Transparent
Inloggen
Sluiten

'Drie keepers krijgen allemaal uur speeltijd in Qatar om zich te bewijzen'

9 januari 2020 20:04 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Drie keepers krijgen allemaal uur speeltijd in Qatar om zich te bewijzen"; image source: Pro Shots

Deze week krijgen de drie keepers in de A-selectie van PSV de kans om zich te bewijzen. Lars Unnerstall keepte tegen Club Brugge, waarna Robbin Ruiter na een uur spelen in de ploeg kwam. Tegen KAS Eupen zal Jeroen Zoet gaan beginnen en ook hij zal na een uur vervangen worden door Ruiter. "Alle keepers krijgen op die manier de kans om zichzelf te laten zien", aldus Ernest Faber in gesprek met Voetbal International. "Na die wedstrijden hakken we de knoop door. Ze mogen fouten maken, ik wil dat ze ook durven voetballen. Laat maar zien wat je kan en hoe belangrijk je voor het team kunt zijn."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

qatar ruiter brugge eupen faber unnerstall zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik mag toch hopen dat dit meer voor de bühne is en Faber zich realiseert dat Unnerstall zowel op korte als langere termijn de meeste zekerheid biedt.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens. Eindelijk staat Unnerstall in de goal krijgen we dit.
+2/-0

1 jaar geleden
Echt waar? Je hakt de knoop door op basis van dat uurtje in het doel? Klinkt meer als een auditie dan als een serieuze afweging. Je zou maar niks te doen krijgen in dat uur..
Ik vind het al met al erg ongeloofwaardig. Zowel naar de keepers als naar de buitenwereld.
+5/-0

PSVvakOO (geschorst)
1 jaar geleden
Tot dusver heeft Unnerstall niet aangetoond significant beter te zijn dan Zoet. Voetballend is Unnerstall bijvoorbeeld minder dan Zoet.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Keepers moeten vooral ballen tegenhouden. Dat deed Zoet niet meer. Unnerstall doet dat wel, dus het is duidelijk dat hij momenteel terecht keept
+3/-1

 
1 jaar geleden
Nee hoor is niet waar. Statistisch gezien zitten ze beide op het zelfde gemiddelde. Zoet heeft 11 competitiewedstrijden gespeeld waarin hij 14 doelpunten tegen heeft gekregen waarvan 7 zelfs in twee wedstrijden. Unnerstall heeft 6 wedstrijden gekeept en heeft er 8 tegen gekregen. beide zitten nagenoeg op het zelfde gemiddelde. Zoet is zelfs ietsje beter, namelijk 1,2 doelpunten per wedstrijd tegen 1,3 voor Unnerstall.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat heeft niks te maken met wat ik zeg... Het gaat om de WEL tegengehouden ballen. En dan laat ik Zoet's flaters (korte hoek, korte hoek en o ja, korte hoek) nog buiten beschouwing.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Een doelman wordt beoordeeld op het aantal doelpunten wat die tegen krijgt en niet op het aantal ballen wat die tegen houdt. Bv zo heeft Zoet tegen Lask linz er 4 om de oren gekregen en Unnerstall tegen Sporting Portugal. Maar Linz heeft 30 keer op het doel geschoten en Sporting maar 17 keer. Dus wie is dan de betere doelman?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Als je de afzwaaiers ook meetelt (en ook nog eens Zoet's enige fatsoenlijke wedstrijd dit seizoen noemt), dan weet ik genoeg.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Jouw uitlatingen slaan nergens op. Het gaat om de soort schoten en de kans dat dit schot doel treft bij een andere doelman.
+2/-0

 
LVPSV (geschorst)
1 jaar geleden
Ruiter. Minste tegendoelpunten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
@jakooetsk1 Ik snap niet dat mensen dit punt van jou niet snappen. Ja Unnerstall krijgt ook veel goals tegen, maar de hele ploeg was toen al aan het zwalken en de goede fase van PSV na het arriveren van Baumgartl (net na de uitschakeling tegen Basel) stond Zoet op goal. Als het gaat om opzichtige fouten, namelijk het doorlaten van ZEER houdbare ballen, ligt momenteel Zoet op straatlengte voorsprong. Unnerstall houdt al die ballen in de korte hoek en heeft zelf enkele puike reddingen verricht. Houdbare ballen doorlaten heb ik hem tot nu toe 2x zien doen. Zoet zo'n beetje elke wedstrijd van het moment dat er tegen Utrecht verloren werd met 2 rode kaarten. Dus nmi op het moment Lars>Jeroen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Spijker op de kop!

Kijk de tegengoals nog eens op het gemak terug en je hebt ineens geen keepersdiscussie meer. Respect voor Zoet als clubman en redelijke clubkeeper maar hem nu terug in de goal zetten betekent dat je drie keepers met een mentale kras hebt.
Beste oplossing voor PSV en Zoet is een winterse transfer. Zoet houdt zijn kans op een EK-selectie, PSV vangt wellicht nog een kleine vergoeding en is een flinke salarispost kwijt.
+1/-0

 
LVPSV (geschorst)
1 jaar geleden
Dus de conclusie is dat Ruiter eerste keeper wordt. Die heeft de beste statistieken.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Vind ik niet. Voetballend komen Unnerstals ballen meestal bij de juiste kleur. Is al heel wat. Zoet's lange bal is verschrikkelijk. En Zoet is slecht met de hoge ballen in de pot. Nooit komt ie op volle snelheid ala van Breukelen in de drukte om een bal boven iedereen uit te plukken. Liefst met twee knieen vooruit zodat ze bang worden.

Hij blijft altijd maar onder de lat staan wachten totdat onze matige verdediging de boel oplost. Geen vent, terwijl je die wel nodig hebt met zo'n defensie. Unnersral blonk niet uit toen ie de kans kreeg, maar maakte ook geen blunders of grote fouten. Die moet nu gewoon de kans krijgen. Dat geen club in al die jaren voor Zoet is gekomen zegt ook wel genoeg.
+2/-0

1 jaar geleden
Je zal maar net dat uur geen bal krijgen.. Ben benieuwd voor wie hij kiest, geef mij Zoet maar, Unnerstall heeft mij nog niet overtuigd. Laat dan Zoet het EK maar halen via ons.
+3/-2

 
Vrees maar niet Gijs, met die verdediging van ons krijg je heus wel wat ballen te doen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Haha dat is zo..
+2/-0

1 jaar geleden
Je ziet op de foto dat Jeroen Zoet een beetje last van zijn rug begint te krijgen.
+2/-0

1 jaar geleden
Dus zoet meeste kans tegen een mindere ploeg ..Maakt de achterhoede er een puinhoop van ben je het haasje !!!
+1/-0

1 jaar geleden
Ze kunnen het beste maar alle 3 in de goal zetten,misschien dat ze dan eens een keer de nul kunnen houden
+1/-0

1 jaar geleden
Vind Unnerstal de betere keeper, maar het zou voor de club beter zijn om Zoet op doel te zetten en van de zomer na het EK te verkopen. Lars kan het nog wel 4 maanden op de bank volhouden met de toezegging op zak dat hij volgend jaar in principe de eerste keus is. Als je Zoet nu verband doe je niet alleen aan kapitaal vernietiging maar beëindig je ook zijn kans op fatsoenlijke carrièreperspectieven, dat heeft die jongen niet verdiend. Lars voor de beker, Jeroen voor de competitie.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Zoet vertegenwoordigt geen kapitaal meer, destijds een paar weken maar na die wedstrijden tegen Atletico en dat bleken gewoon uitzonderingen te zijn. Is een clubman en verdient respect, maar niemand is groter dan de club he !
+1/-0

 
1 jaar geleden
Natuurlijk vertegenwoordigd de tweede doelman van oranje een waarde, wat een onzin. Als hij niet meer bij oranje zit en in de tweede Duitse liga keept niet meer inderdaad, dat is juist mijn punt. Dit seizoen is toch al voorbij.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Geloof mij, die zit niet lang meer bij Oranje...en hoeveel waarde denk je dat ie vertegenwoordigt ? Daar krijgen we nog geen miljoen voor.
+1/-0

1 jaar geleden
Een uur de tijd om je te bewijzen bij een club als PSV ???
Waar gaat het heen met mijn club zeg !!
Als Zoet nu weer terugkeert in de basis verbrand ik mijn seizoenskaart....wat een drama beleid, was eindelijk van deze spel-vertragende factor af. Unnerstall heeft nog niet zijn vorm van bij VVV bereikt moet ik toegeven, maar hij houdt tenminste nog ballen tegen ! En de Ruiter is gewoon 2e keeper en moet dat ook vooral blijven, Zoet proberen te verkopen, met nadruk op proberen, want wie wil hem nog uberhaupt hebben ?
+1/-0

LVPSV (geschorst)
1 jaar geleden
Zoet wordt verkocht, Unnerstall wordt 2de keeper omdat hij nog niet voldoende herstelt / in vorm is na zijn blessure. We hebben afgelopen wedstrijden kunnen zien dat Unnerstall op dit moment van het niveau VVV is en niet meer en Ruiter maakt dit seizoen af als eerste keeper, die heeft de meeste ervaring, straalt rust uit en is op dit moment de meest stabiele factor van de 3. Met Ruiter in het doel hebben we statistisch gezien de meeste punten gepakt en de minste doelpunten tegen gekregen en dat hebben we in de tweede helft van het seizoen nodig. We moeten AZ minimaal achterhalen zodat we CL voetbal halen en het risico met Unnerstall is daarnee te groot. Na dit seizoen zal er een keeper bij komen en zal de concurrentie strijd onder de lat opnieuw beginnen.

Onder andere deze fout van van Bommel heeft er toegeleid dat we zoveel punten achterstaan en uit Europa zijn. Ik vind het nog steeds een bizarre actie van van Bommel dat hij Zoet in de bus laat plaatsnemen. Ik ben bang dat van Bommel niet gemaakt is voor het trainers vak. Hij heeft beslissingen op bijgeloof gemaakt, daar ben ik van overtuigt terwijl je gewoon naar dr statistieken moet kijken.

Dit stukje uit het AD is tekenent:
Mark van Bommel:

En in de kleedkamer?
'Ik lig altijd als eerste op de behandeltafel om ingetaped te worden. Dan mijn sokken aan en op mijn sokken naar het toilet. Daarna, altijd dezelfde volgorde, ga ik mijn schoenen warm maken door ze onder de warme kraan te houden. Nooit de binnenkant, altijd alleen de buitenkant. Dan schep ik een bekertje sportdrank uit een ton en neem één slok en zet de beker terug op de ton. Iedereen weet dat, dat is mìjn bekertje. In het voorbijgaan neem ik steeds één slok. Dan naar buiten voor de warming up, waar ik aparte schoenen voor aan heb, met vaste noppen. Als ik terugkeer doe ik mijn warme schoenen met schroefnoppen aan, die schoenen zijn dan lekker soepel. Vervolgens doet elftalleider Mart van den Heuvel mijn aanvoerdersband om. Dat mag alleen hij doen, dat moet zo. En zo gaat dat vlak voor de aftrap op het veld nog wel even door.'

Als je met dit soort dingen bezig bent voor een wedstrijd als trainer dan ben je ongeschikt want je focus moet op de spelers en de wedstrijd liggen. Ik denk dat Mark om de bovenstaande reden ook zoveel met scheidsrechters n grensrechters bezig was. Hij moet er heilig van overtuigt zijn dat hij invloed kon uitoefenen.

Maar terug naar de keepers discussie, ik heb begrepen dat Ruiter het seizoen dus afgaat maken als eerste keeper omdat Unnerstall nog niet het juiste niveau heeft en Zoet eigenlijk al afgeschreven is. Voor volgend seizoen is alles weer anders, maar de prioriteit ligt nu eerst bij het halen van de CL.
+2/-1PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.850 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez bernal boscagli eredivisie espn feyenoord geldprijs giakoumakis ginkel giro identieke ihattaren israelier izecson jong kanaal klassement madueke malen mollema omsmelten pec penalties santos schmidt shevchenko sivakov utrecht zahavi zeist