Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Officieel: Valencia bevestigt verhuur Toni Lato aan Osasuna

27 december 2019 14:53 - Marca.com
Foto: Pro Shots

[Update] Officieel: Valencia bevestigt verhuur Toni Lato aan Osasuna ; image source: Pro Shots

Het Spaanse Marca weet te melden dat Toni Lato vertrekt naar Osasuna. De linksback speelde afgelopen half jaar bij PSV, maar dat huurcontract wordt ontbonden. Lato zal het seizoen nu op huurbasis bij de huidige nummer twaalf van Spanje af gaan maken. De verdediger kwam in Eindhoven tot slechts één minuut in het eerste elftal.

Update 27-12 14:53: Valencia heeft bevestigd dat het huurcontract van Toni Lato met PSV is ontbonden. De linksback maakt op huurbasis het seizoen af bij Osasuna.

Meer op Marca.com


Discussieer mee op de forums


Tags

lato osasuna valencia ontbonden marca

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
De linksbackpositie kan intern opgelost worden.Nick Viergever speelde daar verdienstelijk,tegen PEC Zwolle,en bij zijn schorsing uit bij VVV kan Hendriks daar ook prima uit de voeten,heeft hij in zijn opleiding vaker gespeeld.Onbegrijpelijk dat Mark dit nooit uit heeft geprobeerd,het zal te maken hebben,dat hij ze centraal en op het middenveld nodig had.Net als Jordan Teze verdienstelijk op rechts verdienstelijk speelde.Daar kan PSV mee verder.Jordan als Back up,van Denzel Dumfries,dit seizoen,in de wetenschap dat ook Baumgartl,in zijn verleden op die positie heeft gespeeld.Bovendien,en dat weet John de jong ook,werd Viergever in 1e instantie,door Marcel Brands ook als linksback gehaald,als opvolger van Brenet.PSV heeft door deze ontstane nieuwe situatie,die ook perspectief bied, 2 nieuwe centrale verdedigers nodig.Schwaab zijn contract loopt af,en zijn prestaties worden minder,Baumgartl ligt 5 jaar vast en moet gaan concurreren om zijn plek,dat kan dit jaar centraal,bij een zomers vertrek van Denzzel op de rechtsbackpositie.Mike vd Hoorn,Swansea loopt einde van dit jaar uit zijn contract,is 1.90 en 27 jaar,kan nu voor om en nabij 3 a 4 miljoen opgehaald worden,rechtsbenig centraal,is verder gerijpt in Engeland.Bruno martens indi,ook 27 jaar hetzelfde verhaal als vd hoorn,linksbenig centraal,geen aflopend contract bij stoke city,maar voor 6 a 7 miljoen op te halen.Een goedkoper alternatief is Bram nuytinck van Udinese,29 jaar,transferwaarde om en nabij 3.5 miljoen,linksbenige centrale verdediger 1.90 lang.Allemaal opties om een nieuw centraal hart van PSV te vormen.Want een ding weten we inmiddels 100 procent zeker.De huidige centrale verdediging functioneert niet.Schwaab loopt uit zijn contract,Viergever en Baumgartl kunnen op de backposities spelen.Centraal verdedigend op het middenveld,een baas,31 jaar,kan nog 3 jaar mee,Steven Dufour.Heeft een contract tot eind juni,net als vd hoorn.Bij FC Antwerp,keerde terug voor zijn gezijn,Eindhoven is voor hem ook te doen,voor deze jongen uit Mechelen.Heeft een ongelukkige terugkeer gehad,door blessure probelemen,is in de winterstop herstelt.Voor pakweg 2 miljoen over te nemen.PSV en Dufour hadden al eerder contact in 2014,bijna PSV speler.Mogelijk dat het er nu van kan komen.3 van deze investeringen,brengen de nodige ervaring in de ploeg,en kunnen een nieuw geraamte vormen voor onze overige talentlentvolle groep,de missing factors.Nog geen 10 miljoen om en nabij aan investeringen.Het rendement van PSV,en dus ook de waarde van spelers,zullen deze investeringen uitbetalen.Ga je gang John!!
+4/-2

 
7 maanden geleden
Mike vd Hoorn en Bruno martens indi zijn middelmatige voetballers en niet goed genoeg voor PSV. We hebben al genoeg voetballers die mee kunnen voetballen. Dan kan je nog beter gratis) eigen jeugd proberen in te passen. We hebben spelers nodig die PSV naar een hoger niveau kunnen tillen.
+3/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vond Teze ook erg goed spelen tegen PEC, rustig aan de bal, met overzicht ook,
deed geen onnodig risicovolle dingen dus wellicht is hij ook wel n optie als RCV?
Baumgartl afschrijven is volgens mij erg dom, hij is erg jong en komt te spelen in elftal zonder goede automatismen en zonder vertrouwen, spreekt de taal wsl nog niet.
Kortom niet zo raar dat hij nog niet overtuigd. Het is wel n Duits jeugd international... dus enig geduld is hier op zijn plaats!
Aanvullend: als RCV idd, hij moet wel fysiek nog groeien.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Hoe kom je erbij dat Baumgartl een goede rechtsback zou zijn? Die mist daarvoor alle kwaliteiten om op te kunnen stormen aan de zijkant en dan een goede voorzet te geven. Dat hij er toevallig vier wedstrijden speelde bij Stuttgart omdat alle backs toen vanwege blessures niet inzetbaar waren, maakt hem niet meteen een rechtsback.

Wat betreft de drie spelers die je aandraagt hoop ik dat ze bij PSV iets beter kunnen vinden, want ze zijn alle drie geen verbetering als wat er nu op het veld staat.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Heb jij bétere alternatieven?
Dan lezen wij dat graag hier!
+1/-0

7 maanden geleden
Wéér een mokerslag voor de club.
+1/-3

 
7 maanden geleden
Door de draai van Valencia zijn we in de zomer wel aan een miskoop ontsnapt, en John de Jong ook.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Hoe weet je dat nou? Die jongen heeft 1 minuut gespeeld voor PSV. Die Zinchenko speelde bij ons ook in Jong PSV en een jaar later in het eerste van Man. City. Alle veelbelovende talenten die naar Eindhoven komen de laatste jaren falen hopeloos. Dat is toch wel een zorgelijke ontwikkeling. Misschien moeten we ook eens naar onszelf kijken. Maher, Perreiro, Zinchenko, Lato Aardig wat kapitaal verkloot aan spelers die het allemaal bij andere clubs en nationale elftallen wel konden.
+5/-3

 
7 maanden geleden
Over Lato kan ik niet oordelen, maar voor de rest zijn het fantastische voetballers maar wel heel erg week.
Je moet ook bepaalde mate van onverzettelijkheid hebben, wil je het redden in t topvoetbal, talent alleen is echt niet genoeg. Niet voor niets luid het voetbal gezegde: een gemiddelde voetballers met n ijzeren wil is veel kansrijker dan een zeer talentvolle met een slappe instelling.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Ik blijf dit dus een bizar verhaal vinden. Ik volg het Spaans voetbal op de voet en kijk daarbij ook graag naar Valencia. Lato heb ik regelmatig zien spelen en ik vond hem echt een groot talent. Natuurlijk kwam hij vooral vorig seizoen amper aan spelen toe, maar dat is ook niet heel raar als Gaya jouw concurrent is, maar ik was maar wat blij dat hij (tijdelijk) naar PSV kwam.

Vervolgens (b)lijkt hij er in Eindhoven opeens helemaal niets van te kunnen, terwijl hij meer dan 40 officiële wedstrijden voor Valencia heeft gespeeld en ook meerdere interlands voor Jong Spanje speelde.
+4/-1

 
7 maanden geleden
Kijk dat Bommel het niet zag zitten in hem was al raar, maar blijkbaar speelt er iets anders, wellicht is hij een rotte appel...
+1/-1

 
7 maanden geleden
Ik heb hem een paar wedstrijden in Jong zien spelen, waar hij meestal gewoon slecht was. De eerste was tegen FC den Bosch eerste helft, was zijn slechtste helft, in de tweede helft werd er een PSV verdediger uitgestuurd, toen was er geen tijd meer om na te denken. En kwam Jong erg onder druk te staan, waarbij hij o.a. voorop in de strijd ging samen met Ledezma hebben zij een gelijkspel eruit gesleept.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dan wordt het nog vreemder allemaal; msn moet PSV opening van zaken geven; de beste jongen is nu toch weg...

Ja ja dat doet PSV natuurlijk niet😠

Aanvulling: Waarom eigenlijk niet, het kan ook op een nette manier nl, dit drama uitleggen, zo blijft iedereen maar gissen = negatieve energie... @sleegers
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik snap van dit dossier ook echt helemaal niks.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik snap dit dossier ook niet,
Ik ben wel een paar keer tegen gekomen, dat hij helemaal niet fit was.
https://www.psvinside.nl/toni-lato-vertrekt-naar-osasuna-psv-ontsnapt-aan-miljoenenstrop/link
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dank voor de link WouterErik
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Steven Dufour vind ik n mooie tip, dat is n speler met n winnaars mentaliteit, dat is iets wat te veel ontbreekt aan onze selectie.
Er zitten te weinig spelers bij die niet uit hun evenwicht te brengen zijn, eigenlijk alleen Dumfries en in iets mindere mate Hendrix.
Daar missen we mentaal sterke mannen als Guardado en Van Ginkel.
Weet iemand hier hoe Dufour er op staat in België, bedoel is hij nog gedreven? Weet jij dat Philipske?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Sinds begin oktober geen wedstrijd meer gespeeld vanwege een blessure. Zit toevallig vanavond voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Oké en hoe deed hij het tot zijn blessure?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Speelde de eerste vier wedstrijden in de basis na zijn komst, maar viel in het vierde duel al vroeg uit.

Hoe hij speelde zou ik niet durven zeggen. Ik kom wel berichten tegen dat hij bij Antwerp een salaris zou krijgen van ong. 2 miljoen euro per jaar en in België wordt getwijfeld of hij nog wel op niveau kan terugkeren omdat hij met blessures blijft sukkelen en hij ook met zijn huidige (hamstring)blessure al een paar keer een terugslag heeft gekregen op moment dat het leek dat hij weer kon spelen. Aanvankelijk werd verwacht dat hij twee weken uit de roulatie zou zijn. Inmiddels is het al bijna drie maanden.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Oké dank voor de info
+1/-0

 
7 maanden geleden
Maar èèn speler met een sterke wil is nog niet genoeg bij PSV bro, die zakt zo de wil in de voetbalschoenen, je moet ook een coach hebben met een zweep en knuffel en meerdere met een winnaarsdrang dan wat we nu hebben, hopen dat Guus een bijdrage kan leveren en dat vooral een coach met de vereiste kwaliteiten komt.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt POR, maar we moeten ergens beginnen; ik zou ook pleiten om naast talent gelijktijdig op mentaliteit te scouten...

Dan heb je deze problemen niet, spelers als Guardado, v Ginkel, v Bommel (als speler;-) of verder terug Gerets en Lerby, dus...
+1/-0

7 maanden geleden
Je zult zien dat hij de sterren van het dak gaat spelen bij Osasuna.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Tegen die tijd is de kerst wel voorbij.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hebben ze daar ook zo'n nichterig dak op het stadion...?
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore feyenoord ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal