Transparent
Inloggen
Sluiten

Guus Hiddink keert terug bij PSV als klankbord

20 december 2019 13:50
Foto: Pro Shots

Guus Hiddink keert terug bij PSV als klankbord; image source: Pro Shots

Guus Hiddink keert weer terug bij PSV. De oud-trainer van de club zal als klankbord gaan fungeren voor de technische staf, zo maakte Ernest Faber vrijdagmiddag bekend. Hiddink zal niet op het veld gaan staan, maar zal zijn ervaringen delen. Hiddink zal dit tot het einde van dit seizoen gaan doen.

Tijdens het seizoen 2013/2014, toen PSV voor het eerst onder leiding stond van Phillip Cocu, fungeerde Hiddink ook al als klankbord.








Tags

hiddink klankbord cocu faber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
we worden kampioen, kan niet anders :-)
+4/-2

4 jaar geleden
Guus kom naar huus want daar 'beuren rare ding'n
+9/-1

 
4 jaar geleden
Guus zn huus staat al een tijdje in Amsterdam, net als dat van Philips trouwens.
+5/-5

 
4 jaar geleden
Als jij nou eens ophoudt met dat negatieve gedoe: schieten we niets mee op nl.

@Tony: blij mee?
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ik las dat hij per 15 januari pas begint en ook niet meer op het veld zal staan. Kan zijn rol daardoor niet inschatten/ beoordelen maar het feit dat Faber een klankbord krijgt lijkt me een goede zaak voor alle partijen. Eerder deze week heb ik opgemerkt dat jet deze staf aan ervaring ontbreekt. Nog steeds zie ik in Hiddink een geweldig uithangbord voor de club maar bovenal een man met charisma die mensen zou moeten kunnen raken. Leeftijd zegt mij niks, dergelijke kwaliteiten verlies je niet zomaar.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zal mij echt benieuwen hoe de opstelling eruit gaat zien , jij niet ? Doe eens een gok .
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Ik negatief? Nee.
Maar het was wel een onnodige smart-ass reactie ja.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik schijt op heel dat Adam gelul altijd: zum kotzen, tis al erg genoeg dat die eikel van Sarah Lee dat mocht doen bij ons mooie Philips, schandalig!
Verschrikkelijk ook voor meneer Frits...

Maar iedereen mag natuurlijk dat in dat roddelriool gaan wonen van mij hoor😉
+1/-0

4 jaar geleden
Schitterend nieuws maar niet helemaal tevreden. Want het is maar tot eind van seizoen en niet op het veld. Geef deze man gewoon een fuNctie voor het leven bij PSV.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Nou mag toch hopen dat ze voor volgend seizoen met een ervaren trainer op de proppen komen en niet weer met een minder/onervaren oud speler.
+1/-1

Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Met andere woorden... Faber zit ook al met z’n handen in het haar.... John de Jong, kerel wat heb jij toch een selectie bij elkaar gescharreld.... een grote bult ellende.... John de Jong: Ongeschikt....OUT
+3/-6

4 jaar geleden
Kan geen kwaad, maar doet ook geen wonderen.
Bewijst wel dat de paniek groot is en alle laatste reddingsmiddelen uit de kast worden getrokken.
+5/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik sta er ook perplex van @zonbok. Ik kan me niet anders voorstellen dat Guus alleen voor het mentale aspect is gekomen, en niet voor het voetbaltechnische. Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar ik heb weinig hoop dat Guus veel kan bijdragen, dat lukte hem bij Oranje ook niet meer. Er zit 50 jaar leeftijdsverschil tussen de selectie en Guus, totaal andere belevingswereld en eigenlijk is hij al met pensioen. Hij is een clubicoon, laten we dat koesteren.
+3/-3

 
4 jaar geleden
Misschien luisteren ze wel naar Guus en gaat het halve middenveld en de achterhoede eruit.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat riekt naar leeftijds discriminatie wat je daar zegt.
Alsof Faber alles in het voetbal mettier al meegemaakt heeft. Vergeleken met Guus is hij een broekie in het vak die nog nat is achter zijn oren. Konden we goed zien toen hij het 5 wedstrijden van Cocu moest overnemen en 3 verloor. Of wat dacht je van Groningen waar ze liever zijn hielen zagen.
Guus heeft mede met andere trainers van zijn tijd het moderne voetbal op de kaart gezet. Faber tast nog in het duister wat dat aangaat. Dan is het prachtig als Faber kan putten uit iemand die alles al meegemaakt heeft in het vak. Niet alleen successen maken de man. Zijn tegenslagen zijn zo niet nog waardevoller. Laat Guus, Faber nou maar van adviezen voorzien. Is niks mis mee.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik krijg er ook een beetje het gevoel bij dat dit ook gebeurd om de media en fans rustig te houden. Met Van Marwijk is er anderhalf jaar een zeer ervaren trainer geweest, die wel op het veld stond, en toch gaat alles nu zo slecht.

Ik zie liever oplossingen die echt zijn, en ook voor een langere termijn gaan werken. Ik zie liever een aantal technische zwaargewichten die de laatste stem hebben bij het aan en verkoop-beleid.
John de Jong heeft trouwens wel goed verkocht deze zomer. Het probleem is alleen dat de aankopen waar het meeste geld aan is uitgegeven op de bank zitten.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Idd. @woutererik, blijkbaar heeft van Marwijk ook niet genoeg kunnen bijdragen. Faber gaf zelf al aan dat hij zijn ervaring van de JO mbt 'prepareren' ook wil gaan toepassen op een selectie die momenteel diep in de put zit. Dus ik denk dat als hij een klankbord nodig heeft dat dit meer aan de technische- en voetbaltactische kant zou moeten zijn.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Toch een heel opvallend feit: Mét van Marwijk in de technische staf was PSV vrijwel een jaar lang onverslaanbaar en stond een straatlengte voor op Ajax. In Maart 2018 vertrok hij naar de Emiraten en sindsdien kelderde de resultaten van PSV (sinds 7 april, 3-3 Vitesse). Sinds die tijd is PSV eigenlijk niet meer aan voetballen toegekomen, helaas.
+2/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ge-wel-dig!

Guus kom naar huus!

Alltime hero!
+6/-2

 
greggo1 (geschorst)
4 jaar geleden
Superblij , alleen jammer dat het ten koste van Mark moest gaan. Guus en Mark met Faber als assistent . Dat zouden echte musketiers zijn.
+5/-2

 
4 jaar geleden
Vanaf de zomer Guus als manager Engelse stijl, met eindverantwoordelijkheid m.b.t. aankopen & opstellingen. In dat geval kan je Fred Rutten prima als veldtrainer nemen met Erik ten Hag als hulptrainer om de ballen te dragen en de pylonen uit te zetten.

Piet de Visser weer gaan benutten met het oog op de scouting en de banden met Vlado Lemic weer aantrekken. Oh en of John de Jong nog ff €40M terugstort voordat hij de deur voorgoed achter zich dicht trekt.
+4/-6

 
4 jaar geleden
Hou nu eens op met stangen . Fred Rutten is een prima vent en hoort nu achter de geraniums te zitten.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Houd zelf ff lekker op met stangen, bijgoochem, met je voorspelling van 1-2 bij PSV-PEC.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zit helemaal niet te stangen , Fred heeft ons nooit iets gebracht. Van de twee en een half jaar die hij er zat zijn we steevast op de 3e plek geëindigd. het derde jaar is hij voortijdig de laan uit gestuurd.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nee en voor vandaag 1-2 voorspellen is geen stangen... baal je nu?
+2/-0

4 jaar geleden
Eindelijk verstand in de organisatie
+4/-1

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
He he eindelijk Guus weer thuus !!!
+2/-0

4 jaar geleden
Gaat ie ook klankborden bij de scouting?
+1/-0

4 jaar geleden
Ik hoop vooral dat Guus zijn netwerk ook gebruikt gaan worden bij het aantrekken van nieuwe spelers in de winterstop. Verder kan het ook geen kwaad dat er iemand af en toe de zuid-amerikanen een aai over de bol kan geven, want dat beheerst hij als geen ander.
Ook goed dat Faber kan klankborden bij iemand met een sloot aan ervaring.
+1/-0

4 jaar geleden
De broodnodige ervaring aan boord!

Ik hoop dat Guus snel ziet wat er mis zit in deze groep (en de scouting daarvan) en daar, provisorisch tot einde seizoen, op acteert. Het is weliswaar een kwaliteitsarme selectie maar wat er de laatste weken vertoond wordt is beneden alle peil.

Er zit meer in deze selectie dan er nu uit komt (zie Advocaat bij Feyenoord). Om echt weer competitief te worden om de prijzen dient van de zomer de selectie te worden gerenoveerd. Op basis van zijn tussenrapport is het absoluut niet te hopen dat de Jong dit gaat doen. Vooralsnog heeft hij 30-40 miljoen geïnvesteerd met minimale restwaarde; killing voor een club met een begroting van circa 80 miljoen.
+1/-0

4 jaar geleden
vBommel heeft ze kennelijk dusdanig uit vorm geluld met zijn hoge eisen of gebrekkig coachwerk op de Herdgang, dat ze volgens Faber mentaal elkaar te diep in een wak zitten te schelden op het veld. Toch opmerkelijk dat Guus daarvoor nodig is om dat te repareren en dat Bert dat dan niet zag. Ik leg de bal toch weer bij Gerbrands en de Jong die 2 mummies van assistenten naast vBommel hebben gezet. Een ervaren kritische assistent had dit soort uit de hand gelopen mentale aspecten tijdig geconstateerd en onder aandacht gebracht bij de coach.

Zou me overigens niks verbazen als Mark wel rendeert bij een kwalitatief hogere selectie zoals Bayern die die niet zo veel op zijn flikker hoeft te geven. Het is toch ook wel dramatisch wat sommige spelers kunnen en willen brengen hier. Zo'n heilig verklaarde Pereiro die dan een mooi goaltje maakt is ineens de verloren zoon, maar een wedstrijd later is het weer hetzelfde liedje. Totaal onzichtbaar tegen een amateurclub. Die jongen is een schande voor zichzelf gezien de kwaliteiten die die heeft. Totaal geen gif en lui.
+2/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Mooi Guusje ! Dit is dus einde oefening voor de Jong. Wanneer is zijn evaluatie ?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dus Guus als klankbord is het ontslag van John de Jong? Kun je me dat uitleggen?
+1/-2

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Omdat hij de contacten gaat leggen op transfergebied. Waarom zou toon dit vragen ? Omdat JdJ het zo goed doet ?
+1/-1

 
4 jaar geleden
Off-topic Misschien mag er trouwens ook een klankbord voor de combinatie trainingstechnische en medische staf komen. Ik vind dat er dit seizoen wel erg veel blessures uit de lucht komen vallen. Dus niet bij wedstrijden maar opeens door de week tijdens de trainingen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Hij gaat contacten leggen? Hoe kom je daar nou bij, waar en wanneer en tegen wie heeft Gerbrands dat gezegd dan @souza? Of is het iets wat je zelf alleen maar denkt?
+1/-2

 
4 jaar geleden
Zaterdag na weer een nederlaag.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik dacht dat Bert van Marwijk dit zou gaan doen?
+1/-0

4 jaar geleden
Goed dat MvB ontslagen is. Zijn keuzes, analyses, tactiek, communicatie naar de spelersgroep en ervaring bij een topclub lieten gewoon te wensen over. Alleen degene due verantwoordelijk voor deze situatie is, Toon “de auteur” Gerbrands, laat John de John zijn vuile klusje opknappen door MvB te ontslaan terwijl dat ook nog een rookie is.

Onze boeken schrijver valt hier veel aan te rekenen als zogenaamd ervaren bestuurder.

Mooi dat Hiddink tijdelijk terug is, maar ik hoop dat er ook een paar zwaar gewichten in het bestuur plaatsnemen naast Toon, John en Hans. Want die mannen zijn medeverantwoordelijk voor de huidige crisis.

Ik ben pas tevreden als daar capabele mensen zitten. Pas dan heb ik weer vertrouwen in een stabiele toekomst.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage