Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Het is heel vervelend als je dit mee moet maken'

17 december 2019 21:26 - PSV TV
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Het is heel vervelend als je dit mee moet maken"; image source: Pro Shots

In gesprek met PSV TV is algemeen directeur Toon Gerbrands nogmaals ingegaan op de beslissing van de club om Mark van Bommel te ontslaan. "Het was een heftige dag. Ik heb nu een aantal van deze situaties meegemaakt en niets is hetzelfde", aldus Gerbrands. "Als je ziet wat er aan druk en mediadruk en andere dingen in die acht weken op ons afkomt en dat heeft dan dit als besluit, is het een heftige dag. Het was ook een emotionele dag, want het is heel vervelend als je dit mee moet maken."

Gerbrands kreeg de vraag wat nu de reden was van het ontslag. "Het was een serie van wedstrijden waarin PSV het niet goed heeft gedaan. Dan komt dan die wedstrijd tegen Feyenoord en dan hopen we op de ommekeer. Als je daar dan een resultaat weet te boeken, kan het een omslag zijn. Dat heb ik ook een paar keer meegemaakt in mijn leven", zo gaf hij aan. "We zijn echt onbevooroordeeld in zo'n wedstrijd gaan zitten en gaan kijken wat er gebeurt. Het is geen computerspelletje dat we bij een uitslag dit doen en bij een gelijkspel dat. We kijken wat er gebeurd. Uiteindelijk was het een nederlaag. Twaalf wedstrijden en twee overwinningen, dat vonden wij PSV-onwaardig. 's Avonds zijn we gaan zitten met elkaar en hebben we nog een keer alles afgewogen. Rond middernacht hebben we toen besloten dat we zouden stoppen."

De algemeen directeur sprak maandagavond nog met Mark van Bommel. "We hebben even de dag nog doorgenomen", zei hij daarover. "We hebben gekeken hoe hij de dag had beleefd en hoe wij er in zaten. Hij weet wat we afgelopen weken en maanden hebben gedaan om er samen uit te komen. Dat is dan niet gelukt. Dat is heel vervelend."

PSV heeft nu Ernest Faber aangesteld als hoofdtrainer voor de rest van dit seizoen. "Iedereen moet goed realiseren dat als een beslissing op korte termijn wordt genomen je ook moet kijken hoe snel je dat kan oplossen. Het voordeel is dat wij hier iemand hebben zitten met alle papieren en wat ervaring. Hij is assistent geweest bij het eerste elftal. We waren heel blij dat iemand wilde helpen om in te springen", aldus Gerbrands. "Wij hebben aan Ruud Hesp en Boudewijn Zenden gevraagd of zij deze rol wilden invullen. Daar hebben zij ja tegen gezegd. Dat hebben we overigens ook overlegd met Mark van Bommel, die begreep dat ook wel. Vanaf nu zit ook Adil Ramzi erbij in de trainersstaf."

Het is een bewuste keuze om Faber direct het seizoen af te laten maken. "Je krijgt anders namelijk elke keer onrust. Als je aangeeft dat je het over twee of drie weken op gaat lossen, krijg je na twee of drie weken de vraag waar de nieuwe hoofdcoach blijft", gaf de algemeen directeur aan. "Het is een heel zorgvuldig proces. Als je een nieuwe hoofdcoach gaat zoeken, moet dat goed zijn. Het is nu een lopend seizoen, dus dat is ook niet eenvoudig. Als je op zondagavond besluit om te stoppen, ligt er niet meteen een batterij klaar met coaches. Anders zouden we dat met voorbedachte rade hebben gedaan."

De club zet nu alles op het winnen van de beker. "De prijs die we nog kunnen winnen is de beker, dus het is duidelijk dat dat prioriteit nummer één is. We moeten in de competitie ook langzaam op weg om weer punten in te gaan halen. Dat zijn de twee doelen", zei Gerbrands daarover, die het nog niet over de tweede plek wilde hebben. "De nummer één en twee staan nu gelijk na afgelopen weekend. Wij staan nu vierde. We moeten eerst de nummer drie maar eens voorbij. Je hebt dan een gat van tien punten. Dat is zeker niet eenvoudig en dat weet iedereen. We kunnen alleen maar naar onszelf kijken, proberen een serie neer te zetten en kijken wat er gebeurd. We zitten in een lastige positie."




Tags

gerbrands bommel faber feyenoord hesp ramzi zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Of topic....zit fortuna - pec te kijken...het zelfde voorval als afgelopen zondag...handsbal in 16 meter. Scheids zegt de armen waren langs z'n lijf. What the fuck VAR scheidsrechters doen wat ze willen zien
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nee maar bij psv was er geen bewijs. De ene keer is er dus bewijs nodig, als Neres valt en het is op geen een camera te zien of hij geraakt wordt maakt het niet uit. Dan is interpretatie genoeg. Die hele Var en egootje nijhuis verpesten de lol in her voetbal. Bizar dat je er belang bij hebt (uitnodiging VI + bijbehorende vergoeding) als je dubieuze beslissingen neemt en ophef veroorzaakt als scheidsrechter. Dat moeten ze echt verbieden.
+2/-1

4 jaar geleden
‘Het voordeel is dat wij hier iemand hebben zitten met alle papieren en wat ervaring‘..... wat ervaring? Sinds het vertrek van van Marwijk zit er niemand meer met ervaring. Ik mag hopen dat Faber slaagt in zijn missie anders moet er een grondige schoonmaak volgen.....
+4/-5

 
4 jaar geleden
Dat moet zowiezo gebeuren Tony of denk je dat deze selectie goed genoeg is? Ernest heeft naast Philip gezeten toen we nog succes hadden . Ik denk dat hij dat bedoelt.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@UsWilly: inzake de aankopen: Bruma en Doan heb ik vanaf dag 1 niet begrepen gezien hun prestaties bij hun vorige clubs en zeker niet voor de prijs die ervoor betaald is. Baumi heb ik in het begin heel goed zien spelen naast Viergever. Vervolgens komt hij op links te staan nadat Viergever geschorst werd en is het minder gegaan. Je denkt van Bommel zet hem (als Viergever terugkomt van een schorsing) gewoon weer op rechts maar wat gebeurt er? Schwaab staat er in 1x in. Slecht people management van van Bommel! Die jongen moet mentaal ijzersterk zijn om daar geen tik van op te lopen. Volgens mij is er met de kern van deze selectie niks mis: veel talent en creativiteit terwijl een aantal jongens kan scoren. Het ontbreekt aan een ervaren speler die de leiding neemt in het veld en kan ballen. Vervolgens de juiste poppetjes op de juiste plaats zetten en volgens mij gaat het zaakje veel beter lopen dan eerder dit seizoen. Het lijkt erop dat de zaak onder hoogspanning stond maar het veldspel werd wel beter de laatste wedstrijden naar mijn mening.

Inzake grote schoonmaak: het lijkt erop dat het kamp John de Jong het gewonnen heeft van het kamp van Bommel. Men stelt dat er met dit materiaal meer te behalen moet zijn. Vervolgens maakt men wederom de klassieke fout door relatief onervaren mensen voor de groep te zetten. Faber heeft mensen om zich heen met bijna geen ervaring op coaching gebied. Gerbrands en de Jong zijn hiervoor verantwoordelijk terwijl van Breukelen vanaf het pluche het toelaat.

Je zult je onverhoopt niet plaatsen voor EL. Dat wordt wel mee begroot. Dan moet je gaan verkopen om de financien onder controle te houden en kun je zomaar in een neerwaartse spriraal komen. Bij Anderlecht kunnen ze Toon uitleggen hoe dat voelt. Ik wens Faber heel veel succes, het belang is vele malen groter dan we denken en daarom vind ik het ongelooflijk dat hij niet minimaal 1 ervaren rot naast zich in de staf heeft gekregen.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Faber heeft voldoende ervaring. Heeft op eigen benen gestaan bij FC Eindhoven, Groningen en NEC. Heeft als assistent gewerkt bij Fc Eindhoven, PSV en het Nederlands elftal. Heeft succesvolle momenten gehad en tegenslagen. Meer dan voldoende bagage in huis dus om trainer te zijn van PSV. Dat kon je van Mark niet zeggen. Die kreeg de functie puur op basis van zijn voetbal verleden.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Mark is met PSV O19 kampioen geworden en de spelers liepen met hem weg , En Cocu dan ? en Frank de Boer dan ? Hebben die het niet in de schoot geworpen gekregen ?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik heb niet gezegd dat andere het niet in de schoot geworpen hebben gekregen? Weet niet waar je naartoe wilt met je opmerking?
+1/-0

 
4 jaar geleden
En deze opmerking is niet hetzelfde ? ____ Dat kon je van Mark niet zeggen. Die kreeg de functie puur op basis van zijn voetbal verleden____ in zijn schoot geworpen dus , meer kan ik er niet van maken besten kenner.
+1/-0

 
4 jaar geleden
"dat"verwijst naar de loopbaan van Faber. Naar naar Cocu of de Boer of iemand anders.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal met je eens Tony . Of de Jong winnaar is moeten we nog afwachten . Langzaam maar zeker komt de vuile was naar buiten. Ik hoop dat we de EL halen maar ik heb er een hard hoofd in . Versterking is nodig en zeker net wat je zegt, een ervaren speler die Leiding neemt.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij zijn ze daar nog op zoek naar, maar een ervaren persoon voor in de staf...
Faber heeft aanmerkelijk meer ervaring met het vak trainer/ coach, zelfs op het hoogste niveau, dan van Bommel. Dus laten we Ernest gewoon de kans geven; ik ben optimistisch dat er verbetering komt, niet naar 2 dagen in deze crises, wel na de winterstop!
+2/-0

4 jaar geleden
Toon heeft slecht nieuws en goed nieuws.
PSV is gezakt naar de vierde plaats met 10 punten achterstand... en zijn oude ploeg AZ staat nu gelijk met Ajax.
+3/-1

4 jaar geleden
"Het is een heel zorgvuldig proces. Als je een nieuwe hoofdcoach gaat zoeken, moet dat goed zijn."

Ik moet toch gelijk weer aan Van Bommel denken.
Ik hoop dat ervaring nu wel op z'n, zorgvuldig opgestelde, lijstje met vereisten voor een hoofdtrainer staat.
+3/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Nee Toon . Heel vervelend als je er niet mee om kunt gaan . Mark eruit dan de Jong er ook uit. Die heeft Mark opgezadeld met een stel ondermaatse spelers. De tijd zal het leren maar dan staan wij in de middenmoot. Ik weet de titel al voor je nieuwe boek . Ik zal het in het Nederlands vermelden anders loop ik de kans een kaart te krijgen .
''' We wisten het niet '' Mooie titel toch ?
+4/-1

 
4 jaar geleden
John de Jong is jong en onervaren... en doet aankopen die geen succes blijken te zijn.
Mark van Bommel is ook jong en onervaren.
Toon is wat ouder... met meer ervaring en levenswijsheid - maar door deze jonge mensen op zo'n belangrijke post te zetten is hij duidelijk de fout ingegaan.
+2/-1

greggo1 (geschorst)
4 jaar geleden
Een schaap in wolfs kleren…...
+1/-0

4 jaar geleden
En toch weer rommelig aangepakt en geen goed verhaal naar buiten (de Jong hakkelend en domme dingen zeggend).
+2/-0

4 jaar geleden
Toon je maak 1 fout JDJ is gezakt en moet er ook uit ,kan echt niet zijn aan kopen...
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik lees net dat Lato door de strot van vBommel gedrukt is, en dat hij hem perse niet wilde. Extra reden om het functioneren van de Jong scherp onder de loep te leggen. En de scouting, die kennelijk niks beters aandraagt. Zit er überhaupt ergens voetbalverstand in de hoogste geledingen? Gerbrands heeft nl ook alleen verstand van boekjes en volleybal.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ach van Bommel, nee die had er kijk op met Behich en Sainsberry...

Als Faber het beter doet dan van Bommel, heeft John de jong dan beter werk geleverd? Het gaat er toch om wat je ermee doet en hoe je er mee omgaat... met spelers die je ter beschikking krijgt; niemand maakt mij wijs dat PSV minder is dan AZ.
Vertrouwen is het toverwoord en vastigheid (n systeem wat bij de spelers past) is daarvoor de basis, kwaliteiten genoeg!
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
AZ is wel beter. Stabiele backs. Redelijk centrum. Hele goeie middenvelders, eentje die ze overal neerlegt met Koopmeinders. Maar die anderen vullen mekaar ook goed aan. En wij hebben met Ihataren, Malen en Bergwijn misschien de grootste talenten, maar ze weten mekaar nog totaal niet te vinden en het is alles behalve een geoliede machine. Stengs, Indrissi en Boadu combineren zo veel makkelijker met elkaar en weten precies van elkaar wat ze doen. Veel meer creativiteit en rendement. Dat team staat terecht naast Ajax, en als ze heel blijven en Ajax krijgt een dip of houdt blessures dan kunnen ze zelfs stunten voor de titel. Wij zijn zo ver verwijderd van het makkelijk voetbal en positiespel van AZ. 11 bv'tjes vs een team.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ja daarom moet er ook systematisch en doelgericht getraind worden; het pijnlijk om te moeten constateren, dat dat er aan ontbreekt, want zoals je terecht zegt: talent genoeg bij PSV...

Een oefenmeester dus; in dat opzicht snap ik de roep om Rutten wel; als veldtrainer perfect, niet als hoofdcoach, misschien dat Guus dat nog wel zou willen...?
Misschien n risico vanwege de leeftijd, maar Hiddink is natuurlijk wel kennis, mensenmens en heeft overal contacten; msn in n andere rol in de toekomst?
+1/-0

4 jaar geleden
Grote schoonmaak houden, te beginnen met John de Jong en diverse spelers uit de selectie.
+1/-0

4 jaar geleden
De ploeg als geheel heeft in het afgelopen jaar gefaald. Niet alleen de aankopen. Daarom lijkt het me goed het is met een ander gezicht voor de groep te proberen. Hoe graag ik van Bommel ook mag. Zowel het aanstellen als afscheid van Van Bommel zijn daarom begrijpelijke keuzes van Gerbrands. En de Jong. Tja, zijn aankopen lijken geen succes te zijn, maar dat is ook wel lastig in zon slecht lopende ploeg. De komende tijd zal uitwijzen hoe slecht de aankopen werkelijk zijn. Overigens waren de 'Australische' aankopen uit de koker van Van Bommel ook geen overweldigend succes.
+1/-0

 
4 jaar geleden
De bedoeling is dat Toon hier zijn lessen uit trekt.
Zo niet dan komen we nog geen streep wijder, zeggen we in Brabant.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage