind is desastreus geweest.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Nee, Hiddink kreeg het voor elkaar een selectie die op een haar na de WK-finale haalde hopeloos te laten falen. Blind was zo dom de speelwijze van Hiddink voort te zetten, daarom(!) liepen we het EK mis.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Flikker op met je van Gaal, als die mafkees bij onze mooie club komt, kom ik nooit meer in het stadion, verbrand ik al m’n shirts, van Gaal heeft 0,0 met ons, is nare man, ook al heeft hij bij andere clubs mooie dingen gedaan, maar nooit bij ons, al zou psv met hem de cl winnen, dat telt dan niet voor mij! Geen Van Gaal!!!!
+3/-2

 
7 maanden geleden
Volledig mee eens. Die engerd heeft echt helemaal niets bij ons te zoeken.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Grappig hoe meningen kunnen verschillen. Als iemand aangetoond heeft het maximale uit een groep te kunnen halen is het van Gaal wel. Hij is bij uitstek degene die na jaren van anti voetbal en verwaarloosd positiespel het voetbal bij PSV weer terug kan brengen. Met zo'n trainer zou het zomaar weer eens een plezier kunnen worden om naar PSV te kijken. Zo'n kans mag PSV nooit maar dan ook nooit laten liggen.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Man man, kijk eens wat verder dan je neus(enhaat) lang is!

Eens met Remmie!
+2/-0

7 maanden geleden
Bedankt voor je inzet Mark. Het ging niet meer en helaas was het niet goed genoeg.

Sterkte bij het vinden van een nieuwe club.
+3/-0

7 maanden geleden
Wat een trieste dag. Mark de zondebok, diep triest is het. Onze held op een voetstuk gezet en er keihard weer afgetrapt. Ik wil dit nooit meer meemaken! Gerbrands is verantwoordelijk voor dit fiasco. Geen onervaren clubiconen meer als trainers voor de leeuwen gooien!

Mark bedankt! Eens een held, altijd een held!
+3/-2

 
7 maanden geleden
top Reactie , dit is ook mijn gevoel. Zo gaan we dus maar om met clubiconen
+2/-2

 
7 maanden geleden
Top, gelukkig ook nog supporters die er genuanceerd over denken.Vertrek was onvermijdelijk maar daarom niet minder triest.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Als coach komt hij echter (nog?) te kort; als trainer heb ik inmiddels grote twijfels of hij ooit n ploeg goed kan laten voetballen.

Neemt niet weg dat Mark idd en icoon is, maar niemand is groter dan de club

PSV per siempre
+1/-0

 
7 maanden geleden
Tuurlijk komt Mark nog te kort, net als John de Jong. Dat weet/ziet iedereen behalve onze algemeen directeur (en RVC) die het wel prima vindt om onervaren mensen op belangrijke posities te plaatsen.

Gerbrands maakt te veel fouten en schuift de schuld naar anderen.

En dan nu weer Faber en Zenden... ook het ons-kent-ons drama duurt voort.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ben je blij met Faber? Zo ja, op basis van wat?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Als interim niks mis mee, maar ik hoop toch dat ze snel een echte topcoach kunnen aanstellen, bv uit Duitsland of België, veel ervaring is noodzaak met de megatalenten die wij hebben rondlopen.

Indien dat niet haalbaar is zou ik voor Koster gaan: rustige wijze man, ver PSV verleden, ruime ervaring en ook nog bij onze vrienden uit Adam; presteert met aanzienlijk minder materiaal beter dan wij...

Ik zou graag zien dat er out of the box wordt gedacht en gehandeld... dus van buiten met aanvulling vanuit PSV, zoals Zenden, van Nistelrooy ed. Kan Faber daarna weer opleiding doen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Haal Michel Preud'homme maar op in Luik. Relatief korte houdbaarheidsdatum maar iemand die het maximale uit spelers en een team haalt. Philippe Clement van Club Brugge zal (nog) niet weg willen. Ook een prima optie wat mij betreft anders. Wie binnen PSV is degene die dit proces gaat leiden? Zit er uberhaupt genoeg voetbalkennis/ netwerk bij de mensen die het voor het zeggen hebben in dit soort processen?
+2/-0

7 maanden geleden
Jammer, maar veels te laat. Al sinds Emmen vorig seizoen is het duidelijk dat als het niet helemaal loopt Mark het team niet terug op de rails krijgt. Het kostte ons vorig jaar de titel!
Er zit veel kwaliteit in het team, John heeft daar zijn best voor gedaan. Maar als je met mensen omgaat als Mark wordt het team niet beter. En krijgt je ook niet het beste team op het veld(bv. Pereiro).
Met deze mensen moet er iets beter van te maken zijn. Veel beter. Ik wens Ernest veel succes. Met Eindhoven was hij best succesvol. Maar wie anders zouden we kunnen krijgen? Erwin Koeman?
+2/-0

7 maanden geleden
Dit is zeker een opmerkelijke timing. Van Feyenoord verliezen zit onderhand in het dna van PSV en gisteren was het ook nog eens een onverdiende nederlaag. Desalniettemin is het ontslag niet alleen terecht, maar ook nog eens veel te laat. zo veel te laat dat Gerbrands inmiddels net zo schuldig is aan de malaise. Alleen van Bommel slachtofferen is onterecht en goedkoop.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Wat wil je dan, de hele directie eruit? Prima, dan krijg je n chaos die zijn weerga niet kent.
Het is n nederlaag dit ontslag voor ons allemaal bij PSV, maar er zat niets anders op. Soms moet je harde besluiten nemen en daarna weer opbouwen, het is niet anders!
+1/-0

7 maanden geleden
@psvelona; ik sluit me hier helemaal bij aan.
+1/-0

7 maanden geleden
Enige juiste beslissing. Mark blijkt geen trainerscapaciteiten te hebben. Is niet erg, heeft basten ook niet. De jong zal snel volgen want wat hij gepresteerd heeft kan ook niet. Maar ze kunnen slechts alles op straat gooien. Raar dat de RVC zich niet laat horen. Maar dat Faber het seizoen mag afmaken heeft natuurlijk allemaal met centjes te maken. Ze hebben niks meer, van Bommel moeten ze zijn contract aflossen. En de assistentjes van Faber zullen ook wel uit de eigen gelederen komen. Dit is pappen en nathouden beleid. Vrees dat we dit jaren gaan voelen en de tweede viool gaan spelen in Nederland. We raken achterop.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Nooit doemdenken, nergens voor nodig, alles kan, vertrouwen is het toverwoord!
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een kansloze figuren toch bij Veronica Inside. Mark van Bommel is door hen zowel als speler toen hij terugkwam bij PSV en als trainer tot aan zijn enkels afgezaagd. Iedere week opnieuw slechte fragmenten laten zien etc. En nu is hij ontslagen en is het opeens een groot onrecht en zijn de Jong en Gerbrands aan de beurt. Wat een stelletje NSBers met die griezel van een Valentijn voorop. Enige waar ze mee bezig zijn is onrust zaaien.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Juist, dus niet meer naar kijken, hoef je je ook niet meer te ergeren aan die consistente kwallen.

Ze moeten daar alleen af en toe slijmen met de kneusjes en de kanslozen (020 & 010) omdat ze anders helemaal geen kijkers meer hebben...
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal