Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] PSV wijzigt terugreis vanuit Qatar

10 januari 2020 19:10 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

[Update] PSV wijzigt terugreis vanuit Qatar; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat PSV bezorgd is over de terugreis naar Nederland eind deze week. De club vliegt via Qatar Airways en zal daarbij over het luchtruim van Irak en Iran vliegen. Vrijwel alle grote luchtvaartmaatschappijen hebben besloten om dat luchtruim te mijden na de raketaanval van Iran op twee Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, maar Qatar Airways blijft dezelfde vliegroute gebruiken. Qatar ligt in conflict met Arabische buurlanden, waardoor zij hun luchtruim niet mogen gebruiken.

Algemeen directeur Toon Gerbrands bevestigt het verhaal. "Het is een situatie die we nauwlettend volgen. We hebben contact opgenomen met Qatar Airways over hoe zij hiermee omgaan", aldus Gerbrands. "Zij hebben aangegeven dat Qatar Airways hierover later met een statement zal komen. Dat wil ik eerst afwachten. En dan gaan we nadenken over hoe wij als PSV met de situatie omgaan en wat wijsheid is. Gelukkig hebben we nog een paar dagen, voordat de selectie terug moet reizen."

PSV nam voordat het vertrok naar Qatar contact op met het Ministerie van Defensie. Het kreeg toen te horen dat er voor Qatar geen verhoogd risico gold.

Update 10-01 19:10: Via de officiële website meldt PSV dat het zondag via een andere vliegroute Qatar zal verlaten. "Wij hebben geprobeerd om met Qatar Airways een oplossing te vinden, maar dat bleek niet mogelijk", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "Daarop hebben we besloten om voor een alternatief te kiezen. Het is in de voorbije dagen onrustiger geworden in deze regio. Vanzelfsprekend nemen we in dit soort situaties geen enkel risico. Vandaar het besluit om de terugreis te wijzigen."

Meer op PSV.nl
Tags

qatar airways gerbrands iran irak nederland statement telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Daarom moet je daar dus niet heen Toon, dit soort gedoe kunnen we missen als kiespijn...
+11/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Misschien staat Qatar voor topsport. Want dat ambieert toontje
+2/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Laat dit een les zijn. Maak Schwaab maar voorzitter. Blijft een explosieve regio die weinig nodig heeft om te ontvlammen.
+6/-0

1 jaar geleden
Los van dat je niet naar dat soort idiote landen moet gaan, is het uitzoeken van een andere vliegtuigmaatschappij misschien een optie...?
+5/-0

1 jaar geleden
"met de situatie omgaan en wat wijsheid is"... Gerbrands, het was wijsheid geweest om niet naar Qatar te gaan. Een land waar jaarlijks honderden arbeidsmigranten sterven door de hitte bij het bouwen van de stadions voor WK 2022.
+13/-0

1 jaar geleden
Wat een stelletje achterlijke idioten!! Amateurs ten top!! Het verval gaat maar door en door
+4/-1

1 jaar geleden
Je kunt met de boot naar Egypte en van daaruit naar Griekenland of Italië.
Dit is de veilige route.
+3/-0

1 jaar geleden
Tja dat probleem had je dus niet gehad als je in Spanje of gewoon Nederland je tenten had opgeslagen.
+5/-0

1 jaar geleden
Wat is het toch een ei eerste klas. Van alle kanten gewaarschuwd, maar vooral stug doorzetten. Daar zit je dan in die zandbak waar altijd gekloot is. Perfecte omstandigheden of niet Toon! Goed geregeld jongen.
+6/-0

SantiagoArias (geschorst)
1 jaar geleden
Door de spanningen met de islamitische republiek van iran komt het trainingskamp in qatar onder nog meer vuur te liggen. De volgende keer misschien Zuid-Europa.
+3/-1

1 jaar geleden
AMATEURS
+3/-0

1 jaar geleden
Nogal overdreven om hiervoor de vlucht te wijzigen. Weer een sterk staaltje populistisch gedrag waar PSV weer quasi verantwoordelijk voor de dag wil komen. Men schiet echt geen passagiersvliegtuig opzettelijk uit de lucht,ook al heersen er spanningen in die regio.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Overdreven na alles wat er gebeurd is?
+5/-0

 
PSVvakOO (geschorst)
1 jaar geleden
Klopt, maar het is begrijpelijk dat men liever de meest veilige optie kiest.
+1/-1

1 jaar geleden
Laat dit DE les zijn dat het de laatste keer geweest moet zijn dat we daar(maatschappelijk onverantwoord) zijn gaan trainen!!!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat mag ik toch hopen ja
+1/-0

1 jaar geleden
Dit nieuws interesseert me eigenlijk helemaal niets, ik wacht op het nieuws, al weer dagen, dat men eens doorpakt met die Zwitserse linksback..... daadkracht, ipv onnodig dom nieuws....
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Niet een beetje DOM maar heel DOM.En lekker eigenwijs en nu op deze manier naar huus.Zal wel een bak geld gekocht hebben deze trip...En is JDJ onder weg naar Milan ????
+2/-0

 
1 jaar geleden
Heb even opgezocht... vanuit Qatar heb je een veilige vliegverbinding naar Kaapstad.
Vanuit Zuid-Afrika kun je dan met de KLM naar Amsterdam - het is een klein beetje om, maar het is wel veilig.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Zij kunnen toch ook niet ruiken dat de Amerikanen toevallig deze week uitkozen om WWIII te proberen te beginnen?
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nee, maar is was en is SPORTIEF gezien helemaal geen reden om naar dat soort oorden te gaan; je kunt veel beter dichtstbij iets uitzoeken, in Spanje bv, talrijke redenen om daar voor te KIEZEN...
+1/-1PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez arriba atiba bernal eredivisie espn feyenoord geldprijs giakoumakis ginkel identieke ihattaren israelier izecson jong kanaal klassement madueke malen mollema omsmelten pec penalties santos schmidt shevchenko sivakov utrecht zahavi zeist