Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'Ik wilde vooral zien wat iedereen kan op welke positie'

13 januari 2020 00:58 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ernest Faber: "Ik wilde vooral zien wat iedereen kan op welke positie"; image source: Pro Shots

Ondanks dat de resultaten in Qatar tegenvielen met twee nederlagen kijkt Ernest Faber in gesprek met De Telegraaf positief terug op het trainingskamp. Zelf tilt hij niet zo zwaar aan de verliespartijen. "In dit soort weken trek je de teugels aan qua fysieke arbeid. Dan is de frisheid een beetje weg", aldus Faber. "Je kunt met 4-0 winnen, maar dat zegt mij niet zoveel. Ik wilde vooral zien wat iedereen kan op welke positie."

De trainer is nog altijd optimistisch over de kansen van PSV komend half jaar. "Als deze groep fris is, zit er heel veel voetbal, creativiteit en beweging in. Als we de nadruk kunnen leggen op waar we goed in zijn dan kunnen we van iedereen winnen", zo geeft hij aan.

Noni Madueke liet zich in Qatar nadrukkelijk zien. Hij heeft het volgend Faber heel goed gedaan. "Zeer creatief en doelgericht. Hij heeft brutaliteit en durf in zijn spel", zegt hij daarover. "Hij krijgt een doodschop, daar moet hij nog slimmer in worden. En hij had moeten scoren. Maar het is zeker een jongen die het snel oppikt en zich presenteert hoe we het graag willen zien."
Discussieer mee op de forums


Tags

faber qatar arbeid brutaliteit creatief doodschop durf frisheid madueke telegraaf trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
waarom met de televaag?? dat is zo een misselijke 020 krant!! kan hij niet met het e.d. praten?
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
En dan is je conclusie dat Mo rechtsbuiten moet staan. Daar hou je deze jongen echt mee bij psv
+2/-1

 
1 jaar geleden
Volgens mij wilde hij daar juist zelf staan omdat hij daar kansen voor het EK ziet. Schreef het ED dacht ik.
+2/-0

Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Helder. Echter een middenveld met Hendrix/ Rosario en Thomas scoort gezamenlijk nog geen 8x per jaar en heeft nul creativiteit, Baumi bakt er als linker CV echt helemaal niks van en Jorrit Hendrix heeft geen scorend vermogen waardoor hem op de nummer 10 positie laten spelen voor mij niet te verklaren valt. Kan iemand dergelijke keuzes uitleggen? Wat denkt Faber te vinden wat wij fans niet weten?

Als er gekozen was voor een ander systeem of bijvoorbeeld een Hendrix als linksback/ linker cv had ik dat gesnapt. Dat er maar heel snel een basiselftal komt waardoor er vastigheden ingeslepen kunnen worden.
+3/-2

 
Tony mss is het toeval, dat jij de trainers nooit snapt.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Jij snapt de door mij genoemde keuzes in mijn vorige post wel? Maar wie weet staat er zondag wel een heel logisch PSV en zijn het puur probeersels van Faber geweest en heb ik, totaal overbodig, hier mijn bedenkingen over geuit.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Het is inderdaad overbodig. Lees de kop van dit artikel boven.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zowel Hendrix als Thomas heeft weldegelijk creativiteit.
Baumgartl als LCV is msn niet optimaal, maar in een oefenwedstrijd toch niet zo gek om te doen als er LB een probleem is.

Faber heeft al gezegd dat Hendrix LCV kan spelen; ervaring mee in de jeugd

Nogmaals, hij wilde van spelers zien wat ze kunnen, dus probeert hij ook andere posities.
NB je hebt Hendrix toch ook zien spelen tegen Zwolle? Het is geen doelpunten machine, wie wel die nu beschikbaar is in de selectie? Hij bracht voetbal, scoorde ook nog en zorgde voor balans op het middenveld.
Ja ik weet dat het slechts Zwolle was, maar toch, niet te gauw afbranden graag onze Jorrit!
+1/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Met Hendrix als verdedigende middenvelder heb ik geen probleem. Inc vind hem de beste die we hebben voor die plek. Zet Mo er als aanvallende middenvelder bij maar wie er als 3e bij moet? Geen idee? Beiden linksbenig. Net als Guti, Sadilek. Wie weet Thomas als 3e erbij. Dat had ik geprobeerd als ik dan toch wilde proberen. Laten we de spelers op hun sterke punten gebruiken. Types als Advocaat en Heynckes krijgen het op die manier vaak heel snel weer op de rails. En als Viergever terug is hem samen met Baumi het centrum laten vormen wat mij betreft. Dat liep de eerste maanden naar alle tevredenheid.
+1/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou spelen met 442 opstelling, en wel voorlopig met deze:
------------ Unnenstahl-----------
Dumfries-Baumgartl-Viergever-Hendrix
---------------Thomas--------------
Ihattaren---------------------Sadilek
--------------- Lammers-------------
------Bergwijn------------Gakpo-----

Indien LB komt Hendrix op plek Sadilek; indienden Sadilek nog niet fit, dan dat Guti; indien Lammers nog niet fit, dan Ihattaren daar en Doan op zijn plek; indien Bergwijn niet fit dan Ihattaren daar en op zijn plek Doan
+3/-1

 
1 jaar geleden
Ik zou gaan voor:
Unnenstahl,
Dumfries, Baumgartl, Viergever, LB-aankoop
Hendrix, Ihattaren, Affelay
Bergwijn, Lammers, Gakpo.

Affelay en Thomas mogen van mij strijden om een plek op het middenveld,
Hendrix vind ik nu beter dan Rosario, als hij niet overdreven fel gaat spelen
Unnerstal vind ik mannelijker, meer uitstraling dan Zoet,
En op LB moet echt een aankoop komen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik vind wel dat, na al die jaren die hij ons shirt heeft gedragen, zijn naam wel correct gespeld mag worden. Zijn naam is Afellay. Verder kan ik me in elke opstelling vinden waarbij Sadilek niet op linksback staat en Rosario niet op het veld.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Klopt, Ik was moe tijdens het typen, en had ergens al het idee dat de spelling niet klopte.
+1/-0

1 jaar geleden
Uitslagen oefenpotjes niet belangrijk ? Nou, zou toch wel lekker zijn als we tegen degradatiekandidaten uit Belgie in ieder geval weten te winnen, ongeacht welke opstelling. mDit tekent het huidige PSV. Geen eerzucht, lekker belangrijk wat er gepresteerd wordt. Ook al verliezen we 10 keer achter elkaar, maakt allemaal niet uit....
+3/-1

1 jaar geleden
Ernest Faber acteert een (top)trainer.
+2/-3

1 jaar geleden
Nou nog een fatsoenlijk veldspel, een idee achter het spel, Ernest.

De uitslagen kunnen me gestolen worden.

Maar de opbouw niet, en die was ruk met peren tegen de twee Belgische clubs.
+2/-0

Dit seizoen is gewoon verloren met als hoofdreden een falend aankoopbeleid.
Een te grote spelersgroep met spelers die niet voor elkaar onderdoen en psv onwaardig zijn.
Doan,Baumgartl,Bruma,Boscgali allemaal overbodige aankopen die de club een kapitaal hebben gekost en waar Psv niet sterker van wordt.
Mitroglou die nog steeds niet fit is en wat een grote lachfilm is.
Het terughalen van Swaab waarvan je wist dat het geen topverdediger is.
Affelay die nu grossiert in risicoloze balletjes breed op het middenveld en niets toevoegt.
En dit alles is al ingezet door Brands met miskopen zoals Romero,maher,Ramselaar en wordt nu vervolgd door een brookie genaamd JdJ die de ene miskoop na de andere heeft binnengehaald en niet ziet waaraan het schort bij psv en nu denkt dat met een linksback alle problemen verholpen zijn.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Die linksback die hij niet eens kan binnenhengelen ook nog nie.
+2/-0

1 jaar geleden
Ach hij moet iets zeggen om er nog een enigszins positieve draai aan proberen te geven. Feit is dat de selectie niet in balans is en kwaliteit mist, dat was onder van Bommel zo en dat is nu nog steeds zo. Daar doet een trainerswissel niks aan daarom is het ontslag van van Bommel halverwege het seizoen ook totaal zinloos.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Los van het gebrek aan kwaliteit bij de spelers, is het wegsturen van Van Bommel alles behalve zinloos. Van Bommel was en is duidelijk nog niet klaar voor deze job. Wat mij betreft past Van Bommel in het rijtje Van Basten, Gullit. En dan niet om de voetbalkwaliteiten en ook niet omdat ze alle drie voor Milan hebben gespeeld hahahaah.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Kun je uitleggen wat de zin is van het ontslag halverwege dit toch al verloren seizoen dan? Dat hij niet geschikt was is duidelijk, maar ik zie het niet beter gaan nu Faber voor de groep staat. Er is door de leiding weer een beslissing genomen zonder na te denken over vervolgstappen, Toon en consorten laten zich op voetbaltechnisch en beleidsmatig gebied weer van hun slechtste kant zien.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als je de journalisten moet geloven heeft van Bommel zich onmogelijk gemaakt binnen Psv.
Wilde alles bepalen binnen de club,bemoeide zich met de medische staf,spelers eerder laten voetballen tegen advies van staf.
Is als een limburgse dwaas tekeer gegaan.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Limburger? Bommel is veel Brabantser dan jij denkt, zegt gewoon houdoe als ie gaat.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Toch simpel? Met het ontslag van MvB word een duidelijk signaal afgegeven dat de club niet de gewenste koers vaart en dan moet je de ***** uit laten breken. Het ging een paar jaar uitstekend, maar dan slaat de gemakzucht toch toe. Zulke dips zijn soms ook een zegen, omdat de echte honger en drive ook weer aangewakkerd word. Iedereen schreeuwt hier maar van alles, omdat dat lekker makkelijk is zonder verantwoordelijkheid. Ik ben ook kritisch en boos, maar ga me toch niet achterlijk zitten ergeren aan wat oefenpotjes.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Precies @Revolinho, hoe kun je in hemelsnaam al zeggen hoe het de komende tijd zal gaan onder Faber? Faber is net aan het werk en moet zich inwerken in de problematiek die geleidelijk aan ontstaan is onder van Bommel. Faber is een heel ander type persoon dan zijn voorganger, veel losser en relaxter, waarvan ik vermoed dat de selectie precies dat momenteel nodig heeft. Eén ding is zeker, PSV presteerde met de kwaliteit die ze hebben onder de maat de laatste 3 maanden. Aan Faber om dat weer op een normaal niveau terug te brengen. Over 2 maanden weten we meer of dat gelukt is of niet.
+4/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Niemand kan inderdaad voorspellen hoe dit gaat lopen echter mogen we wel degelijk bedenkingen hebben bij bepaalde zaken zoals Hendrix op 10, Rosario/ Hendrix en Thomas op het middenveld of Baumi gewoon weer op links achterin. Types als Heynckes en Advocaat stappen geregeld ergens in en zetten dan simpelweg de poppetjes op de juiste plek. Niks geëxperimenteer. Aan Faber de taak om dat ook te doen. En dan met name achterin en op het middenveld want het moge duidelijk zijn dat we voorin vooral de blessures hebben en we afhankelijk zijn van wie beschikbaar zijn.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Je mag denken wat je wil, vrije wereld. Ik verbaas me echter over een aantal meningen hier die moeilijk te onderbouwen zijn, ten eerste omdat er nog geen wedstrijd gespeeld is waar het om de knikkers gaat, en ten tweede door een gebrek aan kennis over de groepsdynamiek die er binnen de selectie heerst sinds Faber begonnen is. Mi. is er niet veel nodig om PSV weer te laten voetballen zoals de eerste 2 maanden dit seizoen. Ik denk dat het hoofdzakelijk tussen de oren zit om de onvoorwaardelijke drive op het veld terug te zien, net dat stapje extra te zetten op het juiste moment waardoor het positioneel goed staat. We gaan zien of Faber in staat is dit wel of niet voor elkaar te krijgen, we wachten af.
+5/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Laat ik het anders stellen: wat vind jij van een middenveld Thomas- Rosario en Hendrix of Baumi op links in het centrum?
+1/-1

 
1 jaar geleden
In Baumgartl heb ik wel vertrouwen. Mbt middenveld, zal afhangen van de speelwijze. Rosario is voor mij echter wel een speler die niet heel veel krediet heeft, tenzij blijkt dat hij waardevol zal blijken de komende tijd.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Over een maand al na Willem II uit. Dan kunnen we zomaar op 16 ounten staan en uit de beker liggen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Alles is mogelijk frikandel. :)
+3/-0

 
1 jaar geleden
Nou eh Willem II uit hebben we al achter de rug... dus
+1/-0

Om te beginnen moet je om de poppetjes op de goede plek te zetten moet je ook over de geschikte poppetjes beschikken, we gaan nu kijken of het Faber gaat lukken daar iets mee te doen want de poppetjes waar wij over beschikken schijnen zo te zien niet geschikt te zijn, dan moet het samenstellen van de selectie en de verantwoordelijken daarvoor ook onder de loep, mag ik aannemen?
+2/-0

1 jaar geleden
voor mij is het vrij simpel, ja gaston kan lui zijn en ja 5 van de 10 wedstrijden zie hem niet

maar momenteel zien we 10 van de 10 wedstrijden niks op ons middenveld (buiten Ihatarren), laten we dan met Gaston in ieder geval 5x nog iets zien
gewoon laten spelen, dan maar die andere 5 aan hem irriteren, dat is nog altijd minder dan 10x moeten irriteren
+2/-1

1 jaar geleden
Klinkt bekend... 2 nederlagen en positief zijn.
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay afkeer baumgartl belgie bruma daguardo dak dame diversiteit dumfries elfrink ginkel irrelevant izecson jong kenners klompje koopmeiners malen nederland nos onzin oranje romero santos teze udinese vrouwlijke zaaf zizou